Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיויק האצ'בק או סדאן?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4385 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אהלן אני לפני קניית רכב ואני די סגור על הונדה סיויק סביב שנתון 2010-11 אבל לא סגור אם ה5 דלתות או 4.

הרכב בעיקרון ישמש לנסיעות בין עירוניות מעורבות בעירוניות הוא יסע יחסית הרבה סביב ה 30K ק"מ בשנה,ובעיקר עם שני אנשים ולפעמים מעטות גם שלושה.

הרכב יחליף טויוטה קורולה רובוטית שהייתה מצויינת מבחינת צריכת הדלק ואמינות בעיקר.

רציתי ייעוץ קודם כל איזה דגם עדיף מכל הבחינות ובעיקר מבחינת אמינות וצריכת דלק,מעבר לזה הייתי רוצה לדעת אם ההונדה היא גם "פשוטה וזולה" כמו הקורולה לתיקונים? אני שואל כי את הטיפולים וחלק מהתיקונים הלא מסובכים כל כך הייתי עושה לבד בבית והייתי רוצה לדעת אם בהונדה יהיה אפשרי גם כן.

ובכללי כל חוות דעת שיש על הרכב אם זה דלק אם זה בעיות אמינות אם זו היתנהגות כביש באמת כל דבר יעזור ולמי שיוכל לעשות לי השוואה בין האצ'בק לסדאן.

ועוד שאלה אחת קטנה ראיתי שלאוטו סנטר יש מלאי ממש גדול של הונדות משני הסוגים והרבה מהן עם נתונים ממש טובים, האם שווה לקנות מהם באמת? הידיים פרטיות? הרכבים אכן מטופלים ובמצב שהם אומרים?

תודה מראש לעונים זה ממש חשוב לי אם תוכלו לעזור בפרטים ומידע.:-P

עריכה אחרונה על ידי NIR2220
פורסם

אוטו סנטר הם הטרייד אין של הונדה, מי שמבצע עסקאות טרייד אין בסוכנויות הונדה לרכב חדש מוסר את הישן לאוטו סנטר.

הסיויק האצ'בק אחרי מתיחת הפנים של 2009 זכתה ל-5 כוכבים במבחן הריסוק בעוד לדגם הסדאן יש רק 4.

בנוסף אם אני זוכר נכון דגם ההאצ'בק שווק עם 6 כריות אויר גם בדגם הבסיסי, הסדאן בוודאות שווק עם 4 כריות אויר בלבד בדגם ה-LS הבסיסי.

אני אישית חושב שההאצ'בק נאה הרבה יותר ואני גם מתלבט לגבי רכישה של אחת כזאת.

אם אתה ניגש לאוטו סנטר אשמח לשמוע מה הרשמים שלך לגביהם והאם באמת קיים שם מלאי כזה גדול, עושה רושם שהאתר שלהם לא מאוד מעודכן.

אם יש לך קרוב משפחה מדרגה ראשונה שחבר בהסתדרות המורים תוכל להינות ממבצע שכולל טרייד אין במחיר מחירון ושנתיים אחריות באוטו סנטר.

פורסם

מנוע וגיר ברמת ה"ברזלים" זהים, ברמת התפקוד הגיר ב4 דלתות עובד יותר טוב והמכונית מרגישה יותר זריזה.

צריכת דלק, לפי נתונים רשמיים יש הבדל קטנטן לטובת ה4 דלתות.

נוחות, המושב ותנוחת הישיבה ב5 דלתות יותר מוצלחים לטעמי, ב4 דלתות המושב פחות נוח, הכפתור של ההנדברקס תקוע בברך והישיבה נמוכה יותר.

מאחור ה4 דלתות קצת יותר נעימה לישיבה.

ל5 דלתות גם תא מטען גדול יותר וגם נוח יותר לשימוש, כמו כן ל5 דלתות יש את המג'יק סיט שמאפשר קיפול של המושב האחורי למשטח אחת מישורי ואחיד עם הבגאז, או קיפול כלפי מעלה.

ה-5 דלתות קיבלה ציון גבוה יותר במבחני הריסוק.

עלויות אחזקה, אינני יודע.

אוטוסנטר גם מוכרים רכבי טרייד אין פרטיים של "מאיר" וגם מוכרים רכבי ליסינג והשכרה של הרץ.

