Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיקור פיאסטה ידנית 2014

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3858 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

1/14 משולב עם מזגן זה בסדר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
מכיוון שלאחרונה שמתי לב שאנשים מבקשים לדעת על הפיאסטה החדשה, רוצים לעשות השוואה עם רכבים אחרים ועצות לפני קניה, רציתי לרשום את הדעה שלי על הרכב ואת הרושם שאני קיבלתי מהפיאסטה. הרכב ברשותי 3 חודשים.

מידע כללי:

1. הרכב בעל מנוע 1.25 ליטר. 4 צילינדרים, 16 שסתומים, גל זיזי עילי כפול.

2. אורך 3.98, רוחב 1.79, גובה 1.49. משקל 1055.

3. מיכל דלק 42 ליטר.

4. 82 כ"ס, הספק מירבי 5800 סל"ד. מהירות מירבית 168 קמ"ש. מ-0 ל-100 ב-13 שניות.

5. הגה כוח EPAS.

6. בלמים: קדמיים - דיסק. אחוריים - תוף.

7. 7 כריות אויר, נקודות עיגון ISOFIX במושבים האחוריים למושבי בטיחות לילדים. נועל בטיחות לילדים בדלתות האחוריות.

8. ESP - מערכת בקרת יציבות. ABS - מערכת למניעת נעילת גלגלים. EBD - מערכת לחלוקת כוחות הבלימה. EBA - סיוע לבלימת חירום. HLA - מערכת למניעת התדרדרות בעליה {באתר של פורד רשום שזה לדגם האוטו' אבל גם לידני יש}.

9. מערכת FORS EASY FUEL - למניעת תדלוק בדלק לא נכון.

10. מערכת שמע נגן DVD, יציאות AUX ו-USB, תפעול מההגה ו-6 רמקולים.

11. מגיע עם אמובילייזר ככה שאין צורך להוסיף שום דבר לביטוח מקיף.

אבל בינינו, כל אחד שיודע לקרוא יכול להכנס לאתר של פורד ולראות את זה.

עכשיו לקטע האמנותי.

יתרונות:

1. אמנם המנוע קטן יחסית אבל לא פראייר בכלל, בסל"ד נמוך 1500-2500 בהילוך ראשון-שני המנוע אולי נראה שהוא לא מצליח לזוז אבל בסל"ד קצת יותר גבוה ובהילוך שלישי ומעלה הרכב מרגיש כאילו מקבל עצבים ומתחיל להמריא.

2. מיכל דלק גדול. צריכת דלק של 1:14.5 {אם להיות מדויק} בתוך העיר. ז"א שהמיכל עושה 602 ק"מ ומי שנוסע בממוצע 30 ק"מ ביום, ממלא דלק פעם ב-20 יום.

3. הגה כוח נעים ונוח, ההיגוי ללא ספק אחד הטובים שהיו לי ניסיון איתם. הרגשה של שליטה מלאה ברכב.

4. מערכת FORD EASY FUEL קטלנית למי שמתבלבל לעיתים, מניסיון...המערכת לא נותנת לתדלק דיזל אלא רק בנזין.

5. אמובילייזר בהתקנה מקומית וכלול במחיר, ככה שלא צריך להוסיף עוד קשקוש בשביל הביטוח מקיף.

6. כניסות AUX ו-USB {לצערנו יש רכבים שזה לא מובן מאליו שצריך את זה}.

7. מערכת מולטימדיה עם IGO שעושה עבודה לא רעה בכלל. אמנם הוא לא WAZE אבל אפשר להסתדר איתו. המערכת גם מציגה שירים מתוך האייפון לא רק דרך בלוטוס אלא גם עם חיבור דרך USB.

8. הבולמים של הרכב עושים עבודה טובה מאוד, אמנם מרגישים קצת את הכביש אבל ממש מעט.

9. רכב יפהפייה {כמובן שזה אינדבידואלי}.

10. תא מטען גדול ביחס לסופר מיני.

11. הצמיגים רחבים וזה תורם רבות ליציבות.

12. אמנם העיצוב הפנימי בסיסי אבל החומרים מאוד טובים, לא פלסטיק וגם מה שפלסטיק לא מרגיש ככה. פורד אכן השקיעו באיכות.

13. מוט הילוכים נוח ומהיר.

14. מזגן מקפיא ובימים חמים מאוד עושה עבודה לא רעה בכלל.

