Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צפון איטליה בסוכות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4274 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אשתי ואני מתכננים לטוס בסוכות לצפון איטליה ל-8 ימים, המטרה לסגור מהארץ רק רכב ולהתחיל לטייל בלי מסלול מוגדר.

יש למישהו ניסיון/המלצות עם טיול מהסוג הזה? מאיזו חברה כדאי לשכור רכב ואיזה רכב?

תודה מראש,

דורון

Jeep Grand Cherokee Trailhawk
Renault Megane RS Trophy

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

חברות השכרה:נכוותי משרות של הרץ בחו"ל ומהמשך הטיפול כשחזרתי לארץ. מעבר לזה-הנה כמה: אויס , בדג'ט, אלדן, אופרן , אלאמו, סקי עמי שעובד עם כמה חברות ועוד. אני שוכר בארץ כדי שיהיה עם מי להתנהל במקרה של בעיה, אך אני לא בהכרח צודק. המחירים משתנים מחברה לחברה ואין אחת שהיא תמיד הזולה ביותר. אל תתבייש לבקש הנחה על סמך, כרטיס אשראי או שיוך כזה או אחר. לעתים פשוט מחפשים תרוץ לתת לך הנחה. מנסיוני- כבר שנים לא נתקלתי בתימחור אטרקטיבי בבדג'ט וסיקסט, אבל... לך תידע.

אושרי[עם סמלון של איקס 5] הזכיר פעם חברה זולה מאוד ממנה ניתן לשכור ברשת, ניתן לשאול אותו.

איזה רכב? תלוי כמה ההפרש במחיר מהותי לך. רכב קטן עשוי להיות בנזין, רכב בקטגורייה של גולף ודומיה- בד"כ דיזל חסכוני.

היעדר מסלול מוגדר- האם כוונך שאין מסלול? [אני נגד] או רק שאינך מזמין מלונות?[גם אני, אך אולי ישתנה בעתיד]

נסיון והמלצות- בצע חיפוש וכתוב איטליה או צפון איטליה פנדוב ותמצא לא מעט. גם ספריאל ואולי לאחרונה פאסאט 2004.

ממליץ לקרוא, אם יש צורך אשמח לתת מידע נוסף אך כדאי שתציין העדפותיכם.

הערות נוספות: בסוכות בד"כ טיסות יקרות.

לא נסעתי לאזור בסוכות ככל שזכור לי, כדאי לבדוק מזג אוויר.

עריכה אחרונה על ידי [פנדוב
פורסם

מבחינת לינות - אין בעיה. אתה מחוץ לשיא העונה ובכל מקום יהיו חדרים פנויים.

היינו בתחילת האלף בטיול באפריל-מאי מהאגמים עד לטוסקנה זוג עם ילד קטן ובכל מקום שעצרנו ללילה לא הייתה בעיה למצוא חדר.

כתלות בשעת הנחיתה אני ממליץ לשקול להזמין מראש חדר ללילה הראשון כדי לחסוך התרוצצויות.

לא מצאתי הבדלים גדולים בין חברות ההשכרה הגדולות. ההבדלים הגדולים יותר באיכות השירות הם בין הסניפים השונים. אני נהנה לצוד רכב באינטרנט בארגוס ובאקונומי - המחירים בדרך כלל יורדים עד שלשה שבועות, אולי שבועיים לפני המועד, ובשבוע-שבועיים האחרונים דווקא עולים, לא כמו הטיסות.

איזה רכב לשכור? תלוי בחדוות הנהיגה ובתקציב. אם חסכון אז סופר מיני (לא הייתי לוקח מיני בגלל המזוודות) אם להשתלב אז ג'ולייטה :)

מה התקציב וכמה אתה מתכנן לנסוע ביום?

It's life, Jim, but not as we know it

• חברי המעגל הראשון
פורסם

תודה לעונים!

אני עכשיו בשלב המחקר, לגביי המסלול - אנחנו נסגור מסלול כללי מראש ומלונות נמצא על הדרך.

לגביי רכב, משהו מהנה זה אחד מהתנאים 8), חשבתי על ג׳ולייטה וחשבתי גם על קבריולה (אבל כנראה שאנחנו נקפא מקור..)