פורסם

אני אכן לא מבין איך לפי נתוני יצרן ה4 דלתות יותר חסכונית מאשר ה5 דלתות כי מבחינה הגיונית רכב יותר קטן, יותר אוירודינמי ,קל יותר ואותו מנוע אבל כנראה שיש איזשהו קאצ' שאני לא תופס אשמח לקבל נתונים מאנשים בעלי הרכבים הספציפיים.

הבנתי ש5 דלתות מגיעה קצת יותר מאובזרת מאשר ה4 דלתות הבסיסית האם זה נכון?

ואשמח לשמוע עוד קצת פרטים בנוגע לאחזקה של הרכב,הבנתי שיש מחלת תושבות מנוע שעלותן גבוהה יש למישהו מושג מה עלות התושבות במידה וקונים ומחליפים עצמאית והאם המחלה קיימת בשני הדגמים?

תודה רבה על התגובות אתם עוזרים לי המון ואשמח לעדכן אותך לאחר הביקור באוטוסנטר בכיף !

פורסם

אני חושב שהבעיה בתושבות שמתבלות מהר שייכת רק לסדאן.

מבחינת אבזור לשתיהן מערכת שמע מקורית ובקרת אקלים, להאצ'בק שליטה מההגה גם בדגם הבסיסי, לסדאן יש מראות מתקפלות חשמלית.

לסדאן מ-2009 יש דגם אקזקיוטיב עם 6 כריות אויר, חישוקי מגנזיום 16 אינץ', פנסי קסנון, ריפודים שונים, מערכת משופרת ושליטה מההגה. הוא שווק עם ובלי סאנרוף.

להאצ'בק דגם ספורט עם חישוקי מגנזיום 17 אינץ' ומערכת קצת שונה (אני דיי בטוח שיש יותר רמקולים). הייתה גם אופציה לגג פנוראמי, ריפודי עור ופנסי קסנון.

לדעתי הדגמים הבסיסיים מספקים בסך הכל חבילת אבזור סבירה ואם הפער במחיר גדול הייתי מעדיף רכב חדש בשנה וקצת פחות מאובזר.

פורסם

הבנתי הנוגע למערכת כבר יש לי בבית סט שלם להתקין בה.

אני קצת יותר נוטה לכיוון האצ'בק בעיקר בגלל המראה שלה ואם המכלולים פחות או יותר אותו דבר נראה לי שאעדיף אותה,חוץ מזה הבנתי שהיא מיוצרת בכלל באנגלית לעומת גרסת הסדאן שמיוצרת בטורקיה, לא יודע עד כמה זה משמעותי.

פורסם

ברמות הבסיסיות יש הבדלים קטנים, בדיוק כמו שמייק ציין.

ב4 דלתות גם לקומפורט יש 6 כריות אויר.

ב2010-11 לא הייתה 5 דלתות עם עור וקסנון.

בהרבה מקרים תצורת סדאן דווקא יותר אוירודינמית, עד כמה שהבנתי הצורה הזאת יותרת פחות מערבולות מאחורי הרכב או משהו כזה ולכן חסכונית יותר (אל תתפוס אותי במילה).

בסדאן ההבדלים היו, חישוקים קלים 16, קסנון, פנסי ערפל, בקרת שיוט, 2 טוויטרים, צ'יינג'ר 6 דיסקים, שליטה מההגה על מע' שמע (יש אנשים שהוסיפו שליטה גם בקומפורט), הגה וידית הילוכים בציפוי עור, משענות ראש קדמיוח עם חור באמצע (אל תשאל למה), חלק גדול הגיע גם חימום במושבים קדמיים (היה גם איזה משלוח אחד עם קומפורט עם חימום מושבים) ואולי גם היה USB.

ב2010 היו אקזקיוטיב עם סאן רוף וגם בלי, ב2011 רק עם.

שים לב שב2010 הגיע משלוח של אקזקיוטיב ללא סאן-רוף שבזמן שעמד בנמל סבל מכתמי צבע בשל עבודות שיפוצים בנמל (אלה היו מכוניות בורדו, שחורות וכחולות כהות), רובן נמכרו לחברות ליסינג והשכרה (אני זוכר שבאדג'ט קנו דיי הרבה מהן), לא יודע אם זה משפיע על ערכן כמשומשות.

בהצ'באק דגמי הספורט הגיעו עם חישוקים קלים 17" (הנסיעה קצת פחות נוחה), גג פנורמי כפול (מכניס רק שמש, לא אויר), חיישני אורות וגשם, פנסי ערפל, USB (אולי גם צ'יינג'ר), פדלים מאחורי ההגה להעברת הילוכים, 2 טוויטרים, הגה ומוט הילוכים מצופי עור ומראות מתקפלות חשמלית (בסדאן זה סטנדרט גם בקומפורט), חימום מושבים.

