Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עבודה עם hill holder ברכב ידני

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4388 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אחרי שמספר לא מבוטל של שנים, מאז הלימוד נהיגה לא נהגתי בידני, חזרתי מאוטומט וקניתי רכב חדש בנזין והוא מאובזר עם hill holder.

חשבתי שזה מאוד יעזור לי בהתחלה עם התרגולים, אבל גיליתי שהוא מתפקד רק בעליות תלולות מאוד ולמעשה אין לי דרך לדעת כמה העלייה תלולה מספיק והאם הוא הולך להחזיק לי את הבלמים.

אז זנחתי להיעזר בו והתחלתי לתרגל זינוק בעליות עם "חצי קלאצ'" , לרוב זה הולך בסדר אבל לפעמים גם אחרי הרבה תרגולים מרוב קצת לחץ עם התנועה מאחורה נכבה לי הרכב.

קראתי קצת בחיפוש בפורום והבנתי ששיטה זו מאוד מזיקה לקלאצ', אז אני חושב עכשיו ללכת לכיוון השיטה עם בלם היד. נניח ואני אתרגל וזה יהיה לי נוח - האם לטווח רחוק צפוי לי בלאי גדול לבלם יד בשימוש בשיטה זו?

איזו שיטה אופטימלית מבחינת בלאי לרכב לזינוקים? אם יש שיטה עדיפה, אני מעדיף לתרגל אותה. כרגע אני פשוט קופץ בין שיטות :)

השיטות שידועות לי כרגע - חצי קלאצ / זינוק רגיל עם יותר גז תוך כדי סיכון שאני לוקח שהאוטו קצת יתדרדר אחורה/ בלם יד וזינוק רגיל/ לעזוב קצת בלם ולראות אם הhill holder מתפקד ואם כן אז זינוק רגיל.

אשמח אם תעשו לי קצת סדר בבלאגן.

פורסם

בגדול אני לא מוצא סיבה לזינוק עם בלם יד.

גם ברכבי בנזין, זינוק עם חצי קלאצ' הוא האינטואיטיבי לי. מהיר יותר, נוח יותר ופחות התעסקות.

שים לב שלהבדיל מהאופן בו מלמדים נהיגה, אתה לא "עומד על הקלאצ'", כלומר חצי קלאצ' ובלי גז, כי זה באמת טוחן את הפלטות.

זו אמורה להיות החלפה מהירה של ברקס, בהרמת קלאצ' עם קצת גז. בכל רכב גובה הקלאצ' שונה, וגם כמות הגז הדרושה.

קצת אימון והכל יתיישב.

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

אצלי ברכב אפשר להרגיש מתי מערכת ה-HH נכנסת לפעולה. מרגישים שמישהו לוחץ על הבלם בשבילך קצת לפני עזיבה מלאה, כך שיש לך מספיק זמן להגיב בהתאם לידיעה אם היא מופעלת או לא.

בלי כל קשר, עם הזמן לומדים לזנק קדימה אפילו אחרי תחילתו של דרדור לאחור. זה הופך לעניין אינטואיטיבי והרגליים יודעות איפה להתמקם על שתי הדוושות על מנת לבלום תחילתו של דרדור ולהאיץ קדימה וכל זאת עם מינימום בלאי לרכב.

:idea:
פורסם

אכן דווקא בפנדה המערכת מאוד עוזרת.

אין שיטה נכונה,לכול אחד מה שנוח לו,אני חושב שעוד תתרגל למערכת,ותזהה מתי היא תיכנס לפעולה,בדובלו למשל,הייתי מזנק עם חצי קלאץ,אבא שלי היה מזנק גם בלם יד.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אין קשר לכמה אתה לוחץ על הברקס,זה תלוי בשיפוע.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

פותח השרשור, בטוח שאתה משלב לראשון ולוחץ על הברקס? או הפוך...לא משנה הסדר אבל המערכת אמורה להיכנס לפעולה גם בשיפוע לא גדול. ככה זה אצלי בכל אופן רק צריך לוודא שאתה לא על ניוטרל ושהבלם לחוץ.

פורסם
פותח השרשור, בטוח שאתה משלב לראשון ולוחץ על הברקס? או הפוך...לא משנה הסדר אבל המערכת אמורה להיכנס לפעולה גם בשיפוע לא גדול. ככה זה אצלי בכל אופן רק צריך לוודא שאתה לא על ניוטרל ושהבלם לחוץ.

