Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קנית רכב משעובד

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4367 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני חושב לקנות רכב ב60 אלף ש"ח.

אך המוכר הודיע לי שהרכב משועבד, הוא אמר שזה בדיוק החבר לסגירת חוב בשיעבוד. אז הוא רצה שאני אלך איתו לבנק לסגור את החוב ואח"כ העברת בעלות. נכון לעכשיו ביקשתי ממנו שינסה לארגן לו הלוואה קצרה ואני אקנה את הרכב בצורה נקיה.

מה תוכלו להמליץ לי?

זה לא מסוכן אם אני אשלם לו את חוב השעבוד ורק אח"כ תתבצע העברה? מה מומלץ לעשות במקרים כאלה?

תודה!!

פורסם

תיזהר.

גם אם הוא מקבל אישור כביכול מהבנק שהרכב לא משועבד חובה להסיר את השיעבוד מרשם המשכנות ואת זה עושים ע"י כך שהבנק שולח בקשה מפורטת לרשם המשכנות עם מספר משכון, ואם רשם המשכרות רואים שהכ בסדר למשכון לוקח שבועיים להתבטל!.

אבא שלי רכש בעבר סיאט קורדובר וקיבל אישור מבנק לאומי שהרכב לא משועבד, לאחר שנתיים הרכב ער תאונה והורד מהכביש, הביטוח לא היה מוכן לשלם עד שהשמכון לא יירד, אבא שלי יצר קשר עם רשם המשכנות והם טענו שהבנק צריך לפנות אליהם בבקשה מפורטת לשחרור השיעבוד.

כמובן שאנחנו לא יכולנו לפנות לבנק מלבד בעל הרכב, בהתחלה הוא סרב ולאחר איומים בתביעה הוא ניגש לבנק וביקש שישחררו את השיעבוד.

בקיצור- זהירות.

פורסם

אם המוכר רמאי מדופלם, אז אחרי שתשלם בבנק שלו, הוא ימשיך לדרכו.

אבל, יהיו לך כל הפרטים שלו, שכן בבנק שלו יתנו לך את האישור על ביטול השעבוד במשרד הרישוי וגם העתק מהבקשה לביטול משכון שהבנק שיגר לרשם המשכונות. כמו כן יהיה אצלך צילום של רישיון הרכב, וכל הפרטים של המוכר.

לפני ההעברה של הכסף לחתום מולו על חוזה, לוודא את כל הפרטים, לציין שהכסף מועבר באופן הזה ושמייד לאחר מכן מעבירים בעלות וכו'.

לכן, אם אתה רואה שמדובר באדם אמין, שהרכב על שמו, שמכירים אותו בבנק, שיש לו פקיד אישי, ועוד שלל נסיבות שמלמדות על כך שלא מדובר במשהו בעייתי, ניתן לחשוב על אפשרות שבה תעשה את זה בדרך הזאת.

שוב - זה סיכון, אבל זה לא משהו קיצוני, אלא משהו שאנשים עושים יום יום.

חשוב לשים לב - לבקש מהבנק שם בדיקה אונליין שמופיע להם שאין שום שעבוד במשרד הרישוי (לאחר שהם מבצעים את הפעולה).

כמו כן, חשוב לשים לב שאם למשל רשמו עיקול על הרכב במשרד הרישוי, זה לא יופיע בשום בדיקת משכון, ורק בהעברת הבעלות תהיה דחייה בלי נימוק.

אם אתה רוצה להיות רגוע לפני שאתה מעביר לו את הכסף, תיגשו ביחד לסניף של משרד הרישוי ותוציאו דו"ח מסודר.

אם באותו דו"ח לא מופיע שום עיקול, אלא רק השעבוד של הבנק שמימן את הרכישה, אז לאחר הסרת השעבוד תוכלו להעביר בעלות באופן כמעט מיידי, אלא אם כן תקלת תקשורת וכיו"ב.

לסיכום - להפעיל שיקול דעת, לראות על מה מדובר, ולא לפסול על הסף. כמובן להיות מאוד ערני ואם אתה מרגיש חוסר ביטחון, אז לא להכניס את עצמך למצב כזה.

בהצלחה

Cupra Leon VZ 2025

פורסם

אני לאחרונה קניתי רכב בסכום דומה, והמוכר גם רצה שאני אלך איתו לבנק להסיר את השעבוד עם הכסף שלי.

לא הסכמתי. אמרתי לו שאם הוא רוצה למכור, שידאג להסיר את השעבוד. הוא ניסה לשכנע אותי בכל דרך אפשרית ועדיין סירבתי.

אז הוא לקח הלוואת גישור הסיר את השעבוד, ואז המשכנו בביצוע העיסקה.

לדעתי האישית, אתה לא צריך להסכים.

פורסם

אתה לא צריך להיכנס למערכת היחסים בין המוכר לבין הבנק שלו.

שהם יסתדרו ביניהם, ואתה תעשה העברת בעלות כנגד תשלום.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

חברים תודה רבה על התשובות המנומקות במיוחד bull. אני ביקשתי ממנו אתמול שיסגור את השעבוד בהלוואה ואני מבחינתי מתחייב באותו רגע לקחת את הרכב לבדיקה ואם הכל נקי אז להעביר את הכסף ולעשות העברת בעלות

פורסם

בנוסף, שיסגור את הנושא עם רשם המשכנות, במידה והשיעבוד לא מתבטל ברשם המשכנות, ואם האוטו ילך טוטל לוסט חס וחלילה- הביטוח יכול לעשות בעיות במתן הפיצוי.

