Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

המלצה למגבות (נכתב אחרי קריאה מעמיקה של חלק גדול ממה שנכתב פה בפורום)

שימו לב! השרשור הזה בן 3817 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

שלום לכולם,

אני מנקה את הרכב שלי ידנית (בשיטת 2 הדליים) אבל בצורה דיי בסיסית (מרטיב-מסבן-שוטף-מייבש, הכל עם ג'ילדה סינטטית ומטליות מיקרופיבר של חצי שקל).

כיוון שהרכב הולך ומתיישן (שנת 2003) ומנגד הוא יחיד ברמת הגימור שלו בארץ (ייבוא אישי) וכנראה שבגלל זה הוא במצב שמור מאוד - אני רוצה להשאיר אותו במצב הזה ולשדרג את האופן שאני מטפל בו (אל תשליכני לעת זיקנה).

יש שיפנו אותי לערוך חיפוש אבל אני חייב לציין שאת כל השישי-שבת הקרבתי כדי לקרוא ו(לנסות) להבין מה החומרים הנכונים, ואיזה מגבות טובות ולאיזה מטרה (אוי....כמה סוגי מגבות).

בעזרתכם, אני רוצה לנסות להבין מה מתאים לי. בנוסף התקציב שלי הוא לא בלתי מוגבל אבל קשה לי לכוון כי אני עדיין לא מומחה כמו Kenworth

.

מה שחשוב לי להבין זה

• מה השלבים (לפי סדר) שצריך לנקות את הרכב
  • באיזה סוג מגבת צריך להשתמש בכל שלב (

Microfiber plush/buff, Microfiber Waffle Weave וכו')

• איזה מגבת ספציפית מתאימה לכל שלב (UBER, Cobra וכו')

כרגע אני מחפש : מגבת טובה לייבוש - אני מבין שיש פה איזה קונצנזוס לגבי ה-UBER אבל אין לי איך לקנות אותה ב-70 ₪ (הבנתי שצריך לארגן רכישה עם עוד אנשים), יש המלצות נוספות או דרך להשיג את המגבת הנ"ל בצורה פחות מסורבלת ?

ואני מחפש מגבת לחלונות

בנוסף, לא הבנתי את הקטע של מגבות ההברקה - למה זה טוב ? ולמה זה משנה עם איזה מגבת אני שם QD ?

עוד משהו קטן - הבנתי שמסתובבים פה קבצים שמרוכז בהם הרבה מידע של מה כדאי לקנות ואיפה, אשמח לקבל קישור.

מקווה שלא סיבכתי אבל אני אודה למי שיעזור לי.

עריכה אחרונה על ידי 125Live
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

איזה כיף לקרוא שרשור של מישהו שכבר הכין ש.ב :)

בוא נתחיל מהדבר הכי חשוב, תקציב. לפי התקציב שתגדיר יהיה אפשר להתקדם להרכבת סל המוצרים הכי יעיל ומשתלם בשבילך.

בקשר למגבת uber, בשרשור המכירה הנעוץ מידי פעם צצות מגבות חדשות למכירה. או שאתה יכול להקפיץ את השרשור של ההזמנה הקבוצתית ולהרים את הכפפה לעוד הזמנה (3-4 אנשים מספיק), אני אישית לא השתתפתי ברכישה הגדולה, אלא בקבוצה קטנה שהתארגנה באופן ספונטני לפני כמה חודשים. זה לא כזה מסורבל, במיוחד בעידן הוואטסאפ.

Mini Cooper S R56 - לכיף

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה על התגובה (ועוד בשעה כזאת)

התקציב שלי הוא עד 80-100 ₪ לכל סוג של מגבת (הכוונה היא שאם אני קונה מגבת אחת או שאני מזמין מהקוריאני סט למטרה מסויימת - שיהיה מקסימום עד 80-100 ₪). מה שחשוב לי באמת זה שיהיה Best Value - אם תגידו שיש מגבת שעושה עבודה קצת פחות טובה ממגבת של 100 שקל ועולה 60, אני יעדיף את האופציה הזולה יותר.

בכל מקרה אני צריך להשתכנע בקשר לשאר הסוגים. ייבוש הרכב - לגיטימי, ייבוש חלונות - גם לגיטימי, כל השאר - לא הצלחתי להבין למה זה טוב (בשיא הכנות).

