Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יתרונות גלגלי מגנזיום?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4397 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ImNewHere, תגיד, שצבע הקירות שלך בבית מתקלף, וחלקי טיח נופלים עליך מהתקרה, אתה מתקן או פוטר את זה ב"שטויות. זה לא פוגע בשימושיות הבית"?

מדוע צריך לקחת את זה לקיצוניות השניה?

אף אחד לא כאן לא קורא לנסוע ברכב שבור ומוזנח. וגם לא לגור בבית שבור או מוזנח.

לא ראיתי שמשהו כזה נכתב לאורך השירשור.

אני נוסע ברכב מתוחזק, תקין, נקוי ונראה כמו שיצא משערי המפעל.

לא רואה שום היגון או צורך להוסיף משהו מעבר, אבל מכאן ועד לנסוע ברכב שבור או מוזנח המרחק גדול מאוד מאוד.

• תגובות 104
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

עבורי זה מיותר ואני מעדיף לשטוף את הרכב עם צינור גינה וקצת חומר לרצפות.

הרכב סובל מכמה קילופי צבע אבל זה לא הופך אותו לפחות שמיש, ההפך הוא הנכון.

עזוב את זה שאתה זורק כסף לפח כשאתה עושה טיפולים לאטוס כל 5K. כן, גם אם אתה טס 130...

בשביל מה לבזבז חומר רצפות (לא זול), מים, זמן ואנרגיה בשטיפת האוטו? יש שטיפה חינם בתחנת דלק.

אצלהם אין אמנם נוזל רצפות בניחוח לימון אבל השטיפה ח-י-נ-ם.

זה הדגש ששמת בהודעת הפתיחה שלך.

מהדגש הזה די משתמע שאם המחיר היה זהה למחיר של ג'אנט ברזל, חס וחלילה היית שוקל החלפה.

נו ברור שאם זה היה חינם הוא היה נותן ספרינט ומתחדש בג'אנטים.

עריכה אחרונה על ידי Shmelov

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

פ"ש יקר,

לשאלה העיקרית ששאלת ענו במהירות והציגו את היתרונות והחסרונות הבולטים.

אתה בחרת להכנס לכיסם וטעמם של אנשים בעוד שאתה מציג את הדברים כתמימים וסה"כ שואל מה הסיבות לכך.

כל תגובה שלך היא כסת"ח לתגובה קודמת, בעוד שאתה מנסה להצטייר כמחפש תשובות, אתה נראה כמתנשא מעל אלו החולקים על דעתך/טעמך.

אתה מגדיר את עצמך אדם פרקטי אך באותה מידה אני יכול לשפוט ולומר שאתה נזק לציבור.

בעוד שאתה מתנייד ברכב צנום מימדים,לא בטיחותי,ישן ומזהם את הסביבה, אתה יכול להתנייד באוטובוסים ואופניים.אתה יכול לחסוך כסף וזמן שמושקע על הרכב לטווח הקצר והארוך, אז עד כמה אתה פרקטי ?

בוודאי יש לך תחביב מסוים שעליו אתה משקיע זמן או כסף, או שניהם. האם זה פרקטי בעינייך לבזבז זמן או כסף עבור משהו שבדרך כלל לא מפיק שום תועלת? גם טיפוח הרכב הוא תחביב, תחום שאין לך שמץ של מושג בו וזה בסדר גמור, לא לכולם יש את אותה ההתעניינות בתחומים שונים.

אפשר לשרוף כסף בכל תחום אפשרי, בין אם זה רכב, בית, בן זוג, עצמך ועוד אלף אחרים איפה נחצה הקו ? אין קו!

אנשים משקיעים כסף בדברים שלא תמיד יהיו פרקטיים, לא מקומך או מגיבים אחרים לשפוט איך רכב יראה, בין אם פרקטי או לא.

רכב ב30אלף יביא אותה מנקודה א ל-ב וגם רכב ב 300 אלף יביא אותך. מה הטעם לקנות רכב יקר יותר?

כל אלו שחושבים שאלו בעלי חישוקים גדולים יותר או רכבים יקרים יותר סובלים מרגשי נחיתות או מנסים לפצות על משהו,

יכולים להתעורר או להתכנס בתוך עצמם ולצאת מנקודת הנחה שהם טובים יותר כי הם לא מנסים לפצות,להוכיח או להרשים מישהו.

אדם שמסוגל לקנות רכב ב2-3 מיליון שקלים, קונה כי הוא רוצה ומסוגל כלכלית.

