Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4349 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אומנם לימדו אותי, שאין שאלה שהיא "טיפשה מדי", אבל עדיין השאלה ניראית לי קצת מצחיקה.

8 שנים נסעתי עם רנו סניק, אשר הלוח שעונים שם היה דיגיטלי, כמו גם מד הדלק אשר היה דיגטלי.

קניתי עתה, סקודה ייטי, אשר בה מד הדלק הינו שעון אנלוגי.

הרכב עושה, בערך, 1 ל-12\13 אבל המד דלק ברכב, זה המד דלק שיורד ה-כ-י מהיר שראיתי בחיי.

אני נוסע ברכב, ואני אשכרה רואה בעיניים שלי, את השעון יורד לאט לאט לאט.

אני מרגיש כאילו יש לי חור במיכל ופשוט...נוזל.

וזה משגע אותי כי זה לא נראה לי הגיוני בכלל, כזו מהירות.

באם יש אנשים אחרים עם סקודה ייטי וסקודה בכלל, גם אתם נתקלים בזה?.

פרנקופיל מושבע!

פורסם

אני מנחש שבהתחלה המחוג יורד מהר ואח"כ לאט ?

הסיבה היא שהשעון אינו ליניארי.

כדי להשוות לצריכת דלק של רכבים דומים - רצוי לציין נפח מנוע, טוואי הנסיעה (עיר/בינעירוני) ואופייה - רגוע/שודים.

alfa 156 2.5.

פורסם
אומנם לימדו אותי, שאין שאלה שהיא "טיפשה מדי", אבל עדיין השאלה ניראית לי קצת מצחיקה.

8 שנים נסעתי עם רנו סניק, אשר הלוח שעונים שם היה דיגיטלי, כמו גם מד הדלק אשר היה דיגטלי.

קניתי עתה, סקודה ייטי, אשר בה מד הדלק הינו שעון אנלוגי.

הרכב עושה, בערך, 1 ל-12\13 אבל המד דלק ברכב, זה המד דלק שיורד ה-כ-י מהיר שראיתי בחיי.

אני נוסע ברכב, ואני אשכרה רואה בעיניים שלי, את השעון יורד לאט לאט לאט.

אני מרגיש כאילו יש לי חור במיכל ופשוט...נוזל.

וזה משגע אותי כי זה לא נראה לי הגיוני בכלל, כזו מהירות.

באם יש אנשים אחרים עם סקודה ייטי וסקודה בכלל, גם אתם נתקלים בזה?.

זה לא לינארי...

תמלא מיכל מלא. סע 100 ק"מ בדיוק ותמלא שוב למיכל מלא. בדוק כמה מלאת וכך תדע כמה היא שורפת. אם זה על פי הצריכה שידועה לך אז אין פה באמת בעיה חוץ מגרפיקה מיושנת.

פורסם
זה לא לינארי...

תמלא מיכל מלא. סע 100 ק"מ בדיוק ותמלא שוב למיכל מלא. בדוק כמה מלאת וכך תדע כמה היא שורפת. אם זה על פי הצריכה שידועה לך אז אין פה באמת בעיה חוץ מגרפיקה מיושנת.

אני מסתכל לפי מחשב הדרך, הצריכה עומדת על בערך 13 ק"מ, כמו שכתבתי.

אבל פשוט, זה מדהים אותי המהירות שבה המחוג יורד, זו צניחה חופשית.

והלוואי והיה יורד מהר בהתחלה ואחר כך לאט, אבל הוא יורד כל כך מהר שזה אפילו מסנוור.

פרנקופיל מושבע!

