Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4403 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
נתחיל באתנחתא קומית :

עכשיו אחרי שצחקנו (נקווה שהבחור מוריד את הסיכות מהעיתון לפני השימוש)

קודם כל, אלא אם אתם חבורת אנשים שיושבים על כסא הפוך וכותבים כולכם ביחד על המקלדת, אל תכתוב בלשון רבים.

עכשיו להבהרה, שאורחים שלא מבינים הקוראים את השרשור לא יחשבו שההודעה שלי נועדה להצחיק; אני רציני.

פותח השרשור ביקש המלצה למשהו שינקה בו את החלונות, ושגם יצדיק את ההשקעה על כל לירה.

עיתון עונה מצוין על דרישות אלה.

האם שימוש בעיתון לניקוי החלונות עובד? כן!

האם שימוש בעיתון מצדיק את ההשקעה ברכישתו (שהיא חינם לאנשים הקוראים עיתונים כחלק מהשגרה היומית שלהם, אני מנחש שאתה לא מאלה..)? כן!

האם עיתון הוא האופציה הכי טובה לניקוי חלונות? לא.

יש אביזרים אחרים שעולים כסף שעובדים יותר טוב מעיתון, מעולם לא טענתי אחרת.

פתגם סיני אומר: "אנשים ג'אחרים מזהים תגובות כג'אחריות."

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
קודם כל, אלא אם אתם חבורת אנשים שיושבים על כסא הפוך וכותבים כולכם ביחד על המקלדת, אל תכתוב בלשון רבים.

עכשיו להבהרה, שאורחים שלא מבינים הקוראים את השרשור לא יחשבו שההודעה שלי נועדה להצחיק; אני רציני.

פותח השרשור ביקש המלצה למשהו שינקה בו את החלונות, ושגם יצדיק את ההשקעה על כל לירה.

עיתון עונה מצוין על דרישות אלה.

האם שימוש בעיתון לניקוי החלונות עובד? כן!

האם שימוש בעיתון מצדיק את ההשקעה ברכישתו (שהיא חינם לאנשים הקוראים עיתונים כחלק מהשגרה היומית שלהם, אני מנחש שאתה לא מאלה..)? כן!

האם עיתון הוא האופציה הכי טובה לניקוי חלונות? לא.

יש אביזרים אחרים שעולים כסף שעובדים יותר טוב מעיתון, מעולם לא טענתי אחרת.

פשוט תולשים דף ומנגבים איתו את החלון ? זה לא משאיר סימנים ?

פורסם

תולשים דף, מקבצ'צ'ים אותו ומנגבים.

ואז מבינים שלעיתון אין כושר ספיגה אז מנגבים שוב

ואז מבינים שעיתון שלא קובצ'ץ' טוב מספיק משאיר סימנים בכל זאת אז מנגבים שוב

ואז מבינים שיש לך ערימה של ניירות שצריך לזרוק, ושאם אתה רוצה ככה סתם באמצע נסיעה לנגב אדים אתה צריך לשמור עיתון ברכב

ואז אתה מבין שאין לך איפה לדחוף עיתון ברכב

ואז אתה מבין שמטלית רב פעמית שאפשר לדחוף לתא כפפות או התא בדלת או איפה שרק בא לך, שעושה את העבודה לא פחות טוב מהעיתון שווה השקעה של 10 ש"ח.

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

פורסם
פשוט תולשים דף ומנגבים איתו את החלון ? זה לא משאיר סימנים ?

לא, זה לא משאיר סימנים.

פורסם

אדון "חרק גדול 2" (בתרגום חופשי...) , כשאני כותב בלשון רבים, אני מתכוון לכל אותם אנשים שפויים שבאמת קשורים לפורום הזה ולא נמצאים פה רק על מנת להעלות את מונה הודעות שלהם.

רוצה לנגב את השמשה עם עיתון? לך לפורום "שטיפת אבו-עראק".

If you can't see the bright side of life, just polish the dull side

פורסם

כרישון 25 אתה יכול להסביר בדיוק מה הבעיה עם עיתון? בחיי אני לא מבין...אני עד היום תמיד השתמשתי בעיתון וזה עושה אחלה עבודה בלי שום כסף.