חסרונות:

1. המימדים של הרכב קצת מטעים, הוא נראה מרווח מאוד ביחס לסופר מיני אבל מי שולקח את הכסא נהג קצת אחורה, משאיר קצת מקום למושב האחורי.

2. לא יצא לי לנהוג ממש מהר ברכב, יצא לי להגיע ל-130 קמ"ש גג ולפעמים הרכב נותן תחושה של חוסר יציבות. מי שנוסע במהירויות גבוהות שיחשוב פעמיים על הפיאסטה. מקווה שאין הרבה כאלה.

3. מערכת HLA אשר מונעת התדרדרות בעליה קצת מציקה, ההרגשה היא שה-ARM BRAKE מורם וזה מציק לעיתים, צריך להתרגל לזה.

4. מערכת שמע בסיסית. הרמקולים בינוניים-, התפעול מההגה בסיסי מאוד עם ווליום והעברת שיר. אין יותר מדי אפשרויות שמע, רק באס, מיד וטרבל.

5. מושבים קשים ולעיתים מעיקים בנסיעות ארוכות של שעה+.

6. העיצוב הפנימי מאוד בסיסי, גם בדגם האוטו' עם כיסוי הגה מעור, עדיין בסיסי ביותר.

7. לא מגיע עם מבחר צבעים גדול במיוחד. שחור, לבן, כחול אדום, ועוד 4 שהם קצת מיוחדים: חרדל, נחושת, פשיונסטה {אין לי מושג איך לתאר את זה}, ואפור שהוא קצת בהיר.

8. אין מראות מתקפלות.

9. אין מרימי שמשות ואין בדלתות האחוריות חלונות חשמל.

10. אין מגנזיום באף דגם.

11. אין בקרת אקלים.

לסיכום:

הרכב חזק, יציב ונוח, היגוי ברמה גבוהה, חסכוני בדלק, חומרים איכותיים, מרגיש רכב אמיתי ולא צעצוע. מתאים לצעירים, או משפחות קטנות {דגש על קטנות, זה סופר מיני}.

החסרונות שרשמתי לא הפריעו לי בקניה , חלק מהדברים כגון מראות מתקפלות, בקרת אקלים וחלונות חשמל מאחורה ממש לא מעניינים אותי.

הדבר היחיד שבאמת מפריע זה המושבים, נוטים להיות קשים ולהציק.

בהצלחה :)

אני רוצה לקנות פיאסטה אוטומטית אתה ממליץ קיצר ?

פורסם

קיצר אם אחרי מה שהוא רשם לא גיבשת דעה,גש לבצע נסיעת מבחן ולהתרשם בעצמך.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

אני לא יכול להמליץ על משהו שאין לי ניסיון איתו אלא רק לתת דעה אישית.

הידנית מאוד נוחה, מהנה, היגוי נעים וקליל, את המערכת שדרגתי אז אני לא מתייחס לזה, צריכת הדלק שלי היא 1:15 בתוך העיר ללא מזגן ועם אוויר בצמיגים לפי היצרן (למרות ההבדל הגדול בין האחוריים לקדמיים) ולאחר יותר מחצי שנה עם הרכב אני עדיין נכנס אליו בכיף ונהנה מכל שניה.

לגבי הגרסה הרובוטית, עשיתי עליה רק נסיעת מבחן ואת הגיר לא ממש אהבתי, יש לו דיליי בתחילת נסיעה והעברת הילוכים שם לוקה בחסר. אבל זה רק אני, יש כאלה שכן אוהבים את הגיר הנ"ל.

בכל מקרה, נסיעת מבחן לא עולה כסף אז לך על זה ואם תאהב אז הפיאסטה היא אכן בחירה טובה.

Bobi -

בקשר לרוורס אתה צודק, בפעמים הראשונות שהכנסתי לרוורס המצלמה נדלקה והייתי בטוח שההילוך נכנס וזה גם הרגיש כך, לחצתי על דוושת הגז ונבהלתי מהרעש של הילוך שלא נכנס אבל הבנתי שצריך לקחת את ידית ההילוכים עוד טיפה פנימה והכל בסדר.

עריכה אחרונה על ידי אוהד זכי

עוד חודשיים היא מגיעה...IBANEZ S5521Q PRESTIGE :)

פורסם
אני רוצה לקנות פיאסטה אוטומטית אתה ממליץ קיצר ?

בבעלותי הדגם הרובוטי, הוספתי כמה דברים לסקירה של אוהד וגם דגש על הדגם הרובוטי.

