Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4360 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

בהמשך לפוסטים הקודמים, אני מתקדם - לאט אבל בטוח.

נקנה מגבר - audison lrx 4.1

קומפוננטים עדיין לא אבל אני כרגע בחיפושים אחר סאב. למה 8?

הרכב המדובר הוא קיה ספורטאג והזמנתי לו קופסת סאב מקורית, הנה תמונה:

http://i19.photobucket.com/albums/b156/Crunkmethods/DSC00590.jpg

בתמונה זה עם סאב polk audio שמישהו התקין.

זאת אומרת שיש לי כמה מגבלות לעבוד איתם:

1. סאב 8

2. כזה שעובד בתיבה אטומה קטנת נפח - אין לי מושג מה הנפח אבל פה נפל ה SA8 שרציתי (צריך פורטד)

3. יש מגבלת עומק - מחר התיבה תהיה אצלי ואמדוד בדיוק, להבנתי מדובר על 4.25״ - אני משער שיש ספייסרים שאפשר לשים?

מה כדאי לרכוש?

עלות - אני מעדיף סביב ה 1000 ש״ח

פורסם (נערך)

על פניו נראה אלמנט מסיבי. אבל הוא לא נציל ! הוא 82DB. ל1/1.

אני לא בטוח שסאב כמו הרץ ES200.5 שהוא רק 200W RMS. אבל הוא 88.5DB ל1/1

הוא ב6DB יותר נציל. אבל חלש רק בחצי

לפי טבלה של נצילות בסיסית לפי 1WX2 = 3DB.

הSKAR הוא יגיע במידה ויקבלכ400W RMS נטו לכ 108-107DB. לפני תוספת נצילות תיבה ורכב.

ההרץ יגיע לפי אותה טבלה שהוא יקבל 200W נטו לכ 110-111DB. לפני תוספת נצילות תיבה ורכב.

למרות שSKAR. לפי הנתונים. אמור לתת נמוכים איזור ה30-35 יותר חזקים.

אגב שניהם (לפי האנטרנט) באיזור ב4.7 אינטש עומק התקנה.

עריכה אחרונה על ידי Soundman

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

אני הזמנתי מחו"ל CDT QES-820 שהוא סאב עם נצילות נמוכה ומוצהר לספוג כ400 וואט RMS ונפח התיבה האטומה המינימלי הוא באזור ה6-8 ליטר!

עולה קצת יותר מ1000 שקלים לצערי אבל אחד הסאב וופרים היותר מעניינים בקוטר 8 אינטש שיצא לי להתקל בהם בשנים האחרונות - בדיוק היום עלה על האוניה (לך תדע, יש לו אמא פולניה :) )

הSA-8 צריך להיות סאב טוב! אבל אם עומק ההתקנה לא מתאים הייתי שוקל אולי להתקין אותו לתוך התיבה עם טבעת הגבהה וגריל קאסטום.

וזה לא מקרה שמי שהיה יבואן של סאן דאון אודיו (היום יבואן של מותג אחר בשם ARC) הינו חבר הפורום יוסי אלפיין והוא גם במקרה קוסטומייזר מעולה שיכול לעשות עבודה שכזו.

הSA8 אצלו כרגע עולה ממש קצת יותר מהתקציב שציינת אבל אם אתה מביא את התיבה אולי גם שווה לבדוק מולו עד כמה בעייתי או לא יהיה להתקין עליה תוספת של טבעת הגבהה וגריל ועדיין לשמור על מראה מקורי ויפה - והוא מתמחה בדיוק בזה - לשמור על מראה מקורי ויפה של הרכב.

זה מה שאני הייתי עושה אם אלו היו דרישות ההתקנה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אדי תודה על התגובה.

החשש שלי מה sa8 הוא שהוא צריך תיבה רצינית ומומלץ פורטד. אני אדבר עם יוסי, נראה מה הוא ממליץ

לגבי ה CDT - מאיפה הזמנת?

לגבי jl audio 8w3v3? נראה מוצלח על הנייר.

