Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קנייה מיבואן רשמי.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4398 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי כיום יש לי פיגו 306 שנת 2001 והגיע הזמן להחליף אותה.

התחלתי לחפש והיייתי "בלובינסקי טרייד".

השאלה שלי למרות שחיפשתי פה בפורום וגם שאלתי אנשים אך עדיין לא הצלחתי להבין.

אם אני קונה אוטו מלובינסקי טרייד או מכל יבואן רשמי אחר. האוטו נרשם ברישיון רכב כ"ליסינג" האם לובינסקי נחשבת כיד ברשיון? אם לא. מה בעצם הם מרוויחים מכל העניין. כי ראיתי שם מכוניות מיד פרטית והם גם נותנים לי אחריות מורחבת לשנה.

אם מישהו יכול לתת הסבר קצר אני אשמח

תודה

פורסם

השאלה לא מובנת.לובינסקי טרייד הם הטרייד אין של לובינסקי.יש להם רכבים פרטיים של אנשים שביצעו עיסקאות טרייד אין ויש להם רכבים מחיסינג ששייכים לחברת הליסינג שבבעלות לובינסקי.הם לא נחשבים כיד נוספת והם מרוויחים כמו כל הגורמים בענף. קונים בזול מוכרים יקר.

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם

אוקי זאת אומרת שאם קניתי מלובינסקי אוטו שהוא שהוא מצויין מיד פרטית זה כאילו קניתי מאדם פרטי?

מה לגבי כלמוביל? אותו עיקרון?

אם יש לי האוטו שלי פיגו 306 שאין לי רצון לחפש לו קונים באופן עצמאית והוא גם ככה לא שווה כל כך הרבה הייתם ממליצים לי ללכת בדרך הזאת? לבצע שם טרייד אין ולקנות מכונית מיד פרטית?

פורסם
אוקי זאת אומרת שאם קניתי מלובינסקי אוטו שהוא שהוא מצויין מיד פרטית זה כאילו קניתי מאדם פרטי?

כן.

מה לגבי כלמוביל? אותו עיקרון?

כן.

אם יש לי האוטו שלי פיגו 306 שאין לי רצון לחפש לו קונים באופן עצמאית והוא גם ככה לא שווה כל כך הרבה הייתם ממליצים לי ללכת בדרך הזאת? לבצע שם טרייד אין ולקנות מכונית מיד פרטית?

לא.

גם אם יסכימו לקבל את הרכב שלך, כנראה שתקבל עליו כלום כסף. למרות שאין לך רצון, עדיף לך למכור אותו לבד ב-3,000-4,000 ש"ח כי זה יותר ממה שתקבל עליו בטרייד אין.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

שהייתי שם. הוא הציע לי 5000 זה היה לפני חצי שנה ככה אז לא יודע כמה אני יקבל היום. יש לציין שלאוטו יש את הבעיה הידועה של הפיגו עם המנורות (בעיה בשסתומים) ולמכור לבנאדם פרטי אוטו ככה יהיה קשה מאוד כי אני לא בנאדם שירמא מישהו. לעומת זאת המקומות האלה הבנתי שבודקים רק שילדה.

אגב מקומות כמו avis ובאדג'ט הם על אותו עיקרון גם? גם הם לא נחשבים ליד?

פורסם

אכן יש יתרון לקנייה מגוף כזה מהסיבה הפשוטה שאתה לא מוכר את הרכב ואז מחפש/קונה אחד אחר - ביום שהרכב שלך 'מוכן' ומחכה לך אתה מגיע עם הישן ויוצא עם החדש. החיסרון הגדול (ולעיתים גדול מאוד) הוא המחיר המגוחך שתקבל על רכבך.

במקרה שלך, ובגלל שהסכום שאתה מעריך שתקבל על הרכב הוא נמוך בכל מקרה, אולי יש לזה יתרון מסוים.

השאלה אם הטרייד על הרכב שלך לא פוגע ביכולתך להתמקח איתם על הרכב שאתה מעוניין לקנות.

להבנתי, כשאתה מגיע כקונה בלבד, יכולת המקח שלך טובה יותר.

לשיקולך.

אלי

פורד פיאסטה, 1.25 ידנית Trend, שנת 2014

פורסם

לפני חצי שנה הציעו לך 5000 שקל. עוד שנה וחצי הם יעשו לך "טובה" ויסכימו לקחת ממך את הרכב, בתנאי שאתה עוד תשלם להם. ככה זה הסוחרים הללו. הרכב שלהם נוצץ, זהב, חדש... ואילו שלך זה חתיכת פח עם חלודה...