אלו שלא מסוגלים לקנות יעמדו בצד וימלמלו משהו לגבי אישיותו של בעל ההון. פתטים.

.When a man opens a car-door for his wife, it's either a new car or a new wife

טבלאות השוואה לפולישים,פדים ועוד.

פורסם

מנקודת המבט והנסיון האישי שלי.

למעלה משבע שנים היתה לי קורולה 96 שמאוד אהבתי - וחשקה נפשי בחישוקי סגסוגת, אך מה לעשות, כיסיי לא היו עמוקים מספיק בכדי להצטייד בחישוקי סגסוגת איכותיים שלא לדבר על מקוריים.

ולכן התחלתי לבדוק מה היתרונות של חישוקי סגסוגת והאם הזולים יותר מסוכנים במובן מסויים?

מה שגיליתי זה שמשקל מוקפץ כנראה שאני לא הולך לשפר כאן ואם כן אז לא בהרבה ולמען האמת לא לזה ולא לקירור טוב יותר של הבלמים בקורולה יש משמעות עבורי כי אני נהג מנהלתי שפוי לכל הדעות.

אז בקיצור - הבנתי שאני מעוניין בפוזה! ולכן כאשר הגיע הזמן להחלפת הצמיגים בקורולה השקעתי 1200 שקלים נוספים והשתדרגתי לי בחישוקי מגנזיום.

באמת, אין מה לאמר - המקרר היפני האהוב שלי נראתה פשוט מצויין על חישוקי הסגסוגת השחורים מט ששמתי לה.

ובאמת הם היו קצת יותר קלים, ההיגוי היה אפילו טוב יותר בצורה מורגשת - רק דבר אחד, דבר אחד לא לקחתי בחשבון!

מה שלא לקחתי בחשבון היה רעש הנסיעה - מחריד!!!

לא יודע מי עיצב את החישוקים האלה, בטח איזה סיני שלא ממש סיים לימודי הנדסה כמו שצריך - אבל החישוקים האלה פשוט שרקו!

ואז אתה מתחיל להבין כשאשר יצרן איכותי, מותג של חישוקי סגסוגת מייצר אותם - הוא מתכנן אותם כך שהכנפיים יבטלו את רעש הנסיעה אחד של השני והם שקטים!

והנה - החלפתי לי רכב לאחד (טויוטה אחרת) שיש בו חישוקי סגסוגת מקוריים של היצרן - הנסיעה שקטה לחלוטין מכוון החישוקים.

וכך גם בשני רכבים אחרים במשפחה.

האם יש בעיות באיזון חישוקי מגזיום? - כן! ועוד בזולים יותר הסיכוי הוא גבוה מאוד שתיאלץ לאזן אותם.

לאחרונה החלפתי לאשתי את הרכב, לרכב שיש לו, לפחות בעיני עיצוב חיצוני מאוד יפה - אבל מה, אין שם חישוקי סגסוגת - אני מאוד רוצה, אבל בשביל פוזה אני פשוט כבר לא מוכן לשלם כל כך הרבה.

וזה לא שהכיס שלי לא עמוק מספיק - אני פשוט לא מוכן להשקיע על זה כסף.

אבל אם מישהו אחר כן היה - הייתי מפרגן לו ושמח בשבילו.

תעשה אתה את השיקולים שלך.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

עדי, סיכמת את זה יפה.

אני אישית, גם כשהייתי נער בן 17 חשבתי בדיוק כמו היום ולא הייתי מוכן להשקיע בזה כסף. והאמת גם אם היו מחלקים את הג'נטים האלו בחינם, לא הייתי לוקח. כסף בכלל לא העיניין פה, למה שאני אקח (גם בחינם) מוצר שאני לא צריך?

לא "התבגרתי", אלא אף פעם, גם בתור ילד זה לא משך אותי.

אבל בהחלט מבין את אלו שכן מעונינים ומשקיעים.

פורסם
אני אישית, גם כשהייתי נער בן 17 חשבתי בדיוק כמו היום ולא הייתי מוכן להשקיע בזה כסף. והאמת גם אם היו מחלקים את הג'נטים האלו בחינם, לא הייתי לוקח. כסף בכלל לא העיניין פה, למה שאני אקח (גם בחינם) מוצר שאני לא צריך?

לא "התבגרתי", אלא אף פעם, גם בתור ילד זה לא משך אותי.

