Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4383 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים שלום

הקנס האמור טפח ל 1580 ש

קנס מקורי 70 ש

סהכ קנסות 297

הוצאות 1283

סהכ לתשלום 1580

הטיפול בגביה נעשה דרך עו"ד

פעם פעמיים בשנה אני מקבל ממנו מכתב ואיומי עיקול

בעבר פניתי לעיריית טבריה לסגירת החוב אבל הם היפנו אותי לעו"ד והוא. לא מוכן להגיע להסדרה

אני יודע שהחוק בנוגע לקנסות חניה השתנה והעו"ד לא יכול לגבות מה שהוא רוצה

אני לא חושהפב שאני צריך לממן משאד עו"ד

אני צריך עצה איך לסגור את הנושא

תודה שלומי

פורסם
חברים שלום

הקנס האמור טפח ל 1580 ש

קנס מקורי 70 ש

סהכ קנסות 297

הוצאות 1283

סהכ לתשלום 1580

הטיפול בגביה נעשה דרך עו"ד

פעם פעמיים בשנה אני מקבל ממנו מכתב ואיומי עיקול

בעבר פניתי לעיריית טבריה לסגירת החוב אבל הם היפנו אותי לעו"ד והוא. לא מוכן להגיע להסדרה

אני יודע שהחוק בנוגע לקנסות חניה השתנה והעו"ד לא יכול לגבות מה שהוא רוצה

אני לא חושהפב שאני צריך לממן משאד עו"ד

אני צריך עצה איך לסגור את הנושא

תודה שלומי

גם אני קיבלתי דוח חניה בטבריה זה חברה כלכלית , זה לא כל כך יעזור לך גם אני משכתי ובסוף שילמתי , אן לזה חוק היתישנות , אבל דע לך שיש היום בעצם מזמן ששכ״ט לוקחים רק פעם אחת בלבד על אותו תיק, תנסה להגיע לאיזה הסדר תשלומים.

פורסם (נערך)

מכיוון שקיבלת הודעות לגבי החוב, סביר להניח כי לא תוכל לטעון להתיישנות. לפיכך עליך לשלם לעירייה את החוב המקורי בתוספת קנס פיגורים והפרשי הצמדה כחוק.

אתה רשאי לשלם לעירייה רק את הסכום שאין לגביו מחלוקת (ללא הוצאות הגביה), ולטפל בנושא הוצאות הגבייה מבלי שאתה ממשיך לצבור חובות.

לגבי שכר הטרחה של עורך הדין, הכנסת הוציאה תקנה בנושא המגבילה את התשלום הנגבה עבור פעולות אכיפה.

ראה עמוד 948 בקובץ שבקישור.

http://www.eca.gov.il/loadedFiles/takanot.pdf

אני מציע שתפנה אל משרד עורכי הדין במכתב רשום ותצרף אליו המחאה לפקודת העירייה על הסכום שאינו שנוי במחלוקת. במכתב תודיע להם כי אתה מבקש פירוט של פעולות האכיפה לפי תאריכי הביצוע. הזכר במכתבך כי על פי תקנות המיסים (גבייה)(קביעת הוצאות מירביות) התשע"א 2011 נקבעו תקרות תשלום עבור פעולות אלה.

זכור כמובן לשמור עותק מצולם של המכתב וודא שההמחאה מוגבלת למוטב בלבד ולא ניתנת להסבה.

אם על פי הפירוט נגבו ממך דמי גבייה מופרזים שאינם תואמים את הכתוב בתקנות, אתה יכול לפנות לנציב פניות הציבור במשרד מבקר המדינה ולהגיש תלונה. זה הליך פשוט שאפשר לבצע באינטרנט.

אפשר גם לפנות בתלונה ללשכת עורכי הדין.

בהצלחה

עריכה אחרונה על ידי COMMANDER
פורסם
מכיוון שקיבלת הודעות לגבי החוב, סביר להניח כי לא תוכל לטעון להתיישנות. לפיכך עליך לשלם לעירייה את החוב המקורי בתוספת קנס פיגורים והפרשי הצמדה כחוק.