כנראה זה פדיחה בשבילך להשתמש בעיתון ואתה חייב לקנות איזה מגבת מאיזה אתר סיני רק כי אתה בפורום דיטלינג...חבל על הכסף.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

דני,

אותך, לעומת ההוא, אני מעריך.

אז ברשותך אתייחס למה שכתבת:

"כאשר העיתון יבש, הוא שורט." לדעתי ולפי הנסיון שלי זה לא נכון. השמשות של הרכב עברו הרבה נקיונות בעיתון בחיים שלהם, אף פעם לא שמתי לב לשריטות על השמשה. גם זה לא הגיוני שדף יכול לשרוט זכוכית.

"כאשר העיתון רטוב,הוא לא סופג." אבל זה לא כל כך רלוונטי. התפקיד של העיתון הוא כמו התפקיד של המגבת השניה בייבוש הפח. כשאני משתמש בעיתון אני משתמש בו על חלון יבש כמעט. שפריץ או שניים מחומר ניקוי החלונות ואז ניגוב עם העיתון, הוא לא צריך לספוג כי אין הרבה מה לספוג.

פורסם

איפה אתה רואה העלבה?

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם
המגבות הייעודיות של הקוריאני ממש טובות לחלונות.

השתמשתי לראשונה לפני כמה שבועות ונהנתי מהן, לא משאירות סימנים אחריהן.

מחזק. צודק ב100 אחוז.

כאשר העיתון יבש, הוא שורט.

כאשר העיתון רטוב,הוא לא סופג.

כאשר באים להסביר משהו,לא מעליבים על הדרך.

כאשר מנסים להעליב,עושים את זה באלגנטיות.

התגובה הכי נכונה פה.

לי יש בעיה קשה עם החלונות ברכב, אני לא מסוגל לראות אפילו את הסימן הכי קטן על החלון/שמשה. כששוטפים את הרכב, אני מסתכל על השמשה מכל הכיוונים, מבפנים, מבחוץ, מהצד, מלמעלה, מלמטה, כל זווית אפשרית!

זה גובל בהפרעה נפשית.

עד לפני כמה חודשים, הייתי משתמש בעיתון. שנים הייתי עושה את זה. הייתי בטוח שהוא עושה את העבודה הכי טובה. אבל אז אחרי שכמה פעמים יצא לי שהופיעו אדים על השמשה (פעם הייתי מוכן לחיות עם זה), ראיתי את הסימנים של הניגוב על השמשה והייתי מתחרפן.

חברה שלי קנתה מאיביי מגבות מיקרופייבר סיניות (4 מגבות ב40 ש"ח) ומאז אני לא מתאמץ. הם עושות פשוט עבודה נפלאה, לא משאירות סימנים בכלל (גם עם אדים על השמשה), אין דאגה שאם שכחתי סיכות, אין את הסיבים המעצבנים האלה שעיתון משאיר (והוא משאיר, כאמור מניסיון) והעבודה פשוט קלה!

שורה תחתונה, עיתון לא נוגע לי ברכב. להשקיע כמה שקלים במגבת נורמלית (או כמה שקלים בכמה מגבות נורמליות) זה בהחלט שווה את זה.

אחרי השימוש במגבות אלה, אתה מרגיש כאילו אין חלון. וכבר קרה לנו כמה פעמים שהיינו צריכים ממש לבדוק שהחלון סגור כי הוא פשוט שקוף לחלוטין.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

זכוכית בפני עצמה אינה משטח ישר, גם לאחר עיבוד מפעלי, היא עדיין לא ישרה וישנם פגמים על פני השטח.

זכוכית מצויה יכולה להשרט כאשר עצם מסוים,שיש בו מינרלים נתפס בפגמים על פני הזכוכית, זה נכון גם לגבי מתכת ופלסטיק.

זכוכית מחוסמת-היא זכוכית שעברה תהליך חימום גבוה בדחיסה ואינה נשרטת

נייר מיוצר משילוב של סיבי עץ ומים(בעלי כמות מינרלים נכבדה).כתוצר סופי, יש שילוב של מינרלים בסיבי העץ.

כתוצאה של מעבר עם נייר על פני שטח הזכוכית,על גבי תקופה ארוכה, יווצרו אלפי שריטות מזעריות שאת חלקן ניתן לראות בעין וחלקן לא.

