Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ישן שיכור ברכב מונע - ונשפט

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4412 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קראתי ב"ידיעות אחרונות" על בחור שפרק בקבוק וודקה, נכנס לאוטו, הדליק מזגן והלך לישון. מפה לשם, שלילה לשנתיים.

לדברי השופט "אין לעשות הבחנה בין מי שנוהג שיכור כאשר הרכב נע ממש לבין מי שיושב ברכב שיכור כשהרכב מונע, שכן בקלות רבה השיכור יכול משינה לנהיגה ולסכן את הציבור".

סליחה, אולי אני מפספס פה משהו, אבל באותה קלות רבה אדם שיכור יכול להכנס לרכב ולהתחיל לנהוג. אז אולי כל אדם שיכור עם מפתחות בכיס יקבל שלילה?

קרה לי לא פעם ולא פעמיים ששתיתי יותר מהמתוכנן והעברתי את הלילה מעוך וטוב לב ברכב. אם היה לי חם הייתי מקבל שלילה?

ואם אדם יושב במושב הנוסע, עדיין יחשב כנוהג בשכרות?

לפעמים אני סקרן איזה מן שופטים יש לנו.

מה חתימה? תתפשטי!

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני גם מתקשה להבין את הפסיקה. מישהו יודע למצוא את פסק הדין אולי?

אני חושד שיש יותר במקרה מאשר מה שפורסם בעיתון. אני בוודאי מקווה לכך, אחרת זה באמת הזוי.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

המשך טבעי לפסיקות קודמות שבהן נהג ייחשב נוהג כאשר הרכב מותנע.

כך עם ילדים שנשארים לבד ברכב מונע, כך עם ילד שהאבא נותן לו לשבת במושב הנהג עם מנוע מונע ולשחק עם ההגה.

זה פשוט המשך מתבקש ועו"ד שמכיר פסיקות כאלה היה מזהיר אותו מראש שהפסיקה תהיה כזו.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

נראה לי שזאת תוצאה של להשפט ללא עו"ד

Pioneer 80PRS

Celestra FA2150x : Hertz HV 165 XL ||| Boston Acoustics GT275 : Hertz HT 28

DC 3.5k : Sundown Z v.3 15

XS Power D2400 , D5100

פורסם
נראה לי שזאת תוצאה של להשפט ללא עו"ד

התוצאה היא לא שפיטה בהיעדר עו"ד. במקרה הנדון הנאשם היה מיוצג על ידי עו"ד דוד גולן.

בשל הבעייתיות שבמקרה התביעה אף הציעה הסדר מקל מאוד, אולם הנאשם לא רצה לשמוע

מילה וחצי מילה על הסדר מכיוון שלדעתו מטרת כניסתו לרכב היתה למנוע את המשך נהיגתו.

נכון ויש פסיקות דומות בעניין שכרות החל מהעשור הקודם, האם זה אומר שנעשה צדק? פסיקה נכונה

לא נמדדת על פי סקר שוק, ואם הפסיקה הראשונה שגויה ומוטעית וכל אלו שבאו לאחריה מסתמכים עליה,

נגזר עלינו להסתמך עליה לעולמים?

מלבד זאת, דעתי כדעתם של האחרים לעיל, אין כל היגיון בהטלת שנתיים פסילה לאדם שישן ברכב כדי

למנוע סיכון בכביש, הנאשם קיבל עונש דומה לנהג שנתפס שיכור בכביש מהיר, האם הדברים דומים?

כגורם שמכיר את התיק, הנאשם עצמו העיד כי יצא אל מחוץ לרכב, שתה בקבוק וודקה, חזר לרכבו לישון עד ששוטר

העיר אותו בעזרת אנשי מד"א. אם היה נוהג אולי לא היה נתפס ומגיע לביתו, זה המסקנה מהפסיקה הזו?

ליצור סיכון במקום למנוע סיכון....ואולי נהגים שיכורים עד הירדמות על ההגה ירצו להגיע לביתם כדי שלא יתפסו

ישנים בשכרות, אולי יתפסו ואולי יהרגו אחרים...או את עצמם....

