Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4395 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום, פתחתי פה כבר נושא אבל לאט לאט אני מבין שזה יותר ויותר בעייתי לקנות רכב בגיל שלי ואני צריך ייעוץ אחרון בנושא....

אז ככה, אני בן 17 ועוד חודש וקצת מסיים את המלווה, יש לנו 2 רכבים בבית כרגע של אבא ואמא והאוטו של אבא שלי לא נוסע בשבת מסיבות דתיות (שזו בעיה בשבילי כי אני כן נוסע) ויהיה קשה מאוד להסתדר עם רכב אחד ביום הכי עמוס בשבוע שלושה אנשים (אני, אחי ואמא שלי)

הצפי הוא שאני יתגייס בנובמבר 2015 ואני מתגייס לקרבי ככל הנראה ליחידה שאני לא ממש יראה את הבית בשנתיים וחצי הראשונות ככה שאין טעם להחזיק רכב בשביל לחזור פעם בשבועיים - חודש לסופ"ש..

מצד אחד הנימוק של הצבא הוא נגד קניית רכב אבל מצד שני יש סיכוי גדול ששירות שלי לא יסתיים ב3 שנים אלא במינימום 5 ואני רוצה להינות מרכב ומההרגשה עם החברים שלי ומהתניידות עכשיו ולא רק בעוד 6 שנים שאני יהיה כבר בן 23-24 וההתלהבות יורדת וזה כבר לא יהיה אותו הדבר.

עכשיו לעניין-

אני מעוניין באוטו מיני ידני, אני מעדיף ללכת לכיוון מנועי 1600 מינימום ולא 1400 בגלל שאני עדיין מחפש אוטו שיהיה בו קצת כוח שאוכל להינות ממנו וגם שיבצע נסיעות בין עירוניות בלי להתאמץ.

בעקרון אני אישית אוהב את האיביזה (הסתכלתי על הידני ספורט 1600 5 דלתות) אבל אבא שלי ממש נגד בטענה שהשוק שלו בעייתי והוא לא הכי איכותי בעולם.

גם ההונדה סיוויק האצבק מאוד משכה אותי אבל בתקציב הזה אפשר לקנות רק שנתון 2006-2007 ולפי מה שאני יודע עדיף לקנות רכב שהוא 4 שנים על הכביש ולא 8...

כמו שהבנתם אם אני באמת אקנה רכב הוא יצטרך להימכר אחרי שנה וחצי.

(יש סיכוי שהאוטו ישאר לאחר מכן בשביל אחי הגדול שמשתחרר מהצבא אבל אני מעדיף כרגע לחשב את הכדאיות בלי האופציה הזאת)

במידה ואני אקנה אוטו ואצטרך למכור אותה בעוד שנה וחצי, כמה כסף פחות או יותר אני אפסיד במכירה?

לגבי האיביזה - קשה למכור את האוטו הזה? כמה פחות או יותר אני יפסיד עליה במכירה? יש בו בעיות מוכרות כלשהן? הביטוח יקר? (גם נהג צעיר וגם חדש)

שאלה נוספת היא שבערך בכמה מוערכת אחזקת מכונית כזו בחודש? (טווח נסיעה לדעתי בשנה שלא יעבור את ה15 אלף קילומטר ואני מאמין שהרבה פחות)

אני אממן את אחזקת הרכב ואני אדם עובד אבל השאלה היא בכמה כסף פחות או יותר מדובר כי אני לא מוכן לקרוע את עצמי בעבודה רק בשביל שיהיה לי איך להתנייד ממקום למקום.:mm_eek:

אתם ממליצים לי לקנות רכב?

ומה דעתכם לגבי האיביזה? יש המלצות על רכב אחר?

תודה רבה!!!;-)

עריכה אחרונה על ידי talm2011
פורסם

לדעתי עדיף לך לקנות רכב זול יחסית עד 20 אלף חפש רכב שמור וכך תפסיד הכי פחות כסף בעוד שנה וחצי כשתמכור. מה גם שביטוח לאוטו ישן יותר כנהג חדש יעלה לך פחות .

לא כתבת מה התקציב אבל לדעתי מיוצר לקנות רכב בתקציב גבוה בידיעה שהוא ימכר בעוד שנה וחצי , אלא אם כמו שאמרת האוטו יעבור לאחיך ואז הדבר הופך למשתלם יותר וכדאי יותר

פורסם

אני בגיל שלך רכשתי רכב מיושן ששירת אותי 4 שנים טובות.

פיג'ו 405 92 1.6 ידנית. נהנתי ממנה מאוד.

זה היה לפני כמה וכמה שנים, כיום יש רכבים חדישים באיזור 10 אלף ש"ח, אין לך למה להשקיע סכומים גדולים מדי.

