Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

(ייעוץ לגבי) רעיון עסקי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4387 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן לכולם.

רציתי לשאול - בתור סטודנט שרצה להעביר דירה לא מזמן, הגעתי למסקנה שהעניין בכלל לא זול.

חשבתי על רעיון - מה עם להציע להשכיר לאנשים רכב בסגנון ברלינגו + וו גרירה + נגרר להשכרה על מנת שיוכלו להעביר דברים?

קצת גוגל וראיתי שלא קיים דבר כזה.

יש חברה אחת שמשכירה רכבים עם וו גרירה, ואילו את הנגרר יש להשכיר מחברה אחרת לחלוטין.

לפי דעתכם - יש פוטנציאל לרעיון או שלא ממש?

אשמח לשמוע לדעתכם.

תודה וחג שמח!

פורסם

~

חוששני שהרעיון הזה לא ימריא בארץ מסיבות ביטוחיות ותרבותיות, למרות שהוא מצויין כשלעצמו.

הכי קרוב שיכול לעבוד פה (וגם, למיטב ידיעתי הטלפון שלהם לא בדיוק מתפוצץ מהזמנות) זה הקונספט של תוביל חכם - השכרת נהג ומשאית לפי שעה כאשר את החלק הפיזי של ההובלה אתה עושה לבד עם חבריך. אם בא לך לפתוח עסק מתחרה, אני מאמין שבשוק הישראלי יש מקום לשניכם. רק אל תבנה על זה כמקור הכנסה עיקרי.

פורסם
~

חוששני שהרעיון הזה לא ימריא בארץ מסיבות ביטוחיות ותרבותיות, למרות שהוא מצויין כשלעצמו.

הכי קרוב שיכול לעבוד פה (וגם, למיטב ידיעתי הטלפון שלהם לא בדיוק מתפוצץ מהזמנות) זה הקונספט של תוביל חכם - השכרת נהג ומשאית לפי שעה כאשר את החלק הפיזי של ההובלה אתה עושה לבד עם חבריך. אם בא לך לפתוח עסק מתחרה, אני מאמין שבשוק הישראלי יש מקום לשניכם. רק אל תבנה על זה כמקור הכנסה עיקרי.

ההבדל הוא שהם משכירים עם נהג, והצי שלהם הוא בעיקר משאיות.

אני מדבר על רכב עם רשיון ב' שכל אחד יכול לנהוג בו עם תוספת נגרר.

ואני ממש לא בונה לעשות מזה עסק של מליונים.

משהו בקטנה בתור סטודנט לנהל את זה.

פורסם

עדיף לשכור טרנזיט גדול ולא טנדר עם נגרר.

האם אתה סומך על אנשים שידעו כיצד לקשור את הכבודה על הנגרר?

האם נהגים בכלל יודעים לנהוג/להחנות עם נגרר?

לדעתי תצטרך לתמחר דיי גבוה יחסית את ההשכרה כדי לכסות נזקים אפשרים, עמך ישראל מחפש מציאות ולא יסכים לשלם סכום הוגן, לכן לדעתי המיזם צפוי לכשלון.

פורסם
רכב עם רשיון ב' שכל אחד יכול לנהוג בו עם תוספת נגרר.

הבנתי אותך בפעם הראשונה, וכפי שאמרתי - לא ימריא מסיבות בטיחותיות ותרבותיות.

אתה נשמע כמו בחור אינטליגנטי, תחשוב על רעיון יותר מתאים לישראל ותפתח אותו.

פורסם

אהלן ותודה למגיבים.

לאחר בדיקה קצרצרה מסתבר שכדי להשכיר רכב בארץ, יש מינימום דרוש של 30 רכבים לפי הוראות משרד התחבורה.

משמע לא ניתן להשכיר רכבים, אלא אם כן אתה לא מחזיק בכל רגע נתון צי של לפחות 30 רכבים...

קצת מוריד מהעניין...