אתה רשאי לשלם לעירייה רק את הסכום שאין לגביו מחלוקת (ללא הוצאות הגביה), ולטפל בנושא הוצאות הגבייה מבלי שאתה ממשיך לצבור חובות.

לגבי שכר הטרחה של עורך הדין, הכנסת הוציאה תקנה בנושא המגבילה את התשלום הנגבה עבור פעולות אכיפה.

ראה עמוד 948 בקובץ שבקישור.

http://www.eca.gov.il/loadedFiles/takanot.pdf

אני מציע שתפנה אל משרד עורכי הדין במכתב רשום ותצרף אליו המחאה לפקודת העירייה על הסכום שאינו שנוי במחלוקת. במכתב תודיע להם כי אתה מבקש פירוט של פעולות האכיפה לפי תאריכי הביצוע. הזכר במכתבך כי על פי תקנות המיסים (גבייה)(קביעת הוצאות מירביות) התשע"א 2011 נקבעו תקרות תשלום עבור פעולות אלה.

זכור כמובן לשמור עותק מצולם של המכתב וודא שההמחאה מוגבלת למוטב בלבד ולא ניתנת להסבה.

אם על פי הפירוט נגבו ממך דמי גבייה מופרזים שאינם תואמים את הכתוב בתקנות, אתה יכול לפנות לנציב פניות הציבור במשרד מבקר המדינה ולהגיש תלונה. זה הליך פשוט שאפשר לבצע באינטרנט.

אפשר גם לפנות בתלונה ללשכת עורכי הדין.

בהצלחה

בכול מה שהצגת לו לא מופיע שכ״ט עו״ד , מה כן מופיע פעולה אחרת , ושכרו של עו״ד זה לפי שיקול דעתו וזה גם בהיסתמך גם על ההסכם עם החברה הכלכלית שפועלת בטבריה, אל תשכח שזה משנת 1999 עברו 15 שנה מאז הדוח המקורי.
פורסם (נערך)
בכול מה שהצגת לו לא מופיע שכ״ט עו״ד , מה כן מופיע פעולה אחרת , ושכרו של עו״ד זה לפי שיקול דעתו וזה גם בהיסתמך גם על ההסכם עם החברה הכלכלית שפועלת בטבריה, אל תשכח שזה משנת 1999 עברו 15 שנה מאז הדוח המקורי.

זו הסיבה שצריך לבקש פירוט ממשרד עורכי הדין מה נכלל בהוצאות הגבייה.

עורך הדין משמש כשלוחה של העיריה. הוא אינו מועסק על ידי החייבים והם לא משלמים לו "שכר טרחה". הגובים לא רשאים לגבות שכר טרחה על פי שיקול דעתם אלא על פי הסייגים שהציב המחוקק, ועל פי ההנחיות שקבעה לשכת עורכי הדין.

אמנם ייתכן שב-15 שנה הם הגיעו להוצאות גבייה כפי ששלומי נדרש לשלם אבל מנסיונם של אחרים, הוצאות הגבייה משתנות כאשר הגובה נדרש לספק אסמכתא לפעולותיו.

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

חברים שלום

כהמשך לנושא

שלחתי לעו"ד שיק לפקודת עיריית טבריה... למוטב בלבד

+ מכתב המציין כי השיק לכיסוי הקנס המקורי בתוספת פיגורים

כמו כן ביקשתי פירוט הותאות גביה כנגזרת מהחוק החדש

קיבלתי תגובה ממשרד העו"ד

עיקרי תשובתו

1. גזר את השיק לטובת הוצאות גביה... בניגוד לבקשתי

2. הליכי הגביה ימשכו.....

3.עפ' דברו : " תקנות המיסים... . נכנסו לתוקפן רק ביום 11.5.11 והן אינם חלות באופן רטרואקטיבי על פעלות שנעשו קודם לכן"

להיתיחסותכם להמשך טיפול..

תודה שלומי

פורסם

אולי מישו יכול להסביר כיצד המחא "למטוב בלבד" מופקדת לחשבון של מי שאינו המוטב?

