Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רנו קליאו B - מנוע דיזל.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4452 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ובכן, אני עדיין בשיטוטים וחיפושים אחר אני מחפשת רכב קטן, זריז, אמין ובעיקר חסכוני, במסגרת התקציב שלי שעומד על 23000.

אנסה לעשות את זה ענייני:

נוכחתי לדעת שבתקציב הזה אני יכולה למצוא רכבים שמגיעים מקסימום לשנת2006 או 2007, וכאלו בעיקר, שעברו קילומטרזים וידיים לא מעטות, רובם לא חסכוניים בדלק.

הלכתי 3 שנים אחורה ומצאתי את הרכב הבא:

רנו קליאו B שנת 2003, ידני, מנוע דיזל (טורבו) נפח 1.5.

עשיתי סיבוב.

חייבת להגיד שחוויית הנהיגה הייתה מקסימה. מזמן לא יצאתי נרגשת מפגישה עם רכב, וכבר ראיתי לא מעט.

המומנטום מספק הרבה נחת, וכנראה הטורבו גורם לרכב להתנהג כמו בחורה שובבה וקלילה שעושה ריצה על חוף הים באמצע האביב.

ההגה לא רך מדי ולא מנותק מהאוטו.

לא מרגישים את הבאמפרים על הכביש, ופשוט הרגשתי כיף.

הרכב הזה עולה 10,000 ש"ח, ועושה 1:20, שזה מאוד מפתה.

בחישוב שנתי גס לפי 15000 ק"מ, זה חיסכון של בערך 5500 ש"ח, סכום שמכסה את הביטוח ותיקונים כאלו ואחרים.

אז מצד אחד, יש רכבים חדשים יותר ב 3 או 4 שנים (שאינם חסכוניים כ"כ בדלק - להוציא את הפיאט פונטו ספייס, שעוד לא מצאתי שנתון סביר בשקלול עם נתונים שמצדיקים קנייה, וגם הנהיגה עליה פחות מהנה)

מה שמפחיד אותי הוא שהרנו הזו עברה 350 אלף ק"מ, אבל עם זאת: הוחלף מנוע כבר פעמיים ואולי שלוש.

כלומר חרשו עליה, אבל גם החליפו לה חלקים בהתאם.

השאלה: לדעתכם הקלאו B היא רכישה טובה?

הייתם משקיעים את כל התקציב (מזכירה שוב שהוא 23000) על משהו חדש יותר, ואם כן מדוע?

תודה!

פורסם

15,000 ק"מ בשנה לא מצדיק דיזל, מצד שני כאן יש לך דיזל זול.

היית מרוצה מהרכב וזה כבר טוב.

יותר מהחלפת מנוע דיזל אחד נשמע חשוד.

שאלה חשובה: כמה זמן הבעלים הנוכחי מחזיק ברכב. אם שנה או פחות אז הייתי נמנע. אם איתו מספר שנים הייתי לוקח למוסך ואם הרכב מתוחזק היטב הייתי שוקל לרכוש.

פורסם

זו כבר אמירה לא רלוונטית כי אין את התוספת של אלפי שקלים לאגרת רישוי של הדיזל. דיזל מוצדק מהקילומטר הראשון כי אתה חוסך כסף: סולר זול יותר, רכב חסכוני יותר.

שלומית, אני לא בטוח שבקליאו מדגם המדובר היה מנוע 1.5 טורבו (מנוע מצויין), אני ראיתי קליאו דיזליות רק עם מנוע 1.9 ללא טורבו 65 סוסים. תבדקתי רישיון רכב כדי לוודא שהדגם באמת זה שמציגים אותו.

קצת מדאיג אותי מה שאת רושמת שהמנוע הוחלף פעמיים או שלוש. זה לא נשמע טוב, מנועי דיזל מחזיקים קילומטרז' כזה לרוב על מנוע מקורי בלי שיפוץ או פתיחה של המנוע.

350K לדיזל זה לא הרבה, אבל למרכב של קליאו זה בהחלט לא מעט.

בתור אחד שתמיד מעדיף דיזל, הרכב הספציפי הזה נשמע לי מעט חשוד, לא כל כך ברור לי איזה מנוע זה כי אני מכיר רק 1.9.

אלה באמת המחירים שרכבים האלו נמכרים, אפילו 10K זה יקר יותר בכמה אלפים ממחירים שרכבים האלו נמכרים. הם נמכרים בסביבות 6~8K.

