Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צפון איטליה בסוכות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4274 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מתעלק על השרשור (זה בדיוק המידע שחיפשתי).

אני גם מתכנן לעשות טיול דומה בצפון איטליה מיד אחרי חגי תשרי, משהו כמו 8-9 ימים.

מה לגבי אגרות? האם זה נכון שכל הכבישים המהירים דורשים תשלום אגרה? ואם כן, מה גובה התשלום?

האם משלמים מראש לעשרה ימים (כמו באוסטריה), או שמשלמים בכניסה לכל כביש אגרה? האם מקבלים אשראי? האם חובה במזומן?

ועוד שאלה קטנה, האם רצוי להוציא גם רישיון בינלאומי?

יש לי לא מעט ניסיון עם גרמניה ואוסטריה, אבל פחות עם איטליה.

תודה רבה לכולם.

Kia Niro, 1.6 (141), Hybrid Crossover, Rich Espresso, 2017

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

חובה להביא עמך רשיון ישראלי, בד"כ זה מה שתידרש להציג במעמד ההשכרה. בנוסף,המלצתי להנפיק לעצמך רשיון בינלאומי- המחיר נמוך ולמרות שיש בעצם ההנפקה טירדה מסוימת, אני מעדיף לשלול אי ודאות. מניח שספריאל או אחרים נתנו כבר תגובות מפורטות יותר בעבר.

הכבישים המהירים דורשים תשלום משתנה לפי אורך הקטע- לוקחים בתחילת הקטע כרטיס ובסופו משלמים לפיו. פה ושם יש קטעים בהם משלמים מראש סכום קבוע.

יש גם הפתעות פה ושם- כביש טוב חינמי או כביש בתשלום שמאכזב באיכותו.

אינני זוכר מחירים: הם לא נמוכים אך זולים מבצרפת ובד"כ הם לא כה גבוהים כדי שיהוו אצלי שיקול לאי שימוש בכביש מהיר.

עריכה אחרונה על ידי [פנדוב
פורסם
יש לי לא מעט ניסיון עם גרמניה ואוסטריה,

גם אני מתעלק, גרמניה ואוסטריה הם היעד שלי בתחילת ספטמבר, תוכל לפרט? שיטות תשלום, מדבקה, וכל דבר אחר רלוונטי. תודה.

פורסם (נערך)

גרמניה - האוטובאהנים פתוחים לשימוש חופשי על ידי רכב פרטי. רכב מעל 3500 ק"ג מחוייב לפי נסועה (באמצעות מתקן מבוסס GPS) - זה לא רלוונטי לגביך.

אוסטריה - יש להדביק בחלון מדבקה שעולה כ-10 אירו ל-10 ימים. ניתנת לרכישה בתחנות הדלק הסמוכות לגבול. אם אתה מגיע מארץ שכנה חשוב לרכוש לפני חצית הגבול - כיון שהאוטובאהן מחוייב באגרה מהגול, וכידוע - הסימן היחיד לכך שאתה עובר את הגבול הוא סמל האיחוד האירופי עם האות A במרכזו (ובהמשך התמרורים בסגנון האוסטרי ורשת המצלמות שמזהות רכב חסר מדבקה ומארגנת לו קנס של כמה עשרות עד כמה אלפי אירו). חפש באינטרנט Vignette (וכמובן ציין אוטובאהן ואוסטריה).

בנוסף יש באוסטריה קטעי כביש שבהם עליך לשלם במקום תמורת המעבר (Toll Plaza סטנדרטית, בדומה למנהרות הכרמל).

קטע מיוחד הוא ה-Korridor - קטע אוטובאהן בן מספר קילומטרים שמחבר בין שויצריה לגרמניה בקצה המערבי של אוסטריה. אם רכבך נושא את המדבקה אתה מכוסה, אולם אם לא עליך לרכוש בתחנת דללק סמוך למעבר הגבול תוית ליום אחד לקטע זה בלבד (המחיר כ-3 אירו) ולהניחה על הדאשבורד חשופה למצלמות הבקרה.

גם שויצריה מחייבת במדבקה - אולם יש רק מדבקה שנתית, שמחירה כ-40 פרנק (או כ-40 דולר). בקש בחברת ההשכרה רכב הנושא כבר את המדבקה. פרט לתוקף המדבקה הנהלים דומים לאלה של אוסטריה, וגם בשויצריה הקנסות על אי נשיאת מדבקה גבוהים.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

נוחת במינכן וחוצה את הגבול לכיוון זלצבורג ל-5 ימים.

