Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4479 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מחפש רכב בטיחותי, לא מחפש להתפנק מהרכב, רק שאישתי תהיה רגועה ולא לבזבז יותר מדי זמן על ביקורים במוסכים (מדי פעם זה נחמד אבל לא כל שבועיים..). הרכב אמור לשמש לפחות ל-5 שנים הבאות.

אפשרות 1: רנו מגאן 2 שנת 2008, נראה שהמחיר הממוצע עבור רכב שעבר 100,000 ק"מ הוא כ-29 אלף ש"ח. הבנתי שנחשב בטיחותי.

אפשרות 2: סובארו B3 שנת 2010 של אבא שלי - קילומטראז' נמוך ושמורה, היה יכול לקבל עליה כ60 אלף לפחות ומוכן לתת לי אותה ב40 אלף כדי לעזור לי.

שתי האפשרויות כרוכות בלקיחת הלוואה (על כל הסכום..) השאלה האם כדאי להשקיע את ההפרש בשביל הסובארו של אבא? מה אני מקבל ב"תמורה"? האם הוא יותר בטיחותי? לכאורה גם אם אצטרך להוסיף על תיקונים של הרנו במשך הזמן, עדיין הסובארו תצא יותר יקרה, אז האם בכלל כדאי ללכת על זה בהנחה שלא חשוב לי להתפנק (אני יוצא מנקודת הנחה שבימינו כל הרכבים טובים ומתקלקלים לעיתים נדירות כך שאפילו שלסובארו יש שם טוב יותר מבחינות אמינות אני מתאר לעצמי שלא יהיה כל כך נורא גם עם הרנו - האם זה נכון)?

פורסם

לדעתי עדיף לקחת את הסובארו עקב שאתה יודע מה הטיפולים שהיא עברה, בטיחות בשניהם תהיה מספקת אפילו הסובארו מובילה בקטנה.

פורסם

למרות שהסובארו קצת יותר שתיינית תיקח אותה.

זה בדיוק הרכב שאתה צריך לחמש שנים הבאות כי הוא אמין מאוד וגם בטיחותי כמו כל יפנית.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

קח את הסובארו.

יש פה רק יתרונות:

אתה מקבל רכב מוכר, עם הסטוריה מוכרת, בסכום נמוך יותר ממה שהוא שווה באמת.

לא צריך להשקיע זמן ומאמצים בחיפוש רכב, לא צריך להתעסק עם בדיקות, לא צריך יישור קו, אני גם לא הייתי עושה בעברת בעלות כדי שהרכב ישאר יד ראשונה.

למרות שאמינות של רנו השתפרה וספציפית מגאן 2008 יותר אמינה מהדגמים הקודמים, עדיין סובארו יותר אמיניה.

היא פחות חסכונית ופחות זריזה (בהנחה ומדובר במנוע 1.5) אבל לא בהפרש.

פורסם

תודה על העזרה, כדי להיות שלם יותר עם ההחלטה אשמח להבהרה - כשאומרים "אמינות" אני מתרגם את זה לעצמי לכסף של תיקונים. אמנם במידה ורכב X פחות אמין במידה מסויימת מרכב Y, אבל סכום התיקונים במשך השנים עדיין לא יגיע להפרש ביניהם, האם כדאי להשקיע עוד כמה אלפים ברכב היקר יותר (בהנחה שאני אדם שלא מחפש "להתפנק" מהאוטו ולאידך כמה אלפי שקלים בהחלט תופסים אצלי מקום בשלב זה של החיים..)?

פורסם

יש לך אפשרות לקבל רכב מיד ראשונה עם היסטוריה ידועה ואתה חושב לקנות רכב שיש לו פוטנציאל לגרום לך לנזק כלכלי באותו שווי של החסכון שלך.

בסובארו בדרך כלל החלפת רצועת התזמון יקרה לא שבה רנו היא זולה במיוחד.

לגיר של רנו לפעמים יש תקלה בגיר שמצריכה להחליף סלנואיד(מצטער מראש אם רשמתי לא נכון) עלותו בדרך כלל מסתכמת בקרוב ל2000 שקל.

לרנו עד כמה כואב להגיד המחירון לא עושה צדק לכן אם קנית ב30 אלף בעוד חמש שנים היה לך מזל למכור אותה ב20 אלף, לעומת את סובארו אתה קונה ב-40 אלף במקום 60 אלף הסיכוי שלך למכור אותה במחיר הרכישה שלך בעוד חמש שנים עד כמה שעצוב להגיד זאת יותר גדול.