בתקציב שלך את יכולה לקנות דיזל SDI של VAG (כל הפולקסווגנים ונגזרותיהם). מנוע אמין מאוד, חסכוני והדגם הזה די נפוץ. לדעתי עדיף על הקליאו. בתקציב כזה אפשר לקנות גולף דיזל ידנית SDI שנת 2003 בערך, פולו אותו שנתון וישאר לך מעט עודף מהתקציב. רכבים מאוד מומלץ אם תמצאי אחת שמורה ומטופלת.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

צבי, בוודאות של 100%:

קליאו B מודל 99-2001- דיזל אטמוספרי 1.9.

קליאו B אחרי מתיחת פנים מודלים 2002-2004- טורבו דיזל 1.5 מסילה משוטפת.

לשניהם 65 כ"ס, ל 1.5 כמובן יותר מומנט.

פורסם

בתקציב שלך יש כבר גרנדה פונטו 2007, ידניות.

אפשר לגרד עוד טיפה כסף ולקנות שברולט ספארק שנתון 2011 או סוזוקי אלטו שנתון 2010.

אפשר גם פיאט פנדה, בדגמי 60 כ"ס, שנתונים 2008-9.

כל אלה עדיפים בהרבה על קליאו עם 350 אלף ק"מ, שכבר צריכה לצאת לפנסיה.

אם היית יכולה למצוא את אותה קליאו עם ק"מ יותר שפוי, זו הייתה מציאה. זה רכב חסכוני בטירוף - זו ספציפית, עבר זמנה.

פורסם (נערך)
זו כבר אמירה לא רלוונטית כי אין את התוספת של אלפי שקלים לאגרת רישוי של הדיזל. דיזל מוצדק מהקילומטר הראשון כי אתה חוסך כסף: סולר זול יותר, רכב חסכוני יותר.

התכוונתי לעולויות העודפות של דיזל מבחינת תחזוקה ורכישה (שכאמור כאן פחות רלוונטית).

עריכה אחרונה על ידי razi_pazi
פורסם

היי רז.

תודה.

הבעלים הנוכחי אמר שהאוטו אצלו כבר 8 שנים.

בדקתי איתו, והוא החליף מנוע פעמיים ולא שלוש.

פעם אחת אחרי 243000 ק"מ, ופעם אחת בשנה שעברה אחרי 348000 ק"מ (היא כנראה עברה איזושהי תאונה).

הוא לא פרסם את האוטו למכירה, ולא התכוון למכור.

פשוט ראיתי אותו בדרכים והתעניינתי, וכששאלתי אמר שזה שאפשר לדבר על מכירה כי הוא רוצה לעבור ל C3 דיזל.

גם הוסיף שהאוטו לא נכנס למוסך.

היית מרוצה מהרכב וזה כבר טוב.

יותר מהחלפת מנוע דיזל אחד נשמע חשוד.

שאלה חשובה: כמה זמן הבעלים הנוכחי מחזיק ברכב. אם שנה או פחות אז הייתי נמנע. אם איתו מספר שנים הייתי לוקח למוסך ואם הרכב מתוחזק היטב הייתי שוקל לרכוש.

פורסם

צבי תודה!

שאלתי אותו לגבי הטורבו, הוא אומר שזה האוטו.

אני רואה גם שבוקי כתב שזה בא עם הדגם.

יום רביעי נפגש שוב, ואסתכל ברשיון רכב - זה אמור להיות כתוב שם איפשהו?

לגבי הפולו, אני אעשה בדיקה, נשמע מעניין.

שלומית, אני לא בטוח שבקליאו מדגם המדובר היה מנוע 1.5 טורבו (מנוע מצויין), אני ראיתי קליאו דיזליות רק עם מנוע 1.9 ללא טורבו 65 סוסים. תבדקתי רישיון רכב כדי לוודא שהדגם באמת זה שמציגים אותו.

קצת מדאיג אותי מה שאת רושמת שהמנוע הוחלף פעמיים או שלוש. זה לא נשמע טוב, מנועי דיזל מחזיקים קילומטרז' כזה לרוב על מנוע מקורי בלי שיפוץ או פתיחה של המנוע.

350K לדיזל זה לא הרבה, אבל למרכב של קליאו זה בהחלט לא מעט.

בתור אחד שתמיד מעדיף דיזל, הרכב הספציפי הזה נשמע לי מעט חשוד, לא כל כך ברור לי איזה מנוע זה כי אני מכיר רק 1.9.

