Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סוניק החדשה- RS טורבו

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4315 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני אתן לכם עוד רמז קטן בנושא - סיאט איביזה + עדכון תכנת ניהול מנוע - הרבה יותר מהיר זריז וספורטיבי מהסוניקקי הזה :)

If you wanna turn, turn, don't brake

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

oferal היקר!

1) פות"ש אמר שבכל מקרה הוא לא מעוניין ברכב המיובא ע"י צ'מפיון.

2) אני מוכן לקחת הימור שלא נהגת לא באיביזה ולא בסוניק RS.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
בהצלחה ובשעה טובה חבר , אין לי ספק שאתה צודק שהסוניקrs עולה עליהם בכל פרמטר.

הם משווים סופר מיני בגרסה ספורטיבית ומאובזרת, לסופר מיני פשוטה ורגילה כמו פיגו וסיאט כמו שנכתב כאן למשל. המתחרה העיקרית של הסוניק בארצות הברית בעיקר היא הפיאסטה st . ופה משווים פיאסטה רגילה.. איפה ההיגיון??

מתחילה לקום לה עדת מעריצים לסוניק rs ואני ממש לא מבין למה...

היא נותנת תמורה טובה לכסף במונחים של אבזור ועיצוב. ספורטיבית היא ממש לא ומי שמקטלג אותה ככזאת עושה לה עוול ולא יודע את ההגדרה לרכב ספורטיבי.

להשוות אותה לפיאסטה st זה כבר מצחיק ואני ממש לא בטוח שהביצועים של הפיאסטה 1.6 כ״כ נחותים בהשוואה לסוניק והיא הרבה יותר מהנה לנהיגה. מי שרוצה הוכחה, מוזמן לקרוא מבחני דרכים שנעשו בארץ.

פורסם
ספורטיבית היא ממש לא ומי שמקטלג אותה ככזאת עושה לה עוול ולא יודע את ההגדרה לרכב ספורטיבי.

בא נשמע ונשכיל מה ההגדרה של רכב ספורטיבי.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
בא נשמע ונשכיל מה ההגדרה של רכב ספורטיבי.

שילוב של כמה דברים, אבל בעקרון מדובר בשילוב של השלדה עם המנוע והגיר. הסוניק זריזה ויש לה אחיזה גבוהה, אבל ספורטיבית היא לא. אף אחת מהסופר מיני שנמכרת היום לא ספורטיבית בתחושה, לפחות לא בדגמים העממיים.

פורסם

זה לא שקריטריון של ספורטיביות מעניין אותי, אני בכלל חושב שרק ידנית יכולה להיקרא ספורטיבית.

אבל ההרגשה שלי שנסעתי בסוניק הייתה שיכולתי לעקוף בקלות ומבלי שהאוטו יזיע.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה לא ספורטיבי. גם שברולט סוואנה עם מנוע 6.6 טורבו דיזל יכול לעקוף בקלות ללא מאמץ.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
שילוב של כמה דברים, אבל בעקרון מדובר בשילוב של השלדה עם המנוע והגיר. הסוניק זריזה ויש לה אחיזה גבוהה, אבל ספורטיבית היא לא. אף אחת מהסופר מיני שנמכרת היום לא ספורטיבית בתחושה, לפחות לא בדגמים העממיים.

אז למדנו מהתגובה שלך שני דברים:

1.לך עצמך אין מושג איך להגדיר רכב ספורטיבי.

2. יש לסוניק גירסת יצרן שהיא "זריזה ויש לה אחיזה גבוהה" ואתה מסרב להגדיר אותה כגירסא הספורטיבית לסוניק, אז איזו גירסא זו?

"הגירסא המפוארת, האוחזת יותר, המהירה יותר שהיא אינה ספורטיבית"? זו ההגדרה שלך?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם (נערך)

לאחר נסיעה קצרה על הסוניק RS הרשמים שלי הם איפה שהוא באמצע בין כל הקיצוניות פה.

ספורטיבית היא לא, ממש לא.

אבל היא נכנסת בהגדה של סופר מיני עם פילפל.

התאוצות נפגמות מאוד עכב הגיר, אמנם הוא מרגיש קצר יותר בהילוכים הראשונים מהאסטרה אבל הוא עדיין בעל תגובות איטיות ומסרס מאוד את המנוע.