פות"ש - בדוק באתר הבנק לטובת איזה חשבון הופקד הצ'ק - תוכל לראות זאת בצילום צידו האחורי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

אכן, תקנות המסים האמורות נכנסו לתוקף רק בשנת 2011, אולם גם לפני כן בתי משפט פסקו שקיומו של יחס לא סביר בין החוב לבין הוצאות הגבייה - עשוי להביא להפחתת הוצאות הגבייה.

מאחר ומדובר בדוח בן 15 שנה עולות השאלות הבאות:

1. סביר להניח שמשרד עורכי הדין קיבל את הדוח לטיפול רק בשנים האחרונות, ולא שהוא טיפל בו במשך 15 שנה (אם אינני טועה הנוהל של מיקור חוץ לגביית כספים ברשויות המקומיות הוא מאזור תחילת שנות ה-2000, אבל אל תתפוס אותי במילה). בקש מהם "דוח מצבים", שזה למעשה אומר פירוט כל הפעולות שנעשו אי פעם לגבי הדוח הזה. יתכן והם לא יוכלו לפרט את הפעולות שנעשו משנת 1999, אלא רק מתישהו במועד מאוחר יותר (כשהם קיבלו את הדוח לטיפולם). התעקש על קבלת פעולות לאורך כל תקופת החיים של הדוח. אם הם מתמידים בסירוב, פנה לרשות המקומית שנתנה את הדוח (בהנחה ולא מדובר בדוח משטרה). אם אתה עדיין מתקשה לקבל פירוט, פנה לנציבות תלונות הציבור במשרד מבקר המדינה.

לאחר שקיבלת "דוח מצבים" -

2. תוך כמה זמן ממועד העבירה נשלח אליך הדוח לראשונה? אם הוא לא נשלח תוך 12 חודשים - הוא התיישן.

3. האם ב-15 השנים האלו הייתה תקופה בת 3 שנים שלא קיבלת הודעה/התראה? אם כן, הדוח התיישן.

4. עד לשנת 2006 הכתובת הקובעת למשלוח דוח הייתה לפי הרשום במשרד הרישוי. משנת 2006 והלאה - הכתובת הקובעת היא לפי הרשום במשרד הפנים. האם עד לשנת 2006 שלחו אליך הודעות לפי הכתובת במשרד הרישוי? האם קיבלת הודעות? האם דאגת לאורך כל הדרך לעדכן את הכתובת? האם שהית בחו"ל פרק זמן ארוך במהלך השנים? (זה לא פוטר אותך, אבל זו סיבה להפחית הוצאות).

5. אם אינך מעוניין לעסוק בנושא, פנה לנציבות תלונות הציבור במשרד מבקר המדינה. נסח תלונה עניינית, לא מתלהמת, פרט מה בדיוק עשית, למי פנית, וציין שאינך מצליח להשיג את דוח פירוט הפעולות וששיעור ההוצאות נראה לך לא סביר.

דוח של 70 ש"ח מתאריך 27.7.1999 יהיה היום (לאחר כפל קנס וריבית והצמדה למדד) - כ-297.77 ש"ח (מדד - 65 ש"ח, ריבית - 91 ש"ח). ראיתי שזה בדיוק מה שחייבו אותך, כך שמהבחינה הזו זה תקין. מה שלא תקין זה גובה ההוצאות, בעיקר אם לא נעשו לך עיקולים ברישום או בפועל, אלא רק שלחו מכתבים.

בהצלחה.

עריכה: אם זה בעיריית טבריה, התלונה לנציבות תגיע ללשכת חיפה/נצרת/קרית שמונה. חסוך זמן ושלח אותה ישר ללשכת חיפה (או דרך אתר האינטרנט). יש סיכוי טוב מאוד שתקבל מענה ענייני ויסייעו לך לברר האם הדוח התיישן באחת מן הדרכים שציינתי לעיל.

עריכה אחרונה על ידי barnash
פורסם (נערך)

מצטרף לעצתו של ברנש, אם כי בתלונה למשרד מבקר המדינה כדאי למקד את התלונה בנושא גובה ההוצאות, ובכך שמשרד עו"ד השתמש בהמחאה לכיסוי הוצאותיו במקום לשלם את הקנס לשולחו (העיריה). מנסיוני הפנייה באתר האינטרנט היא יעילה, יש אפשרות לצרף קבצים והיא זוכה לטיפול.

