Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עקירת שן בינה כלואה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3938 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

מעל 5 שנים אני סובל מכאבים עקב שן בינה כלואה. הכאבים מגיעים בתקופות בהן אני מרגיש לחץ בשיניים.

נבדקתי ע"י מס' רופאים שיניים ונאמר לי שאין יותר מדי ברירות אלא לבצע עקירה כירוגית רק בבית חולים

מכיוון ששן הבינה כלואה.

הסיבה שדחיתי את העקירה היא שהסבירו לי שצריך לשבור את השן ולהוציא אותה בחלקים :roll: .

לאחרונה החלטתי שאני מבצע את המהלך אבל אני מעוניין לבדוק טוב לפני ביצוע העקירה:

1. האם מישהו עבר עקירה כירוגית של שן בינה כלואה?.

2. האם למישהו יש נסיון עם המחלקה לפה ולסת בביה"ח סורוקה בבאר שבע או שכדאי לי לחפש מקום אחר? ואם כן, איזה מקום מומלץ בדרום?.

תודה רבה,

איתמר.

• תגובות 68
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אחותי עברה עקירה כזאת בתל השומר.

השן היא קרובה לעצב? לגבי הדרום אין לי מושג אבל בתל השומר יודע שיש רופאים טובים.

*pontiac tempest 1992 V6 3.1 liter

Pontiac - we are driving excitement

פורסם

אם זו אפשרות, קח את ד"ר לוסטמן בהדסה ירושלים.

הוא שועל קרבות וותיק בתחום, והוא עשה עבודה מרשימה בעקירת השן הכלואה של אשתי.

התהליך לקח כ2 דקות, השן הוצאה בשלמותה ועם נזקים מינימליים לחניכיים, בניגוד לרופא שזהו אינו תחום עיסוקו העיקרי ואז סביר להניח שהשן תשבר ותזדקק לתפרים רבים לאחר מכן.

אני מאמין שיש גם מומחים באזור הדרום, תמתין לתגובות נוספות.

M-TECH E46

פורסם

אמרו אז לאחותי שאצלה השן הייתה קרובה לעצב, שזה יכול לגרום לכול מיני השפעות בפנים,אי תחושה באזור של האוזן ועוד מספר דברים שלא זוכר.

אצלה הרופא עקר ולא נגע בעצב אז לא הייתה בעיה.

*pontiac tempest 1992 V6 3.1 liter

Pontiac - we are driving excitement

פורסם

בלי לראות צילומים ו/או את המצב בפה / מצב בריאות כללי אענה לך בגדול ככה:

שן בינה כלואה הוא מצב בו שן הבינה אינה בקעה כלל לחלל הפה באופן או שבקעה באופן חלקי.

הסיבה שהפנו אותך לבית חולים היא ככל הנראה קרבה לעצב שעובר ליד שן הבינה - בכל עקירת שן בינה יש סיכוי מאוד מאוד נמוך לפגיעה בעצב הזה.

אגב, גם בסוג הכי נפוץ של האלחוש שנעשה ללסת התחתונה - ישנו סיכוי זעיר לפגיעה בעצב זה.

במקרים כאלו מעדיפים לשלוח את השן לעקירה על ידי רופא שהוא מומחה בכירורגיה פה ולסת, במרבית המרפאות הפרטיות - אין אחד כזה - או שאם מביאים אחד כזה מדי פעם הוא מגיע לצורך ביצוע השתלות ולא עקירות כאלו, לכן מפנים לבית חולים.

בנוסף, הפנייה לבית חולים היא גם סוג של כסת"ח - הרי זה לא שרופא בבית חולים יעקור אחרת. כנ"ל לגבי צילום CT.

לך זה לא משנה אם במהלך העקירה מפצלים את השן או לא. אגב, במקרים של קרבה מאוד גדולה לעצב - ישנה שיטה נוספת בה מוציאים רק חלק מהשן ואת השורש משאירים קבור בפנים לתקופה מסויימת, בתקופה זאת הוא בוקע מעט ומתרחק מהשורשים ואז עוקרים אותו, לפעמים משאירים אותו קבור - וזה לא משנה כלום.

אתה יכול לסמוך על כל רופא שהוא מומחה פה ולסת לבצע את העקירה - זה לא ניתוח מסובך וכולם מנוסים דיו.

יש לי המלצה, אבל היא בכפר סבא.

בהצלחה!

פורסם (נערך)

שלום

סבלתי מאותה בעיה בדיוק כמוך, תקופה מאוד ארוכה.

אלו כאבים שבאים והולכים ולכן קורה שמושכים את העניין הרבה זמן, עד שאתה כבר פועל הכאב עובר ודוחים זאת לפעם הבאה.

יום אחד זה התחיל לי בצבא (לפני לא מעט זמן) ניגשתי לחופ"ל ששלח אותי לרופא שניים שהיה בדיוק בגדוד באותה תקופה (מרפאה ניידת).

הגעתי לשם, היה רופא מאוד נחמד (מילואים).

