Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4420 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום .

ברשותי מספר טרקטורים , חלקם ללא מצבר וגם לא משתלם להשקיע במצבר עקב שימוש מועט.

חשבתי לבנות מכשיר בעזרת מנוע חשמלי, אלטרנטור וקבל.

המצבר בטרקטור הוא 90 אמפר , 12וולט.

האם קיים קבל עם נתונים כאלה?

מבקש להימנע מתגובות של "קנה בוסטר, יותר משתלם " .

זה סוג של תחביב עבורי בניה של דברים כאלה .

תודה:)

פורסם

בוסטר לא יעזור במקרה הנ"ל אם אין מצבר בכלים.

אם בכלים אין גם אלטרנטור אז זו בעיה.

בגדול אפשר לתכנן משהו אבל זה גם בעייתי.

אם העבודה עם הכלים לא לוקחת הרבה זמן, פשוט מצבר וכבלים יותר רצינים מסתם זוג תנינים,

ומטען מצברים רגיל יכול לעשות את העבודה בתנאי שאתה לא פורק את המצבר כל יום.

פורסם (נערך)

למה אתה צריך קבל?

לא הבנתי אותך.

אולי כדאי לך לקנות מצבר גדול, להניע מה שצריך, בסיום העבודה להחזיר את המצבר הבייתה לטעינה עד ליום עבודה הבא?

עריכה אחרונה על ידי nir100
פורסם

ניר, במקרה שבכלים שהוא רוצה לעבוד איתם עם המצבר, אין אלטרנטור אז במקרה שהוא עובד כל פעם עם כלי אחר,

בזמן העבודה המצבר נפרק ולא מתמלא תוך כדי העבודה, ולמצבר רגיל פריקה ואחרי זה טעינה מחודשת לא ממש בריא.

אופציה אחרת היא להשיג מצבר פריקה מלאה (כמו ששמים בקלנועיות) ואז לא אמורה להיות בעיה כי הוא מיועד לפריקה וטעינה איטית בסוף יום.

פורסם (נערך)

הבנתי, אני לא מכיר כלים כאלה.

אם אין אלטרנטור אז בהחלט אפשר לבנות מכשיר שייצר לו חשמל.

מצבר של קלנועית לא כלכלי לדעתי, הוא צריך פתרון זול ויעיל עם מינימום בלאי משמע ייצור חשמל.

סתם רעיון שעלה לי עם הקפה של הבוקר.

אם מערכת החשמל שם לא דורשת הרבה זרם, אולי אפשר לבנות מתקן ממתכת, שיש בו מנוע בנזין קטן (כמו של חרמש) ואלטרנטור מפירוק של רכב כלשהו, ואולי מצברון קטן של 7 אמפר.

ופשוט כל פעם לקבע התושבת על הטרקטור, להניע פשוט ויש חשמל.

כמובן שזה לא כזה פשוט, צריך לבדוק שהמומנט שדורש האלטרנטור לא יחנוק את המנוע.

לייצר תושבת חזקה.

תמסורת להעברת הכוח.

קירור על מנת להבטיח עבודה רציפה ואמינה. (אפילו להוסיף תצוגת בקרה קטנה שכוללת מד מתח, חום מנוע וחום אלטרנטור ועוד)

לחווט הכל עם הגנות.

למצוא מקום טוב לקבע את התושבת והמוליכים.

לבנות הכל בצורה הכי מאסיבית ואמינה שתתאים לעבודה הנדרשת.

אם היה לי זמן פנוי הייתי עוזר לך בכיף, אני למדתי המון תיאוריה וחישובים על הדברים האלה.

אפשר לעשות הרבה דברים.

אין לטרקטורים האלה אפשרות להרכבת אלטרנטור? אולי משהו שנחשב לשיפור?

תחפש טוב באינטרנט.

עריכה אחרונה על ידי nir100
פורסם
שלום .

ברשותי מספר טרקטורים , חלקם ללא מצבר וגם לא משתלם להשקיע במצבר עקב שימוש מועט. מה בנוגע להעברת מצבר מטרקטור לטרקטור?

חשבתי לבנות מכשיר בעזרת מנוע חשמלי, אלטרנטור וקבל. שישמש למה?

המצבר בטרקטור הוא 90 אמפר , 12וולט. אין דבר כזה. אתה אולי מתכוון למצבר של 12 וולט עם קיבולת של 90 אמפר שעה. האם קיים קבל עם נתונים כאלה? לא.

מבקש להימנע מתגובות של "קנה בוסטר, יותר משתלם " .

זה סוג של תחביב עבורי בניה של דברים כאלה .

תודה:)

לשם מה המצבר? אם הוא להתנעה בלבד אז הפרמטר שחשוב לך הוא זרם ההתנעה, לא הקיבולת. תוכל להשתמש במצבר עם קטן יותר בעל קיבולת נמוכה יותר (נאמר 60 אמפר שעה) כל זמן שהוא יכול לספק את זרם ההתנעה הדרוש.

• תוכן חדש...