אם להתייחס לכל זכוכית בנפרד,

אני יודע שיש שוני רב בין השמשות לשאר חלונות הרכב,

השמשה הקדמית עוברת תהליך הדבקה וחימום של מספר שכבות שונות בכדי להעניק לה חוזק בפני מפגעים קיצוניים ולכן גם תהיה עמידה בפני שריטות מעצמים מסוימים.

חלונות הצד עשויים מזכוכית פשוטה ואינם עוברים תהליך חיסום שיכול למנוע שריטות.

לכן ישנם חלונות שיהיו רגישים יותר לשריטות וישנם שיהיו פחות.

בסופו של דבר זהו תהליך שנוצר עם הזמן ולא בהכרח ניתן לזהות את הנזק מיד או אחרי תקופה.

רק אציין שאבי עובד במפעל זכוכית מזה 20 שנה ואחראי לתקלות במכשור ובקוי הייצור :wink:.

לא רציתי לשעמם עם פרטי טמפ', תהליכים,חוזק וכ'ו,מקווה שהסברתי את עצמי כראוי.

זה אמנם לא סוף העולם אבל זה פורום דיטיילינג ומנסים להציג פה את המיטב.

אישית לא הייתי רוצה להכנס לסדנת דיטיילניג ולראות שמנגבים לי את החלון עם עיתון.:roll:

.When a man opens a car-door for his wife, it's either a new car or a new wife

טבלאות השוואה לפולישים,פדים ועוד.

פורסם

מה שיכול לשרוט את החלון (גם מחוסם- זה שמקדם השבר סבילות השבר שלו גבוה לא אומר שהקשיות שלו גבוהה) זה חלקיקי אבק ונתזים שבסבירות גבוהה יכולים להיות סיליקון קרביד\ אוקסיד או אפילו אלומיניום אוקסיד (אם יצא לך גרגיר דחוס מספיק- אבל כמו שכתבת, בוא לא נכנס לפרטים הטכניים)

GhostBuster- סיניות?! :shock:

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

פורסם

כן, סיניות. האמת, שאני אפילו לא צריך להשתמש בשום חומר בשביל לנקות את השמשות. מרטיב את החלון עם כפפה לחה, מנגב עם המיקרופייבר הסינית. צריך להפעיל קצת כוח עם המגבת וכל סימני הניגוב נעלמים. זה מדהים.

עם עיתון הייתי עובד כל כך הרבה יותר קשה וזה לא היה יוצא כמו עם המגבת הזאת.

המחלה שלי עם הניקיון של החלונות זה משהו מטורף. אני בטוח שאם יקחו אותי לאבחון אני אסיים בחדר מרופד.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם
אם כבר להזמין מהקוריאני ממליץ לבקש ממנו (יפה) את מגבת החלונות מדגם C1023 (לא נמכרת בebay).

לינק - http://atop.en.ec21.com/Glass_Cleaning_C1023_-_Suede--8298249_8300166.html

מדובר במגבת הרבה יותר טובה מדגם ה- tricot שנמכר באייבי והיא גם קצת יותר יקרה למיטב זיכרוני.

בעצם זו מגבת השמשות הכי טובה שהייתה לי עד כה.

דיברתי עם הבחור, הם כרגע במלאי.

בהצלחה

http://www.ebay.com/itm/4pcs-Microfiber-Waffle-Weave-Scrubbing-Window-Towel-Cloth-Atop-Korea-/321362968138

פורסם

גם לי הוא שלח הודעה לאחר שדיברתי איתו.8)

עד לזמן כתיבת שורות אלו, גם אני הייתי משתמש בעיתון. ברמת העיקרון זה החומר שמבחינתי היה נותן את התוצאות הטובות ביותר ( אין סימנים וכו )

החיסרון הענק הוא בקושי העבודה ( ועוד לא דיברתי על לכלוך : הידיים נשארות שחורות , מה שמגביל באפשרות ניקוי ללא זמינות מים לניקוי הידיים ).

הפתרון האולטמטיבי הינו מיקרופייבר. קל ונגיש. הבעיה שרוב במגבות משאירות סימנים.

יש לי את המגבות הירוקות של הקוראני, ניסיתי לנגב איתן את השמשות, אך הן משאירות סימנים.

הזמנתי את הדגם הייעודי לחלונות, אני מקווה שאגיע אל המנוחה והנחלה...

• תוכן חדש...