נקודה למחשבה....

פורסם

גם אני חושב שיש פה משהו יותר בסיפור.

אם אני נוהג שיכור מת, ופתאום רואה ניידת, עוצר בסבבה בצד, זורק את הכיסא אחורה, וסוגר עניים, האם תפסו אותי נוהג שיכור? או האם אני ישן ברכב כאשר הוא מונע והמזגן דולק? איך אומרים: "לא נתפסת לא גנבת", והשוטר יכול לקפוץ עד השמיים כי לא תפס אותי נוהג.

ומה החוק יכול לעשות במקרים כאלו?

איך השופט ידע בוודאות את מה שקרה?

לדעתי יש קצת שיקול דעת לשוטר או לשופט לדעת מתי ומה לעשות.

כל מקרה לגופו, אם באמצע כביש מהיר פתאום מישהו ישן, או בחנייה של מקומות בילוי.

פורסם
גם אני חושב שיש פה משהו יותר בסיפור.

אם אני נוהג שיכור מת, ופתאום רואה ניידת, עוצר בסבבה בצד, זורק את הכיסא אחורה, וסוגר עניים, האם תפסו אותי נוהג שיכור? או האם אני ישן ברכב כאשר הוא מונע והמזגן דולק? איך אומרים: "לא נתפסת לא גנבת", והשוטר יכול לקפוץ עד השמיים כי לא תפס אותי נוהג.

ומה החוק יכול לעשות במקרים כאלו?

איך השופט ידע בוודאות את מה שקרה?

לדעתי יש קצת שיקול דעת לשוטר או לשופט לדעת מתי ומה לעשות.

כל מקרה לגופו, אם באמצע כביש מהיר פתאום מישהו ישן, או בחנייה של מקומות בילוי.

במקרה שנהג יזרוק את הכיסא אחורה וירדם פלאים השוטר יעיד בבית המשפט כי ראה אותך נוהג, מה עוד שבדרך כלל שוטרים עובדים

בצוות, כך שיש עדות של 2 שוטרים אל מול עדות שלך. ב-99% מהמקרים יקבלו את עדות השוטרים, וזאת בנוסף לעובדה שכלי רכב לא

נוחתים מהירח.

אין שום דבר נוסף בסיפור הזה (פ"ל 1653/08, פורסם במאגרים משפטיים).

אגב, השופט אף פעם לא יודע בוודאות את מה שקרה, באף תיק ובאף מקרה, הוא מקבל לידיו עובדות שמצריכות הוכחה וקובע האם

העובדות הוכחו ואם לאו.

הבחור כאן, לא נראה נוהג אלא שנצפה ישן, והזמינו למקום מד"א כי חשבו שהוא בר-מינן....

הוא הודה ששתה, הודה שישב ברכב והודה שהרכב היה מונע בשביל מזגן...וזהו...

אגב, הרכב היה במקביל למדרכה, לא בחניה מושלמת, ליד מקומות בילוי ומקומות לקניית אלכוהול....

פורסם
נכון ויש פסיקות דומות בעניין שכרות החל מהעשור הקודם, האם זה אומר שנעשה צדק? פסיקה נכונה

לא נמדדת על פי סקר שוק, ואם הפסיקה הראשונה שגויה ומוטעית וכל אלו שבאו לאחריה מסתמכים עליה,

נגזר עלינו להסתמך עליה לעולמים?

לא הכנסתי פרשנות אישית ולא דעות אישיות, כתבתי עובדות והבאתי מקרים דומים בהם היה די בכך שהרכב מונע כדי להחשב לנהיגה.

