Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יונדאי אלנטרה 2006 מיד 2

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4415 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חג עצמאות שמח לכולם.

אני מתלבט בין 2 רכבי יונדאי 2006 שונים, שניהם 1600 סמ"ק.

האחד - יד ראשונה פרטית,5 דלתות,עבר רק 58,000 ק"מ (מאיש מבוגר שהנכד שלו נהג עליו בשנתיים האחרונות). הטסט רק עוד חודש וחצי. אבל - האוטו עבר שיפוץ ראש מנוע באיזור ה 50,000 ק"מ. ראיתי את הקבלות והפירוט וגם הוא שילם לא מעט כסף(מעל כ 5000 ש"ח) עבור אותו טיפול. הבעיה שבגינה הוא עבר את הטיפול זה כי היונדאי הייתה מתחממת. אני מניח שהוא (הנכד ) לא שם לב והזניח עד שעבר פריצת פאקונג ראש. אני לא מומחה גדול, אבל מפתיחת מכסה מנוע והשארת האוטו מונע כ 10 דקות היה יבש לחלוטין ללא כל נזילות על הכביש.

השני - עברה 113,000 ק"מ, יד שניה,4 דלתות, כל הידיים פרטיות.רכב שעבר מהסבתא לבעלים הנוכחים. הטסט עוד 11 חודש. רכב גם בעל מנוע יבש ללא נזילות. עבר טיפול טיימינג אחרון ב 107,000 ק"מ.

מה אתם אומרים?

כל החשש שלי זה הטיפול ראש מנוע אחרת לא הייתי מתלבט והייתי לוקח אותו. נתון נוסף, אני גם מעדיף 5 דלתות.

התנגדות של בידוד איננה לינארית ואם המתח השאריתי באזור הזליגה של גוף החימום כשהאפס מחובר נמוך מספיק לא תהיה זליגה משמעותית. כשהאפס מנותק מלוא המתח מופיע בנקודה החלשה ונוצרת פריצה להקפיץ את הפחת.

פורסם

אין עוד רכבים ביד 2?

אני הייתי בוחר בשני. הראשון מעיד על רכב שעבר הזנחה מצד הבעלים. חשוד משהו.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

הרכב אכן עבר הזנחה כי האוטו התחמם לו ולכן הוא פרץ ראש מנוע. אך האם טיפול שכזה לא מבטיח שקט?

התנגדות של בידוד איננה לינארית ואם המתח השאריתי באזור הזליגה של גוף החימום כשהאפס מחובר נמוך מספיק לא תהיה זליגה משמעותית. כשהאפס מנותק מלוא המתח מופיע בנקודה החלשה ונוצרת פריצה להקפיץ את הפחת.

פורסם

ממליץ על השני,יחס שנה-קילומטראז' גם מאוד נמוך.והרכב נשמע מאוד טוב.לפי מה ששמעתי הרכב שותה דלק,כדאי לבדוק

בקשר לראש מנוע אני יכול לספר שתקלה כזאת יכולה לחזור

פורסם

יש להם בעיה (כמו לרכבים רבים) הולך הרדיאטור.

ואם לא שמים לב בזמן אז ראש מנוע וכו'.

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

תגידו יכול להיות שיש בעיה עם הרכב הנ"ל? כמעט כל רכב יד 2 שהתקשרתי עבר שיפוץ מנוע בגין חימום. האם זו תופעה ידועה ???

פורסם

לא. יש לה רדיאטור בגודל מוגזם עבור המנוע הזה.

אבל כמו בכל רכב, כאשר הוא הולך ולא שמים לב אז נגרמים הרבה נזקים...

כבר יותר מ-15 שנה כמעט בכל הרכבים שמים רדיאטורים מפלסטיק והם כולם בסוף הולכים....

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

• תוכן חדש...