ה polk audio שבתמונה : http://www.polkaudio.com/products/mm840

מכיוון שאני לא מבין מספיק בלקרוא את הנתונים - מעניין? שווה משהו?

לא איכפת לי להוציא עוד 500 שקל כדי לקבל מקסימום באס מה 8״.

תודה!!

אגב - חול כמובן מתאים באם אין בארץ.

אני הזמנתי מחו"ל CDT QES-820 שהוא סאב עם נצילות נמוכה ומוצהר לספוג כ400 וואט RMS ונפח התיבה האטומה המינימלי הוא באזור ה6-8 ליטר!

עולה קצת יותר מ1000 שקלים לצערי אבל אחד הסאב וופרים היותר מעניינים בקוטר 8 אינטש שיצא לי להתקל בהם בשנים האחרונות - בדיוק היום עלה על האוניה (לך תדע, יש לו אמא פולניה :) )

הSA-8 צריך להיות סאב טוב! אבל אם עומק ההתקנה לא מתאים הייתי שוקל אולי להתקין אותו לתוך התיבה עם טבעת הגבהה וגריל קאסטום.

וזה לא מקרה שמי שהיה יבואן של סאן דאון אודיו (היום יבואן של מותג אחר בשם ARC) הינו חבר הפורום יוסי אלפיין והוא גם במקרה קוסטומייזר מעולה שיכול לעשות עבודה שכזו.

הSA8 אצלו כרגע עולה ממש קצת יותר מהתקציב שציינת אבל אם אתה מביא את התיבה אולי גם שווה לבדוק מולו עד כמה בעייתי או לא יהיה להתקין עליה תוספת של טבעת הגבהה וגריל ועדיין לשמור על מראה מקורי ויפה - והוא מתמחה בדיוק בזה - לשמור על מראה מקורי ויפה של הרכב.

זה מה שאני הייתי עושה אם אלו היו דרישות ההתקנה.

פורסם

אם הבנתי נכון מהשרשור, עומק התקנה 4 אינץ' של סאב וזה מגבלה. פה דווקה רעיון של עבעות הגבהה יכול להיות טוב.

לדוקמה 8W3 עומק התקנה של 4,63 אינץ' וצריך רווח של לפחות 5 ס"מ מהדופן.

לא יודע עד כמה יש קשיחות לתיבה הזאת, היתי חושב אולי על חיזוק שלה.

HU:alpine w520e +701

Amp(tw+mid) Mcintosh mc420 Amp(midbass) Diamond audio D5 600.2

set: Eton rsr160 + mid: Eton_PFC80

Mono JL 500/1 sub: ID8

פורסם

ה8W3 יהיה בחירה מצויינת בעיניי גם מבחינת קלות ההגברה שהוא דורש, גם הנפח וגם חוזק התיבה שכביכול פותח השרשור רוצה לשדך אותה אליו.

הSA8 הוא בכל מובן של מילה חיה רעה וגם כבד יחסית אבל אם התיבה הזו חזקה מספיק ועוד מעוגנת לדופן הרכב אז למה לא?

הייתי גם בודק אפשרויות של סאב וופר shallow mount כלומר סאב שטוח לתיבות מסוג זה - תנסה לבדוק סאב של הליקס esprit באתר כמו crutchfield.com

הCDT הוזמן מאמאזון דרך אגב ואני מביא אותו בשילוח ימי דרך BUY2USA ביחד עם עוד כמה דברים קטנים שעברו אצלם איחוד חבילות.

אחרי שהתקנתי את הES02 בתור מיד טוויטרים וראיתי שאיכות השמע לא ממש נפגעה בגלל המעבר ואני אפילו אוהב את התוצאה הזו יותר מכל מערכת שהיתה לי בעבר - פשוט התאהבתי במותג והחלטתי גם לנסות סאב וופר שלהם - אם הוא יהיה טוב אז כנראה שגם בסופו של דבר אנסה את המידבאסים שלהם - הM6+ HD בתכלס זה סאב וופרים קטנים שיכולים גם לנגן מיד - מאוד מזכיר את האילייט של מוראל רק שונים לגמרי בעיצוב ובתכנון.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
בסופו של דבר אנסה את המידבאסים שלהם - הM6+ HD בתכלס זה סאב וופרים קטנים שיכולים גם לנגן מיד

חלום שלי כבר הרבה מאוד זמן.