מצד אחד אני מבין את החוק כי הוא בא לטובת הלקוח - שלא כל חאפר יפתח חברת השכרה. מצד שני, אם אתה רוצה להשכיר רכבים בנישה ספציפית זה בעייתי.

אולי אני אבדוק את הרעיון של לקבל רכב + נהג, ואז זה כבר לא נחשב השכרה. מצד שני זה קצת מייקר עלויות.

כדי לקבל תמונת מצב - השכרת נגרר עולה היום 200 ש"ח בערך. השכרת מסחרית קטנה ללא וו גרירה עולה 250 ש"ח. כלומר מדובר על 450 ש"ח, כאשר יש לבצע את ההשכרה של הנגרר בחברה אחת, ואת הרכב בחברה אחרת.

בתכלס זה עסק לא זול להתחיל מ 450 ש"ח כאשר יש הרבה ביורוקרטיה מסביב עם ההשכרה בחברות השונות.

לדעתי אפשר להשכיר אפילו לחצי יום בפחות כסף ולהרוויח.

פורסם

יש מספר דברים בסיסים שאתה צריך לבדוק:

* מהו החזון והיעדים שלך.

* מי הם הלקוחות בענף, מה המאפיינים המרכזים והאם היצע עונה לצרכי הלקוח.

* מי המתחרים , מה גודלם , האם הענף תחרותי, מה הם חסמי הכניסה לענף ( כמו הבעיתיות של השכרת רכב אם אין לך לפחות צי של 30 רכבים) ומהו פוטנציאל הביקוש.

אחרי שענית עליהם, תוכל להתחיל להיכנס למענה לצרכי הלקוחות, איזו אסטרטגיה שיווקית לבחור, איזו אסטרטגיה תפועלית ליישם ולנתח מה החוזקות והחולשות.

ורק אז תוכל להתחיל להגיע למצב שאתה מנסה לתמחר כמה יעלה התענוג.

לדעתי האישית, הובלה שמציעים היום לסטודנטים תהיה זולה בהרבה מהרעיון שלך ויישום שלו- וזה רק מלקחת את דמי השכרה ודלק בהתעלם מעלויות רכישת הרכבים טיפולים ואחזקה ועליות קבועות אחרות.

פורסם
יש מספר דברים בסיסים שאתה צריך לבדוק:

* מהו החזון והיעדים שלך.

* מי הם הלקוחות בענף, מה המאפיינים המרכזים והאם היצע עונה לצרכי הלקוח.

* מי המתחרים , מה גודלם , האם הענף תחרותי, מה הם חסמי הכניסה לענף ( כמו הבעיתיות של השכרת רכב אם אין לך לפחות צי של 30 רכבים) ומהו פוטנציאל הביקוש.

אחרי שענית עליהם, תוכל להתחיל להיכנס למענה לצרכי הלקוחות, איזו אסטרטגיה שיווקית לבחור, איזו אסטרטגיה תפועלית ליישם ולנתח מה החוזקות והחולשות.

ורק אז תוכל להתחיל להגיע למצב שאתה מנסה לתמחר כמה יעלה התענוג.

לדעתי האישית, הובלה שמציעים היום לסטודנטים תהיה זולה בהרבה מהרעיון שלך ויישום שלו- וזה רק מלקחת את דמי השכרה ודלק בהתעלם מעלויות רכישת הרכבים טיפולים ואחזקה ועליות קבועות אחרות.

היום הובלה מבאר לשבע לתל אביב עולה בסדר גודל של 800-1000 ש"ח....

במקרה הזה זה משמעותית זול יותר... לפחות בכמה מאות שקלים.

אין תחרות בתחום הזה - אין מישהו שמציע שירות כזה כיום.

ההגבלה היחידה היא עניין ה30 רכבים שצריך אם אתה רוצה להשכיר את הרכב והעגלה.

אולם, אם אתה מספק נהג יחד עם העגלה והרכב - אזי זה אחרת.