דווקא בתאוצות הביניים היא נותנת הרגשה טובה (הכל יחסי כן?) ואין תחושה של חוסר כח בעקיפות.

ההתנהגות לא מדהימה, הרכב מרגיש נוקשה בהתחלה אבל ככל שמעמיסים על הרכב בפניות הוא נעשה רך ו"מתפזר", הגאנטים הגדולים סתם פוגעים בנוחות לדעתי.

כיול חד משמעי לתת היגוי, אפילו לא תחת כח מלא, בקיצור-המון תת היגוי וממש לא מוי כיף.

עזיבת דוושת הגז והעברות משקל סתם מוציאות את הרכב מאיזון ולא דווקא נגרם פסיעה של החלק האחורי, בנוסף בקרת היציבות מאוד ברוטאלית, קוטעת את הגז ולא מאפשרת כמעט לשחק.

וההגה, מה נאמר ומה נגיד, פשוט קליל ואילם.

חסר היזון חוזר וחסר מינימום פידבק, בשילוב חוסר תחושות שמקבלים מהשילדה שמרגישים "בטוסיק" זה פשוט לא זה.

ועכשיו, אחרי שדיברנו על המגרעות (ובקצרה, ספורטיבית היא ממש לא) אשמח להדגיש גם את היתרונות:

איבזור- הרכב סופר מאובזר, אין צורך להרחיב בנושא. רק לחדד שתמורת העלות לא רק שאין הרגשה שחסכו עליך באיבזור, אלא שדווקא פינקו.

כח- לרכב לא חסר, מנוע סבבה ויש אפשרות לצ'פצ'פ ולקבל 170 כ"ס, גיר מסרס או לא, ב2500 ש"ח ובפועל ב102 אלף ש"ח לקבל סופר מיני עם 170 כ"ס והמון איבזור ברכב חדש זאת אחלה עסקה.

מחיר- פה נגענו בנקודה הכי חשובה, ב100K זוהי עיסקה מצויינת!

ולסיכום: סופר מיני עם פילפל שנותנת את התמורה הטובה ביותר במחיר נגיש.

ובאופן אישי, לטעמי הרכב מכוער מאוד ולא הייתי קונה רק בגלל המראה.

עריכה אחרונה על ידי fish

פורסם
אז למדנו מהתגובה שלך שני דברים:

1.לך עצמך אין מושג איך להגדיר רכב ספורטיבי.

2. יש לסוניק גירסת יצרן שהיא "זריזה ויש לה אחיזה גבוהה" ואתה מסרב להגדיר אותה כגירסא הספורטיבית לסוניק, אז איזו גירסא זו?

"הגירסא המפוארת, האוחזת יותר, המהירה יותר שהיא אינה ספורטיבית"? זו ההגדרה שלך?

לא כל דבר מחייב הגדרות מדויקות, אבל בכל מקרה, זריזות ואחיזה גבוהה לא מעידים על רכב שהוא ספורטיבי, יש גם את נושא השלדה וההנאה מנהיגה (התנהגות, נכונות לשינויי כיוון, אפשרות ל״שחק״ עם הרכב ללא כל התערבות של הבקרות,היזון חוזר וכו׳).

לא כל רכב עם גירסה זריזה, אוחזת ומהירה יחשב כספורטיבי. ההגה האילם והגיר האיטי של הסוניק לא מאפשרים נהיגה ספורטיבית והנאה מנהיגה.

הסוניק היא סופר מיני מהירה, לא הוט האצ׳ מהסגנון של ה-208gti קורסה opc וכו׳.

פורסם

זהו. רכשתי את הסוניק RS טורבו.

תוך שבוע עד 10 ימים אצלי.

טיפים מה לעשות ביום המסירה יתקבלו בברכה.

פורסם

תתחדש אני באופן אישי אהבתי את החיצוניות שלו.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

לעבור על הפונקציות השונות, לבדוק את הרכב פנים-חוץ שהכל בסדר, לבדוק שאין רעשים מוזרים, כמה ק"מ עבר הרכב (זה כבר להיות מציק), וכמובן להוציא את כל הניילונים!

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

• תוכן חדש...