Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיאט איפו 2010 או ספארק 2011

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4411 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,אני מתלבט בין הפיאט לשברולט.

הפיאט איבו עם 80,000 קילומטר ואילו הספארק עם 40,000.

מה כדאי מבחינת אמינות בעיקר.

תודה.

סוזוקי קרוסאובר 2017 1.4 טורבו.

סקודה פאביה 2011 ידנית 1.2tsi

פורד פוקוס 2007.פגו' 205 1997.

יונדאי אקסנט 2000,פיאט אונו 1993.

פורסם

מדובר בשתי מכוניות שההבדל בינהן עצום , הספארק היא מיני והאיבו היא סופר מיני , אם תפרט מה הם הצרכים שלך זה יקל על אנשים לייעץ לך.

בכל מקרה אני מניח שמדובר על איבו ידנית, אם אכן כך הדבר אז מדובר ברכב מצוין ואמין , ברוב האיבו שנמכרו בארץ יש מנוע ותיק ופשוט יחסית בעל אמינות מוכחת.

לגבי הספארק , גם היא די אמינה , אבל שוב זה תלוי בצרכים שלך , קשה להשוות בין שני רכבים מקטגוריות שונות.

citroen c3 picasso 1.6 hdi mt

פורסם

היי,

זיו,הצרכים שלי מהרכב זה בעיקר נסיעה משלובת בית-עבודה כ40 קילומטר ביום וכמו שרשמתי הכי חשוב אמינות וחיסכון בדלק כל השאר זה אקסטרות.

גרשון, התקציב הוא סביב ה 40k.

פורסם

לי יש איבו, לחבר הכי טוב ספארק - כך שאני מכיר את שניהם טוב.

הספארק נוחה באופן יחסי לקטגוריה שלה (מיני), מאובזרת נחמד מאוד, ו.. זהו.

האיבו קצת פחות חסכונית אולי, אבל מרווחת בהרבה. יש לה תא מטען (אי אפשר לקרוא לטוסיק של הספארק 'תא מטען'), והמושבים משתטחים אם צריך מה שעוזר בטירוף כשצריך לשאת משהו.

שני הרכבים חסכוניים בדלק, תתפלא אבל לא בהפרש גדול (לטובת הספארק). לדעתי הפונקציונאליות של האיבו מנצחת בבירור, אבל אם חד משמעית לא מעניין אותך הסעת אנשים מדי פעם / נשיאת חפצים / תא מטען, הספארק סבבאי לגמרי.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
לי יש איבו, לחבר הכי טוב ספארק - כך שאני מכיר את שניהם טוב.

הספארק נוחה באופן יחסי לקטגוריה שלה (מיני), מאובזרת נחמד מאוד, ו.. זהו.

האיבו קצת פחות חסכונית אולי, אבל מרווחת בהרבה. יש לה תא מטען (אי אפשר לקרוא לטוסיק של הספארק 'תא מטען'), והמושבים משתטחים אם צריך מה שעוזר בטירוף כשצריך לשאת משהו.

שני הרכבים חסכוניים בדלק, תתפלא אבל לא בהפרש גדול (לטובת הספארק). לדעתי הפונקציונאליות של האיבו מנצחת בבירור, אבל אם חד משמעית לא מעניין אותך הסעת אנשים מדי פעם / נשיאת חפצים / תא מטען, הספארק סבבאי לגמרי.

מה לגבי עלויות תיקון/תחזוקה של האיבו?

לא יותר יקרה בגלל שהיא פחות נפוצה?

פורסם

לא יודע מה תבחר בסוף אבל על השאלות שקשורות בספארק אני יכול לענות.

האם אתה מכיר את הרכב? נהגת עליו? אני שואל כיוון שביום שישי היה אצלי בחור שממש רצה את הספארק שלי, לקח לבדיקות והכל היה מצויין ובסוף החליט לוותר כיוון שהקלאץ' היה ממוקם גבוה מידי.

מכיוון שאין לי ניסיון עם רכבים ידניים אחרים אני מסיק שהקלאץ' באמת ממוקם גבוה (לי לפחות זה לא מפריע) או שהבחור הזוי לגמרי.

דבר נוסף, תא המטען אכן קטן מאוד בספארק.

לגבי האבזור, שים לב שב2011 היה רק דגם אחד של ספארק ולא כמו היום שיש 3 דגמים.

שאלות נוספות?

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם
לא יודע מה תבחר בסוף אבל על השאלות שקשורות בספארק אני יכול לענות.

האם אתה מכיר את הרכב? נהגת עליו? אני שואל כיוון שביום שישי היה אצלי בחור שממש רצה את הספארק שלי, לקח לבדיקות והכל היה מצויין ובסוף החליט לוותר כיוון שהקלאץ' היה ממוקם גבוה מידי.

מכיוון שאין לי ניסיון עם רכבים ידניים אחרים אני מסיק שהקלאץ' באמת ממוקם גבוה (לי לפחות זה לא מפריע) או שהבחור הזוי לגמרי.

דבר נוסף, תא המטען אכן קטן מאוד בספארק.

לגבי האבזור, שים לב שב2011 היה רק דגם אחד של ספארק ולא כמו היום שיש 3 דגמים.

שאלות נוספות?

האמת שאני מתכוון לעשות נסיעת מבחן עליו ביום שישי,בכל מקרה היום אני נוהג על פג'ו 205 ככה שרוב הרכבים יהיו נוחים יותר.

נסעתי על I10 הכל היה בסדר חוץ מזה שהאוטו לא זז (מנוע 1000) 3צילינדרים.

• תוכן חדש...