יתרונות:

1. אמנם המנוע קטן יחסית אבל לא פראייר בכלל, בסל"ד נמוך 1500-2500 בהילוך ראשון-שני המנוע אולי נראה שהוא לא מצליח לזוז אבל בסל"ד קצת יותר גבוה ובהילוך שלישי ומעלה הרכב מרגיש כאילו מקבל עצבים ומתחיל להמריא. הדגם הרובוטי מגיע עם מנוע 1600 שמרגיש זריז יותר מה1250, בתפעול הידני של התיבה הרובוטית לא תרגיש מחסור בכוח בהילוכים הראשונים.

2. מיכל דלק גדול. צריכת דלק של 1:14.5 {אם להיות מדויק} בתוך העיר. ז"א שהמיכל עושה 602 ק"מ ומי שנוסע בממוצע 30 ק"מ ביום, ממלא דלק פעם ב-20 יום. אצלי הצריכה היא 11 ק"מ לליטר.

3. הגה כוח נעים ונוח, ההיגוי ללא ספק אחד הטובים שהיו לי ניסיון איתם. הרגשה של שליטה מלאה ברכב.

4. מערכת FORD EASY FUEL קטלנית למי שמתבלבל לעיתים, מניסיון...המערכת לא נותנת לתדלק דיזל אלא רק בנזין.

5. אמובילייזר בהתקנה מקומית וכלול במחיר, ככה שלא צריך להוסיף עוד קשקוש בשביל הביטוח מקיף.

6. כניסות AUX ו-USB {לצערנו יש רכבים שזה לא מובן מאליו שצריך את זה}.

7. מערכת מולטימדיה עם IGO שעושה עבודה לא רעה בכלל. אמנם הוא לא WAZE אבל אפשר להסתדר איתו. המערכת גם מציגה שירים מתוך האייפון לא רק דרך בלוטוס אלא גם עם חיבור דרך USB. אצלי המערכת היא מקורית, לא משהו שמפריע לי. WAZE במכשיר הנייד מספק אותי :-D

8. הבולמים של הרכב עושים עבודה טובה מאוד, אמנם מרגישים קצת את הכביש אבל ממש מעט.

9. רכב יפהפייה {כמובן שזה אינדבידואלי}.

10. תא מטען גדול ביחס לסופר מיני.

11. הצמיגים רחבים וזה תורם רבות ליציבות.

12. אמנם העיצוב הפנימי בסיסי אבל החומרים מאוד טובים, לא פלסטיק וגם מה שפלסטיק לא מרגיש ככה. פורד אכן השקיעו באיכות.

13. מוט הילוכים נוח ומהירה. בדגם הרובוטי הבוררים של המצב הידני הם 2 כפתורים, אחד פלוס אחד מינוס שממוקמים במקום לא מאוד נוח.

14. מזגן מקפיא ובימים חמים מאוד עושה עבודה לא רעה בכלל.

חסרונות:

1. המימדים של הרכב קצת מטעים, הוא נראה מרווח מאוד ביחס לסופר מיני אבל מי שולקח את הכסא נהג קצת אחורה, משאיר קצת מקום למושב האחורי.

2. לא יצא לי לנהוג ממש מהר ברכב, יצא לי להגיע ל-130 קמ"ש גג ולפעמים הרכב נותן תחושה של חוסר יציבות. מי שנוסע במהירויות גבוהות שיחשוב פעמיים על הפיאסטה. מקווה שאין הרבה כאלה. במהירויות כאלו מה שמפריע הוא רעש של שריקה חלשה.

3. מערכת HLA אשר מונעת התדרדרות בעליה קצת מציקה, ההרגשה היא שה-ARM BRAKE מורם וזה מציק לעיתים, צריך להתרגל לזה.

4. מערכת שמע בסיסית. הרמקולים בינוניים-, התפעול מההגה בסיסי מאוד עם ווליום והעברת שיר. אין יותר מדי אפשרויות שמע, רק באס, מיד וטרבל.

5. מושבים קשים ולעיתים מעיקים בנסיעות ארוכות של שעה+.

6. העיצוב הפנימי מאוד בסיסי, גם בדגם האוטו' עם כיסוי הגה מעור, עדיין בסיסי ביותר.

7. לא מגיע עם מבחר צבעים גדול במיוחד. שחור, לבן, כחול אדום, ועוד 4 שהם קצת מיוחדים: חרדל, נחושת, פשיונסטה {אין לי מושג איך לתאר את זה}, ואפור שהוא קצת בהיר.