וזה למה? כי אתה לא חושב שזה יפה יותר? או שאתה לא רוצה להבליט את הרכב שלך? חייבת להיות סיבה לזה. ברור לי אם אתה מסרב בטענה שאתה לא צריך כאשר זה עולה כסף, אבל אם נותנים חינם זה טיעון לא רלוונטי.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

למה שתהייה סיבה? כמו שאותי לא מעניין גאדג'טים וסמארטפונים, אותו לא מעניין חישוקים קלים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

זה יפה יותר! בישראל זה שם המשחק דבר ראשון. יכולתי לשים ג'אנטים סיניים בקורולה מידה 14 שזה עולה אפילו פחות משבוע עבודה ווויתרתי על זה מלפני שנים(עכשיו יש נקילים ומדבקות, טוב, מה אני אעשה), כי האיכות הסינית ממש לא ידועה והג'אנטים הם אכן רגישים. אם אתם רוצים לשים, שימו רק איכותי.

אני חושב שאם לך לשפר את הרכב קוסמטית, לך על זה??אין כמו לקום בבוקר ולראות רכב שאתה נהנה לראות אותו, לפעמים זה יותר יפה מלהסתכל על בחורה יפה. מצד שני, תמיד יהיו את האלו שירדו עליך, אין מה לעשות.

טאסות זה פאסה, צריך למחוק מהעולם את הפלסטיק הזה ואני מוכן להוציא להורג את הפלסטיקים האלו. פשוט מגוחך לראות רכבים מודרניים עם זה.

פורסם

דווקא למי שגר במקום הררי כמו הרי ירושלים או בצפון, גלגלי מגנזיום הם דבר חשוב. שכן במקומות כאלה קירור הבלמים מקבל משנה תוקף וחשיבות גבוהה הרבה יותר.

כל השאר - פוזה...

עם זאת, יש לשים לב שיש גלגלי מגנזיום טובים (בד"כ ארופאים) הבנויים בצורה מיוחדת המכניסה אויר לבלמים ומקררת אותם ולא מתפשרים על יופי.

רוב הגלגלים הזולים נותנים רק יופי ובקושי מוסיפים לקירור הבלמים. כיוון שכדי לקרר אותם לא מספיק לעשות חישוק שיש בו הרבה יותר "אין" מ"יש" (חורים גדולים), אלא צריך לבנות את החישוק כך שהוא יכניס אויר לכיוון הציר (משו כמו מאורר)

פורסם
מנקודת המבט והנסיון האישי שלי.

למעלה משבע שנים היתה לי קורולה 96 שמאוד אהבתי - וחשקה נפשי בחישוקי סגסוגת, אך מה לעשות, כיסיי לא היו עמוקים מספיק בכדי להצטייד בחישוקי סגסוגת איכותיים שלא לדבר על מקוריים.

ולכן התחלתי לבדוק מה היתרונות של חישוקי סגסוגת והאם הזולים יותר מסוכנים במובן מסויים?

מה שגיליתי זה שמשקל מוקפץ כנראה שאני לא הולך לשפר כאן ואם כן אז לא בהרבה ולמען האמת לא לזה ולא לקירור טוב יותר של הבלמים בקורולה יש משמעות עבורי כי אני נהג מנהלתי שפוי לכל הדעות.

אז בקיצור - הבנתי שאני מעוניין בפוזה! ולכן כאשר הגיע הזמן להחלפת הצמיגים בקורולה השקעתי 1200 שקלים נוספים והשתדרגתי לי בחישוקי מגנזיום.

באמת, אין מה לאמר - המקרר היפני האהוב שלי נראתה פשוט מצויין על חישוקי הסגסוגת השחורים מט ששמתי לה.

ובאמת הם היו קצת יותר קלים, ההיגוי היה אפילו טוב יותר בצורה מורגשת - רק דבר אחד, דבר אחד לא לקחתי בחשבון!

מה שלא לקחתי בחשבון היה רעש הנסיעה - מחריד!!!

לא יודע מי עיצב את החישוקים האלה, בטח איזה סיני שלא ממש סיים לימודי הנדסה כמו שצריך - אבל החישוקים האלה פשוט שרקו!

ואז אתה מתחיל להבין כשאשר יצרן איכותי, מותג של חישוקי סגסוגת מייצר אותם - הוא מתכנן אותם כך שהכנפיים יבטלו את רעש הנסיעה אחד של השני והם שקטים!