פורסם

מחשב הדרך לא עומד את הצריכה נכון, או יותר נכון לומר לא עומד את צריכת הדלק הכללית שלך. מד הדלק מראה צריכה רגעית, וגם היא לא מדויקת במאת האחוזים. כדי לדעת כמה אתה צורך השתמש בשיטה שציינו כאן. אני מניח שברור לך שלמחוג אין קשר לצריכת הדלק. גם חבר שלי, שעבר לפולו, מתלהב שהוא נוסע 100 ק"מ ולא יורדת לו אפילו "קובייה" אחת במד הדיגיטלי. רק אחרי שהוא מדומם ומניע שוב, חסרות לו באורח פלא שתי קוביות.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
מחשב הדרך לא עומד את הצריכה נכון, או יותר נכון לומר לא עומד את צריכת הדלק הכללית שלך. מד הדלק מראה צריכה רגעית, וגם היא לא מדויקת במאת האחוזים. כדי לדעת כמה אתה צורך השתמש בשיטה שציינו כאן. אני מניח שברור לך שלמחוג אין קשר לצריכת הדלק. גם חבר שלי, שעבר לפולו, מתלהב שהוא נוסע 100 ק"מ ולא יורדת לו אפילו "קובייה" אחת במד הדיגיטלי. רק אחרי שהוא מדומם ומניע שוב, חסרות לו באורח פלא שתי קוביות.

אתה יכול לבחור, כמובן, בין צריכה ריגעית לבין צריכה משוקללת.

אבל בכל מקרה, אבדוק זאת, עדיין נראה מוזר בעיני כל הדבר הזה.

רוב תודות על העזרה

פרנקופיל מושבע!

פורסם

ראיתי בסקודות החדשות שטווח המחוג של הדלק הוא בערך 300 מעלות. מה שאומר שיש הרבה "דרך" למחוג לעבור ממיכל מלא למיכל ריק ולכן הוא יותר רגיש לצריכת הדלק וגם יותר מדוייק. ברוב המכוניות טווח מחוג הדלק הוא פחות מ- 180 מעלות ולכן המחוג פחות רגיש וקשה להבחין בתזוזה. מקווה שהסברתי טוב...

פורסם

^ +1

גם לי יש ייטי ועברתי אליה מרומסטר אשר היה מצוייד במד דיגיטלי, וגם לי לקח זמן להתרגל.

בפועל צריכת הדלק אצלי היא בין 13 ל-14 ק״מ לליטר (מדוד, לא מבוסס מחשב הרכב), אך כמו שנכתב, הרזולוציה של מד הדלק הייטי מאד גבוהה כך שאתה יכול לראות כל ליטר שנשרף :-)

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

גם לי יש יטי ונראה לי שאכן הרזולוציה גבוהה.

למרות שבמיכל יש 55 ליטר - הטווח של השעון גבוה.

שאלה נוספת:

אצלי בהתחלה של מיכל מלא זה לא יורד ורק אחרי כ 100 קילומטר הוא זז מהר.

יכול להיות בגלל שאני דוחף מקסימום?

Kia Niro 2017

פורסם
גם לי יש יטי ונראה לי שאכן הרזולוציה גבוהה.

למרות שבמיכל יש 55 ליטר - הטווח של השעון גבוה.

שאלה נוספת:

אצלי בהתחלה של מיכל מלא זה לא יורד ורק אחרי כ 100 קילומטר הוא זז מהר.

יכול להיות בגלל שאני דוחף מקסימום?

גנבת לי את המילים מהפה.

מילאתי מיכל, לקח קצת זמן עד שהוא ירד ממיכל מלא ואז הוא התחיל לטוס לכיוון האפס.

פרנקופיל מושבע!

פורסם

שוב, זה נובע מהאי-לינאירות של המד - כל היצרנים רוצים לנטוע את האשליה שהרכבים שהם מיצרים נוסעים על אויר... :-D

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

אלוהים ישמור אותי. אומד, לא עומד. איזו טעות מטומטמת. רק עכשיו שמתי לב.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

שלום אריאל,

ברשותי יטי 2010 אוטומט מנוע 1.2 הדגם המפואר.

אני גם הבחנתי בנושא המד דלק שהוא מאיץ כאילו אין מחר וכאילו באמת יש חור במיכל.

רציתי לשאול אותך מה הצריכת דלק שלך מבחינת קילומטרים. כמה ק׳מ למיכל מלא אתה עושה?

מה אופי הנהיגה שלך? פרוע או רגוע? עירוני או בין- עירוני יותר? אצלך אוטומט ?

אשמח לתגובתך בנושא

• תוכן חדש...