Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איך נהנים מאוטומט?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4387 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

ברשותי הונדה סיוויק 2007 האצ'בק ידנית (ספורט), ואין ספק שהנהיגה בה מהנה, כמעט מכל בחינה.

לאחרונה שמתי לב שיבואני המכוניות ה"ספרטיביות" (סיאט, פולסווגן גולף GTI/שירוקו, אלפא, אוקטביה RS) נוטשים את התיבות הידניות ומייבאים בעיקר אוטומטיות.

איך שזה נראה, בעתיד הלא מאוד רחוק, יעלמו התיבות הידניות.

אני שואל, האם אפשר להנות מנהיגה ברכב בעל תיבה אוטומטית?

אני שואל את זה אחרי שכבר נהגתי על לאון 1.8TSI (יופי של מנוע) עם תיבה DSG, וכמו כן, על אודי A3 1.8 STRONIC ומשום מה הרגיש לי פחות "נהיגה" ויותר "נסיעה".

יכול להיות שזה עניין של הרגל.

אשמח לעצתם של אוהבי הנהיגה (ולא נסיעה), שהיו שותפים לדילמה שלי.

תודה.

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

רוב התיבות האוטומטיות כיום ניתנות לתפעול ידני שזה סוג של חצי נחמה.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

נהנים פחות.

כמו עם הגה חשמלי.

מכונית הספורט העממית היא כבר מזמן זן משעמם.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• חברי המעגל הראשון
פורסם

או שלא עוברים לאוטומט, או שמתרגלים. אחרי שמתרגלים שוכחים כמה כיף זה הידני ואין כבר "צער".

זה בערך כמו עם האוכל של הצבא. :lol:

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אם תריץ חיפוש תגלה שהיו אינספור דיונים סביב אותו נושא.

דעתי (כפי שרבים מכירים)- ברכבים שאינם חזקים במיוחד (כמו אלה שציינת) כנראה שתיבה ידנית אכן תיתן תחושה של מעורבות גבוהה יותר בנהיגה, כשעולים בסקאלת ההספקים התיבות הידניות, לטעמי, מאבדות מהרלוונטיות שלהן כי הן גם ככה איטיות יותר מאשר תפעול ידני ובנוסף עשויות לפגוע בריכוז המאוד גבוה והדיוק הנדרש ברכבים מאוד חזקים.

לא רק בסגמנט עליו את מדבר יש ירידה באספקת התיבות הידניות, זה מתרחש ביתר שאת בקטגוריה של הרכבים המאוד חזקים שם רוב הביקוש הינו לתיבות אוטומטיות בעלות תפעול ידני (מנופים מאחורי ההגה).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם (נערך)

מעבירים לתפעול ידני

זוכרים שבנהיגה יש עוד דברים חוץ מהעברת הילוכים ונהנים גם מהם (אחיזה, הגה, סאונד מנוע, תאוצה)

קונים שקודה פאביה ספורט אוטומט- הנאה מובטחת :-P

עריכה אחרונה על ידי שביט

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

6 שנים שאני נוהג על אוטומט, ו6 שנים שאני מצטער על זה כל פעם מחדש שאני עולה לרכב. לא מצליח להתרגל.

התפעול הידני לא שווה כלום, מלבד לשמש בלימת מנוע בירידה. בטח שלא הנאה! כשאני מעלה הילוך לוקח לו שניה להשתלב, כשאני מאט לקראת צומת המחשב מתערב ומוריד לבד את ההילוכים... כאילו, זה תפעול ידני אז המהנדסים לא חשבו שהנהג מעוניין להוריד בעצמו, אחרת היה שם בדרייב?!

* לא היתה לי ברירה והייתי חייב לקנות אוטומט, אמי גם נוהגת על הרכב עם בעיות בברכיים (לא יכולה להחזיק קלאץ' לחוץ).

פורסם

אצלי בסיטרואן המעבר למצב ספורט באוטומט בהחלט מעניק שיפור משמעותי בתפעול התיבה ואם גם זה לא מספיק, יש גם טיפטרוניק עם לחיצות +/- של ידית ההילוכים. במכוניות העממיות ולא ספורט גם ככה עוברים למנועי טורבו וכמות הילוכים שתעשה לך את המוות בתפעול ידני 6-7-8.

פורסם

יש דרך בדוקה ומצויינת להיהנות מאוטומט: להיפטר מהאוטו ולהחליף אותו ברכב ידני.

במציאות רובנו נאלצים לנהוג גם ברכבים אוטומטיים, ונאלצים אפילו להיות בעלים של כזה מאחר ובהרבה קטגוריות רכבים אין להשיג ידני.

הנחמה היחידה היא להחזיק בבית לפחות רכב ידני אחד, רצוי עם הנעה אחורית כמובן.

כל הפטנטים של תפעול ידני / רובוטי למיניהם, רק מחדדים את תחושת הבאסה מהאוטומט, DSG או מה שזה לא יהיה. כל עוד זה עובר דרך מחשב ולא לינקג' מכני, זה לא זה.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

ממש כמו שאמרת.

זה לא חייב להיות מתקדם טכנולוגית כדי להיות כיפי. יעילות 10cad1058590ebe730952139599937e3.pngכיף.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

גיר ידני זה לא רק עניין של נהיגה ספורטיבית.

מדובר בחלק ממערכת היחסים עם המכונית, זו המחשה תמידית לכך שיש לך חלק בנהיגה ושיש עונש ושכר.

כל מי שנוהג בידני נתקל בלא מעט מקרים שבהם הוא יכול לתת ציון לעצמו על ביצוע. מה שקורה הרבה פחות באוטומאט.

בינך לבין עצמך זה משמר מידה מסויימת של צניעות (כי אם נהגת ב DSG, ברור לך שיש מי שעושה את זה טוב ממך...) תכונה בכלל לא רעה על הכביש.

לטעמי, זו נהיגה אחרת לחלוטין. היא לא תמיד יותר מהנה, אבל יש כאלו שהיא תתן להם מידה של סיפוק גם אם לא מגיעים לקצה.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

אחרי 4 שנים כמעט על אוטומט אני יכול להגיד שאני מרגיש יותר פעיל ברכב ידני מאשר ברכב אוטומט, בעבודה שלי אני נוהג על רכב אוטומט ואני מתעייף מהר יותר מנהיגה בפולו שלי.

אני: כמה שתית שוב ?

נהג שיכור: "וואלה לא הרבה, רק בקבוקיים"

(שיחה עמוקה ביני לנהג שיכור)

פורסם

אני נוהג על ידני כבר 3 שנים ונהנה מכל רגע, לא מעוניין לעבור לשום אוטומט.

אבא שלי חושב שיש לי "ג'וק" שאני קונה רק ידני.:-P

Peugeot 308 GTi By Peugeot Sport 2018

Ex- Peugeot 208 GTi 2013 

• תוכן חדש...