אני לא מחפש עכשיו את התמחור והפרטים הקטנים - סתם חוות דעת של אנשים אם זה רעיון שיכול לתפוס או פחות

פורסם

נשמע נחמד, אבל לא פרקטי.

אישית, אני חושב שעדיף לשלם את ה-2000 שקל או כמה שזה עולה ושהם ישברו את הראש איך להרים את הספה שלי לקומה רביעית.

פורסם
נשמע נחמד, אבל לא פרקטי.

אישית, אני חושב שעדיף לשלם את ה-2000 שקל או כמה שזה עולה ושהם ישברו את הראש איך להרים את הספה שלי לקומה רביעית.

Mr. Z

אני לא מתכוון להתחרות בהובלה עם משאית....

אני מתכוון להובלה של דברים קטנים ובודדים, או תכולת דירה קטנה - מי שחשוב לו לחסוך כמה מאות ש"ח, ויכול להתארגן עם כמה חברים לעשות את זה - אז לזה אני מייעד את זה.

בעיקר לאוכלוסיית הסטודנטים.

ללא ספק משפחה עם 5 נפשות כאשר 2 בני הזוג עובדים לא תרצה להשתמש בשירות שכזה

פורסם
Mr. Z

אני לא מתכוון להתחרות בהובלה עם משאית....

אני מתכוון להובלה של דברים קטנים ובודדים, או תכולת דירה קטנה - מי שחשוב לו לחסוך כמה מאות ש"ח, ויכול להתארגן עם כמה חברים לעשות את זה - אז לזה אני מייעד את זה.

בעיקר לאוכלוסיית הסטודנטים.

ללא ספק משפחה עם 5 נפשות כאשר 2 בני הזוג עובדים לא תרצה להשתמש בשירות שכזה

אז מצטער, לא הבנתי נכון.

אם ככה, אז למה לא... אפילו בכיף - נשמע אחלה רעיון.

פורסם

כבר היום אפשר להשכיר רכב משא (מסחרי) שאפשר לנהוג בו עם רישיון ב', אפילו לפי שעות. החל מ-100 ש"ח לשעה בודדת.

תוצאה ראשונה בגוגל:

http://www.atrent.co.il/

ותסלחו לי הפרסומת.

תעשה בו מה שאתה רוצה, תעביר בו גם מטוסים אם אתה רוצה.

נגרר זה בעייתי ודורש ניסיון בנהיגה איתו.

לדעתי, לא עלית על שום דבר חדש. תמשיך עם הראש שלך, אתה תמצא משהו טוב יותר.

פורסם
כבר היום אפשר להשכיר רכב משא (מסחרי) שאפשר לנהוג בו עם רישיון ב', אפילו לפי שעות. החל מ-100 ש"ח לשעה בודדת.

תוצאה ראשונה בגוגל:

http://www.atrent.co.il/

ותסלחו לי הפרסומת.

תעשה בו מה שאתה רוצה, תעביר בו גם מטוסים אם אתה רוצה.

נגרר זה בעייתי ודורש ניסיון בנהיגה איתו.

לדעתי, לא עלית על שום דבר חדש. תמשיך עם הראש שלך, אתה תמצא משהו טוב יותר.

זיו - תודה. לא ראיתי את זה בחיפושים.

נראה יפה.

למישהו יש מושג על הקטע הזה של ה 30 רכבים מינימום כדי שניתן יהיה להשכיר רכב?

לדוגמא החברה הזו שזיו שלח - אין להם צי של 30 רכבים...

יש למישהו מושג איך זה עובד..?

פורסם

~

יש לי תחושה שאם תבקש לראות רשיון עסק, הם יתקשו להמציא אותו. יש הרבה עמימות באתר הזה - "הסניף שלנו בתל אביב" (יש לכם עוד סניפים?), מספר הטלפון הנייד, ההתנסחות הסחבקית בכל חלקי האתר... נראה כמו עוד אופרציה של איש אחד, שאולי משלם מיסים כחוק (אולי) אבל לא ברור תחת איזה סיווג של עסק, אם בכלל.

• תוכן חדש...