אני הייתי ממליץ לך על פיג'ו 206 לדוגמא, לאקסית שלי הייתה 1.4 והיא הפגינה אמינות סבירה.

במרכב 3 דלתות ומנוע 1.6 ידני היא תיהיה בחירה טובה לרכב ראשון לדעתי.

פורסם (נערך)

עלות אחזקת רכב כוללת מספר מרכיבים עיקריים, אני מניח שאתה מחפש רכב מיני ב ~35000 ש"ח.

להלן הערכת עלויות שנתיות :

טסט - עלות שנתית ~1200 ש"ח

ביטוח חובה - עלות שנתית 1300 ש"ח

ביטוח מקיף -עלות שנתית 2000 ש"ח (יכול להיות שתמצא ביטוח בעלות נמוכה יותר - אני לא מכיר כל כך את הביטוח של רכבים כאלו)

דלק - נניח צריכת דלק ממוצעת 1:10 לפי 15000 ק"מ בשנה = 1500 ליטר דלק * 7.5 ש"ח לליטר = 11250 ש"ח בשנה.

ירידת ערך - האיביזיה לדעתי תאבד במקרה הגרוע 15-18% בשנה לפי 35000 ש"ח = בערך 5500 ש"ח בשנה .

טיפולים - פה קשה להעריך , אבל מינימום זה טיפול קטן אחד בשנה שזה ~500 ש"ח + תקלה לא צפוייה עד 1500 ש"ח = 2000 ש"ח הערכה גסה .

סה"כ יצא 23250 ש"ח לשנה - כולל איבוד ערך לשנה .

לחודש תחלק ב 12 = 1937 ש"ח .

אתה לא בהכרך תוציא כל חודש 1937 ש"ח , יש חודשים שתוציא יותר ויש פחות .

את ירידת הערך "תפסיד" רק ברגע המכירה .

עריכה ------

הדלק הוא המרכיב העיקרי , תנהג הצורה חסכונית ותקנה רכב חסכוני , תוכל לצמצם 20% בדלק שזה ~2500 ש"ח בשנה ו200 ש"ח לחודש .

עריכה אחרונה על ידי פוצינו
שככתי להוסיף משהוא ...
פורסם

פונצ'ו, אני לא יודעת מאיפה הנתונים של הביטוח שנתת כאן, הם יותר מתאימים לנהגים 30+ עם עבר ביטוחי נקי ולא לנהג חדש+צעיר בן 17.

אני וחבר שלי משלמים סכומים שונים לגמרי כאשר הביטוח הוא שמי לשני נהגים בלבד.

שנינו 24+ כאשר אני עם רישיון 5 שנים והוא 8 שנים, עם עבר ביטוחי של שלוש שנים ותאונה אחת שנה שעברה (תביעת צד ג' בלבד).

חובה: 1800

מקיף: 2700

אומנם מדובר ברכב 2010 אבל מדובר בפיאט, הוא לא בקטגוריה גניבה\ספורטיבית ולכן הביטוח שלו בין הנמוכים. אם לא הייתה לנו היסטוריה ביטוחית בכלל המקיף היה מזנק ב1000 ש"ח לפחות.

במקרה של פות"ש ביטוח חובה לנהג חדש+צעיר יעלה יותר מ2000 ש"ח (לפי האתר הבא: http://www.ucompare.co.il/site/online/?wicket:interface=ucompare:1:::: אפילו יגיע ל3000)

ביטוח מקיף לרכב כמו איביזה יגיע ל4000 ויתכן ויעבור אותם בקלות כי על היסטוריה ביטוחית אין מה לדבר (ראיתי בפורום חברים שציינו גם 6000 ולא היה מדובר הקופרה).

אם יבחר ברכב ישן יותר, אז ביטוח צד ג' יעלה כנראה סביב ה1000-1500 ש"ח.

ככה שאחזקה חודשית עוברת את ה2000 ש"ח.

פות"ש אני מציעה לך להתקשר לסוכן ביטוח\חברת ביטוח ולקבל מספר הצעות לרכבים חדשים יותר\ישנים יותר כדי להבין כמה בידיוק יעלה לך הביטוח ומשם להתקדם הלאה.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

אם זכרוני אינו מטעה אותי, תתכונן לחובה באיזור 2500+ ולצד ג' באיזור 1500+. לנהג חדש עד 21.

שים לב שרכב חלופי לא נותנים עד גיל 24 ברוב המקרים.

מקיף לא עשיתי בזמנו.

פורסם

להחזיק רכב זה יקר מאוד בכל גיל, במיוחד בגיל 17.

קח בחשבון שאם יהיה לך רכב משלך אתה באופן אוטומטי תהפוך לנהג של החבר'ה.

