Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תדלוק בנזין וסולר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4358 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

אשתי נכנסה לתדלק שהמיכל ריק.

לאחר 6 ליטר של תדלוק היא שמה לב שהמתדלק שם 95 במקום סולר.

לאחר מכן הוא מילא עוד 55 ליטר של סולר.

תקין/לא תקין?

להחתים את התחנה על התקלה?

פורסם

ברגע שהיא שמה לב שמילאו דלק לא נכון, היא הייתה צריכה להכנס לפניקה והזמין שאיבת דלק חירום. על גרר אם צריך.

מנוע דיזל אומנם ישרוד קצת דלק לא מתאים, אבל תהייה בטוח שזה בלאי רציני למנוע.

פורסם

במקרה כזה לרוב מכבים מנוע מייד ומזמינים שאיבה על חשבון התחנה!

מדובר בפשלה איומה של המתדלק שעלולה לגרום לנזק יקר מאד.

פורסם

לא הייתי ממהר להאשים את המתדלק, נתקלתי בעבודתי בתחנת דלק (למזלי לא כמתדלק אלא כעובד בחנות נוחות), כשהמתדלק שואל על רכבים שהוא מכיר גם כדיזל:

"למלא 95?" מאשרים לו, אז הוא ממלא, הרכב נכבה לאחר נסיעה של כמה מטרים ויוצאים עליו בהאשמות.

אז כן, יש תווית די ברורה של סולר על המכסה דלק, אבל זה לא תמיד קיים.

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם

אני כבר ראיתי מקרה כזה בלייב. עצרתי לתדלק, והמתדלק ניגש אליי. אני אומר לו "תודה, אני מסתדר." והוא הולך לדרכו. בינתיים עוצר בצד השני של המשאבה ערסמוביל פיקאפ קלאסי. בלי לצאת מהרכב, אני רואה יד קוראת למתדלק. הרכב עם חלונות פתוחים לגמרי בכל הצדדים, והמוזיקה בהחלט רועשת. בשילוב הזה, שומעים את הערס צועק "כן נו 95, יאללה תמלא"

אחרי שהתדלוק מתחיל, אני פתאום רואה את הערס יוצא מהאוטו, בלי לכבות את המוזיקה, ומתחיל לצעוק על המתדלק. "יבנזונה, זה דיזל מה אתה מפגר?!" ומאשים את המתדלק שעכשיו הוא "חוטף אותה" ו"עכשיו חותם לי על 100,000 על חדש" ועוד כל מניי שטויות.

בקיצור, מה מסתבר? הפיקאפ שנת 1995. הערס אשכרה חשב שהמתדלק שאל אותו איזה שנה הרכב.

אני אפילו לא בטוח שפיקאפ שנת 95, אבל בדיעבד, הוא בהחלט נראה, הריח, ונשמע ככה.

פורסם

במנוע דיזל המצב הוא פחות נורא.

פעם היו מוסיפים חצי ליטר בנזין למנועי דיזל כדי "לנקות את המערכת". 5 ליטר זה קצת הרבה, וכמו שאמרו קודמיי היה צריך מייד לשאוב את המיכל ולמלא מחדש. בהרבה מהתחנות יש משאבה כזו בתחנה.

אם אתה מעלה את השאלה במצב שהרכב כבר נסע, לדעתי צריך פשוט כל יום למלא מיכל מלא בכדי להאפיל על כמות הבנזין שקיימת במיכל.

פורסם
במנוע דיזל המצב הוא פחות נורא.

פעם היו מוסיפים חצי ליטר בנזין למנועי דיזל כדי "לנקות את המערכת". 5 ליטר זה קצת הרבה, וכמו שאמרו קודמיי היה צריך מייד לשאוב את המיכל ולמלא מחדש. בהרבה מהתחנות יש משאבה כזו בתחנה.

אם אתה מעלה את השאלה במצב שהרכב כבר נסע, לדעתי צריך פשוט כל יום למלא מיכל מלא בכדי להאפיל על כמות הבנזין שקיימת במיכל.

בדיוק להיפך. תדלוק בנזין במקום דיזל יכול לגרום לנזק נוראי, בעוד במצב ההפוך הסיכון הרבה יותר נמוך.

פורסם

תדלוק דיזל במקום בנזין במנוע דיזל? כן, הסיכון הרבה יותר נמוך.

דיזל במנוע בנזין? תגיד ביי ביי לבוכנות. הדיזל מתפוצץ בהצתה עצמית הרבה לפני שהבוכנה אפילו עולה לחצי. שום בוכנה לא יכולה לעלות עד הסוף, הוא מאבד כוח מאוד מהר, ונכבה. ובינתיים הטיימינג סופג המון אנרגייה והבוכנות, טלטלים, והשסתומים אוכלים אותה.

פורסם

^אתה טועה.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4171355,00.html

בנזין במקום סולר הרסני למנוע הדיזל.

סולר במקום בנזין ברכב בנזין פחות הרסני.

מנועי הדיזל הישנים יותר כדוגמת SDI ו-TDI 1.9 של VAG יחסית פחות רגישים לעניין (מכלולים יותר פשוטים שגם אדישים יותר לעניין), אך עדיין התוצאות הרסניות יותר ממה שיקרה בבנזין מקביל.

אבל במנועי הדיזל החדשים התוצאות הרסניות בהרבה:

* משאבת סולר עדינה יותר (טכנולוגית, וכן עובדת בלחצים גבוהים משמעותית).

* מזרקים לרוב מושבתים בעקבות זאת. וכל מזרק בודד עולה בין 2000 ל-4000 ש"ח בדיזליות הנפוצות בשוק (תכפיל את זה במס' הצילינדרים).

* מערכות PD ו-DPF (מערכות הקשורות בטיפול בפליטת המזהמים) נהרסות, גם פה נזקים שמגיעים ל4000-8000 ש"ח בקלות.

ואפילו לא דיברתי על העובדה ששימון המנוע נפגע ומי יודע איזה עוד נזקים גרמים עקב התדלוק השגוי.

בבנזין לרוב הנזק מסתכם בניקוי מערכת הדלק והחלפת הפילטר דלק. במקסימום גם מצתים ומשאבה (נדיר יחסית, שכן המנוע נחנק ונכבה די במיידית).

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

כנראה שאנחנו באמת מדברים על דורות שונים. אני חושב שאתה צודק כאשר מדברים על מנועים מודרניים, ומה שאתה אומר מאוד הגיוני.

אני מניח שכל מנוע בנזין המצוייד בחיישן דפיקות יצליח להציל את המנוע, ומנוע לא גדול פשוט לא יעמוד בכוח הנגדי ויתכבה, כי הוא לא יצליח לסובב את עצמו.

לעומת זאת, מנוע דיזל לא יתנגד, יצליח להניע ולנסוע עם בנזין, אבל ידפוק את כל המכלולים שלו על הדרך.

אז הסכמנו.

עכשיו לי יש שאלה. איך טורבו משפיע על כל המשוואה הזאת? במנוע בנזין כמובן, בדיזל התשובה דיי ברורה.

• תוכן חדש...