בימים הקרובים אתחיל לבדוק מה ניתן לכסות באיזור ב-5 ימים, בקצב סביר ללא מירוץ מטורף. אנחנו הורים עם 2 בנות (19,25).

עריכה אחרונה על ידי pasat04

פורסם (נערך)

התוכנית שלי בזלצבורג קצת השתבשה, בגלל יציאה מאוחרת מנמה"ת במינכן (לקח לי למעלה מ-6 שעות בגלל קבלת מזוודות מאוחרת, תור ארוך מאד בהשכרת הרכב ורכב תקול שהצריך החלפה). גם הנסיעה ממינכן לזלצבורג התארכה מכל מיני סיבות, הגעתי לצד האוסטרי רק ב-7 בערב (12 שעות מהנחיתה). את מדבקת האוטובאהן האוסרטי קניתי באחת מתחנות הדלק שלפני הגבול.

הייתי בזלצבורג 5 לילות ו-4 ימים - מזה יומיים הייתי בעיר ובארמון הלברון הסמוך וביומיים הנותרים הייתי במכרות המלח ב-Hallein ובמערת הקרח ב-Werfen (על ההר Kitzsteinhorn (עליה ב-3 רכבלים, בפסגה סופת שלגים עם ראות של 2 מ' ב-31 ביולי), וכן בסכר הידרואלקטרי שאיני זוכר את שמו, באזור Kaprun. להביא בחשבון שההגעה למערת הקרח כוללת שני קטעי טיפוס שעשויים להיות לא קלים למי שאינו מורגל בכך, וביניהם עליה ברכבל עם המתנה ארוכה בתור, כך שכדאי לתכנן את היום ליציאה מוקדמת. גם ההליכה בפסגת ה-Kitzsteinhorn עשויה להיות לא קלה בשל אויר דליל ורוח קרה. הסכר ההידרואלקרטי מומלץ מאד - חונים במגרש חניה די מרוחק ומשם עולים במעלית ייחודית וקטע נסיעה באוטובוס, ומעל הסכר יש גבעה - שוב טיפוס לא קל אבל שווה.

מזלצבורג המשכתי מערבה לטירול ולשויצריה, אבל אם זה לא נכלל בתוכנית שלך לא אפרט כעת.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

היתה לי בעית הקלדה קטנה, אז שים לב שמערת הקרח ומכרה המלח נכנסים ביום אחד, וההר והסכר גם הם ביום אחד. מרבית הנהיגה היא בכבישים בין עירוניים חד מסלוליים הרריים.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

תודה לכולם!

בסוף עקב אילוצים כאלו ואחרים הוחלט על 5 ימים באמסטרדם..

Jeep Grand Cherokee Trailhawk
Renault Megane RS Trophy

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם
אפתח בעוד כמה ימים שרשור יעודי, ונפרט שם לטובת גולשים.

נו, פאסאט04, כמה זמן?

מתי תפתח שרשור?

:wink:

בידידות...

Opel Astra K 2018 1.4T Enjoy

פורסם

גם אני טס לצפון איטליה, למילאנו. טיסה הלוך חזור עם מזוודה של 20 קג, במחיר של 350 יורו לזוג.

מהשירשור אני מבין שזה מחיר טוב? התאריכים הם 30/8 עד 9/9.

הדבר שמטריד אותי הוא קנס ללא יודעין..יש אולי איזו אפליקציה שיודעת להזהיר כשמתקרבים לאיזור אסור לכניסה?

פורסם

טיפ לנוהגים באיטליה, יש כבישים מהירים שבהם מתבצעת אכיפה לפי מהירות ממוצעת, נראה שזה לרוב מפורסם בשילוט אלקטרוני מעל הכביש, אבל אולי יש מקומות שלא, אז שימו לב.

לגבי מי ששאל על הקושי למצוא מלון מחוץ לעונה, אנחנו טיילנו בשבוע הכי מחוץ לעונה שיש (סוף נובמבר), וגם אם חלק מהאאיזורים היו נטושים, לא התקשנו למצוא מקום בכל מקום שבו עצרנו. חיפוש אינטרנטי בלילה שלפני, יצירת קשר עם המקום והכל סגור לתכנון של יום המחר.

פורסם

מסקירת אתרים אני רואה שאלדן נונתים את המחיר הטוב ביותר הכולל את כל הביטוחים שצריך.

מישהו שכר מהם רכב בחו"ל ויוכל להעיד על החוויה לטובה או לרעה?

• תוכן חדש...