Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כשל בצמה מרצדס 280 CLK 2007

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4329 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם ,

יש לי תקלה שמשגעת אותי שנובעת כנראה מכשל בצמה בין המחשב לפלגים שהדליקה לי מספר פעמים את נורת האזהרה .

והכל מלווה ברעידות ואפילו כיבוי המנוע .

בדקתי כוהלים ,{יצאו תקינים }החלפתי פלגים ,אפילו שלחתי לאיבחון את המחשב ,

הכל תקין . מה שנשארה זו הצמה והקונקטורים שעליה .

יש למישהו המלצה לחשמלאי ,איש אלקטרוניקה אמין שיוכל לפתור לי את הבעיה ?

תודה לכולם ,ואני מקווה שפירסמתי בפורום הנכון .:oops:

only the turbo guys have the ability to disappear

פורסם

ברור אבל בבדיקה מקיפה כל הקודים לדוגמה כוהל 4 שעלה שוב ושוב התגלה כתקין .

הקודים נמחקו לאחר כל בדיקה .ועלו שוב .

אני מאמין שזה אחד הקונקטורים על הצמה עצמה חיבור רופף אולי קורוזיה .

אבל אני לא איש מקצוע ואני מתבסס על איבחונים של שלושה בעלי מקצוע שונים

שכולם הפנו לכיוון הצמה .ולכן שוב ,מישהו מכיר איש מקצוע מומחה שיכול לעזור ?

תודה למי שיפנה אותי לאחד כזה .

אבי .

פורסם

מומו תודה אבל אני לא רוצה להתרחק מידי ,אני צריך משהו קרוב יותר הרכב די מקרטע :oops:

אני צריך משהו יותר מרכזי ,אזור ראשון ,חולון תל אביב .

למוד נזקי גרריסטים לצערי ,מעדיף קצת קרטועים על עוד סדק בפגוש .

פורסם
ברור אבל בבדיקה מקיפה כל הקודים לדוגמה כוהל 4 שעלה שוב ושוב התגלה כתקין .

הקודים נמחקו לאחר כל בדיקה .ועלו שוב .

אני מאמין שזה אחד הקונקטורים על הצמה עצמה חיבור רופף אולי קורוזיה .

אבל אני לא איש מקצוע ואני מתבסס על איבחונים של שלושה בעלי מקצוע שונים

שכולם הפנו לכיוון הצמה .ולכן שוב ,מישהו מכיר איש מקצוע מומחה שיכול לעזור ?

תודה למי שיפנה אותי לאחד כזה .

אבי .

לפני שאתה רץ לכיוון צמה תבצע את הפעולות הבאות:

1) תצליב את סליל מס' 4 (ששם מופיעה התקלה) עם סליל 2 ותראה אם התקלה עברה לשם.

2) במידה והתקלה נשארת בסליל מספר 4, תנסה להצליב בין המזרקים של 4 ו 2. יש מצב שיש תקלה במזרק (סתימה מכנית) והמחשב מנטרל את הסליל כדי שלא ידפק.

במידה והתקלה עברה, אתה יודע שיש בעיה עם המזרק.

3) תבדוק קומפרסיה במנוע, בדגש על צילינדר 4.

אם בכל הניסיונות התקלה נשארת בסליל מספר 4 והכל תקין, יש חשד לכשל בצמה.

כל מה שהצעתי לא עולה כסף, אז הייתי מתחיל משם.

תעדכן בתוצאה.

פורסם

משהו מפריע לי קצת.

במכוניות כאלו יוקרתיות סביר להניח שאם יהיו תקלות זה יהיה בכיונון מושבים המתוחכם או בכל מיני תוספות שיש למכוניות הזו.

אבל בגלל שזה מרצדס וגם אחת דיי חדשה- למה יש לה בעיות במשהו כל כל בסיסי?

האם זו תקלה חוזרת?

לא מתככנים להשתמש כחנוכיה - תמיד זה יכול לגמור על הראש של מישהו... :wink:

אין ספק. היופי חולף, אבל הרפס הוא נצחי.

בסוף יבוא אחמד וירסס איך שיצא לו.
פורסם
לפני שאתה רץ לכיוון צמה תבצע את הפעולות הבאות:

1) תצליב את סליל מס' 4 (ששם מופיעה התקלה) עם סליל 2 ותראה אם התקלה עברה לשם.

2) במידה והתקלה נשארת בסליל מספר 4, תנסה להצליב בין המזרקים של 4 ו 2. יש מצב שיש תקלה במזרק (סתימה מכנית) והמחשב מנטרל את הסליל כדי שלא ידפק.

במידה והתקלה עברה, אתה יודע שיש בעיה עם המזרק.

3) תבדוק קומפרסיה במנוע, בדגש על צילינדר 4.

אם בכל הניסיונות התקלה נשארת בסליל מספר 4 והכל תקין, יש חשד לכשל בצמה.

כל מה שהצעתי לא עולה כסף, אז הייתי מתחיל משם.

תעדכן בתוצאה.

כל הבדיקות שציינת נעשו כבר ביום הראשון שהתקלה הופיעה

שני מכונאים במקביל החליפו בין הסלילים ,הפלגים הוחלפו .

שניהם אמרו דברים דומים ,מחשב ,או כשל בצמה .

איש מחשבים בדק את המחשב ,המחשב תקין .איבחון שלו ,הצמה .

המכונאי הראשון אפילו "שיחק" קצת בצמה לכל אורכה ועשה רושם שהכל בסדר ,

נסעתי יומיים והתקלה חזרה שוב ב ON & OOF ,מה שמחזק כשל בצמה ,קונקטורים .

