Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה על שמן ופילטרים....

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7879 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האמת שחרשתי פה על החיפוש...

ולא מצאתי תשובה טובה.

יש לי סיאט קורדובה דיזל, במצב מכאני מעולה,

אני מתכנן לבצע טיפולי 10K קטנים לבד ואת הגדולים במוסך כמובן.

ולכן מס' שאלות בבקשה-

1) איזה סוג שמן מנוע ומאיזו פירמה נחשב לטוב ומומלץ?

מה העלות ואיפה ניתן לרכוש?

אציין כי הרכב נוסע הרבה, כל יום, נסיעה רציפה וארוכה במהירות גבוהה (כביש 6)

אבל לא אוכל שמן בכלל.

2) פילטר סולר, פילטר אויר ופילטר שמן-

האם יש חשיבות לייצרן? יש מומלצים? היכן ניתן לרכוש? ומה המחירים?

3) מה סוג נוזל הקירור בצבע אדום שבו משתמשים בצ'מפיון?

האם הוא אכן המומלץ? היכן ניתן לקנות? ומה מחירו?

תודה רבה לכל המשיבים!

פורסם
האמת שחרשתי פה על החיפוש...

ולא מצאתי תשובה טובה.

יש לי סיאט קורדובה דיזל, במצב מכאני מעולה,

אני מתכנן לבצע טיפולי 10K קטנים לבד ואת הגדולים במוסך כמובן.

ולכן מס' שאלות בבקשה-

1) איזה סוג שמן מנוע ומאיזו פירמה נחשב לטוב ומומלץ?-הכי טוב למכוניתך זה שימני 15W-40 של LM אג'יפ או סונול מינרלי בתקן API CG-4 או CH-4 ובתקן ACEA B3/B4 כמו כן שים לב שהו מאושר VW 501.01-חשוב מאד, אם הרכב זה TDI רצוי לקנות שמן שיש לו תקן .VW 505.01

מה העלות ואיפה ניתן לרכוש?-עלות אצל הפרסי בערך 70 - 60 ש"ח ל-5 ליטר באוטו דיפו 100-110 ש"ח.

אציין כי הרכב נוסע הרבה, כל יום, נסיעה רציפה וארוכה במהירות גבוהה (כביש 6)

אבל לא אוכל שמן בכלל.-מצוין, אם כך במה אתה משתמש עכשיו?

2) פילטר סולר, פילטר אויר ופילטר שמן-

האם יש חשיבות לייצרן? יש מומלצים? היכן ניתן לרכוש? ומה המחירים?(חנויות חלקי חילוף- מקורי מומלץ אך ניתן גם תחליפי)-תנסה באזור יצחק שדה בת"א או בסלמה-הרצל בת"א יש שם הרבה חנויות חלקי חילוף זולות.

3) מה סוג נוזל הקירור בצבע אדום שבו משתמשים בצ'מפיון?-אין לי מושג, אך לדעתי הנוזל הטוב ביותר הוא PRESTONE -READY TO USE אריזה צהובה של נוזל קירור מוכן לשימוש ללא צורך בעירבוב בצבע ירוק. אצל הפרסי ב30 ש"ח.

האם הוא אכן המומלץ? היכן ניתן לקנות? ומה מחירו?-תשאל בחנויות חלקי חילוף או בצ'מפיון.

תודה רבה לכל המשיבים!

שלום

שים לב לכיתוב באדום.

בברכה

ניצן

פורסם

הנוזל האדום הוא גם של PRESTONEת נוזל בצבע אדום-תפוז, עולה 110 ש"ח,ניתן להשיג באוטו דיפו, מחזיק עד 5 שנים!!!

14.gif

Prestone® Extended Life 5/150 Antifreeze/Coolant

Prestone® Extended Life 5/150 Antifreeze/Coolant is recommended and formulated for use in all GM vehicles that require a GM DEX-COOL® approved formula coolant, as well as all other cars and light-duty trucks with aluminum radiators. This patented formula has a concentrated blend of premium, long-lasting inhibitors for extended performance, protecting against temperature extremes and the ravages of rust and corrosion for 5 years or 150,000 miles.

Prestone® Extended Life has been proven in the laboratory to be compatible with all new extended life formulas at concentrations typically used in all newer vehicles coming off the production line today. These automobile manufacturers include:

AudiGeneral MotorsSuzukiBMWHondaToyotaDaewooMercedesVolvoDaimlerChryslerMitsubishiVWFord

פורסם

ראשית המון תודה על המידע ועל ההשקעה בתשובה!!!

שאלה בעניין תקני השמן -

VW 505.01 ו VW 501.01

הרכב שלי דיזל אבל לא tdi (ואני מברך על כך יום וליל!!!)

אי לכך אני צריך להקפיד על תקן- 501.01

האם התקן השני- 505.01 טוב יותר? יועיל לי במשהו? שווה להשקיע בזה?

ושאלה נוספת- תוסף למנוע דיזל- מה מומלץ?

אני רוצה משהו שישמור על תקינות המנוע ויאריך את חייו.

(בקרוב אני אתדלק סולר רגיל-לא גולדיזל וכל אלו...)

במה מומלץ להשתמש? מה העלות?

תודה!!

פורסם
שלום

שים לב לכיתוב באדום.

בברכה

ניצן

,,ניצן כל הכבוד , אני מצדיע לך!

וכל מילה נוספת מיותרת!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
ראשית המון תודה על המידע ועל ההשקעה בתשובה!!!

שאלה בעניין תקני השמן -

VW 505.01 ו VW 501.01

הרכב שלי דיזל אבל לא tdi (ואני מברך על כך יום וליל!!!)

אי לכך אני צריך להקפיד על תקן- 501.01

האם התקן השני- 505.01 טוב יותר? יועיל לי במשהו? שווה להשקיע בזה?

ושאלה נוספת- תוסף למנוע דיזל- מה מומלץ?

אני רוצה משהו שישמור על תקינות המנוע ויאריך את חייו.

(בקרוב אני אתדלק סולר רגיל-לא גולדיזל וכל אלו...)

במה מומלץ להשתמש? מה העלות?

תודה!!

אתה יכול לשים 501.01 ולישון בשקט.

505.01 קשה להשיג והוא יקר יותר,אך הוא נותן הגנה עדיפה בפני בלאי של הקמשפט(בכל רכב)-הוא עדיף מבחינת התנגדות בפני"שבירה" תחת לחצים אדירים.-אפשרי אך מיותר מבחינתך.

אגב גם ה-501.01 מתוכנן לעמידה בלחצים אדירים באזור הקמשפט, אך במידה פחותה ,והוא עדיף מבחינה זו על תיקני ה-500,501,502 שיותר מותאמים למנועי בנזין (500,502מינרלי סינטטי וחצי סינטטי). ודיזל ללא הזרקה ישירה (501).

לינק שיתן לך מידע נוסף

ניצן

פורסם

איזה שמן איכותי יותר: LM חצי סינטטי 10W40 אריזה מוזהבת או VALVOLINE חצי סינטטי 10W40 אריזה כחולה? הבדל במחיר כמעט ואין וגם לא מורגש הבדל בנסיעה.

• תוכן חדש...