יש גם עוד עניין שלא לגמרי הבנתי (ופחות קשור למגבות עצמן) - מה עדיף QD (קניתי

Meguiar's Ultimate Quik Detailer) או ONR ומה בעצם ההבדל ? דווקא על זה פחות חפרתי בפורום אז זכותכם לשלוח אותי לחיפוש. Fair Enough.

לגבי ה- UBER - צודק לגמרי, אם אני אבין שאין אלטרנטיבה (מגבת אחרת), אני אעשה את מה שאמרת.

תודה !

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני בחורה (נפלת כשכתבת "צודק" ;) )

יש את המגבות וואפל של הקוריאני שיותר זולות מאובר אבל הצרה מתחילה בזה שהן נמכרות בזוגות. אתה תמיד יכול להזמין עם עוד מישהו ויצא לכם 45 שח ליחידה.

לחלונות, אני משתמשת במגבות סיניות כחולות ופשוטות. צד אחד קצר, צד שני קצת יותר ארוך. עושות עבודה נפלאה (עלו לי 4 ב40 שח).

בנוסף לזה, אתה צריך כמה מגבות בשביל יישום וקס/אוטם. אין לי ניסיון עם המגבות של הקוריאני (הירוקות אמורות להתאים), מסתפקת בינתיים בסיניות ובשלישיית מגווירס צהובות (3 ב65 שח באוטודיפו מחיר מלא).

אם יש לך onr לא רואה סיבה לקנות חומרים אחרים בשביל qd. אני משתמשת בonr גם כסבון, גם מנקה איתו את הג'אנטים אם המצב לא קשה, גם כסבון למגבים וגם תמיד יש ספריי מדולל באוטו ( sos).

עם מה אתה מבצע את השטיפה עצמה? מה עם כפפה?

Mini Cooper S R56 - לכיף

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

סליחה ! לא ידעתי...את צודקת

ייבוש - כשאת מדברת על מגבות וואפל של הקוריאני את מתכוונת לאלה ? בכל מקרה נשמע שה- UBER יותר משתלמות והקוריאני נחשב לאלטרנטיבה ראויה, השאלה מה עם כל השאר שאנשים ממליצים ? COBRA, המגבת של Kent, ועוד רבות וטובות

* החלק היותר מצחיק הוא שהאתר שמזמינים ממנו את ה-UBER פשוט לא עובד (

i4Detailing )

חלונות - עם החלונות יש לי היסטוריה בעייתית, וזאת גם הסיבה שהתחלתי לקרוא על זה - שום מגבת לא ייבשה לי את החלון כמו שרציתי (לא מיקרופיבר פשוטות, לא ג'ילדות סינטטיות ולא "פטנטים" של שימוש במגב לחלונות). דווקא פה חשוב לי לעשות בחירה שקולה וטובה.

יישום וקס/אוטם - עדיין לא הבנתי מה זה באמת משנה עם איזה מגבת אני משתמש ? העיקר שלא תשרוט את הצבע (ואני בטוח שאני טועה- בגלל זה אני רוצה לשמוע הסבר שיחבר אותי למציאות)

ONR - אין לי ONR :cry: . רק QD, להחזיר ולקחת ONR במקום ?

שטיפה - אני משתמש ב-2 דליים, 2 כפפות מיקרופייבר פשוטות מ- eBay - כל אחת 5 ₪ בערך (אחת לרכב, אחת לג'אנטים), ספוג לצמיגים, אפליקטור של CarPlan להברקת פלסטיק ועור והמון מטליות מיקרופייבר פשוטות שאני משתמש עם כל מיני תכשירים להזנת גומיות, הזנת ריפוד עוד, ניקוי אבק ועוד ועוד..

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

קודם כל, מורזילקה, סוף סןף החלפת את הסמלון למשהו נורמלי (: כל הכבוד.

מי שנכנס פעם ראשונה לפורום דיטיילינג ומגיע לשרשור הזה, יחשוב שאנשים נפלו על הראש, כמה סוגי מגבות....פשוט להשתגע!

קודם כל טוב לקרוא שרשור שנכתב יפה ורהוט ורואים שהכנת שיעורי בית.

באמת הגיע הזמן לדעתי שמישהו שמנוסה בתחום יכתוב שרשור מפורט על סוגי מגבות לאילו עבודות ואם אפשר אז להוסיף גם מה הסיבה לכך.

אני יכול לפרט על איזו מגבת אני משתמש לאיזו מטרה אבל זה נעשה לפי המלצות חברי הפורום ולפי קריאה מרובה לפני רכישה אז קצת קשה לי להסביר למה פיזית לקחתי מגבת כזו לשימוש כזה וכזה.