לא אמרתי אם זה טוב או רע, אם אני תומך בכך או לא, אלא שאלו היו פסיקות קודמות, ומשכך היו הפסיקות הקודמות אין תדהמה או קושי בהבנת פסק הדין הנוכחי, זה הכל.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אני מבקש לקחת את הדיון צעד אחד קדימה: נניח שיצאתי עם חבר לערב שתיה, שתיתי והוא לא. הוא נוהג בדרך חזרה ועוצר ליד פיצוציה לקנות סיגריות, הרכב נשאר מונע לכמה דקות עד שיחזור - שוטר עובר ובודק שכרות, לפי הקו הזה דיני שנתיים שלילה אפילו שלא נהגתי, לא עלה על דעתי לנהוג ואני בכלל על כיסא הנוסע... :shock:

פורסם

אני לא נתקלתי בשום מקרה שבו מישהו שישב בכיסא הנוסע הואשם בנהיגה.

לא מצאתי

פ"ל 1653/08, וכנראה שגם במקרה הנוכחי הבחור החליט לישון בכיסא הנהג.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

תאורטית מצלמת רכב הייתה יכולה להוכיח שהוא לא נהג ברכב.

או שהעונש ההזוי הזה הוא רק על ישיבה במושב הנהג בזמן שאני שיכור והרכב מותנע, ובלי קשר לאם נהגתי או לא?

פורסם
אני מבקש לקחת את הדיון צעד אחד קדימה: נניח שיצאתי עם חבר לערב שתיה, שתיתי והוא לא. הוא נוהג בדרך חזרה ועוצר ליד פיצוציה לקנות סיגריות, הרכב נשאר מונע לכמה דקות עד שיחזור - שוטר עובר ובודק שכרות, לפי הקו הזה דיני שנתיים שלילה אפילו שלא נהגתי, לא עלה על דעתי לנהוג ואני בכלל על כיסא הנוסע... :shock:

זאת סתם הגזמה.

נניח שבדיוק באותו רגע עוצר שוטר, הוא רואה שאין נהג ואותך שם..במקסימום ישאל אותך מי הנהג ואיפה הוא, ואולי יעשה לנהג בדיקת אלכוהול, לא מעבר לזה.

אבל כשרואים מישהו "מת" במושב הנהג כשהרכב מונע זה קצת מעורר חשד.

לדעתי הם ניסו להעיר אותו אולי לדפוק קצת על החלון והוא לא שמע אותם, אחרת אין הסבר למה הוזמן אמבולנס למקום.

כשהוא התעורר לבסוף, החליטו להדביק לו סעיף הזוי של נהיגה בשכרות למרות שהרכב לא זז ובסך הכל היה מונע.

אותי מעניין מה היה קורה אם הוא סתם היה יושן בספסל האחורי כשהרכב מונע, האם עדיין הוא נהג תחת השפעת אלכוהול?

פורסם
תאורטית מצלמת רכב הייתה יכולה להוכיח שהוא לא נהג ברכב.

או שהעונש ההזוי הזה הוא רק על ישיבה במושב הנהג בזמן שאני שיכור והרכב מותנע, ובלי קשר לאם נהגתי או לא?

זה בדיוק מה שאני מנסה להסביר, מבחינת כל הפסיקות הקודמות מה שקובע זה האם הרכב מונע והאם הנאשם ישב במושב הנהג.

כלומר האם הרכב נמצא צעד אחד לפני תנועה.

נתקלתי בלא מעט מקרים שבהם האשימו הורה על כך שהילד ישב במושב הנהג, ברכב מונע, כביכול כדי לשחק עם ההגה.

לא נתקלתי במקרה אחד כזה שהאשימו כשהילד ישב במושב הנוסע או המושב האחורי.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

נכון אבל צריך לזכור שהמצלמות רכב זה דבר יחסית חדש בארץ ועוד לא היו פסיקות שבהם לנהג המואשם הייתה מצלמת רכב שתיעדה מה קרה לפני שהשוטרים הגיעו.

בעצם מאשימים אותו בנהיגה בשכרות כי הוא לא יכול להוכיח שהוא באמת ישן ולא נהג, אבל לפי דעתי מצלמת רכב יכולה לעזור במקרה כזה.

• תוכן חדש...