מכיוון שביקשת לשלם את הקנס המקורי, לא תוכל לטעון עוד שחלה עליו התיישנות. תשלום הקנס מהווה למעשה הודאה בנכונותו.

האם זכרת לכתוב בפנייתך למשרד עורכי הדין כי התשלום נועד עבור כיסוי הקנס המקורי וכי עליהם לעצור את מירוץ הקנסות וההצמדות? צרף את העתק המכתב ואת תשובת משרד עורכי הדין לתלונתך.

אם תחליט לבקש מן העיריה "דו"ח מצבים", דע לך כי על פי "חוק חופש המידע" העיריה צריכה לשלוח לך אותו ללא תשלום של אגרת בקשה ודמי טיפול. לכל היותר יכולים לגבות ממך "דמי הפקה" של מספר שקלים. אני מציין זאת כי יש עיריות הנוהגות לבקש תשלום גבוה עבור מידע זה (בניגוד לחוק!) כדי להרתיע את האזרחים מלערער על קנסות בטענת התיישנות.

אם תמצא כי כספך לא הופקד לקופת העיריה, מציע לשקול גם תלונה ללשכת עורכי הדין על כך שההמחאה ששלחת הוסבה על ידי עורך הדין. כמובן שיש לברר קודם את העובדות.

בהצלחה

פורסם
אכן, תקנות המסים האמורות נכנסו לתוקף רק בשנת 2011, אולם גם לפני כן בתי משפט פסקו שקיומו של יחס לא סביר בין החוב לבין הוצאות הגבייה - עשוי להביא להפחתת הוצאות הגבייה.

מאחר ומדובר בדוח בן 15 שנה עולות השאלות הבאות:

1. סביר להניח שמשרד עורכי הדין קיבל את הדוח לטיפול רק בשנים האחרונות, ולא שהוא טיפל בו במשך 15 שנה (אם אינני טועה הנוהל של מיקור חוץ לגביית כספים ברשויות המקומיות הוא מאזור תחילת שנות ה-2000, אבל אל תתפוס אותי במילה). בקש מהם "דוח מצבים", שזה למעשה אומר פירוט כל הפעולות שנעשו אי פעם לגבי הדוח הזה. יתכן והם לא יוכלו לפרט את הפעולות שנעשו משנת 1999, אלא רק מתישהו במועד מאוחר יותר (כשהם קיבלו את הדוח לטיפולם). התעקש על קבלת פעולות לאורך כל תקופת החיים של הדוח. אם הם מתמידים בסירוב, פנה לרשות המקומית שנתנה את הדוח (בהנחה ולא מדובר בדוח משטרה). אם אתה עדיין מתקשה לקבל פירוט, פנה לנציבות תלונות הציבור במשרד מבקר המדינה.

לאחר שקיבלת "דוח מצבים" -

2. תוך כמה זמן ממועד העבירה נשלח אליך הדוח לראשונה? אם הוא לא נשלח תוך 12 חודשים - הוא התיישן.

3. האם ב-15 השנים האלו הייתה תקופה בת 3 שנים שלא קיבלת הודעה/התראה? אם כן, הדוח התיישן.

4. עד לשנת 2006 הכתובת הקובעת למשלוח דוח הייתה לפי הרשום במשרד הרישוי. משנת 2006 והלאה - הכתובת הקובעת היא לפי הרשום במשרד הפנים. האם עד לשנת 2006 שלחו אליך הודעות לפי הכתובת במשרד הרישוי? האם קיבלת הודעות? האם דאגת לאורך כל הדרך לעדכן את הכתובת? האם שהית בחו"ל פרק זמן ארוך במהלך השנים? (זה לא פוטר אותך, אבל זו סיבה להפחית הוצאות).

5. אם אינך מעוניין לעסוק בנושא, פנה לנציבות תלונות הציבור במשרד מבקר המדינה. נסח תלונה עניינית, לא מתלהמת, פרט מה בדיוק עשית, למי פנית, וציין שאינך מצליח להשיג את דוח פירוט הפעולות וששיעור ההוצאות נראה לך לא סביר.

