Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עקירת שן בינה כלואה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3938 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי איתמר

עברתי עקירה כזרת בשתי שיניים בלסת התחתונה.

מניסיון עם בית חולים מחלקת פה ולסת באיכילוב עשו שם פלאים, העקירה עצמה היא שבירה של השן כמו שתיארת ושליפת החלקים.

לאחר מכן תפרים.

ושבועיים אחרי עשו לי את הצד השני.

במידה והשן קרובה לעצב כמו שאצלי היה יש סיכון בפגיעה עיצבית והם מודיעים על כך, קח בחשבון שבפגיעה עיצבית זה אומר מעין שיתוק (תחושת נימול או חוסר רגש).

בכל אופן שיהיה בהצלחה כמה ימים של גלידות וקרטיבים ואחר כך אבטיח קר.

רותם

• תגובות 68
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני מבין שאני בר מזל שבגיל 15 יצאו לי כל שיני הבינה,הרופא הייתה פשוט בשוק וצילמה את הפה שלי כהוכחה לרופאים אחרים :lol:

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

גם אני קיבלתי הרבה המלצות על פרופ' בונדר בתקופה בה הייתי צריך לעשות עקירה כירורגית. אבל איכשהו זה עבר לי.

כשנתיים לפני הגיוס עשיתי את הצילום הפנורמי הראשון שלי, אמרו לי שיש שן אחת כלואה (בצילום היא נראית בזוית של כ-45 מעלות ביחס לשאר השיניים, ובאמת ניכר שהשן הצמודה מפריעה לה) ושאזדקק לעקירה כירורגית. זה לא הציק לי עד שהתגייסתי, בצבא נתנו לי הפניה לתל השומר בגלל שהעצב קרוב לתעלה ההוריזונלית (או משהו כזה) אחרי ארבע פעמים שניתי לקבוע תור ולא הצלחתי התייאשתי וסבלתי בשקט פעם בכמה שבועות.

אחרי הצבא זה שוב היכה בי, פעם בכמה זמן כאבים במשך כמה ימים.

והיום, כמעט 7 שנים אחרי הצילום הראשון, השן המדוברת כבר צמחה אל מחוץ לחניכיים, ובפעם האחרונה שהייתי אצל רופא שיניים ושאלתי לגבי עקירה שלה, הוא לא הבין למה אני רוצה לעקור שן בריאה.

אמנם היא לא ישרה באותו קו עם שאר השיניים, אבל חסכתי את הישיבה המתישה בכסא המטופל.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

• 7 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

אהלן.

בצורה כלשהי שלא מובנת לי נשברה לי שן בינה אחת.

חצי מכתר השן נשבר ו עכשיו זה פשוט מציק לי בלשון וגם אני מרגיש כאבים באיזור.

פניתי היום לרופא פרטי,חבר של ההורים ששלח אותי לצילום ואמר שככל הנראה אצטרך להתאשפז ולבצע עקירה כירורגית בבית חולים פוריה.

לי זה נשמע מאוד מוגזם ואני די מפחד מכל מה שקשור לרופאי שיניים ומה שקשור אליהם, אז עכשיו תבינו מה רמת הפחד שלי.

אשמח לשמוע מאנשים שעברו את הסיפור הזה.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

אחד החברים כאן, נדמה לי נאקאמיצ'י, הוא רופא שיניים.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

עקירה כירורגית לא מחייבת אשפוז. עברתי 3 כאלה בחיים ושרדתי כדי לספר :)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אישפוז? למה?

עשו לי עקירה כירוגית של שן בינה שצמחה מאונך במקום מאוזן, "ביליתי" במרפאת בית החולים אותו זמן בערך כמו שמבלים במרפאת שיניים רגילה.

פורסם
פורסם

שום דבר שג'בקה ומברגה טובה לא פותרים לבד בבית.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

גם אני עשיתי. לא ביג דיל - הרדמה מקומית, חיתוך של השן אם יש צורך ושליפה של החתיכות. כל זה משהו כמו חצי שעה לאחר כל ההכנות וההרדמות והניסורים.

עשיתי את זה בזמנו בשירות הצבאי וחגגתי על הגימלים... :)

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם

נשמע לא כל כך גרוע.

בראש דמיינתי חבורת רופאים עם מסורי ג'קסון חוגגים לי על השן כשאני מורדם.

פורסם

התשובה בגדול היא שתלוי במה קורה אצלך בפה.

במיוחד אם זה שן בינה בלסת התחתונה תמיד הפחד הוא שזה קרוב לעצב והשאלה היא כמה מתוך השן מכוסה בבשר.

אם זה קרוב לעצב אז אכן דורש משהו יותר מומחה ואם זה מכוסה חלקו בבשר זה פרוצדורה שדורשת גם חיתוך ותפירה.

מבחינת ההוצעה עצמה - אכן - זה לא רחוק מג׳בקה ופטיש אם צריך להמשיך לשבור :)

That said - פסיכולוגית זה אכן מפחיד מאוד - אבל שום דבר שמספיק הרדמה עד שאתה לא מרגיש כלום לא פותר + קצת משכחי כאבים ביומיים שלושה אח״כ.

באמת לא סיפור.

כך או כך - הסבל של להישאר עם שן כואבת גדול יותר! וככל שתמשוך את זה יותר - כך זה יהיה יותר רע.

חוות דעת שניה אם אתה חושב שזה Overkill, אבל לא לחכות עם זה.

עם האחרונה זה נדחה לי בין טיסות וכו וזה הגיע למצב שממש הכאבים של לפני העקירה היו משמעותית יותר מכל סיפור העקירה וההחלמה.

ליביו (3 בחוץ אחת יצאה לגמרי ועדיין בפנים)

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

לי עקרו את כל הארבע במכה אחת בפוריה כשהיתי בן 18. 2 כירוגית 2 רגיל תחת הרדמה כללית ולפני זה עשיתי CT כי השורשים היו ממש קרובים לעצבים.

במשך שבועיים אחר כך חצי שפה וסנטר היו רדומים אבל מאז הכל בסדר.

לא היה תענוג אבל לא נורא בסך הכל.

:turn-l:מכונאי וחשמלאי אופנועים מוסמך :turn-l:

• תוכן חדש...