לגביי התקציב: מחיר הטיסה הוא 750 דולר לשניי כרטיסים, בנוסף הרכב יעלה 500 ~ דולר, ומחייה חישבתי כ150 יורו ליום, סה״כ: 10K ש״ח בערך. אני בכיוון?

Renault Megane RS Trophy

פורסם

הנה החוויות שלי מטיול בצפון איטליה לפני שנה.

רכב שכרתי מ-carrent. כדאי להוסיף עוד 20-30 אירו לצורך החזר השתתפות עצמית. לפני כחודש שכרתי דרכם בקרואטיה/סלובניה.

תוודא מה מזג האוויר בתקופה זו, כדי שלא תיפול על שלג בהרים.

פורסם

הרץ באיטליה - אל תתקרב.

יש מקומות מדהימים ליד האגמים. סן זינו, פורטופינו ועוד ועוד, אני סומך עליך שתסתדר

מניסיון רע שלי - אל תדלג בין מקומות בכל יום יומיים. הנסיעות לא קצרות ועדיף לטייל/ לספוג את האווירה כמה ימים לפני שממשיכים למלון הבא.

פורסם

8 ימים? תלוי מה אתם מחפשים, אבל זה בהחלט מתאים לטיול כוכב עם מוקד אחד או מכסימום שניים. כל עוד אתם נשארים בצפון המרחקים מאפשרים זאת, והאוטוסטרדות מקצרות את זמני הנסיעה גם ברדיוס של 200 ק"מ.

שהיה במלון אחד או שניים מהווה יתרון עצום מבחינת המנעות מצורך בפריקת וטעינת מזוודות כל יום.

אישית אני מעדיף להזמין מלונות מראש - מאפשר מחקר קטן ב-booking/tripadvisor ובחירת מלון מומלץ.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
תודה לעונים!

אני עכשיו בשלב המחקר, לגביי המסלול - אנחנו נסגור מסלול כללי מראש ומלונות נמצא על הדרך.

לגביי רכב, משהו מהנה זה אחד מהתנאים 8), חשבתי על ג׳ולייטה וחשבתי גם על קבריולה (אבל כנראה שאנחנו נקפא מקור..)

לגביי התקציב: מחיר הטיסה הוא 750 דולר לשניי כרטיסים, בנוסף הרכב יעלה 500 ~ דולר, ומחייה חישבתי כ150 יורו ליום, סה״כ: 10K ש״ח בערך. אני בכיוון?

תחילה, אתייחס לדברי ספריאל על טיול כוכב- אני נגד בשל מרחקים והצורך לחזור אותם- למלון. יחד עם זאת לספריאל ידע רב ויכולת תכנון מצוינת.

עלויות: מחירי טיסות בעת סוכות יקרים מאוד- נניח יותר לכיוון של 500 דולר ואולי יותר. תוכל לשאול את סלע- סוכן נסיעות שכותב בפורום על צפי עלויות טיסה. אם הנתון שלך של 750 לשניים מבוסס על חיפוש ממשי, קפוץ על המציאה ורכוש אם הנך בטוח שתיסע.

רכב מקבוצת מחיר של גולף יעלה כ250 יורו, חוזר- יורו לשבוע. האם לשדרג מראש או לבדוק שדרוג[אולי בזול] במקום? לשיקולך- עד כמה חשוב לך להבטיח שדרוג.

מחייה: עלות לינה משתנה מאזור לאזור, אם תסתפקו בפנסיונים ומקומות פשוטים ופה ושם שלוש כוכבים- ותעשו קצת "סקר" בעת הצורך בסוף היום, נניח ממוצע של 80-90 יורו כולל ארוחת בוקר- בד"כ בסיסית. מסעדות-די דומה לארץ. מוזיאונים- לא יקר, אטרקציות אחרות- תלוי, יש כמובן דלק וכבישי אגרה.

אני מחפש מלונות במקום, אך כעת ישנם אתרים בהם ניתן להזמין מהיום להיום במהלך הטיול ואולי לחסוך, כמובן נדרש סים מקומי

מסלול- כאמור חפש צפון איטליה פנדוב והצץ בשרשור המצוין של פאסאט 2004. אני בונה מסלולים עם נקודות"חובה" ונקודות"רשות" לפי הזמן והכוח שבידי בפועל. המסלול גם תלוי בסדר עדיפויות- נוף טבעי, עיירות עתיקות, כביש מפותלכן או לא וכדומה.