מסקנה? תמכור לבד, ותתמקח איתם טוב טוב על המחיר של הרכב שלהם.

פורסם
שהייתי שם. הוא הציע לי 5000 זה היה לפני חצי שנה ככה אז לא יודע כמה אני יקבל היום. יש לציין שלאוטו יש את הבעיה הידועה של הפיגו עם המנורות (בעיה בשסתומים) ולמכור לבנאדם פרטי אוטו ככה יהיה קשה מאוד כי אני לא בנאדם שירמא מישהו. לעומת זאת המקומות האלה הבנתי שבודקים רק שילדה.

אגב מקומות כמו avis ובאדג'ט הם על אותו עיקרון גם? גם הם לא נחשבים ליד?

אני מניח שה"הציעו לי" שאתה מתאר היה כשאלה ששאלת בדרך אגב כשהתעניינת ברכב אחר, ואז נציג המכירות זרק לך את הסכום הזה בלי לחשוב יותר מידי. הלכה למעשה, גם לובינסקי טרייד וגם כלמוביל טרייד וגם כל חברה גדולה ומכובדת אחרת שתמצא לא מוכרת רכבים ישנים כמו שלך. הם מוכרים אותם הלאה לסוחרים בכמה אלפי ש"ח בודדים מאוד ולהם ההתעסקות עולה יותר. יעשו לך את הרושם המוכר של "הנה, נתנו לך 5,000 ש"ח על הרכב" כשבפועל אם היית מגיע עם 5,000 ש"ח במזומן היית מקבל כנראה עוד 5,000 ש"ח הנחה.

אף אחד לא אמר לך לרמות אנשים במכירה. אבל אני בטוח שגם עם כל התקלות שיש לך ברכב תוכל למכור אותו ב-3,000 ש"ח בלי לשקר ובלי להסתיר את האמת. עם הכסף הזה תיגש לסוכנות וכושר המיקוח שלך יגדל משמעותית.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אז בעצם אם אני מוכר את האוטו שלי פרטית אז לא עדיף לי גם לקנות מאדם פרטי? הרי אני לא מחפש אוטו חדש מהנילוניים... משהו בסביבות 2008-2010.

אגב המימון בדרכ שהמקומות האלה נותנים הוא שווה?

פורסם

הכוונה היא לאנשים שהרכב {למשל} של דודה או אח שלו, רכבים עם תאונות שהורדו מהכביש והוחזרו, מד ק"ם "שופץ" או לא מתאים לרשיון, ועוד מלא דוגמאות...

וגם אם הכל בסדר, תבדוק הסטוריית טיפולים, או סוג של תקלות חוזרות או שאם כבר, לפחות שהרכב יהיה בתקופת אחריות יצרן.

פורסם

היתרונות בקניה מטרייד אין של יבואן:

1. אתה מקבל רכב שעבר הכנה למכירה (לפחות בפן האסטתי)

2. אצל חלק מהיבואנים אתה מקבל אחריות לחצי שנה/שנה על הרכב שאתה קונה

3. הרכישה לא מתבצעת ברחוב ויש אמא ואבא לרכב.

החסרון העיקרי ברכישה כזאת, זה שהמחיר כנראה יהיה יותר גבוה מאשר בשוק הפרטי, אבל אתה צריך לראות אם מה שאתה מקבל תמורת התוספת שווה את זה.

החיסרונות העיקריים בקניה מבן אדם פרטי, זה גם הנסיעות הרבות שתבצע כדי למצוא את הרכב שיהיה ראוי לרכישה (זמן+דלק=כסף) כי אצל כל עם ישראל האוטו מושלם ופשוט "בונבוניירה" אבל כשאתה מגיע מתחילים הסיפורים והתרוצים. כמו שנאמר כבר קודם, בין המוכרים הפרטיים בלוח יד2 מסתתרים הרבה סוחרים שיספרו לך המון סיפורים.

ממליצה לך בחום למכור את הרכב לבד ולקרוא את כל השרשורים הנעוצים בפורום, הם יעזרו לך מאוד. (בנוסף אתה יכול לחפש שרשור שנקרא "דוגמאות לרמאויות ביד2" כדי לראות את המצב)

Mini Cooper S R56 - לכיף

• תוכן חדש...