ריפודי עור בשנים הללו כבר לא היה אופציה, גם לא קסנון.

שים לב שב2010 נמכרו חלק מההצ'בקים ללא גלגל ספייר ועם ערכת ניפוח.

אכן ההצ'באק באה מבריטניה והסדאן מטורקיה.

נהגתי המון בשתיהן ולא חשתי שהטורקיה פחות איכותית מהבריטית, שתיהן לא שיא העידון. בתור נהג החסרון היחיד בהצ'באק (לדעתי) הוא אותו גיר מעט עצל יותר, בתור נוסע, מאחור בסדאן נוח ונעים יותר.

מבחינת הבדלי מימדים, ההצ'באק קצרה בכ30-35 ס"מ, אך עדיין שימושית יותר. הבדל במשקלים, לא זוכר נתונים אבל אין הבדל משמעותי (ולרוב זה ככה בין גירסאות סדאן להצ'באק).

פורסם

וואוו עומר עזרת לי מאוד בידע הרב שלך,ויש לך,וגם שאר החברים תודה !

הייתי שמח לשמוע חוות דעת של אנשים שהם בעלי הרכבים לגבי הוצאות צריכת דלק ,אמינות וכל מה שמסביב.

והאם יש האצ'בק עם סאן רוף שמכניס גם אוויר לא רק אור?

פורסם

יש להן אותו שם ואותו מנוע ולא מעבר לכך.

בחלק מהשנתונים היתה תיבת הילוכים דומה או זהה אבל אני מבין שגם בזהות היה הבדל מסויים במנגנון המצערת.

הסדאן אמורה להיות יותר זולה ופחות איכותית. בתכלס היא לא יותר זולה בגלל כל מני שיקולי מט"ח ולגבי הבדלי האיכות אני לא יודע כי לא נהגתי בסדאן (יש לי האצ'בק 2012).

כתבי רכב מצאו הבדלים משמעותיים לטובת ההאצ'בק מבחינת ניהוג רעשים ואיכות. לא הייתי מתרשם מחוות דעתם יותר מדי ולדעתי חלקם סבלו מדעה מוקדמת מוטה לטובת ההאצ'בק (עובדה שעומר לא מצא הבדלים משמעותיים).

עניין אחד חד משמעי הוא שלהאצ'בק בסיס גלגלים קטן יחסית למשפחתית ולסדאן גדול יחסית. נכון להאצ'בק תכנון חכם יחסית אבל עדיין לנוסעים מאחור יהיה בודאי יותר מרווח בסדאן.

לא יודע אם יעזור לך אבל אני בסדאן ידנית 2012 מוציא די בקלות 1:14 בנסיעה שרובה בינעירונית. ו 1:12 במשולב 50:50.

טרם תיקנתי או העברתי טיפול.

המזגן בסדר ולא יותר מכך (אבל ייתכן שאינו תקין 100%, אדע בקרוב).

המצאי שאתה מתאר באוטו סנטר הגיוני לאור העובדה שהם מוכרים את הרכבים שהוחזרו בעסקאות טרייד אין של הונדה. והונדה חזקה בשוק הפרטי אז זה הגיוני מאוד. לדעתי יש להם קהל נאמן מאוד.

להאמין לאוטו סנטר? תמיד תפגין שיקול דעת וספקנות בריאה במקומות כאלו.

אני חושב שהנתונים הטובים והשם החיובי של הונדה משתקפים במחירים באוטו סנטר שכנראה יותר קשיחים וגבוהים מהמקובל.

פורסם
וואוו עומר עזרת לי מאוד בידע הרב שלך,ויש לך,וגם שאר החברים תודה !

הייתי שמח לשמוע חוות דעת של אנשים שהם בעלי הרכבים לגבי הוצאות צריכת דלק ,אמינות וכל מה שמסביב.

והאם יש האצ'בק עם סאן רוף שמכניס גם אוויר לא רק אור?

ניר היקר, הצ'בק 2011 קומפורט אוטומטית - צריכת דלק אמיתית, כלומר לא מה שרשום במחשב הדרך:

נסיעה (אך ורק) מחוץ לעיר - 14 קילומטר לליטר (מגרד את ה15 לפעמים).