עוד גורמים משפיעים: היכן הנחיתהמילנווברגמו לעומת ורונה] האם רצוי לכלול את ונציה[אכן מוצפת תיירים אך מיוחדת, שווה יום אך גם "תעלה" לך בהתרחקות מכמה אתרי נוף מערבית לה- מורונה, הייתי מגיע לשם. ממילנו- אינני בטוח] האם רצוי לטעום משוויץ? האם צפון טוסקנה ישמר להזדמנות אחרת? [רצוי שכן]

פורסם (נערך)

העתקתי את המסלול היפה והמפורט של פאסאט 04 ואשתדל להתייחס:

חזרתי הבוקר מטיול בצפון איטליה.

נחתנו במילאנו (מלפנסה), טיילנו באיזור אגם גארדה, הרי הדולומיטים, וונציה וחזרה לכיוון מילאנו. בין השאר, ביקרנו גם ב-Bergamo, ב-Bresciaאלו שתי ערים על הדרך המהירה ממילנו לורונה, כל אחת "שווה" כמה שעות- בברגמו דגש על העיר העילית.ב-Sirmione, ב-Salo, ב-Tremosine, ב-Limone Sul Garda, מפלי וורונה (Cascate di Varona)העיירות הקטנות שתוארו כאן עולות מדרום אגם גארדה לכוון צפון, בגדה המערבית שלו. הייתי עוצר גם בריבה דל גארדה בצפון האגם.אגם Tennoמכאן והלאה, זו עלייה שחלקה בכביש מהיר לעיר בולזנו ש"שווה"שעה לא כולל מסעדה. בולזנו היא הקצה המערבי של דרך הדולומיטים הנמשכת עד קורטינה'דמפצו שהיא הקצה מזרחי. פאסאט מתאר תחנות ביניים. ראוי לציין שלא חובה לעשות את כל המסלול וישבו כמה אופציות והסתעפויות- מיותר לעשות את כולן, חלק מהכבישים איטיים, ודאי כשיש גשם או שלג. נופים יפים מאוד, הייתי מקדיש יום או יותר למסלול. ב-Bolzano, ב-Pozza di Fassa, ב-Canazei, ב-Alph Di Siusi, ב-Ortizei, ב-Val Di Fassa באמצעות מעבר ההרים Passo Sella. הר המרמולה היה עדיין סגור בגלל כמויות השלג שירדו בו עד אפריל. המשכנו אל Cortina d'Amppezzo.

ירדנו לשבת לוונציה, וביום ראשון בבוקר נסענו כנראה בכביש מהירלכיוון עיר בשם vicenza ומשם ל-Bassano Del Grappa. חזרנו ללון באיזור אגם גארדהרות הפעם פאסאט מסייר בגדה המזרחית של גארדה, הייתי מתעכב בכמה עיירות ובמיוחד בבארדולינו. בגדה הזו הכבישים עוברים בפחות מנהרות, אז תראו יותר נוף בנסיעה וביום האחרון, אתמול, הפתיע אותנו מזג אוויר סגרירי וגשום. לא וויתרנו על התוכנית המקורית, נסענו אל Malcesine שממנה עולים לתצפית ב-Monte Baldo. היה שם קררררר, רק 7 מעלות, אבל נוף מדהים. משם למפלי מולינה (Cascate Di Molina) ולשדה התעופה.

איזור מדהים ביופיו, שילוב של ערים ועיירות ציוריים, הרים המתנשאים לגובה של יותר מ-2000-3000 מטר חלקם עדיין מושלגים חלקית בעונה זו של השנה, והמון מים בכל מקום.

יש לציין שאת המסלולים היומיים תיכננתי מראש והזמנתי בתי מלון לפי המקום אליו נגיע בערב/לילה. בדיעבד, מסתבר שזה היה מאוד חכם, למי יש כח לחפש מלון אחרי יום עמוס, וגם כמעט ולא היו חדרים פנויים למרות שיש שם אין סוף בתי מלון.

עד כאן אופטופיק.

הנה הערות שלי למסלול זה:

ליד אגם גארדה יש גן חיות, ספארי וגני שעשועים ענקיים כגארדה לנד, אקווריום, וגן שעשועים בסגנון יוניברסל- כולם לא חובה בלי ילדים.