כן כמובן אני על הילוך ראשון והבלם לחוץ.

זה יהיה קצת קטנוני לומר אבל - נראה לי שהינדסו את הרכיב הזה פשוט לא נכון. חבל שאין איזה חווי לגבי מתי הוא עובד ומתי לא.

אני יודע שברכבים הישנים של סובארו למשל היה צריך ללחוץ חזק על הבלם וזה היה מפעיל את המנגנון. זה נשמע לי יותר הגיוני.

פורסם

בסיטיגו המערכת הזאת נותנת חיווי שהיא עובדת על ידי צפצוף חרישי של שתי שניות בערך ברגע שאתה משחרר את הברקס , אבל רק שתא הנוסעים שקט יחסית שומעים את הצפצוף הזה.

המערכת פועלת טוב מאוד ומונעת מהרכב להידרדר לאחור בזינוקים בעליות.

המערכת פועלת משיפועים של למעלה מ5 מעלות נראה לי וטוב שכך כי לשיפועים קלים מספיק להרים קצת את הקלאץ לפני שחרור הברקס.

בכל מקרה אני באופן אישי כבר אוטומטית מרים את הרגל לחצי קלאץ לפני שאני משחרר את הברקס , וזה לא בגלל שאני לא סומך על המערכת, זה פשוט מתוך "אינסטינקט". הידיעה שיש לך מערכת כזאת נותנת לך שקט בזינוקים בעליות שלא תתגלגל בטעות על הרכב מאחוריך.

פורסם

הצפצופים האלה הם בטח תוצר לוואי של הפעילות המכאנית ולא חיוו מכוון עבור הנהג. בכל אופן, מערכת נהדרת שלפי מה שהבנתי לא עובדת רהוט אצל הקוריאניות מבית יונדאי.

פותח השרשור, איזה רכב יש לך?

פורסם (נערך)

יש לי יונדאי i10 חדשה.

היום לצורך העניין נסעתי למגרש חנייה עם עליות, וזה פשוט מדהים כמה המערכת עובדת גרוע- עזבתי את הבלמים- המערכת לא פעלה וקצת התדרדרתי אחורה. לחצתי שוב על הבלמים ועזבתי ואז המערכת עבדה. והיה מדובר באמת באותו השיפוע... למעשה אולי חוץ מעליות ממש ממש חריגות בסגנון של סן פרנסיסקו אין לי דרך אמיתית להסתמך על המערכת.

אגב, על איזה סל"ד זה נחשב נורמלי לזנק מהמקום במישור? אני בדרך כלל מעלה לסלד בסביבות 2000-2500.. אני צריך להיות קצת יותר עדין עם הגז?

עריכה אחרונה על ידי Dutchy
פורסם

^^לא פעם ראשונה שנשמעות תלונות על תפקוד המערכת בקונצרן יונדאי. תלונה דומה נשמעה על הפיקנטו..

מעניין מה הסיבה שהם לא מצליחים לעשות את זה נכון כמו היצרנים האירופאים. מתוך סקרנות, איך אפשר להסביר את העובדה שהאירופאים עושים את זה כמו שצריך? באיזו "תת-התמחות" נמצאים הקוריאנים בנחיתות בהקשר זה?

הרי את חולשתם בנוחות נסיעה וצריכת דלק אפשר יחסית בקלות להסביר, לעומת עניין זה שמצריך הבנה מעמיקה יותר בצורת הפעולה העקרונית של מערכת ה-HH.

פורסם

עצה קטנה, כל עוד לא מדובר בשיפוע היסטרי או תמרון עדין, תתיחס לזינוק בעליה בתור זינוק רגיל עם יותר גז ויותר רגש בקלאץ'.

כל חיי נהגתי בידניות בלי HH ללא בעיה, ולדעתי רוב הבעיות של נהגים עם זינוק בעליה הן פסיכולוגיות, במכונית היחידה שנהגתי עם HH כל הזמן כבה לי המנוע. מעצבן!

פורסם

מסכים לגמרי,לא תצריך להסתמך על המערכת,כול עליה צריך להתנהג כאילו אין מערכת וככה לא יהיו הפתעות.

• תוכן חדש...