נסיעה (אך ורק) בתוך העיר - מאוד תלוי בנהיגה וברמות של הפקקים - בין 8 (עם מזגן בפקקים) ל10.

2 הנתונים הם בנסיעה מאוד רגועה ומאוד לא מתלהמת ואגרסיבית.

לגבי נוחות הנסיעה-לטעמי בכבישים משובשים,לדוגמא בני ברק אם יצא לך להיות שם, מרגישים כל אבן קטנטנה על הכביש.

במהירויות גבוהות יותר ובכבישים בינעיריוניים-בהחלט כיף לנסוע, אין יותר מדי רעשי רוח או מנוע (יש אבל ברמה נסבלת לטעמי) ומרגישים מאוד יציבים על הכביש.

אני גם מאוד אוהב את הצליל של המנוע, כמובן שזה לא שיקול בבחירה ואני לא יודע לעשות השוואה ה4 דלתות. הצליל מכוון לספורטיבי ועמוק.

לגבי האצות (עקיפות. לגבי האצה מעמידה במקום לא בדקתי ואין סיבה לבדוק) הפידבק מצוין! מנוע 1.8 שמשודך לתיבה שממש מקשיבה לך, ויודעת בדיוק מתי להוריד את ההילוך ולתת לך את האקסטרה כוח.

שוב,כמו שאמרתי-אין לי מושג לגבי ה4 דלתות אבל רק שתדע לך מה היה השיקול שלי ביניהם- בעיקר פרקטיות (העמסה לתא מטען) ומראה חיצוני שמשך לי את העין מאז שיצא הדגם ב2006 (אבל אז המחירים היו בשמיים. כשנפל הפאונד ירד גם המחיר בהתאם. המחירים לחדשה מ170 אש"ח ל140 אש"ח.)

מקווה שעזרתי, שבת שלום :-)

פורסם

להאצבק יש מתלים "ספורטיבים" יותר והיא לא מתנדנדת בפניות כמו ה-4.

מבחינת נוחות נסיעה, ל-4 יש יתרון מינורי עקב בסיס הגלגלים הארוך יותר והמתלים הרכים יותר.

.When a man opens a car-door for his wife, it's either a new car or a new wife

טבלאות השוואה לפולישים,פדים ועוד.

פורסם

לא יודע האם הסדאן מתנדנדת או לא אבל להאצ'בק הנוכחית אין מתלים ספורטיביים וממה שאני מבין כך גם בקודמת.

החדשה נחשבת משופרת מבחינת המתלים אבל לדעתי אף אחת מהן לא ספורטיבית ולא קרובה לספורטיבית.

פורסם

מבחינת בידוד רעשים, אני לא כ"כ רגיש לזה ובד"כ נוהג עם מוזיקה, אז כל עוד זה לא שקט באופן מיוחד או רועש באופן מיוחד אני לא כ"כ מבדיל.

ספורטיבית, אף אחת מהן לא ממש כמובן, יצא לי לנהוג בהצ'באק בכביש שמטפס לבית אורן, האחיזה טובה, להגה (גם בסדאן) לא מאוד התחברתי, התגובה הראשונית שלו יחסית חדה, והוא לא מצטיין בפידבק, אז יוצא שבנהיגה נלהבת כל הזמן הייתי צריך לתקן את את הפנית ההגה.

בתוך העיר ההצ'באק מעט יותר קשיחה, אבל שתיהן לא מהנוחות שניתן למצוא, באופן כללי, כמו שכבר ציינתי, לי הנהיגה בהצ'בק הייתה נוחה יותר עקב מושב ותנוחת ישיבה יותר לטעמי.

פורסם

לסדאן זויות גלגול גדולות ולדעתי היא נוטה מדי לצדדים בסיבובים.

ההאצ'בק מרוסנת יותר.

שתיהן לא מאוד נוחות אבל גם לא רעות, אני העדפתי את ההאצ'בק בקטע הזה.

פורסם

לי כיום יש 4 דלתות LS, הרכב מאוד אמין

וצריכת דלק אצלי משולב 12 לפני שדרוגים !

הרכב אצלי 3 שנים חוץ מטיפולים לא היה משהו מיוחד .

כול מה שהחברים רשמו נכונים .

מבחינת בידוד רעשים , נוחות הנסיעה , זווית של החלון קדמיי.

אני היום לפני שידרוג לסיוויק החדש 5 דלתות .

• תוכן חדש...