כמה קילומטרים יש על הסובארו?

פורסם

הייתי הולכת על הסובארו בלי לחשוב פעמיים. הרכב חדש יותר ואתה יודע בדיוק מה עבר עליו מהרגע הראשון על הכביש.

אומנם היום הרנו זולה יותר, אבל היא סוג של חתול בשק. לטווח הארוך, כנראה שתפסיד פחות בירידת ערך של הסובארו כי אתה מקבל אותה במחיר נמוך משמעותית מהמחירון.

אל תשכח גם שחיפוש+קניה של רכב גם עולים כסף. הנסיעות לראות את הרכבים צורכות זמן+דלק ואף אחד לא מבטיח לך שהרכב הראשון שתקח לבדיקה תקח גם לדואר. יתכן והרכב יצטרך יישור קו. כל אלה מצמצמים את ההפרשים בין המחירים.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

בדיוק מכרתי את הבי 3 2011 שלי.

שמע בגדול רכב מרווח, דיי נוח ורך יחסית על מהמורות, מאובזר (אצלי הגיע עם בלוטות, בקרת שיוט, שליטה מההגה,סלון בהיר וכו') ואמין מאוד (כמו כל סובארו) חוץ מטיפולים אין בעיות.

מצד שני הרכב דיי עצלן (בזכות שילוב ממש גרוע של מנוע 1500 שמתעורר רק ב4K וגם זה לא להרבה זמן וגיר 4 הילוכים שלא ממש מתחבר איתו).

והחסרון הגדול של הרכב- צריכת דלק דיי מזעזעת יחסית לשנתון : 1:9 ק"מ לליטר בנסיעה סופר רגוע עם שימוש בטיפטרוניק ו1:8 ומטה בנסיעה מאומצת יותר (פקקים/ עליות וכו').

על הכביש המהיר (90 קמ"ש וצפונה) אפשר להשיג גם 1:10 עם שילוב של בקרת שיוט שעובדת יפה.

מקווה שעזרתי.

HONDA CIVIC hatchback-RED

פורסם

1. נשמע קצת מרתיע הקטע הזה עם הצריכת דלק, מעניין כמה כסף בסופו של חודש זה יצא יותר מאשר רכב חסכוני יותר במידה ומדובר בנסיעות של חצי שעה הלוך ושוב לעבודה בלבד?..

2. לגבי השימוש בטיפטרוניק - הבנתי שלאו דווקא עוזר לחסכון בדלק (אלא אם כן ממש שמים לב כל הזמן להחלפת הילוכים בזמן) ואפילו מבזבז יותר, האם השתמשת בטיפטרוניק במטרה לחסוך דלק?

פורסם (נערך)

השתמשתי בו בעיקר כדי לקבל כוח מהמנוע/בלימת מנוע, כי כמו שרשמתי המנוע מתעורר רק באזור ה3.5-4 ומתחיל להאיץ כמו שצריך.

בנוסף באוטומט יש לפעמיים השהייה מעצבנת כזאת / או לחלופין פתאום היא מרגישה "WRX" ומושכת ל5 (בעיקר כשהאוטו עמוס ואתה רוצה לעקוף או משהו).

בגדול אם אתה לומד ומבין את השילוב מנוע-גיר זה יכול לשפר טיפה את הצריכה ולפעמיים הצלחתי אפילו להגיע ל1:10. אבל כמו שרשמתי אל תבנה על זה כדרך קבע כי לא תמיד יש כוח לשחק עם ההילוכים ובפקק כל זה הולך לפח. אצלי הצריכה הממוצעת (משולב) הייתה בערך 1:8.5-9 ק"מ לליטר.

תעשה את השיקול שלך אם אין לך בעיה עם זה סה"כ זה באמת רכב דיי טוב.

עריכה אחרונה על ידי BIG PAPA

HONDA CIVIC hatchback-RED

פורסם
1. נשמע קצת מרתיע הקטע הזה עם הצריכת דלק, מעניין כמה כסף בסופו של חודש זה יצא יותר מאשר רכב חסכוני יותר במידה ומדובר בנסיעות של חצי שעה הלוך ושוב לעבודה בלבד?..

נסועה שנתית מודדים בקילומטרים ולא בשעות. אם תגיד מה הקילומראז' השנתי המתוכנן, תהיה אופציה לעזור לך עם חישוב ההפרשים.

Mini Cooper S R56 - לכיף

• תוכן חדש...