Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עדשות מצלמה עד 3500 ש"ח

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4444 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 123
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

וזה בלי עריכה? בלי תיקונים? איך זה קורה? לא חייב להיות עיוות? מהההה?

תלוי במרחק (ראה דש בורד) ותלוי גם בקומפוזיציה. אם היא "זורמת" עם הקווים של העיוות, פחות שמים לב.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

מתעלק

ברשותי סמסונג NX100 מירורלס, עם עדשת קיט 20-50 f/3.5-5.6

חשקה נפשי בעדשה שתיתן גמישות/איכות תמונות טובה יותר.

האופציות שקרצו לי:

30mm f/2 pancake

45mm f/1.8

50-200mm f/4-5.6 ED OIS III

ברור לי שהשתיים הראשונות בעלות אוריינטציה שונה מהשלישית, אבל העלות של שלושתן דומה (100-+ ש"ח)

מצלם בעיקר את הילדות הנינג'ות שלי, קצת מאקרו. מנסה להתנסות ברזי הצילום כתחביב.

מתחדשת*

פורסם

בחירת טווח היא קודם כל עניין של סגנון.

עבור על התמונות הנוכחיות שלך ותראה אילו אורכי מוקד אתה מעדיף (בטח יש תוכנה שעוברת על EXIFs ומוציאה סטטיסטיקה). זה לבחור בין הפריימים.

לגבי הטלה, האם זה חסר לך (לי, למשל, לא. אני לא מצלם ולא רוצה לצלם בטלה בכלל).

פורסם

לא יודע.

עד לא מזמן הנתון הזה היה החשוב ביותר בעיני, ולאחרונה אני מבין שיש חשובים ממנו (גודל צמצם, אורך מוקד)

מתחדשת*

פורסם

לא, אין חשוב ממנו. בתמונה קודם כל חשוב... מה בתמונה, ואיך העצמים השונים מתייחסים זה לזה. יענו, הפריימינג והקומפוזיציה.

ככלל, 30mm זה אורך מוקד... המממ - כללי. אפשר פורטרטים (חצי גוף בטוח), וזה קרוב בפריימינג למה שנכנס במרכז הראייה שלך בפוקוס. זה הופך את הראייה של איך תצא התמונה לדי קלה (מה שאתה רואה בעין, זה מה שהמצלמה תופסת. שוב, בקירוב).

אני מצלם כמעט רק באורך מוקד כזה (50mm אפקטיבי).

45, רחוק מדי לצילומים בתוך הבית. לא ממש טלה. טוב לפורטרטים (ראש) ודי טוב לצלם בלי לעמוד קרוב מדי לאובייקט.

פורסם

אני מניח שההבדל בין f/2 ל f/1.8 די זניח?

וקרופ כבר הפך להיות דבר שבשגרה...

אז התשובה די מתבקשת.

מתחדשת*

פורסם (נערך)

קרופ של פריים בעדשה רחבה לא יהיה זהה לפריים שצולם בטלה.

אורך מוקד לא רק "מקרב-מרחיק" אלא משנה את כל הפרספקטיבה, את הזוית, את עומק השדה, ולמעשה נותן לאותו אובייקט הצגה שונה לחלוטין.

מה גם שקרופ פוגע באיכות.

ההבדל בין 1.8 ל2 הוא זניח מבחינת מידת חשיפה.

אבל עומק שדה למשל מושפע מאוד גם מאורך המוקד של העדשה, לכן

מפתח צמצם לא מהווה אינדיקטור בפני עצמו.

עריכה - כלומר, 45ממ עם צמצם 1.8 יתן עומק שדה רדוד בהרבה מ30 מ"מ 2. תוספת אחת בגין צמצם, נוספת בגין מוקד.

עריכה אחרונה על ידי Talgaz

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

כשאתה כותב רדוד, אתה מתכוון לחוסר מיקוד לפני ואחרי האובייקט בטווח קצר יותר מהאובייקט?

מתחדשת*

פורסם

מה הסיכוי למצוא חנות שבה אפשר להתנסות עם כמה עדשות?

או לפחות לראות את אותו הפריים דרך כמה עדשות שונות?

מתחדשת*

פורסם

אפסי. אם במקרה יש להם יד שניה של העדשה, תוכל להתנסות עליה, אחרת לא.

אולי הם צודקים, שהרי אם אתה בתור קונה יתנו לך עדשה פתוחה, תגיד שזו עדשת תצוגה ותבקש עליה הנחה.

פורסם (נערך)

אני יתעלק בעדינות על השרשור, אני חובבן לגמרי בצילום

וקצת תוהה עם איזה ציוד כדאי לצאת לטיול בסין

יש ניקון d60 עם 18-105, ופלאש.

עכשיו אני לא רוצה להתחיל להחליף עדשות ולהסתובב עם ארסנל, ככה שאני רוצה לטוס עם עדשה אחת בלבד, ושוקל להשאיר את הפלאש בארץ.

לגבי עדשה, אין לי ניסיון עם עדשות אחרות, פרט לאחות הקטנה ה 18-55, יותר מזה אני פשוט לא מכיר, השאלה היא האם ה 18-105 תספק אותי בטיול, או שכדאי לשקול משהו אחר?

ורומק יש את הבלוג הזה הבחור בוחן כמה וכמה עדשות מצלם כמעט את אותו הדבר בכל המבחנים.

http://www.kramery.com/DUarticles/detail.asp?iArt=1241

עריכה אחרונה על ידי bengee

SCANSPEAK

פורסם

תודה על הקישור.

מצאתי רק סקירה על מצלמה מהסידרה הזו, מ 2010, עם שתי עדשות: 50-200 ו 30mm.

לגבי שאלתך, איזו צורת צילום העדשה שברשותך לא מספקת?

מתחדשת*

פורסם

מצד אחד, אם אתה רוצה עדשה אחת לכל הטיול אתה רוצה אותה וורסטילית ככל האפשר. מצד שני זה בא על חשבון איכות, ולרוב צמצם.

אני חושב שזה טווח סביר להסתובב איתו, למרות שמצאתי את עצמי מצלם לא מעט גם על 300 מ"מ בטיול.

פלאש או לא, תלוי בסגנון הטיול, ובסגנון הצילום. אני הסתדרתי בלי.

בקיצור, פלאש הייתי משאיר, ומוסיף עוד עדשה :-) אולי איזו פריים מהירה.

מה חתימה? תתפשטי!

• תוכן חדש...