If you can't see the bright side of life, just polish the dull side

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שלום

125Live,

אין לי כרגע זמן לפרט (ברכבת) אז אזרוק לאוויר כמה טיפים (שרלוונטיים עבורי)

ייבוש - בהנחה שאין
או
יהיה מאוד קשה לייבש את הרכב (בצורה מושלמת) עם מגבת אחת בלבד.

חלונות - אחד האזורים הבעייתיים ביותר עבור חובבי הרכבים.. תיעזר בשרשור הבא (שרשור טרי) ולא אני לא ממליץ על המגבת הראשונה בשרשור הזה, לדעתי היא פחות יעילה.

ONR VS Other QD's - מבחנתי ONR תמיד, בכל מצב, בכל שטיפה, מוכן במרססים הידניים שלי, שוכב בתא המטען לשעות מצוקה. מעבר לעובדה שהוא יעיל ואיכותי אני מוצא אותו די חסכוני (קונה בגלונים). המוצר של מגיוורס לא משתלם בעליל, לא איכותי כמו ONR ולא השקיעו בפיתוחו כמו שהשקיעו בONR. ובכלל ניקיון בשיטת ה-QD הוא אופציה די מעוותת שסותרת את המהות של טיפוח הרכב. לעניות דעתי זו אופצייה נהדרת עבור ורק עבור רכבי תצוגה נקיים שעושים להם כל יום QD עדין להורדת אבק קל, כמובן שאם יודעים לעבוד עם ONR ומכירים את המוצר ואת היכולות שלו ניתן להפיק ממנו תועלת רבה (שטיפת דלי בודד, שיטת גרי דין (הדביל), ריסוס מקדים בעזרת מרסס גינה שעושה פלאים וכו'). אם מתכנן באמת לשמור כל רכבך לאורך זמן עשה לעצמך טובה ורכוש גלון כזה או לפחות רכישה עם אדם נוסך של חצי גלון.

Kent - מגבת שנראית פגז ומנגבת לא משהו בכלל

קוריאני - מגבות מעולות, שורדות לאחר הרבה זמן ולאחר הרבה כביסות, אריגה איכותית, מגבות הייבוש שלו בתצורת הוואפל טובות עבורי ואולי אולי אולי הוא ידאג לנו למגבות נפוחות בסגנון flush כמו הUber בעתיד הקרוב (עד חצי שנה).

אם זה היה אפשרי ואני הייתי הקוריאני אזי הייתי מוכר חבילות של מגבות שונות, הכוונה מגבת אחת מכל סוג. נראה לי שחבילה כזו תעלה סביב ה 100-150₪ והיא תתן מענה לכל הצרכים הקיימים.. בפעם האחרונה שבקשתי זאת ממנו נעניתי בשלילה, אבל אני בחור אופטימי :-P

העדפות אישיות - הכל מסתכם בזה

מחירים - גם אני כמוך מחפש מוצרים שנותנים מענה טוב במחיר טוב, תמיד אמרתי שזו לא חכמה לקנות מותר מאוד יקר, החכמה היא לקנות מוצר לא יקר שעושה עבודה זהה רק בלי שלבי המיתוג הנוצצים. לדעתי

:wink: if it's not clean enough :arrow: add some elbow grease

**Warning, this post may contain sarcasm ... it's your decision to get upset about it**

בבקשה לא לשלוח לי ה.פ עם שאלות שרלוונטיות לפורום דיטיילינג :nono:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

קודם כל, מורזילקה, סוף סןף החלפת את הסמלון למשהו נורמלי (: כל הכבוד.

תודה, עדיין לא התרגלתי אליו. אגב, היצור שהיה לי בסמלון עד עכשיו זה מורזילקה המקורי :lol:

ייבוש - כשאת מדברת על מגבות וואפל של הקוריאני את מתכוונת לאלה ?

בכל מקרה נשמע שה- UBER יותר משתלמות והקוריאני נחשב לאלטרנטיבה ראויה

האובר יותר משתלמת כי ההזמנה עולה פחות. אבל שוב, אם תמצא מישהו להזמין איתו את המגבות של קוריאני (לא נראה לי שיהיה קשה) זה יצא הרבה יותר זול.

