Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תקלה בהזנת דלק.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4426 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שוב הכוכבת שלי גולף 82 מנוע 1.1.

רשימת דברים רלוונטיים שהוחלפו, פלטינה חדשה, רוטור חדש, פלגים חדשים, קרב' חדש מהניילון, צינורות דלק מהטנק דלק לצינוריות ברזל חדשים, צינורות דלק מהצינוריות ברזל ועד לקרב חדשים, משאבת דלק מכאנית מקורית חדשה, מודול הצטה חדש.

הצטה מכוונת, קרב' מכוון, הכל מכוון.

הרכב יצא מהמוסך לאחר ככל הכיוונים ועוד, נסע מפ''ת לרמת גן, שם התחיל מעט לקרטע, קרטוע ז''א איבוד כוח וגמגום פתאומי בהאצה. נעצרתי בצד, הרכב נכבה, נסיון הנעה ללא הועיל. חשוב לציין שבמהלך הנסיעה שמעתי קול רעש מתכתי מכיוון טנק הדלק שבהמשך הרעש הוסבר לי כהתנפחות והתכווצות של הטנק דלק. פתחתי מכסה מנוע, אני שם לב לאדים היוצאים מתוך הקרב, ואני שם לב לפילטר דלק שבחציו ריק (פילט יושב בין המשאבה לבין הקרב'). נסיון הנעה חוזר ושוב כלום, נסיון הנעה עם ספריי קרב, הרכב מניע ואני רואה דלק זורם דרך הפילטר.

ממשיך משם לכיוון הבית (אריאל) כביש 5 אחרי מחלף אורנית למי שמכיר, אגב כביש 5 הרכב חופשי נסע 100 קמ''ש, במעט פעמים בהאצה הוא טיפה גמגם, שוב אני שומע רעשים של תקתוק מתכתי מהטנק דלק, אני מאט במחסום משטרתי ועוצר, בהאצה משם מתחיל להרגיש גמגום בהאצה, כ 3 ק''מ משם במהירות 80 קמ''ש +- הרכב פשוט נכבה, פתיחת מכסה מנוע, אדים מהקרב', פילטר דלק ריק! לאחר כמה נסיונות פילטר דלק מתמלא אך אין הנעה, באיזשהו שלב כנראה המנוע הוצף מנסיונות התנעה גם רגיל וגם עם מעט ספריי קרב' וככל הנראה כבר הסעפת יניקה מעט הוצפה ומכאן הרכב סירב להניע.

בהדרכת המכונאי הוסבר לי כי ייתכן והתקלה בצינור נשם סתום אשר אוטם את זרימת האויר לטנק דלק ויוצר ואקום, צינור נשם פורק היום בצידו האחד מהצינור שממנו ממלאים דלק, הממצאים הם שכאשר אני נושף לתוכו אויר אני שומע תקתוק מתכתי זהה לזה שהיה לי בנסיעה ולאחר שאני משחרר כל האויר יוצא אליי בלחץ, אם אני שואף ממנו אויר אז האויר זורם חלק ללא כל התנגדות.

ההגיון שלי אומר שהדלק צריך לזרום מהטנק דלק ללא בעיה וללא התנגדות חזקה שתגרום לטנק דלק להתכווץ ולהשתחרר, ככל הנראה ישנה בעיה איפשהו בדרך.

אשמח לקבל עצות מבעלי נסיון, ואשמח לדעת אם מה שתיארתי לגבי הצינור נשם אמור להיות ככה (לנשוף פנימה לא ניתן, לשאוף ממנו ניתן).

מה עוד יכולהצלהיות הבעיה?

מצרף גם צילום של המערכת מהיינס.

אציין שוב שבין הקרטועים הרכב נסע נפלא! האצות וסחיבה והכל פשוט מעולים ומעל למצופה ממנוע 1.1

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

לפי התיאור שלך הבעיה נוצרת עקב וואקום בטנק.

אתה אומר כי צינור הנשם חופשי אבל הנשם מתחבר לחיבור עם 5 פתחים וצריך לבדוק שכולם חופשיים.

יתכן והבעיה היא בצינור או בחיבור למיכל הדלק.

