Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4412 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

יש לי רכב פורד פוקוס,ולפני כשבועיים התחיל להיות לרעש במנוע תקתוקים כאלו וזה מתחיל אחרי שמנוע מתחמם.

ואמרו לי שזה ממרימי הידראולים שלא מתפקד טוב ולא להתייחס לזה כי זה שטיות,ויש כאלו שאמרו לי שזה לא טוב כי זה פוגע בביצועים של מנוע.

אז יש לי כמה שאלות לגבי העניין.

1.האם אפשר לעשות בפורד פוקוס כיוון שסתומים או שצריך להחליף אותם(אני אפילו לא יודע אם זה מירים הידראולי או שסתיום).?

2.הבנתי שאי אפשר להחליף רק מרים שסתום אחד אלא מחליפים את כל הסט.

3.יש למישהו מוגש כמה עולה סט כזה כולל עבודה במוסך פחות או יותר ?

תודה ושבת שלום.

פורסם

יש מצב שהבעיה היא לא במרימים ויתכן שלחץ השמן

במנוע נמוך,ראשית יש לבדוק לחץ שמן על מנת שלא יגרם נזק

משמעותי למנוע.

פורסם
יש מצב שהבעיה היא לא במרימים ויתכן שלחץ השמן

במנוע נמוך,ראשית יש לבדוק לחץ שמן על מנת שלא יגרם נזק

משמעותי למנוע.

אוקיי אבל לא הבנתי אם יש לחץ שמן נמוך איך זה מרעיש?

ואיך אני בודק לחץ שמן רק במוסך או שיש טריק שאפשר לבדוק בבית ?

תודה

פורסם

הנה לך טריק של בית

פרק יוניט לחץ שמן ושם את אצבע בחור של היוניט

בקש מחבר אבא או דוד להניע מנוע

אם אתה מצליח למנוע נזילת שמן עם האצבע הלחץ שמן לא תקין

פורסם (נערך)

אלי שלום רב !

ראשית קרא בעיון את המלצתו של הוק, ובצע תחילה, בדיקת לחץ שמן, בכל מוסך אמין, בעינייך כראות עיניך, לפני שאתה פונה למרימים ההדראולים.

אתה יכול פעול לפי המלצתו של דן ידין, אך המלצתי בצע זאת במוסך בעזרת שעון לחץ שמן מכני.

שנית, פרט לנו באיזה צמיגות שמן את משתמש, ומתי החלפת לאחרונה שמן מנוע?

הצמיגות המומלצת ברכבך היא שמן סינטטי מלא, בצמיגות 5/30, מתוצרת מוטוקרפט המגיע במיכל בצבע אדום.

שלישית לא מהנמנע שיש לך מרימים תפוסים, ויש להחליף את כולם.

מכיוון שאף אחד בפורום לא יכול לתת אבחנה דרך מסך המחשב, כי אף אחד לא שמע את הרעש, אני יוצא מתוך הנחה שבעעיתך קשורה למרימים.

המנע מלפנות אלי בהודעה פרטית, אני אגיב לך רק על גבי הפורום, לטובת כל חברי הפורום.

זהו העתק מהודעתך בפרטי:

שלום צביקה

רציתי להתייעץ איתך במשהו.

יש לי רכב פורד פוקוס 2007 ולפני כחודש התחילו להיות תקתוקים במנוע.חשבתי שזה מרימי הידראולים היום לקחתי תרכב למוסך לבדיקה,המוסכניק רק שמע תרעש (מבלי לבדוק תמנוע)ואמר שזה לא מרימי הידראולים ושסתומים.זה דופק משהו בתוך המנוע,והציע לי שתי אפשריות 1 לעשות שיפוץ כלליי 2להחליץ מנוע.

הרכב עשה עד היום 127,000 ק"מ.וכל הטיפולים עבר בזמן במוסך מורשה,ולא קרה פעם שמנוע התחמם מעל נורמה,ואין לו שום בעיות בסחיבה הוא סוחב טוב.

אז רציתי לשאול אותך אם באמת אני צריך לעשות שיפוץ מנוע בגלל רעש?ואם זה לא מרימי הידראולים מה זה יכוליות?

תודה וישמח לקבל שובה

בברכה

צביקה

עריכה אחרונה על ידי צביקה.

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

גש בבקשה לקבל חוות דעת נוספת והפעם דרוש בד' לחץ שמן.

במידה ולחץ השמן נמוך יש לפתוח את אגן השמן ולבדוק את רישתית הסינון הראשוני של המשאבה(סתומה סביר להניח),באותה הזדמנות אני ממליץ לפתוח מיסב טלטל 3 ומיסב גל ארכובה אחרון (הקרוב לגיר)ולראות אם אכן יש הצדקה לשיפוץ מנוע או החלפתו.אם הרעש הוא ממרים אחד סורר או שניים ולחץ השמן תקין יש לטפל בהם באופן נקודתי.