ניתן להיכנס לעיר ורונה וטייל ברגל באזור העתיק. לא רחוק מורונה ישנו מוזיאון ניקוליס למכוניות.

ככלל המסלול הזה מתאים גם למי שנוחת בורונה. לטעמי נחיתה בורונה אף עדיפה במסלול זה ואז אולי מוותרים על ברגמו ואולי ברשיה.

לו הייתי נוחת במלפנסה[מילנו] או בברגאמו, הייתי שוקל מסלול שחלקו מערבי יותר ונוגע באזור האגמים המערבי-קומו לוגאנו מאז'ורה ובעיקר הגדה המערבית של מאז'ורה. אולי גם לאגו דיאורטה. בנחיתה במילנו אולי הייתי מחליף את מסלול הרי הדולומיטים במסלול צפוני מערבי יותר בשוויץ. למשל הדרך היפה לאינטרלאקן וסביבתה.

פורסם (נערך)

אני רוצה לחדד משהו בנושא הויכוח על טיול קוי\מעגלי מול כוכב: למסלול הקוי\מעגלי יתרון מבחינת מרחקי נסיעה. לכוכב מבחינת התארגנות לוגיסטית (פריקת ואריזת מזוודות, סחיבת מזוודות לחדר ולרכב וסידורן ברכב). לכן הגישה שלי היא שכאשר יש אשכול אתרים מרוכז ברדיוס 100-150 ק"מ (1-2 שעות נסיעה) ממרכז הכוכב - אני מעדיף שיטה זו. אם המרחקים יותר גדולים - בהחלט קוי\מעגלי. היו טיולים בהם שילבתי את השיטות - כוכב של מספר ימים - דילוג ועוד כוכב, ובחלק מהמקרים, כאשר הדילוג היה ארוך מאד - לילה או שניים בדרך. דוגמא לפני 4 שנים: הגעה למינכן, 5 לילות בזלצבורג, שני לילות ליד אינסברוק, 5 לילות לילות ליד באזל, שני לילות במינכן וחזרה הביתה. בשני האתרים בהם לנו 5 לילות ביצענו כוכבים ברדיוס של עד 150 ק"מ. ההעברות היו בחלקן ארוכות מאד 400-550 ק"מ עם סטיות וביקור באתרים בדרך, כך שנמשכו יום שלם.

לצורך במעבר בין מלונות יש עוד חסרון פוטנציאלי: לפני שבועיים טיילתי 9 ימים בפינלנד. המסלול היה מעגלי עם שהיה של 1-2 לילות בכל מלון. לשני לילות הזמנתי חדר במלון שבו משרד הקבלה פועל רק בין 3-6 אחה"צ. הייתי חייב לתכנן את ההגעה בחלון זמן זה - אחרת לא הייתי מקבל מפתחות לחדרים. אם מזמינים מלון לכמה לילות נחסך נושא מגבלות הזמן אפשר להגיע ולצאת מתי שרוצים. כמוכן ככל שבוחרים פחות מלונות, ובעקר מזמינים אותם מראש, יש סיכוי יותר טוב לבחור מלון מתאים בסיוע אתרי הביקורות. כמוכן יש העניין הקטן של התרגלות לחדר - יותר נוח בחדר ששוהים בו כמה ימים ומתרגלים אליו כמובן, בתנאי שמדובר בחדר ומלון סבירים).

בצפון איטליה הייתי לפני כ-10 שנים. ההרכב היה משפחה, לא זוג, מה שמכביד על התנועה (התארגנות הרבה יותר ממושכת בבוקר). בניתי את התכנון ככוכב סביב וורונה, ובמגבלה שהייתי חייב יומיים מתוך השבוע בגני שעשועים\פארק מים וביום האחרון שני ילדים היו חולים היה לי הספק מצויין, מוונציה ועד ריבה.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ספריאל, מבחינתי הכלל הוא שאין ככלל אם כי ישנה תלות בהרכב משפחתי, מסלול, רכוזיי אתרים, טופוגרפיה ועוד.

לגבי חלון הזמנים במלון בפינלנד- נשמע מוזר, מה הרעיון שם?