דוח של 70 ש"ח מתאריך 27.7.1999 יהיה היום (לאחר כפל קנס וריבית והצמדה למדד) - כ-297.77 ש"ח (מדד - 65 ש"ח, ריבית - 91 ש"ח). ראיתי שזה בדיוק מה שחייבו אותך, כך שמהבחינה הזו זה תקין. מה שלא תקין זה גובה ההוצאות, בעיקר אם לא נעשו לך עיקולים ברישום או בפועל, אלא רק שלחו מכתבים.

בהצלחה.

עריכה: אם זה בעיריית טבריה, התלונה לנציבות תגיע ללשכת חיפה/נצרת/קרית שמונה. חסוך זמן ושלח אותה ישר ללשכת חיפה (או דרך אתר האינטרנט). יש סיכוי טוב מאוד שתקבל מענה ענייני ויסייעו לך לברר האם הדוח התיישן באחת מן הדרכים שציינתי לעיל.

*לגזור ולשמור*

ברנש אתה תותח, תודה רבה!

פורסם

העו“ד רשם במכתבו במפורש כי השיק נפרע לטובת כיסוי הוצאות גביה

לא יודע האם אכן בוצע בפועל אבל עצם העובדה שרשם כבר " מפלילה “

בכל אופן שולח מכתב נוסף בו מבקש לדעת כיצד השתמש בשיק כטןב בעיניו וכן מבקש להגיע להסדר בהוצאות גביה

במידה ולא ישעה לבקשתי אפנה ללשכת עורכי הדין ןכן למשרד מבקר המדינה בהתאם להצעתכם ונראה לאן אגיע

ציינתי זאת גם במיכתבי שלפני שאסדיר חובי עפ בקשתו אפנה ללשכת עורכי הדין וכן למשרד המבקר

תודה לכם אעדכן בהמשך

פורסם

מציע לך להוסיף בכל מכתב שאתה שולח מעתה ואילך לעורך הדין תפוצה : א. עיריית טבריה (מחלקת הגביה) ב. משרד מבקר המדינה

אל "תאיים" על עורך הדין ואל תודיע לו כי תפנה ללשכת עורכי הדין בתלונה.

בקש ממנו את "דו"ח המצבים" המתייחס לכל פעולות הגבייה שביצע.

מנסיוני, עדיף לבצע מאשר לאיים, זה יותר יעיל.

If you have to shoot shoot! don't talk

https://www.youtube.com/watch?v=DZXlhSgq7us

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

חברים שלום

כהמך לסאגה

קיבלתי מכתב מענה רזה ל כתבי בו קבלה ממשרד עו״ד כי הועבר תשלום הקנס לעיריית טבריה

נשארו הוצאות הגביה ע״ס 1283

בקשתי להסדר החוב נתקלה בסרוב

השאלה מה לעשות

1. לשלם את החוב ולממן את המצדס של המשרד

2. לפנות לסעד ללשכת עו״ד

במקרה זה מניח שעלי לשטוח בקשתי לצרף את כל התכתובות

כאשר העילה המרכזית היא שמשרד עו״ד לא יכול לגבות כאוות נפשו ואינם מוכנים להגיע להסדר מתייחס לזמנים שליפני מועד החוק המגביל גביה

במקרה 2 , איך אני מגיע ללשכת עו״ד או מה הכתובת אליה אני צריך לפנות

לתשובתכם ועזרתכם אודה

שלומי

פורסם

האם ביקשת דו"ח מצבים? האם קיבלת פירוט של פעולות הגבייה המסתכם בסך 1283 ש"ח?

לשכת עורכי הדין לא נותנת סעד אלא דנה בתלונות כנגד עורכי דין בסוגיות אתיות.

הנה האתר שלה: http://www.israelbar.org.il/article_inner.asp?pgId=2873&catId=3076

הצעתי לך לפנות בתלונה לנציב תלונות הציבור במשרד מבקר המדינה

http://www.mevaker.gov.il/sites/Ombudsman/Pages/default.aspx

• תוכן חדש...