והנה - החלפתי לי רכב לאחד (טויוטה אחרת) שיש בו חישוקי סגסוגת מקוריים של היצרן - הנסיעה שקטה לחלוטין מכוון החישוקים.

וכך גם בשני רכבים אחרים במשפחה.

האם יש בעיות באיזון חישוקי מגזיום? - כן! ועוד בזולים יותר הסיכוי הוא גבוה מאוד שתיאלץ לאזן אותם.

לאחרונה החלפתי לאשתי את הרכב, לרכב שיש לו, לפחות בעיני עיצוב חיצוני מאוד יפה - אבל מה, אין שם חישוקי סגסוגת - אני מאוד רוצה, אבל בשביל פוזה אני פשוט כבר לא מוכן לשלם כל כך הרבה.

וזה לא שהכיס שלי לא עמוק מספיק - אני פשוט לא מוכן להשקיע על זה כסף.

אבל אם מישהו אחר כן היה - הייתי מפרגן לו ושמח בשבילו.

תעשה אתה את השיקולים שלך.

נו, בטח. על כל ג'אנט סיני כתוב משהו בסינית, תיכנס לאינטרנט וזה ימצא לך לא יותר משום דבר. אלו חישוקים שאין לדעת מי ייצר אותם, איפה ואיך ואנשים עוד שמים אותם. 1000-1100 שקל ל14 אינטש זה כלום כסף, אני חייב לומר גם שהם מאוד יפים בד"כ, אבל באמת לשים סיניים ולנסוע בבורות ולנסוע במהירויות?אין להם אפילו אתרי אינטרנט!. והאיכותיים יותר מדי יקרים, והחישוקים של היצרנים העממים יותר מכוערים ממכוערים...

פורסם
הוא נחצה איפוא שהבעלים מחליט.

אפשר לנעול.

תעשה ALT&F4

השרשור לא בשבילך.

הגיחוך הזה מיותר.

חבל לבזבז בייטים על השרת עם התגובה שלי.

מה יש להניח בשרשור הזה? כולם מעלים השערות, בוא נחכה לבדיקה מקצועית ונראה מה קרה שם באמת ולמה זה גרם.

מטרת השירשור שציינתי היא להראות שהדבר קורה על דפוס דיי נפוץ.

שיהיה לך בכיף, ז"א שכולם צריכים לעשות כמוך? למה?

אני לא מנסה לסחוף אחרי אספסוף זועם, אני רק מציין עובדות.

ההפך הוא נכון? איך זה הופך אותו ליותר שמיש? אתה יכול לפתוח את הדלת על הרכב של השכן בלי דאגות?

לא, אני לא נחרד כאשר אני מגלה שאיזה שמוק החליט לפתוח דלת עלי.

האמת שאני לא שמתי לב למישהו מהחברים כאן שקנה סט מגנזיום וקיבל חבילת נצנצים ורודים בחינם.

שכחתי להוסיף [הלצה][הלצה\]

לפי השאלה שלך, אתה לא יודע מה זה דיטיילינג. אומנם בקארספורום תחום הדיטיילינג חולק פורום עם נושאים נוספים כמו תוספות חיצוניות, חלונות מושחרים ולדים, אבל כל אלה לא קשורים לתחום הדיטיילינג.

אבל לשאלתך, מדוע לא? אין סיבה שלא. בפעם המיליון רק בשרשור הזה: כל אחד יעשה עם הרכב שלו מה שנראה לו. אם לא טוב לך, תתמקד ברכב שלך ובכביש.אני ממש לא מחפש לכשיל את אותם האנשים, אני מנסה להבין אותם.

אם הרכב שלי תקין, מטופל במוסכים מורשים, עם היסטוריה מתועדת, בפערים שהם מחצית מהמלצת היצרן. מה יש לי לחפש בפורום טכני?

למה בעצם פורום טכני כן נחשב מבחינתך ופורום שיפורים לא נחשב? כי לך אין מה לחפש שם?

כל הפורומים כאן מאוגדים תחת אותה קורת גג שנקראית קארספורום, אף פורום לא מזכה אותך ביותר נקודות זכות מפורום אחר.

כן חמוד? ואתה קורא לגרר כשאתה צריך להחליף גלגל?

אולי אתה בכלל גורר למוסך שאתה צריך למלא מים בווישרים?

ביקור בפורום הטכני הוא מעבר לפתרון בעיות הוא לרכוש ידע על עולם הרכב והבעיות הכלולות בו.