מציע לדבר עם האמא והאח על קביעת מערכת מסודרת של שימוש ברכב בסופי שבוע ושעומס הנהיגה יתחלק בין כל החברים

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם

ביטוח חובה לנהג חדש עולה 3300 ש"ח.

מקיף לאיביזה משנתון 2004-2007 עולה כ4000 ש"ח לנהג חדש, אם לא יותר.

הביטוחים לנהג חדש יעלו במינימום 7000 לשנה ואף מגיעים בקלות לכיוון ה8000 ש"ח. גם אם הרכב שווה רק 30 אלף ש"ח.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

אמנם אני לא אבא, אבל אם לי היה ילד שזה עתה הוציא רישיון לא הייתי נותן לו לנהוג ע"ב קבוע ברכב ישן ולא בטיחותי

בסביבות 40-50 א' ש"ח ניתן לקנות רכבי סופר מיני (איביזה, קליאו וכו') בני כשנתיים-שלוש, שיהיו אמינים למדיי.

ירידת הערך, כל עוד לא נסעת המון והרכב לא עבר תאונה ונשמר במצב טוב לשנה וחצי תהיה (אני מאמין) בסדר גודל של 10000 ש"ח (אל תתפוס אותי במילה).

צריכת הדלק, תלוי באופן הנהיגה ובסביבתה לרכב כזה ינוע בין 12-15 ק"מ לליטר.

רישוי עוד כ1500 ש"ח כולל הטסט עצמו.

בהחלט יש לצפות למחירי ביטוח יקרים לנהג חדש, סיאט איביזה נחשב רכב יקר לביטוח (לא מניסיון), לעומת זאת רנו נחשב זול.

לתחזוקה שוטפת הייתי שם 300-400 ש"ח בחודש בצד (טיפולים, צמיגים, תקלות וכו').

רכב ישן יותר, במידה ולא עושים ביטוח חובה יקצץ משמעותית בעלויות הביטוח, יפסיד פחות במכירה, אך כמובן שהסיכוי לתקלות עולה ואולי גם צריכת הדלק.

פורסם (נערך)

אני במצב דומה. למעשה עם שני בנים בוגרים ממך שנוהגים ברכב, ושלישי שכרגע בהפוגה מלימודי הנהיגה בגלל הבגרויות.

יש במשפחה שני כלי רכב - אחד של אבא (אני) השני של אמא. ביטוח לצעירים יש רק על רכב אחד, ולפי בירור שערכתי בחידוש הביטוח לאחרונה, ושאלתי לגבי הוספת הבן הצעיר - מדובר בלפחות 8000 ש"ח בשנה (ל-SX4 מדגם 2010). לכן תביא בחשבון שביטוח חובה + מקיף יעלה לך בסדר גודל דומה. זה היה בסוכנת זולה, סוכנות אחרת ביקשה 10,000 ש"ח.

תוסיף על זה גם הוצאות שוטפות של רישוי, טיפולים תקופתיים, דלק, מדי פעם צמיגים או מצבר או איזה חלק אחר שנשחק, רכב הוא בור ללא תחתית. וגם מה שהוזכר לגבי החברים: יש לי קרוב משפחה שקנה מכשיר פלאפון ב-1996, כאשר זמן האויר עלה 2 ש"ח לדקה+אינטרקונקט. מרוב ה"תביא שיחה" של החברים החשבון הגיע לחצי משכורת, אחרי חודשיים הוא התחנן שאקח ממנו את המכשיר, העקר להפטר מהעלוקות ואכן לקחתי ממנו את המכשיר (אל דאגה, לא השארתי אותו מבודד, קניתי לו "מנגו").

כיון שאני מכיר את המצב שאתה מתאר אני אומר לך מה דעתי: שני כלי רכב מספיקים למשפחה, גם עם 5 נהגים. פשוט מתאמים ציפיות ומתאמים זמנים, ולא מתביישים לנסוע בתח"צ.

בקיצור - אני מבין את ההתלהבות שלך מהרשיון הטרי. אני ממליץ לך לשתות דלי של מים קרים ולוותר על הרעיון. אלא אם ההורים שלך מגדלים כסף בגינה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לא יודע אם שווה לך האמת.כי אם תקנה רכב פח וישן תצטרך להשקיע בזה הרבה כסף... קח זאת בחשבון

פורסם

לגבי החברים - לרובם יש מכוניות ככה שרמת הניצול לא גבוהה...

דבר נוסף - החלטתי להתעניין באמת ברכב משנתון ישן יותר אבל יש פה מגבלה - אבא שלי מוכן רק יפניות ולא מוכן אפילו לשמוע את המילה פג'ו...

יש לכם המלצות לגבי יפניות בסביבות 15-20 אלף שקלים? עדיפות לידני והאצ'בק.

תודה רבה לכם!

• תוכן חדש...