חלונות - עם החלונות יש לי היסטוריה בעייתית, וזאת גם הסיבה שהתחלתי לקרוא על זה - שום מגבת לא ייבשה לי את החלון כמו שרציתי (לא מיקרופיבר פשוטות, לא ג'ילדות סינטטיות ולא "פטנטים" של שימוש במגב לחלונות). דווקא פה חשוב לי לעשות בחירה שקולה וטובה.

מבינה אותך, במקרה יצא לי ליפול על מגבת פשוטה שעושה את העבודה בצורה משולמת. השבוע יש מבצע בויקס על המגבת הזאת:

http://www.vixdetailing.co.il/Chemical-Guys-l-Workhorse-BLUE-Professional-Grade-Microfiber-Towel.html

לא יודעת אם היא תהיה 100% טובה לחלונות, אבל אם לא, אני בטוחה שיהיה לך שימוש אחר בשבילה. מה גם ש13 ש"ח זה מחיר טוב למגבת איכותית.

יישום וקס/אוטם - עדיין לא הבנתי מה זה באמת משנה עם איזה מגבת אני משתמש ? העיקר שלא תשרוט את הצבע (ואני בטוח שאני טועה- בגלל זה אני רוצה לשמוע הסבר שיחבר אותי למציאות)

בגדול אתה צודק. הבעיה שהמגבות מיקרופייבר שאנחנו רואים בסופר כן עלולות לגרום נזק לפח (סווירלס). יש עוד כמה דרישות מהמגבות כדי שיהיו יעילות ביותר. אבל אם אתה לא רוצה להתפרע, מצאתי כמה מגבות שדומות לסיניות שלי (המוכר שלי הקפיץ את עלות המשלוח ל40$).

אלה: http://www.ebay.com/itm/12-Pcs-1-Dozen-Blue-16-x16-Microfiber-Towel-Car-Cleaning-Cloth-ultra-absorbent-/181332913592?pt=AU_Housekeeping&hash=item2a3848adb8

ויש גם את אלה: http://www.ebay.com/itm/30-70CM-Car-Truck-Microfiber-Wash-Towel-Cleaning-Washing-Polishing-House-Cloth-/251348768597?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3a858dd755

אני מאמינה שהמגבות האלה יעשו עבודה לא רעה בהסרת וקסים (אולי אפילו חלונות) אם לא, תמיד יש מה לעשות עם מגבת מיקרופייבר בבית.

ליישום הוקס כדאי להשתמש באפליקטור שמיועד לכך. הוא יהיה יותר יעיל ויספוג פחות חומר לתוכו.

ONR - אין לי ONR :cry: . רק QD, להחזיר ולקחת ONR במקום ?

כן! ל- ONR יש כל הרבה שימושים, והוא גם מאוד חיסכוני. את שלי קניתי רק לפני חודש וקצת ואני לא מבינה איך הסתדרתי עד עכשיו בלי.

שטיפה - אני משתמש ב-2 דליים, 2 כפפות מיקרופייבר פשוטות מ- eBay - כל אחת 5 ₪ בערך (אחת לרכב, אחת לג'אנטים), ספוג לצמיגים, אפליקטור של CarPlan להברקת פלסטיק ועור והמון מטליות מיקרופייבר פשוטות שאני משתמש עם כל מיני תכשירים להזנת גומיות, הזנת ריפוד עוד, ניקוי אבק ועוד ועוד..

לפנים הרכב גם אני משתמשת במטליות שופרסל קטנות ופשוטות, בכל זאת הפלסטיקים פחות רגישים מהפח.

תשובות בכחול.

אגב, לא סיפרת לנו איזה רכב יש לך.

Mini Cooper S R56 - לכיף

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה רבה על התשובות של כולכם, עדיין מבולבל אבל קצת פחות.

דברים שאני סגור עליהם :

• מגבת ייבוש : UBER או וואפל תכלת של הקוריאני
  • מגבת חלונות : וואפל כחול של הקוריאני או שאני אקנה את ה- Chemical Guys Workhorse BLUE מ-VIX
  • מגבת יישום : עדיין לא סגור מה אני אקנה, כנראה שזה לא יהיה משהו רציני אבל גם לא הפשוטות ביותר שאני משתמש בהן היום.
  • חומרים : QD - OUT , ONR - IN.

