Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בקבוק מים ממתכת

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4310 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

עזוב את הבקבוק לרגע. נניח ואתה שותה מי ברז מסוננים, הסינון מוריד מהם את כל הטעם והכימיקלים מצנרת הפלסטיק והמתכת של הבניין? ממה עשוי מתקן הסינון?

נניח ואתה שותה רק מים מינרלים מבקבוקים - הם בבקבוקי פלסטיק.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

מתקן הסינון עשוי פלסטיק או מתכת- וזה לא משנה כי המים לא שוהים בתוכו זמן ממושך.

מה שבאמת חשוב במתקן הסינון זה הפחם הפעיל שמפחית טעם וריח, רשתות זעירות שעוצרות חלקיקי אבן וחול וכו'...

לגבי המינרלים- אכן, בבקבוקי פלסטיק שעצם עמידתם במשטחים בשמש או מחוץ למכולת בשמש- איבדו את האספקט הבריאותי שלהם.

|fiat punto 16v Speedgear 2006|

פורסם

בארקוסטיל יש בקבוקי נרוסטה דומים לאלו שבקישור של ה100 שח, הם ללא כל החומרים ועולים שליש מזה

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
עזוב את הבקבוק לרגע. נניח ואתה שותה מי ברז מסוננים, הסינון מוריד מהם את כל הטעם והכימיקלים מצנרת הפלסטיק והמתכת של הבניין?

האמת שכן...

ממה עשוי מתקן הסינון?

פלסטיק ומתכת. ומסננים.

נניח ואתה שותה רק מים מינרלים מבקבוקים - הם בבקבוקי פלסטיק.

בקבוקי המינרלים מפרישים חומרים לתוך המים בעת חשיפה לחום ולאחר אחסנה ארוכה. המים מקבלים טעם לוואי מגעיל.

מתקני הסינון עשויים כמו שציינתי מפלסטיק (98%) ומתכת. שאר הרכיבים הם תרכובות גומי למיניהן וכמובן המסננים שמכילים פחם.

מתקן הסינון עשוי פלסטיק או מתכת- וזה לא משנה כי המים לא שוהים בתוכו זמן ממושך.

ראית פעם מיכל אגירה של מערכת אוסמוזה הפוכה?

מה שבאמת חשוב במתקן הסינון זה הפחם הפעיל שמפחית טעם וריח, רשתות זעירות שעוצרות חלקיקי אבן וחול וכו'...

לגבי המינרלים- אכן, בבקבוקי פלסטיק שעצם עמידתם במשטחים בשמש או מחוץ למכולת בשמש- איבדו את האספקט הבריאותי שלהם.

תלוי במתקן הסינון. מסננים פשוטים יחסית עובדים על פחם, פעיל וגם לא פעיל. הרוב מדברים על פחם פעיל אבל מוכרים בתכלס פחם לא פעיל. כי זה יותר זול. אבל זו לא הנקודה. מתקנים רציניים יותר (אוסמוזה הפוכה) משתמשים במסנני פחם ורשת (ממש לא מחייב שמדובר על רשת, אגב, אלא לרוב דווקא מדובר על מסנן העשוי מפוליפרופילן- חומר סיבי דחוס) בתור סינון מקדים לחלק החשוב יותר, הממברנה. שם מדובר למעשה על סוג של רשת עם חורים דקיקים מאד שכמעט כלום לא עובר דרכה (חוץ מהמים, כמובן :lol: ).

במערכות אוסמוזה הפוכה ישנו מיכל אגירה שמכיל כשהוא מלא סביב 10 ליטר של מים. בבתים שבהם ממעטים בשתייה המים למעשה עומדים ולעיתים זמן ממושך. לכן אני תמיד ממליץ בכל מקרה ומצב לרוקן את המיכל לפחות פעם בחודש- כדי לרענן את המים ובעיקר האמת כדי להאריך את חיי המיכל.

ולמה זה מאריך את חיי המיכל?

המיכל עשוי לרוב או ממתכת או מפלסטיק בחלקו החיצוני. אבל המתכת הזו למעשה לא נוגעת בכלל במים (!).

המים נכנסים לא ישירות לתוך המיכל אלא לשק עשוי גומי, קרום גמיש, שמתנפח וגודל עם קבלת כמות המים. המיכל מסוגל להוציא אותם ע"י החלק התחתון שלו שלמעשה מלא באוויר ועובד על הפרש לחצים.

אם כבר שאלתם, עניתי...

לשאלת פות"ש: שים לב לחומר שממנו עשוי המיכל, כמו שכבר ענו לך. לגבי היקר מצויין בפירוש סוג הסגסוגת- מתכת אל חלד לתעשיית המזון מסוג כזה וכזה.

לגבי הזול, מצויין שהוא עשוי ממתכת אל חלד. זהו. לא רמיזה אפילו לגבי האם זה מתכת הראוייה לשימוש בתעשיית המזון, עם איזה חומר ריתכו את הבקבוק (אם היה צורך בריתוך בייצור), ופותח פתח לעוד הרבה שאלות הגיינה כמו האם ניקו בכלל את הבקבוק כמו שצריך משמן החיתוך שהשתמשו בו כשיצרו את ההברגה (לדוגמא). אני לא הייתי מתקרב לזה ולא נוגע בו עם מקל.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
130 לבקבוק זה ממש יקר.

אני קניתי בסופו של דבר בדיל אקסטרים בקבוק מנירוסטה. האיכות לא רעה.

http://www.dx.com/p/naturehike-nh-usa-style-large-mouth-opening-stainless-steel-water-bottle-kettle-silver-700ml-190856#.U90X9PmmhhE

הבעיה שלך תדע ממה זה באמת עשוי ומה זה עבר בזמן הייצור. העדפתי ללכת על היקר ולהיות בראש שקט

פורסם

הבקבוק אצלי כבר יותר משנה בשימוש יומיומי. אין סימני חלודה מבפנים ואין טעם לוואי.

SUBARU FORESTER SH

ALFA ROMEO 156 TS2.0

פורסם

שוב אני אומר, ארקוסטיל, אותו בקבוק עם מיליון תקנים ותויות

פורסם

באתר שלהם (מילניום מרקטינג) יש רשימת משווקים

פורסם

ברשותי בקבוק נירוסטה של קלין קנטין, חצי ליטר נרכש בחנות גרעין בעלות שערורייתית של 200 ש"ח. עושה יופי של עבודה,נשאר ברכב חשוף לשמש והמים עוד קרים עם קרח. לגבי הפקק,הוא אכן מפלסטיק איכותי ובפנים נירוסטה.

Peugeot 208GTI 2017 and Hyundai Tucson 1.6T 2019. 😀

Hyundai Tucson 2.0L Open sky 2016-2019- Sold Hyundai Elantra 2006 2.0L 2006-2016-Sold, Peugeot 206XS 2015-2021 Sold

• תוכן חדש...