ImNewHere, תגיד, שצבע הקירות שלך בבית מתקלף, וחלקי טיח נופלים עליך מהתקרה, אתה מתקן או פוטר את זה ב"שטויות. זה לא פוגע בשימושיות הבית"?

כשאתה קונה כרית לספה באיקאה, אתה לא מוטרד לשאול היכן עובר הגבול? היום כרית באיקאה, מחר כלי אוכל בטולמנס ובסוף ספה בהביטאט!

ובכלל, למה לגור בבית ולא באוהל. שהרי, כל הבתים המפונפנים האלה עם האלומניום הבלגי והריצוף האיטלקי הם סתם מיותרים. אוהל עושה את העבודה בדיוק באותה צורה.

תגובה ילדותית ונסיון רע להתנגח.

עזוב את זה שאתה זורק כסף לפח כשאתה עושה טיפולים לאטוס כל 5K. כן, גם אם אתה טס 130...

אם אתה אומר את השטויות האלה כנראה שאתה לא מבין את המשמעות של שיוט בסל"ד גבוה.

בשביל מה לבזבז חומר רצפות (לא זול), מים, זמן ואנרגיה בשטיפת האוטו? יש שטיפה חינם בתחנת דלק.

אצלהם אין אמנם נוזל רצפות בניחוח לימון אבל השטיפה ח-י-נ-ם.

נו ברור שאם זה היה חינם הוא היה נותן ספרינט ומתחדש בג'אנטים.

ברור שאם זה היה חינם הייתי מחליף לגאנט קל, למי אכפת אם הוא יהרס אני אחליף אותו בחינם.

יש לך עוד פנינים?

פורסם

כן חמוד? ואתה קורא לגרר כשאתה צריך להחליף גלגל?

אולי אתה בכלל גורר למוסך שאתה צריך למלא מים בווישרים?

ביקור בפורום הטכני הוא מעבר לפתרון בעיות הוא לרכוש ידע על עולם הרכב והבעיות הכלולות בו.

חמוד תקרא לכלב שלך. אני בחורה אם עדיין לא הבנת את זה.

להחליף גלגל אני יודעת בלי הפורום הטכני. אתה מוזמן להמשיך למלא מים בווישרים, אני מעדיפה חומרים בעלי יכולת ניקוי טובה יותר שלא סותמים את המערכת עם אבנית. תראה איזה יופי, אחזקה מונעת מראש חסוכת ממני כניסה לפורום הטכני ומפנה זמן להתעסקות בדברים יותר מעניינים.

ברור שאם זה היה חינם הייתי מחליף לגאנט קל, למי אכפת אם הוא יהרס אני אחליף אותו בחינם.

אז בעצם גם אתה חושב שזה עדיף פשוט ההוצאה הכספית מונעת את זה ממך. אז כנראה שזה לא כזה מגוחך בסופו של יום.

I rest my case

תגובה ילדותית ונסיון רע להתנגח.

היחיד שמתנגח פה זה אתה.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם
חמוד תקרא לכלב שלך. אני בחורה אם עדיין לא הבנת את זה.

להחליף גלגל אני יודעת בלי הפורום הטכני. אתה מוזמן להמשיך למלא מים בווישרים, אני מעדיפה חומרים בעלי יכולת ניקוי טובה יותר שלא סותמים את המערכת עם אבנית. תראה איזה יופי, אחזקה מונעת מראש חסוכת ממני כניסה לפורום הטכני ומפנה זמן להתעסקות בדברים יותר מעניינים.

אם הייתי מבקרת בפורום הטכני היית יודעת רבע כוס חומץ למיכל שלם פותרת בעיות אבנית.

אז בעצם גם אתה חושב שזה עדיף פשוט ההוצאה הכספית מונעת את זה ממך. אז כנראה שזה לא כזה מגוחך בסופו של יום.

I rest my case

זה מגוחך בשל העלות של הגאנט!!!!

לא חושב שזה עדיף אבל למי אכפת איזה גאנט יש לי כל עוד אני לא משלם עליו?!

הלוגיקה שלך פשוט כושלת.

היחיד שמתנגח פה זה אתה.

.....

• חברי המעגל הראשון
פורסם

דווקא אמור להיות אכפת לך איזה ג'אנט מורכב על הרכב, כי לפעמים עדיף ג'אנט ברזל רגיל מג'אנט מעוצב סיני שאיכותו לא ידועה. לא נעים שג'אנט נשבר מבור בכביש.

הורד.jpg

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...