אלה באמת המחירים שרכבים האלו נמכרים, אפילו 10K זה יקר יותר בכמה אלפים ממחירים שרכבים האלו נמכרים. הם נמכרים בסביבות 6~8K.

בתקציב שלך את יכולה לקנות דיזל SDI של VAG (כל הפולקסווגנים ונגזרותיהם). מנוע אמין מאוד, חסכוני והדגם הזה די נפוץ. לדעתי עדיף על הקליאו. בתקציב כזה אפשר לקנות גולף דיזל ידנית SDI שנת 2003 בערך, פולו אותו שנתון וישאר לך מעט עודף מהתקציב. רכבים מאוד מומלץ אם תמצאי אחת שמורה ומטופלת.

פורסם (נערך)

אם לקליאו יש את אותם מכלולי מנוע כמו במגאן II DCI אז סביר שהחליפו מנוע בעיקר בגלל מזרקים שנוטים להתקלקל ועלותם גבוהה (באזור 10K, כך עלה מבירורים כשהתלבטתי אם לרכוש מגאן II) ולכן בד"כ מחליפים מנוע קומפלט מפירוק.

מצטרף להמלצה על מנועי SDI של VW מניסיון אישי חיובי מאוד.

בתקציב של 13K את יכולה למצוא גולף דיזל, להשקיע 3K ביישור קו ולהנות מחיסכון ואמינות טובה.

עריכה אחרונה על ידי דור--
פורסם

תודה...

ניסיתי את הגרנדה והיא הייתה מאוד כבדה ומסורבלת בשבילי. וכל כך קיוויתי לאהוב אותה.

לגבי האלטו, אין לי מאיפה לגרד כרגע לצערי אז מעדיפה לרדת.

אם אמצא קליאו כזו אבל עם מנוע בנזין (כיוון שלא נתקלתי בכלל ביד2 בדיזל קליאו), מה יהיה הק"מ הסביר לדעתך? ומישהו יודע אם צריכת הדלק מאוד שונה מהדיזל?

פורסם

סליחה, שוב עם ציטוט:

תודה...

ניסיתי את הגרנדה והיא הייתה מאוד כבדה ומסורבלת בשבילי. וכל כך קיוויתי לאהוב אותה.

אם אמצא קליאו כזו אבל עם מנוע בנזין (כיוון שלא נתקלתי בכלל ביד2 בדיזל קליאו), מה יהיה הק"מ הסביר לדעתך? ומישהו יודע אם צריכת הדלק מאוד שונה מהדיזל?

בתקציב שלך יש כבר גרנדה פונטו 2007, ידניות.

אפשר לגרד עוד טיפה כסף ולקנות שברולט ספארק שנתון 2011 או סוזוקי אלטו שנתון 2010.

אפשר גם פיאט פנדה, בדגמי 60 כ"ס, שנתונים 2008-9.

כל אלה עדיפים בהרבה על קליאו עם 350 אלף ק"מ, שכבר צריכה לצאת לפנסיה.

אם היית יכולה למצוא את אותה קליאו עם ק"מ יותר שפוי, זו הייתה מציאה. זה רכב חסכוני בטירוף - זו ספציפית, עבר זמנה.

פורסם

בוקר טוב,

לא מפתיע שאהבת את תחושת הנהיגה של קליאו הזאת, מדובר באוטו מאוד כייפי ונוח ועם המנוע הזה יש לו משיכה יפה בסל"ד נתוך, משהו שלא קיים בשום אוטו עם מנוע בנזין אטמוספרי קטן. וגם לא ב SDI למינהם.

אבל... 350.000 ק"מ זה הרבה מאוד, וגם אם הרכב סופר שמור ומטופל, הוא כבר די בלוי, ויתכנו שם הוצאות מאוד גבוהות.

בקליאו B בנזין 1.4 צריכת דלק גבוה יותר בכ 25-30%, מדובר גם כן ברכב זריז ימאוד (יותר מהיר למען האמת מהטורבו דיזל, למעט אותו ממומנט בסל"ד נמוך) אבל גם הדגם הזה לא מאוד אמין ולא זול לאחזקה. גם אם הקילומטרז' שלו רק 150.000 ק"מ נניח.

המודל האחרון שהגיע לארץ הוא 2004, כלומר גם די ישן.

אני ממליץ להשתמש ברוב התקציב שעומד לרשותך ולרכוש אוטו חדש יותר, עד כמה שניתן.