פורסם

ערב טוב

יש לי רכב פורד פוקוס 2007 ולפני כחודש התחילו להיות תקתוקים במנוע.חשבתי שזה מרימי הידראולים היום לקחתי תרכב למוסך לבדיקה,המוסכניק רק שמע תרעש (מבלי לבדוק תמנוע)ואמר שזה לא מרימי הידראולים ושסתומים.זה משהו דופק בתוך המנוע,והציע לי שתי אפשריות 1 לעשות שיפוץ כלליי 2להחליץ מנוע.

הרכב עשה עד היום 127,000 ק"מ.וכל הטיפולים נעשו בזמן במוסך מורשה,ולא קרה פעם שמנוע התחמם מעל נורמה,ואין לו שום בעיות בסחיבה והוא לא אוכל לא מוציא שום עשן.

אז באמת צריך לעשות שיפוץ מנוע בגלל רעש?ואם זה לא מרימי הידראולים מה זה יכוליות שדופק בתוך מנוע?

תודה וישמח לקבל שובה

פורסם

האם המנוע מתקתק כשהוא קר / חם / כל הזמן ?

האם התקתוקים החלו לאחר החלפת שמן / טיפול ?

אם כן באיזה סוג שמן השתמשו (החליפו אולי סוג/צמיגות שמן ) ?

alfa 156 2.5.

פורסם
האם המנוע מתקתק כשהוא קר / חם / כל הזמן ?

האם התקתוקים החלו לאחר החלפת שמן / טיפול ?

אם כן באיזה סוג שמן השתמשו (החליפו אולי סוג/צמיגות שמן ) ?

לא הוא לא מתקתק שהוא קר רק אחרי כמה דקות שאני מניע אפשר להגיד שהוא מתחיל להתחמם אז מתחילים התקתוקים.

והתקתוקים חלו חודש לפני שהייתי צריך לעשות טיפול לרכב אז הקדמתי תתטיפול ועדיין היו תקתוקים אז החלפתי שוב שמן מנוע ועדיין לא פטר תבעיה

וסוג שמן 5w30 סינטטי.

פורסם

שלום לכולם

הייתה לי בעיה ברכב פורד פוקוס היו תקתוקים כאלו בהתחלה חשבתי שזה מרימי הידראוליים או שסתומים.לקחת תרכב למוסך מורשה הם אמרו לי שזה לא מרימים הידראוליים זה משהו דופק במנוע,אולי בוכנה דופקת.וצריך לפתוח מנוע ולראות אבל התעקשתי שיעשו לי כיוון שסתומים וזה לא פתר תבעיה.השאלה שלי האם זה באמת בוכנה דופקת או שמשהו אחר גם יכול לדפוק במנוע?וגם הבנתי שאם זה היה בוכנה, המנוע היה אוכל שמן ומוציא עשן,ובדקו לי גם קומפסיה בכל בוכנה יצא לי 210

ועוד שאלה האם הדפיקות האלו יכולים לגרום נזק למנוע בטווח ארוך.

תודה לעונים

פורסם

דפיקות מהמנוע אף פעם לא נשמע טוב ולעיתים כדי לאבחן את הבעיה במדויק צריך לפתוח מנוע. ייתכן ומיסבי גל הארכובה לא קיבלו שימון כמו שצריך ומשם כל הבעיה.

פורסם
דפיקות מהמנוע אף פעם לא נשמע טוב ול

עיתים כדי לאבחן את הבעיה במדויק צריך לפתוח מנוע. ייתכן ומיסבי גל הארכובה לא קיבלו שימון כמו שצריך ומשם כל הבעיה.

תודה על תגובה .ועוד דבר הדפיקות מתחילות רק אחרי כמה דקות שאני מניע (שמנוע מתחיל להתחמם )ואם זה היה בוכנה אז זה היה אמור לדפוק גם שמנוע קר לא?במוסך לא התייחסים לזה אמרו לי תיסע עד שזה יחמיר ואז נטפל בזה אז מה כדאי לחכות באמת עד שיתחזק עוד הרעש או שכבר לעשות תשיפוץ?

תודה

פורסם

אם מוסך אומר תיסע עד שזה יחמיר זה פשוט חוצפה ותברח ממוסך כזה כמו מאש כי אם קיים נזק כל שהוא ייתכן והוא עדיין במצב שאפשר לתקן במינימום עלויות. מכיוון שאני לא יודע באיזה רעש מדובר אני לא יכול לחוות את דעתי בעיניין אך אני ממליץ לך בחום לגשת לשמוע חוות דעת נוספת ומיקצועית יותר מאשר מה שלייצנים מציעים.

פורסם

מחזק את מאור, מוסך מתחת לכל ביקרות.

אולי הרעש בכלל ממגני החום שמתחת לרכב, אם העסק משוחרר שם ברגע שזה מתחמם זה יתחיל לצקצק.

כמו שנאמר מבלי לשמוע את הרעש live קשה להגיד מה זה.

ממליץ לך לגשת למוסך אחר לקבלת חוו''ד נוספת.

• תוכן חדש...