צינור ישן יכול להתכווץ עקב הוואקום ולסגור את מעבר האויר.

לסיכום בדוק את תקינותם של כל הצינורות 5 ששל מערכת הנשם.

שלמה דן גדרון

פורסם (נערך)
ניחוש: בקצה צינור הנשם יש שסתום אל-חוזר, שהורכב הפוך.

על פי מה שהוא אומר : "

הממצאים הם שכאשר אני נושף לתוכו אויר אני שומע תקתוק מתכתי זהה לזה שהיה לי בנסיעה ולאחר שאני משחרר כל האויר יוצא אליי בלחץ, אם אני שואף ממנו אויר אז האויר זורם חלק ללא כל התנגדות", זה לא מתישב עם תקלה בשסתום אל חוזר. אבל שווה לבדוק ולראות שהשסתום תקין ומורכב נכון.

עריכה אחרונה על ידי oldcar

שלמה דן גדרון

פורסם

השסתום מעולם לא פורק בבעלותי, הרכב אצלי מעל חצי שנה עם נסועה קטנה אך עדיין נסעתי וזה מעולם לא קרה, יתכן ונוצרה איפשהו סתימה עם הזמן?

לפי הפעולה שתיארתי הוא עובד בסדר?

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

הנושא ייבדק, כמובן כבר במוסך כי לצערי כרגע אין לי זמן לבדוק את זה, מה גם שהגישה שם לדברים ללא ליפט היא מאוד בעייתית! מקווה שהיום בערב אצליח להניע את הרכב בעזררת כבלים (נגמר המצבר מנסיונות הנעה ו 4 מהבהבים מהפעם האחרונה שנתקעתי) ואז אוכל להגיע למוסך, מומלץ לנסוע עם מכסה דלק פתוח? זה יעזור?

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם
הנושא ייבדק, כמובן כבר במוסך כי לצערי כרגע אין לי זמן לבדוק את זה, מה גם שהגישה שם לדברים ללא ליפט היא מאוד בעייתית! מקווה שהיום בערב אצליח להניע את הרכב בעזררת כבלים (נגמר המצבר מנסיונות הנעה ו 4 מהבהבים מהפעם האחרונה שנתקעתי) ואז אוכל להגיע למוסך, מומלץ לנסוע עם מכסה דלק פתוח? זה יעזור?

לא הייתי ממליץ לך לנסוע עם מכסה טנק דלק פתוח - זה עלול להיות מסוכן. גם להתקע בדרך (בכל כביש אבל בכביש 5 במיוחד) מסוכן. שמור על עצמך, הזמן גרר והסע כך את הרכב למוסך.

ברזלים מעופפים שעושים בום, רובר חוזר מהמתים:

http://lulisml.wordpress.com/

פורסם

לגבי התקעות בכביש 5 לא ממש מדאיג אותי, אני גר באזור ועובד במקומות מעט יותר חריגים מכביש 5, וגם נושא נשק אז העניין הזה פחות קריטי.

המוסך הציע לי לעצור פעם ב ולפתוח את הפקק ולהמתין איזה דקה, ניתן גם לסגור בצורה מאולתרת שלא תאטום את המיכל לגמרי.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

לא התכוונתי דווקא לסכנה בטחונית. כביש 5 הוא כביש הומה מאד ויש סכנה ממשית שמישהו יכנס בך אם אתה עוצר. כבר היו דברים מעולם לנהגים ורוכבי אופנוע (אפילו טייסים) מהוללים. לכן לעצור מדי פעם ולפתוח מכסה לדקה נראה לי רעיון גרוע.

ברזלים מעופפים שעושים בום, רובר חוזר מהמתים:

http://lulisml.wordpress.com/

פורסם (נערך)

אני מתכוון לכביש 5 מאריאל ועד ירקון, כביש דיי ריק חוץ משעות הבוקר. אפילו יש שוליים רחבים (מנסיון התקעות בעבר חחח), הדבר היחידי המרגיז בלהתקע שם זה כפרים פלסטניים צמודים לכביש.

עריכה אחרונה על ידי system_x

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

• תוכן חדש...