דברים שאני לא סגור עליהם :

• השלבים
  • איזה סוג מגבת צריך לכל פעולה (אז הבנתי שלייבוש הכי טוב וואפל, אבל מה עם כל השאר)
  • סוגיית ההברקה והמגבות הפלפיות - למה זה טוב
  • קבצים שמסתובבים ומכילים המלצות לחומרים ומוצרים לרכב

הרכב שיש לי (כמו שרשום בחתימה) הוא Peugeot 206cc Platinum בייבוא מגרמניה.

אם זה מעניין, רמת האבזור הזאת כוללת ESP (לא לשכוח שהרכב שנת 2003), חימום מושבים, מושבי עור, בקרת אקלים, חיישני אור (פנסים ידלקו אוטומטית בחושך), חיישני גשם, שפריצרים לפנסים ועוד כל מיני דברים קטנים וספק אם נחוצים.

20130509_202354.jpg2014117193243.jpg882666_357526031025325_1406169868_o.jpg

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שלום, הרבה יותר כיף לענות למישהו ששואל שאלות שרואים שהוא קרא לפני שהוא שאל.

על איזה שלבים אתה לא סגור ? פוליש ? שטיפה שבועית ? פלסטלינה ? יישום ווקס\אוטם ?

מגבת לכל פעולה - לייבוש מגבת ייבוש (לא חייב להיות וופל, הUBER טובה והיא לא וופל); למריחת אוטם פד עדיף; להסרת ווקס\אוטם מגבת עם סיבים קצרים, זה מקל על העבודה; לעבודה כללית על הרכב (פלסטלינה, IPA, פוליש וכו') הכי בטוח מגבת עם סיבים ארוכים, ככה הלכלוך נכנס פנימה והוא רחוק מהפח.

מגבות להברקה - האמת אני לא ממש יודע איך זה עובד אבל אני יכול להגיד לך שכשאני מסיר ווקס\אוטם אני משתמש במגבת שמצד אחד היא ארוכה ומצד שני קצרה (לקוראני יש כאלה, אפשר למצוא דומות [אני חושב שזה מיוצר באותו מפעל] בארץ אצל VIX והמפיצים שלהם).

לגבי למה זה טוב, כי ככה kenworth אמר.

קבצים שמסתובבים - קבל כמה וכמה קישורים.

לדעתי זה הקובץ שאתה מחפש (אגב יש שם עוד לשונית עם יחסי דילול לONR)

שוק דיטיילינג אולי כאן תמצא את מה שאתה מחפש.

מדריך לשוטף המתחיל

מדריך דיטיילינג

מילון דיטיילינג

מדריך כניסה לעולם הדיטיילינג

שרשור הקופונים

עוד קצת מידע על ONR

קצת מידע על IPA

עריכה אחרונה על ידי rupni

Renault Clio sport 2001 - Sold

תקשיב מה דניקס אומר לך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מטרתו של QD היא ניקיון קל תוך כדי יישום שכבת הגנה.

לדוגמא,

שטפת את הרכב,ייבשת אותו אך עדיין נשארו סימני מים במקומות מסוימים, או שייבשת בשמש וכל האוטו בסימני מריחה של מגבת הייבוש הראשונית.

יישום קל של QD על אותו פאנל או על המטלית, ייתן חומר סיכוך בין המטלית ופאנל תוך כדי ניקיון ויישום שכבת הגנה.

כאשר ONR רגיל יכול לדלל את שכבת ההגנה,QD יכול לתחזק אותה.

אני משתמש בשני QD, האחד של מגוירס, Last touch, שנמכר בגלון ויחס המחיר לתמורה הוא ענק.

והשני של wolfgang שלא נמכר בארץ(QD ברמה אחרת).

מתאים למטליות עבודה קטנות, ירוקות/צהובות/תכלת של הקוריאני.

לא צריך לשלול QD לגמרי :wink:

.When a man opens a car-door for his wife, it's either a new car or a new wife

טבלאות השוואה לפולישים,פדים ועוד.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני לא כול כך אוהב את השטיפה עם ONR (פאנל-פאנל) .

אני מחכה שה ONR שלי ייגמר , ואז אלך לקנות את Last Touch שיכול להיות גם חומר סיכוך לפלסטלינה + QD .

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לקוראני יש כאלה, אפשר למצוא דומות [אני חושב שזה מיוצר באותו מפעל] בארץ אצל VIX והמפיצים שלהם).

סביר להניח שהן לא מיוצרות במקומות זהים שכן המגבות של CG מגיעות או מסין (כולל הבד והאריגה) או שלפעמים יש משחק של רכישת בדים מקוריאה בשל איכותם הגבוהה ושאר התהליך כולל האריגה והאריזה נעשים בסין בשביל לחסוך בעליות.