בהצלחה,

איתמר.

פורסם

איתמר,

הלכת צעד אחד רחוק מדי.

כאשר הבנק משחרר את השיעבוד, הוא אמור לשחרר את המשכון ברשם המשכונות.

החוק מחייב היום את הבנקים לשחרר רכב ברשם המשכונות בתוך 30 יום, והבנקים יודעים את זה.

לגבי פוליסת הביטוח - אם אתה לא מכניס לפוליסה סעיף שיעבוד לטובת צד ג' - חברת הביטוח לא נכנסת לענייני השיעבודים שלך, ואתה הוא זה שיקבל את הכסף במקרה של כשל.

בלי שום קשר - יש היום מאות אלפי מכוניות משועבדות על הכביש שרשיונן משועבד במשרד הרישוי והן ממושכנות ברשם המשכונות - והפרקטיקה של מכירתן פשוטה, רק צריך להזדיין בסבלנות. שחרור הרישום ברשם המשכונות יכול לקחת שבועות.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

פורסם

במדינת ישראל יש הרבה דברים שאמורים לקרות. אני כתבתי מתוך הניסיון שלי כדי לחסוך לחבר הפורום טרחה וכאבי ראש.

מה אתה מציע לו? שיסמוך על הבנק? אני לא הייתי סומך עליהם, יש משפט שאומר "סמוך על סמוך בסוף יצא ברוך" :wink:.

שיבדוק ברשם המשכנות דרך האינטרנט לפני הרכישה (סה"כ 10 ש"ח) ויחסוך לעצמו הרבה כאבי ראש.

פורסם

מבחינתי באמת עדיף לעשות כמה שיותר בדיקות, העיקר להיות בראש שקט לגבי הקניה. בשבילי זה סכום גדול מאוד של כסף.

פורסם

איתמר,

אני ממש לא ממליץ לסמוך על הבנק, אבל...

ב 95% זה מה שיקרה:

המוכר ילך לבנק שלו והם יסירו את השיעבוד, ויכינו טפסים למשלוח לרשם המשכונות.

הקונה יעשה את כל הבדיקות שלו, האוטו יהיה בונבון והם יסכמו על העסקה.

אז הקונה יכנס לאתר של משרד המשפטים ויראה שהרכב עדיין ממושכן, למרות שהבנק כבר שלח את הטפסים.

ואז מה? לא לעשות את העסקה? לחכות שבועיים? חודש? אצל מי הרכב יהיה בזמן הזה?

מה שאני מנסה לומר זה שאם הבנק הסיר את השיעבוד מהרישיון, אפשר לקבל העתק מהמכתב של הבנק לרשם המשכונות (בשביל להיות בטוח שהבנק אכן שולח את המכתב) לעשות העברת בעלות על הרכב ולהמתין בסבלנות. בתוך כמה כמה שבועות השיעבוד יוסר והקונה יוכל לנוח על משכבו בשלום...

פורסם

מכרתי את הרכב שלי בשבוע שעבר, הוא משובעד לבנק.

כמה ימים לפני המכירה לקחתי הלוואה מימון והסרתי את השעבוד, במקביל הבנק שלח פקס לרשם המשכונות, אבל הזהירו אותי הם זזים לאט מאוד ושזה יכול לקחת עד חודש.

הגשתי למוכר את מסמך הסרת השעבוד ואת העתק המכתב שהבנק שלח, הוא ביצע בדיקה ועשינו העברת בעלות.

אפילו לא הצעתי לקונה לבוא איתי לבנק כי זה נראה לי משהו שאני בתור קונה, לא הייתי רוצה להתעסק איתו, סגרתי את הכל לבד.

פורסם (נערך)

אז ככה:

היום אנשים קונים רכבים בתשלומים בגלל המצב הכלכלי.

אז זה דיי נפוץ שהרכב משועבד למישהו...

הנוהל הפשוט והבטוח: בעלי הרכב יקח הלוואת גישור ויסיר שיעבוד. לא תמיד פשוט במיוחד אם הוא לחוץ בכסף.

הנוהל המסובך: לוקחים את הרכב לבדיקה מכנית. הכל טוב ? אם כן חותמים על זכרון דברים ומתנים את השלמת העסקה בהסרת השעבוד. משאירים סכום לסיום. הולכים עם הקונה לבנק. משלמים לפקיד הבנק (לא למוכר) ומקבלים ממנו טופס אישור הסרת שיעבוד . מוודאים שהם שולחים את הפקס לרשם המשכונות ולוקחים אישור גם על הפקס. מוודאים שאין משכון במשרד התחבורה (האמת... אז תחסם העברת הבעלות במחשב). עושים העברת בעלות. משלמים לפקיד הדואר 200 ש"ח.

משלמים למוכר את היתרה שהשארת לסיום.

יקח עוד שבועיים שלושה עד שתראה באינטרנט שרשם המשכונות אכן בצע את הפקודה.

מסובך יותר: מהבנק רצים עם הוראת הבנק על הסרת השיעבוד למשרדי רשם המשכונות באיזור. תוך מספר דקות זה נקלט במחשב שלהם ובא לציון גואל ! ויש לך גם אישור ביד על הסרת המשכון.

עריכה אחרונה על ידי save
  • תוכן חדש...