לדוגמה פיז'ו 206 מספקת תחושת נהיגה דומה לזו של קליאו, נוחה מאוד, לא גדולה חיצונית. קיימים מודלים חדשים יותר (עד 2008 ), 1.4 בנזין ידני לא מאוז זריז וחזק, אבל יחסית אמין וחסכוני.

פורסם
סליחה, שוב עם ציטוט:

תודה...

צריכת הדלק שונה, אבל לא אקסטרים. בטוח שתצליחי להשיג קליאו בנזין ידנית במצב טוב בהרבה מהרכב השחוק הנ"ל.

מציע לך לנסות גם את הפנדה, אולי תאהבי אותה בגלל תחושת הישיבה הכיפית והעובדה שהרכב קל וקטן, המנוע מרגיש מאוד זריז.

פורסם
בוקר טוב,

לא מפתיע שאהבת את תחושת הנהיגה של קליאו הזאת, מדובר באוטו מאוד כייפי ונוח ועם המנוע הזה יש לו משיכה יפה בסל"ד נתוך, משהו שלא קיים בשום אוטו עם מנוע בנזין אטמוספרי קטן. וגם לא ב SDI למינהם.

אני ממליץ להשתמש ברוב התקציב שעומד לרשותך ולרכוש אוטו חדש יותר, עד כמה שניתן.

לדוגמה פיז'ו 206 מספקת תחושת נהיגה דומה לזו של קליאו, נוחה מאוד, לא גדולה חיצונית. קיימים מודלים חדשים יותר (עד 2008 ), 1.4 בנזין ידני לא מאוז זריז וחזק, אבל יחסית אמין וחסכוני.

במחשבה נוספת, אין טעם לחפש דיזל בקילומטראז' כזה, אפילו אם תמצאי אקזמפלר שמור - מן הסתם זה יגולם במחיר (קשה למצוא דיזל שמורה ובד"כ כשיש כזו המוכר דורש מעל למחירון)

מצטרף להמלצה על 206 1.4 (ידני בלבד!) מאוד מהנה לנהיגה. לגבי אמינות לא יודע, הייתה לי כזאת מהשכרה :)

פורסם

שיתוף בהמשך לחיפושים:

חיפוש ביד2 בינתיים לא הניב תוצאות ראויות לגבי פג'ו 206 ידנית באזורי, וגם לא פולו דיזל שאינה טחונה בק"מ.

ותוך כדי, היום עשיתי סיבוב על קליאו B שנת 2002, 1200 סמ"ק, בנזין, בצבע בורדו מתקלף מזוגג, שעברה 130000 ק"מ (זה לא הרבה, נכון?)

מצבה המכני עושה רושם טוב, רק שהמנוע קצת רופס, בכ"ז 1.2.

נמכרת ב 7000 ש"ח, ועשויה לרדת בעוד 1000.

ממש הרגשתי את ההבדל ממנוע הדיזל טורבו 1.5 - שמיים וארץ.

אבל עדיין אוטו חמוד.

מבינה את ההסתייגות מדיזל, ועדיין מסוקרנת לגבי זה.

ממה שכתבתם וקריאה נוספת העלו לי עוד כמה תהיות לגבי דיזל באופן כללי - מסתבר שזה עולם ומלואו:

1. האם יש אגרה כיום על מנועי דיזל או שכבר לא?

2. הטסט יקר יותר?

3. לגבי זיהום אוויר ומהבחינה האקולוגית, יש בעייתיות בנושא?

4. באיזשהו מקום קראתי שהביטוח על דיזל עלול לעלות כפליים וזה משתנה מרכב לרכב, אבל את זה אבדוק מול חברת הביטוח.

5. חיפשתי באינטרנט ולא הצלחתי להבין כמה עולה סולר, וגם שהמחיר שלו אינו יציב ומשתנה בחדות. יש אמת?

6. ושאלה אחרונה: קראתי במאמר מ 2008 שתיקונים במנועי דיזל עלולים לעלות הרבה יותר ממנוע בנזין, בצורה תלולה ביותר. מישהו חווה על בשרו?

הרבה תודה לכולכם על העזרה!

במחשבה נוספת, אין טעם לחפש דיזל בקילומטראז' כזה, אפילו אם תמצאי אקזמפלר שמור - מן הסתם זה יגולם במחיר (קשה למצוא דיזל שמורה ובד"כ כשיש כזו המוכר דורש מעל למחירון)

מצטרף להמלצה על 206 1.4 (ידני בלבד!) מאוד מהנה לנהיגה. לגבי אמינות לא יודע, הייתה לי כזאת מהשכרה :)

• תוכן חדש...