לגבי צפון איטליה כדוגמא- נסיעה גארדה לונציה וחזרה עולה בזמן רב ופוגעת באפשרות לעצירות נחמדות בדרך. מאידך, אני ממבזבז זמן על חיפושי מלון ספונטניים ואולי צריך לעבור לחיפוש מלון און ליין מהיום להיום או למחר במהלך הטיול. [רעיון לאתרים רלוונטיים?]כ"כ אזור גארדה הצפנתי לדולומיטים ובמקרים אחרים לשוויץ- לא מתאים לכוכב. לעומת זאת באזור זלצבורג מצאתי לינה במקום כה נחמד שיחד עם צבר האטרקציות באזור גרם לי לשנות ממנהגי ואף ממסלולי.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני עוד צריך לסכם עם אישתי סופית את אופי הטיול מכיוון שבד"כ אני נוטה לתכנן ולהזמין הכל מהארץ ואז הכל נהפך למרדף של TODO'S ואנחנו רוצים לנסות משהו אחר.

הדבר שהכי מלחיץ אותי בכל הסיפור הוא מזג האוויר וזה שהכל נחשב לOff-season, חברים מהעבודה אמרו לי לוותר ושהכל יהיה סגור ברמה שכדאי לי לסגור מלונות מהארץ כדי שלא אבזבז זמן על לחפש מלונות פתוחים בין העיירות.

האם זה המצב?

Renault Megane RS Trophy

פורסם (נערך)

לגבי מזג אויר אינני מתנבא. בדוק ממוצע רב שנתי כסוג של אינדיקצייה.

לגבי אטרקציות- אטרקציות מרכזיות פעילות בד"כ. אול תוך צמצום שעות פעילות.

לגבי מקומות לינה- רוב האזורים הם מן המקומות המתויירים בעולם.כללית- בשלהי או מחוץ לעונה נסגרים בעיקר מקומות קטנים ששרותי לינה היא עבורם עניין שולי או מעט חדרים. יש מספיק פעילים ובמחיר נוח, ודאי ליד ונציה ובאזור האגמים. באזורים פחות מיושבים, פשוט לא מחפשים לינה כשהרוגים מעייפות אלא קודם לכן.

לגבי מסלול, כתבתי לך משהו קודם הסבר על מסלול נחמד של פאסאט 04.

וכעת שאלה- על מה התבססת בהערכתך את מחיר הטיסה? היכן מצאת מחירים כפי שכתבת? טיסות בסוכות יקרות, לכן פליאתי בעניין.

פורסם
ספריאל, מבחינתי הכלל הוא שאין ככלל אם כי ישנה תלות בהרכב משפחתי, מסלול, רכוזיי אתרים, טופוגרפיה ועוד.

לגבי חלון הזמנים במלון בפינלנד- נשמע מוזר, מה הרעיון שם?

כמובן שאני מדבר על כללי אצבע, והתאמות מבוצעות לפי ההרכב ומתווה הטיול.

לגבי המלונות - מסתבר שבפינלנד יש כל מיני פטנטים מוזרים. הם עושים הכל כדי לחסוך בכח אדם, והסיפור של משרד קבלה שפתוח 3-4 שעות הוא עוד טוב. יש שם רשת שלמה של מלונות "ללא מגע יד אדם" - מבצעים הזמנה באינטרנט, מקבלים את מספר החדר וקוד כניסה אליו - ובכלל לא פוגשים אף אחד מצוות המלון. החדר מוכן בשעה 4 אחה"צ ומאותו רגע עומד לרשותך. אין ניקיון, אין חדר אוכל אין משרד קבלה, אין שירות לקוחות - כלום. אנחנו אפילו הסתבכנו עם מלון מסוג זה (שלא שייך לרשת) כיון שלא קיבלנו את מספר החדר והקוד עד היום שבו היינו אמורים להגיע אלי, וכיון שזה היה בסופ"ש לא ההיה אפשר ליצור אתם קשר בטלפון או דואל. בסופו של דבר נאלצנו להתקשר לשירות הלקוחות של booking.com באנגליה, וכעבור כשעתיים קיבלנו את המייל המיוחל עם הפרטים.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מצאתי מספר טיסות דרך Google-Flights, Kayak, ל6 ימים ב750 דולר לזוג, ל8 ימים ב1050 דולר לזוג, כנראה שנלך על האופציה השנייה כי ה6 ימים הם לא באמת 6 אלא 5 מכיוון שנוחתים בלילה - מדובר רק טיסות ישירות כמובן.

Renault Megane RS Trophy

• תוכן חדש...