Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4397 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי כבלים ותוכנות שאפשר להתחבר איתם למחשב ניהול מנוע של הפונטו שלך, אם באר שבע נוחה לך אתה מוזמן לקבל חוות דעת ממני.

יצויין שאני לא מכונאי מקצועי, אבל צברתי ניסיון עם הרכב הספציפי הזה.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

מסוך אחד לא יקח שקל עבור בדיקה, ומוסך אחר לא יסתכל מתחת למכסה המנוע לפני שתוציא 250 זוזים.

כמו שאמר קודמי, לכל מוסך יש את התעריף שלו.

הבנתי שמותקן אצלך ברכב מד חום חיצוני, אך שאינו מחובר בגלל שנקרע הצינור שהוא הורכב עליו.

לא פשוט להבין מהתמונה מה הפרופורציות של חיישן החום, אבל רואים שהוא סוג של בורג.

תבדוק אפשרות למקם אותו במקום אחד מארבעת ברגי מכסה השסתומים.

למיטב זכרוני יש במכסה השסתומים ברגי M6.

פורסם
אם לא חסרים מים אז אפשר להיות רגועים שלא נוזל ולא מתחמם

אם יש בועת אויר אז לא חסר מים, לא נוזל וכן מתחמם,

אפשר להיות רגועים עד הרגע שהראש הולך.

פורסם

פרוקסימה צודק. אם אוויר לא מנוקז כלל, חום המנוע מתחיל לטפס גם בלי שתהיה בעיה בראש המנוע.

ברכב שלי לפני יותר משנה וחצי ראיתי איך חום המנוע עולה בגלל שלא נוקז אויר. כמובן שהמנוע כובה בזמן.

מאז כמו שציינתי כבר עברה שנה וחצי, כךשבוודאות לא הייתה שום בעיה אחרת מלבד ניקוז האויר.

פורסם

אם אויר לא מנוקז המנוע מתחמם ושופך מים החוצה דרך הפקק רדיאטור

הפונטו לא רגישה במיוחד לניקוז אויר אלא אם כן המערכת מרוקן לחלוטין וגם אז זה לא ביג דיל והמערכת תנקז את עצמה

הרכב עבר כמה מחזורי התחממות והתקררות ולא חסר נוזל קירור אז ניתן להסיק שאין בעיה משמעותית של ניקוז אויר

פורסם
מכונאות בסיסית יא חביבי אם מתחמם או יש בעיה בראש מנוע יש חוסר מים

נתתי לך דוגמא שאני מכיר גם מנסיון אישי, המנוע התחמם למרות שלא היתה בעיה בראש ולא היה מחסור במים, רק בועת אויר מעצבנת

שלא נוקזה היטב וגרמה לכל הצרות.

בקיצור המסקנה שלך לא נכונה.

פורסם (נערך)

בפונטו? אני בספק ומה שלך זה ניסיון אישי על מקרה בודד אצלי זה מקצועי על בסיס יומיומי

מה שכן מעניין הוא איך קבעת שבועת אויר גרמה לכשל בראש מנוע

עריכה אחרונה על ידי Dan-idin
פורסם

עצירת סחרור המים במערכת הקירור ע"י בועת אויר תגרום לחימום יתר ועיוות פני הראש ,

לא הבנתי מה מיוחד במערכת הקירור בפונטו לעומת מכוניות אחרות

פורסם (נערך)

שלושה דברים

כל רכב ושיטות הנקוז שלו וויש כאלו שבלי ניקוז אויר יזום לא תצליח להוציא אויר המערכת ואז המנוע יתחמם ולא ילך הראש ישר

הפונטו הוא לא כזה למרות שיש נוהל ניקוז אויר האויר מתנקז לבד אחרי כמה מחזורי של התחממות גם בלי ביצוע ניקוז מסודר

שנית שיש אויר במערכת יש כל מיני סמנים לפני שהולך הראש מנוע (הרבה לפני) שום ושמיים כמו שינויי טמפרטורה מאוד קיצונים אחרי שהרכב התחמם התחחמות המנוע חוסר מים פתאומי או יריקת מים פתאומית מהפקק רדיאטור רעשי רתיחה או רעשים של אויר ברדיאטור חימום

אחרון

אחרי שהולך ראש מנוע אתה צריך לההיות עילוי רציני ובעל כוחות על טבעיים כדי להבין שזה קרה בגלל ניקוז אויר כי שראש הולך הוא מעביר קומפרסיה למערכת קירור וזה כמו אויר במערכת ולא יודעים מה התחיל את המה

לסיכום לא נראה שאתה מבין בזה ממש אז תקבל את הדברים שאני אומר כמו תורה מסיני

עריכה אחרונה על ידי Dan-idin
  • תוכן חדש...