אני לא ארחיב בנושא אבל ישנו הבדל תהומי בין שיטת האריגה בסין לבין זו שבקוריאה וגם ישנו הבדל תהומי במכונות שעושות את העבודה הזו. קיים מידע ברשת למי שמחפש להתעמק מעבר.

אגב, אלו תשובות שקבלתי משירות הלקוחות העולמי של CG ואלו התשובות שתמצא ברוב הפורומים המקצועיים, על המגבת הצהובה האחרונה של CG שרכשתי הייתה תווית Made In china.

זה לא צריך להפתיע אף אחד, רוב חברות הדיטיילינג מביאות את הסחורה מסין.

מעטות החברות שמשלמות יותר עבור בדים מקוריאה ובדרך כלל הן דואגות להדגיש זאת בכל מקום אפשרי שכן ישנו הבדל באיכות (לאורך X כביסות)

ייתכן שאני טועה אבל זה המידע שאני מכיר וקל מאוד למצוא לכך סימוכין ברשת.

מה גם שמבחנתי אין שום בעיה לרכוש מוצרים מסין כל עוד המחיר תואם.

עריכה: מצאתי לך סוג של סימוכין

THE FACTS:

• SUPER Soft plush pile.
  • Silk Edges Inside Stitched Super premium towel.
  • streak-free absorbent towel.
  • thick 16" x 16" microfiber towels
  • 100% OEM quality microfiber towel
  • best suited for drying wet surfaces or for use with Quick Detail & Waterless carwash products.
  • microscopic fibers in SUPRA towels allow them to absorb up to 10 times their weight in liquid
  • 360,000 strands in every square inch of highly refined loop-woven microfiber.
  • no streaks, 100% lint free
  • premium blend made in China.
  • designed to be an effective cleaning tool under wet or dry conditions.
  • premium 100% ULTRA PLUSH SUPRA microfiber weave is positively charged and attract grease, dirt particles, and dust, even without chemicals.
  • absorbs up to 10 times its weight in water
  • picks up dust and micro particles like a magnet

מטרתו של QD היא ניקיון קל תוך כדי יישום שכבת הגנה.

לדוגמא,

שטפת את הרכב,ייבשת אותו אך עדיין נשארו סימני מים במקומות מסוימים, או שייבשת בשמש וכל האוטו בסימני מריחה של מגבת הייבוש הראשונית.

יישום קל של QD על אותו פאנל או על המטלית, ייתן חומר סיכוך בין המטלית ופאנל תוך כדי ניקיון ויישום שכבת הגנה.

כאשר ONR רגיל יכול לדלל את שכבת ההגנה,QD יכול לתחזק אותה.

אני משתמש בשני QD, האחד של מגוירס, Last touch, שנמכר בגלון ויחס המחיר לתמורה הוא ענק.

והשני של wolfgang שלא נמכר בארץ(QD ברמה אחרת).

מתאים למטליות עבודה קטנות, ירוקות/צהובות/תכלת של הקוריאני.

לא צריך לשלול QD לגמרי :wink:

מחזק את ש Dani אמר, גם לדעתי זו דרך נכונה לעבוד בשיטת ה QD, הבעיה העיקרית שלי היא עם ניקיון הרכב כשהוא מלוכלך בעזרת QD.

כמו כן אני רוצה לחדד את שאמרתי על QD's בהשוואה לONR. אני לא חושב שONR יותר טוב מכל מוצר ייעודי שרשום עליו QD, אני חושב שלONR יש שימושים רבים ונוחים ועל כן אני מעדיף אותו, עבור המצב אותו Dani תאר (שימוש ב-QD בתום השטיפה) אני מסכים שישנם מוצרים אחרים מלבד ONR כמו למשל ה-wolfgang שאני מכיר אותו היטב או למשל ה Hibrid V-7 שאני אוהב להיעזר בו בתום השטיפה כQD וגם ליהנות מתכונות מזעריות של הגנה שהוא מספק.

לפותח השרשור, Rupni פינק אותך בלינקים מעולים..

עריכה אחרונה על ידי Kenworth

:wink: if it's not clean enough :arrow: add some elbow grease

**Warning, this post may contain sarcasm ... it's your decision to get upset about it**

בבקשה לא לשלוח לי ה.פ עם שאלות שרלוונטיות לפורום דיטיילינג :nono:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 3817 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...