8. אין מראות מתקפלות.

9. אין מרימי שמשות ואין בדלתות האחוריות חלונות חשמל. בדגם הרובוטי כל החלונות חשמליים ויש מרימי שמשות

10. אין מגנזיום באף דגם.

11. אין בקרת אקלים. קיים בדגם הרובוטי.

בסך הכל אני מאוד מרוצה ממנו. ממליץ לך לעשות נסיעת מבחן עליו ועל עוד כמה מהמתחרות בקטגוריה

פורסם (נערך)

אני רוצה לציין לטובה את המזגן של הרכב שהוא המזגן העוצמתי ביותר שראיתי. לא הייתי צריך אף פעם להפעיל אותו על יותר מהעוצמה הראשונית הכי נמוכה וגם בה ברוב הפעמים צריך להוריד את רמת הקור כמעט עד לסימון האדום של החימום.

המינוס הוא הפשרת האדים שלוקחת הרבה מאוד זמן בחלון הקדמי. יש גם פתח אוויר לכיוון החלונות בצד שאמור להפשיר אדים ליד המראות, אבל לא נראה לי שהוא באמת עושה משהו. גם הפשרת האדים בחלון האחורי לדעתי יחסית איטית.

עריכה אחרונה על ידי bobi
פורסם

ההפשרת אדים בחלונות צד הקדמיים עובדת רק כאשר אתה מפשיר את השמשה הקדמית, דווקא מאוד שימושי.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

דניאל,

הזכרת את השריקה במהירויות גבוהות, אמרו לי את זה מספר פעמים מי שיש לו את הדגם הרובוטי.

משום מה בדגם הידני לא יצא לי לשמוע שום דבר, זה דווקא רכב עם בידוד טוב מאוד ואני בקושי שומע רעשים מבחוץ.

פורסם
אני לא יכול להמליץ על משהו שאין לי ניסיון איתו אלא רק לתת דעה אישית.

הידנית מאוד נוחה, מהנה, היגוי נעים וקליל, את המערכת שדרגתי אז אני לא מתייחס לזה

תוכל לשתף בעניין המערכת? עלות / התקנה / לינק לאתר?

.We apologise for the inconvenience

פורסם
דניאל,

הזכרת את השריקה במהירויות גבוהות, אמרו לי את זה מספר פעמים מי שיש לו את הדגם הרובוטי.

משום מה בדגם הידני לא יצא לי לשמוע שום דבר, זה דווקא רכב עם בידוד טוב מאוד ואני בקושי שומע רעשים מבחוץ.

מסכים.

אני מבלה את מרבית נסיעותי על כביש 6 ואכן הרכב מבודד רעשים בצורה טובה גם במהירויות גבוהות יחסית (ולא, אני לא מהטסים נמוך...).

אני מצליח לקיים שיחות טלפון נוחות גם בנסיעות כאלו.

לפני הרכישה בחנתי כלי רכב נוספים ואף ערכתי נסיעת מבחן בתנאי דרך דומים על גרסת ה-0.9 הידנית של הקליאו החדשה.

לדעתי היא מרעישה יותר משמעותית.

ד"א, גם צריכת הדלק טובה בתנאי כביש 6.

בתקופה זו, ללא מזגן ובמהירויות שלא מסכנות לי את הרישיון, צריכת הדלק הממוצעת עומדת על כ-1:17.

צריכת הדלק הממוצעת ל-5K ק"מ האחרונים עומדת על 1:16.5.

אלי

פורד פיאסטה, 1.25 ידנית Trend, שנת 2014

פורסם
תוכל לשתף בעניין המערכת? עלות / התקנה / לינק לאתר?

אתה מדבר על מה שמגיע עם הרכב או מה שאני התקנתי.

מה שמגיע עם הרכב זה מולטימדיה סיני בהתקנה מקומית בחינם עם רכישת הרכב.

מה שאני התקנתי זה כבר מה שכל אחד אוהב ומה שנכנס בתקציב.

פורסם
דניאל,

ב140 שומעים קצת רוח אבל ממש חלש, שמעתי מבעל קליאו חדשה שהמהירות דומה נשמע אצלו כאילו החלון פתוח.

פורסם

הקליאו רכב יפה לדעתי אבל מבחינת נוחות נהיגה הוא לוקה בחסר.

בולמים קשים, מושבים לא נעימים ולפי מה שאתה אומר גם רעשי רקע.

• תוכן חדש...