אדי, לגבי הסאב של CDT, שמעת אותו עובד או רק ביקורות של אחרים?

מתחדשת*

פורסם

הגיע הצעצוע.

עומק - בעייתי, חלק 9.5 ס״מ חלק 13, כלומר צריך פה איזה טבעת הגבהה.

בצד החיובי - הדבר הזה נראה בנוי כמו שצריך.

IMG_20140630_171733.jpg

פורסם

יצא לך לשמוע אחד כזה בפעולה? אולי זה מספיק טוב עבורך?

ורומם, לא, זה על בסיס הימור מאוד מושכל.

Pioneer TS-X150

פורסם

תאמת אני לא ממליץ על ציוד בפורום אבל... אני לא יכול להיתעלם מלייעץ לך על סאב 8' חזק, שהוא JL 8W7 (יש ברשותי אחד כזה) סאב 8' מאוד חזק, הרבה חשבו שיש אצלי 12' עד שראו בעיניים שלהם, סאב מאוד מדוייק עמוק ובייחוד מהיר בגלל גודלו, אבל, הוא דורש עומק התקנה גדול מאוד (לא זוכר כרגע את המידה), בקיצור ממליץ בחום, רק חבל שהמחיר של היבואן לא בגבול ההיגיון בכלל.

פורסם

האמת - חשבתי, רציתי. גם מוכן לספוג את ה 2000~ ש״ח ++ בשבילו.

אבל הוא עמוק יותר מכל מה שאני צריך, וגם אם אני אשים טבעות הגבהה התיבה הזו קטנה מדיי בשבילו.

לצערי - no go

אדי - לגבי הסאב, להבנתי מהפורומים מדובר על junk ואם לא היה מדובר על התקנה טיפה מורכבת הייתי פשוט בודק. רק צריך לפרק חצי בגאז כדי להחליף את הסאב אח״כ.

תאמת אני לא ממליץ על ציוד בפורום אבל... אני לא יכול להיתעלם מלייעץ לך על סאב 8' חזק, שהוא JL 8W7 (יש ברשותי אחד כזה) סאב 8' מאוד חזק, הרבה חשבו שיש אצלי 12' עד שראו בעיניים שלהם, סאב מאוד מדוייק עמוק ובייחוד מהיר בגלל גודלו, אבל, הוא דורש עומק התקנה גדול מאוד (לא זוכר כרגע את המידה), בקיצור ממליץ בחום, רק חבל שהמחיר של היבואן לא בגבול ההיגיון בכלל.
פורסם

8w3 כנראה יהיה ההימור הנכון כאן, אני פוחד שסאב וופרים חזקים יותר פשוט יפרקו את התיבה או יעוותו בה, תישאר בתחום הצנוע.

Pioneer TS-X150

פורסם

אני כנראה אלך על אחד משלושת אלו:

מסודרים לפי עלות: 500 ש״ח, 500 ש״ח, 900 ש״ח

האמת? ה polk audio נראה הכי הגיוני, נציל, חזק. דורש תיבה קטנה - משהו שאני מפספס? ה skar גם נראה טוב אבל כפי שציינו נצילות נמוכה, המגבר שלי אמור להוצאי 500W ל 4 ohm וזה אמור להיות מספיק

http://www.skaraudio.com/skar-audio-vd-8.html

http://www.polkaudio.com/products/mm840

http://intl.jlaudio.com/8w3v3-4-car-audio-w3v3-subwoofer-drivers-92148

8w3 כנראה יהיה ההימור הנכון כאן, אני פוחד שסאב וופרים חזקים יותר פשוט יפרקו את התיבה או יעוותו בה, תישאר בתחום הצנוע.
  • תוכן חדש...