עשה לי צילום והסביר לי את המקרה, שהשן כלואה מתחת לחניכיים ויש לעשות חיתוך, לעקור ולתפור את החניכיים, ולאחר מספר ימים לבוא כדי להוריד את התפרים.

עוד הוא אמר שהשן מאוד קרובה לעצב וזה יכול לגרום לאיבוד תחושה של השפה התחתונה לזמן ממושך.

הוא אמר שהוא יכול לעשות את זה אצלו אך אני יכול לבחור גם לקבל הפניה ולעשות את זה בסורוקה.

היתה לי הרגשה טוב עם הרופא וביקשתי שיתחיל לעבוד, כמובן שהכל היה תחת הרדמה מקומית.

הרופא סיים וקיבלתי 3 גימלים, הגעתי לפלוגה ואמרו לי לך מהר הביתה כי ברגע שתעבור ההרדמה אתה לא תכיר את עצמך מרוב כאבים.

הגעתי הביתה, ולא היו שום כאבים.

חבל שמשכתי את זה עד עד אז, גש לטפל בזה כי פשוט חבל.

שהגעתי להוריד את התפרים הרופא המליץ לעקור לי שן בינה נוספת שנראת לו בעייתית, ושנקבע מועד נוסף.

לא היתה לי בעיה לעבור זאת שוב, אך עד שהספקתי לקבוע איתו כבר פינו אותו משם.

היום, אני מתחיל לסבול מאותה שן שהוא דיבר עליה.

* אם אנחנו מדברים, יש דרך לדעת את שם הרופא שטיפל בי אז?

עריכה אחרונה על ידי פלג_
פורסם

אולי דרך השלישות תוכל להוציא את ההסטוריה הרפואית שלך.

אגב, האם עקירת שן בינה במחלקת פה ולסת תדרוש ממני תשלום כלשהוא? לצורך העניין, אני חבר קופ"ח "כללית".

פורסם

לפני כמה שנים עברתי בבת אחת עקירה של 3 שיני בינה (אחת הוצאה קודם לכן). אחת מהשניים הללו הייתה כלואה לגמריי. אכן, מאחר ובשל היותה של השן כלואה, ביצעתי את העקירה בכירורגיית פה ולסת ברמב"ם. מדובר בהליך קצר מאוד בהרדמה מקומית. לא זכור לי שהרופא נאלץ לשבור את השן אלא שבוצע חתך לחשיפתה, עקירה ותפירה.

בן.

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

כפי שהקולגה שלי נקמיצ'י הסביר, לפעמים צריך לפצל את השן ולפעמים לא, הכל תלוי באנטומיה של השורשים שלה ובמנח שלה בלסת. שיהיה בהצלחה

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

פורסם

יכול להיות שנפגע לך אחד העצבים באיזור, סיכון אפשרי בהליך העקירה, כאשר בטופס ההסכמה מדעת שלפני ההליך, אמורים להחתים אותך שאתה מודע לו והוסבר לך עליו.

בן.

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

אלעד, מה שהכי מפחיד אותי זה הסיפור שלך ואני אגיד לך למה (זו גם הסיבה שדחיתי את העקירה כ"כ הרבה זמן): לאבא שלי היה משהו דומה למה שהיה לך ועכשיו אני מפחד שגם אצלי זה אותו סיפור.

הוא הלך לאיזו רופאת שיניים שניסתה למשוך בכוח את השן, הוא צרח מכאבים למרות ההרדמה וכל הבקשות שלו לרופאה להיות עדינה יותר לא הועילו.

כשהוא ראה שהיא לא מצליחה לעקור את השן והוא צורח מכאבים, הוא אמר לה שהוא חייב ללכת לשירותים ופשוט ברח מהחדר, ניגש למשרד הקבלה וביקש לשוחח עם מנהל המחלקה.

היגיע מנהל המחלקה, פרופסור אחד שאני לא יודע את שמו, בדק את אבא שלי ואמר לו שהיה לו מזל שהוא ברח, כי היה צריך להוציא את השן בזוית מסויימת ואם לא פשוט יכלו לקרוע לו את החניכיים ולגרום לנזק בלתי הפיך.

בכל מקרה, קיבלתי המלצה על פרופסור בונדר בבאר שבע, האם מישהו מכיר/שמע עליו?.

תודה רבה,

איתמר.

פורסם

תשמע - מושגים כמו לקרוע את החניכיים בטוח שאף רופא רציני לא אמר לו.

עכשיו ברצינות, אל תשווה את העקירה שלך לאף אחד. יש כאלו שהעקירה אצלהם פשוטה (גם אם השן כלואה) והם חוזרים לתפקוד מלא כמעט מייד ויש כאלו שהעקירה יותר טראומטית ויש כמה ימים של נפיחות וקצת כאבים (כמו אצל אלעד).

תהיה רגוע, יהיה בסדר, על פי האינטרנט הפרופסור שהזכרת הוא רופא פה ולסת - אתה יכול ללכת אליו בלב שקט.

• תוכן חדש...