פורסם
משהו מפריע לי קצת.

במכוניות כאלו יוקרתיות סביר להניח שאם יהיו תקלות זה יהיה בכיונון מושבים המתוחכם או בכל מיני תוספות שיש למכוניות הזו.

אבל בגלל שזה מרצדס וגם אחת דיי חדשה- למה יש לה בעיות במשהו כל כל בסיסי?

האם זו תקלה חוזרת?

לא מדובר על תקלה נפוצה עד כמה שאני מבין, מספיק שבאחד הטיפולים נגעו בצמה או אחד החיבורים של החוטים לקונקטור קצת השתחרר ונוצרת תקלה.

אף רכב לא חסין תקלות ויתרה מכך, ניתן לשער שברכב שהינו עמוס בטכנולוגיה עם מערכות רבות וחיישנים רבים יהיו יותר תקלות.

פותח השרשור,

למרות שמה שאתה מתאר אכן עושה רושם כמו קונקטור תקול או משהו דומה אבל שווה לבדוק אם ישנם חיישנים שקשורים למערכת ההצתה שעלולים לגרום לתקלה שאתה מתאר.

אצלי ברכב אחת לכמה חודשים נדלקת נורת SRS וכיתוב שמציין תקלה במערכת העיגון (חגורות הבטיחות), הנורה היתה נדלקת כאמור אחד לכמה חודשים למשך דקה עד כמה דקות ושמתי לב שזה מתרחש רק כאשר יש נוסע במושב לצד הנהג.

צורת ההופעה של התקלה גרמה לי לחשוד שמדובר אולי בקונקטור של החיישן משקל של מושב הנוסע, בדיקה העלתה שהתקלה אינה בקונקטור שתקין לגמרי אלא בחיישן משקל עצמו שכנראה נמצא בטופס טיולים וזו הדרך שלו "לאותת" על כך.

שווה בדיקה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

לירוי ,אתה היתה במוסך מרצדס ?כי אני היתי ולא פעם אחת .לא בא לך להגיע לשם .במיוחד עם רכב משנת 2007 .

כאשר אני יודע מה התקלה אני מעדיף להגיע להגיע לאדם ספציפי ומקצועי ולא למוסך כללי שרק שלום שם זה כמה אלפים .

רוצה דוגמה ? קח, ברכב הספציפי הזה היתה בעיה במזגן .אז כמו שאתה הצעת הגעתי למרצדס .האיבחון אחרי כמה שעות מבוזבזות

היה המדחס ,פה זה לא נגמר הם המליצו לפרק את היחידה הפנימית כי אולי גם שם יש כשל .אולי ..

דרשו סכום שלא בא לך לשמוע .יצאתי לקבל איבחון נוסף מחבר עם מוסך קטן ללא אולם המתנה וכוס קפה לבחירתך ..

גז לירי גז ..וינטיל מילוי גז תקול ..ארוחת צהריים שכללה פול עם חומוס משובח שתיים קולה ושיחה על דייג זה מה שנדרש ..

אז זול לא יצא לי שם במרצדס .

בקיצור פורום אדיר ,עם אלפי בעלי מקצוע ,משפצי מרפאי ומשחזרי רכב מכל התחומים והשנתונים ,

אלפים ויותר שמכירים את כולם ,גם את אלה שיושבים ברחבות צרים שלא מופיעים בשום מפה של לוויני ריגול אמריקאים ,

אף אחד מכל המעל 400 צופים שנכנסו עד כה לא יכול לתת שם של מישהו אמין ?מה כבר ביקשתי ? לקנות טיל נ ט חדש באריזה ?

OK ,מה נשאר לאמר ? תודה לכם ..

פורסם

אם אתה ממש מתעקש:-P אז אני ממליץ על מוסך רם (בית אלפא 16 ת"א). מקום קטן (שני ליפטים בלבד) ולא ממש מרשים. רק בעל המוסך (משה) ובנו (עדי) עובדים שם והם בעלי הציוד המתאים למרצדס ("סטאר" וכלים) ומנוסים מאוד. פינת הקפה שם פשוטה (שירות עצמי. לא חשוב לי, אני תמיד עומד ליד הרכב בזמן הטיפול) והפלאפל בפינה לא משהו אבל רמת ההתמחות שלהם ברכבי מרצדס מדהימה והמחירים לא יקרים במיוחד (במיוחד כשמשווים זאת ל"אוטו-בנץ" במרחק מספר רחובות).

אם אתה מתעתד לפנות אליהם אז:

-תאם טלפונית מראש, המוסך קטן וכמעט תמיד עמוס.

-דבר עם עדי והסבר לו את הבעיה לפני שאתה מגיע, במקרה של צמה תקולה אולי יהיו מספר בעיות. אם ניתן לתקן את הצמה אז מצוין, אם לא אז יהי צורך להשיג צמה כזו מראש וזה לא ממש פשוט.

*להשיג צמה כזו מפירוק לא מומלץ עקב הסיכון שלא תהיה תקינה ועלות הפו"ה (בשני הרכבים) לא זולה.

*אולי ל"דקר" (חנות חלפים למרצדס, רחוב ליד) ישנה כזו במלאי אך לא סביר.

*ניתן לרכוש צמה מקורית מ"כלמוביל" (בדרך כלל יש להם המן דברים במלאי) במיידי אך מחירה לא יהיה זול.

*אם יש לך זמן, בקש מעדי להזמין את הצמה מחו"ל. זה אמנם זול יותר אך יכול לקחת המון זמן.

בהצלחה.

(ד"א, באיזה מוסך מרצדס היית עם בעיית המזגן?)

• תוכן חדש...