Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4490 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

עכשיו הזמנתי כרטיסי טיסה לתאריכים 12/5 עד ה23/5 (טס לברלין וחוזר מאמסטרדם).

אני צריך את עזרתכם במספר דברים:

1. איפה עדיף לבלות יותר זמן, במאסטרדם או בברלין - מבחינת אטרקציות? (אני רוצה להזמין מראש מלונות)

2. המלצותיכם לאטרקציות מומלצות בברלין / אמסטרדם - קופי שופס, מעודונים, פארקים וכו'

3. השכרת רכב - הבנתי שהמחיר הוא סביב 650$ לרכב פשוט (למשך כל התקופה), הבעיה שאני בן 22 והבנתי שיש עלויות נוספות של משהו כמו 10 יורו לכל יום. מחירי הדלק שם כמה פה? מה לגבי חנייה? האם בכלל שווה להשכיר רכב? בדקתי פחות או יותר מחירי רכבות, מוניות ואוטובוסים ויוצא שאולי רכב טיפה יותר יקר אבל יש לי ניידות חופשית בלי צורך להמתין ולתכנן מראש את כל הנסיעות...

תודה :)

פורסם

1. חד משמעית - ברלין. אתה יוצא ל-12 יום, חלק את זה 8/4 או 9/3 (לטובת ברלין).

כמובן שאם מה שמעניין אותך הוא בילויים כימיים ותר לגמרי על ברלין.

2. מה דעתך לחפש ברשת? שיטוט קצר באתרים הרשמיים של הערים, שלא לדבר על אין ספור אתרי הדרכה לתיירים, יניבו את המידע המבוקש, כול מידע נוסף כגון שעות פתיחה, מחירים וכו'.

3. אל תשכור רכב. אתה יוצא לטיול עירוני, אין מה לעשות עם רכב בברלין וגם לא באמסטרדם. מדובר בערים אירופיות טיפוסיות עם תחבורה ציבורית משובחת וזולה, לעומת זאת נהיגה בערים תהיה סיוט וחניה יקרה מאד עד בלתי אפשרית. זה נכון גם לגבי טיולים בפרברים, הרכבת הפרברית של ברלין (S-Bahn) מגיעה לרדיוס של לפחות 50 ק"מ והשירות מעולה. בתוך העיר השתמש בתחתית (U-Bahn) ובמידת הצורך באוטובוסים וחשמליות. כנ"ל לגבי אמסטרדם, שהיא קומפקטית ביותר, עם שירות חשמליות רגיל, שירות חשמליות מהירות (שמשמשות בתפקיד רכבת תחתית במרכז העיר) לפרברים, והרכבת הארצית (NS) לשאר המדינה. לדילוג בין הערים חפש טיסת low cost או נסיעה ברכבת - שוב, חיפוש באינטרנט לגבי התאריכים המבוקשים יתן לך את המידע המבוקש. לגבי דלק - למיטב ידיעתי מחירו בערך 10-20% יותר מאשר בארץ, אבל אני לא מעודכן והמחיר משתנה מאיזור לאיזור ומתחנה לתחנה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

באמסטרדם מאוד מומלץ מוזיאון מאדאם טוסו (מוזיאון השעווה),מוזיאון אנה פרנק,מוזיאון הייניקן,מוזיאון הסקס ואם בא לך יש ברחובות האדומים מופע אומנותי (ארוטי כמובן) שמשלב מין ואומנות...אני לא הלכתי אבל חברי הקבוצה שהיו איתי יצאו בשוק מהמופע :lol:

בברלין עדיין לא הייתי,אולי בעתיד.

נ.ב באמת כדאי לוותר על הרכב,רוב הרחובות שם לא מיועדים למעבר כלי רכב בכלל.

עריכה: אם אתה מחלק את הכסף לביזבוזים ומתנות אז תשאיר יותר לאמסטרדם מאשר לברלין,אולי בברלין יש יותר מה לראות אבל כמות הדברים שיש לקנות בחנויות המתנות באמסטרדם פשוט ירוקנו לך את הכיסים.

עריכה אחרונה על ידי GABIUBOGI

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

אם לא היית בברלין אל תפסול אותה כמקום לקניות - כללית גרמניה מדינה זולה מאד, אני חזרתי מברלין וממינכן עם כמות חבילות בלתי נתפסת. העניין הוא שהבחור מתחיל בברלין ומסיים באמסטדרדם, ולהסחב מברלין לאמסרדם ברכבת או בטיסת low cost עם הרבה חבילות יהיה תענוג מפוקפק.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

טוב ירדתי מהרעיון של השכרת רכב.

מה בנוגע למוניות / אוטבוסים? אם נניח אני לוקח מלון לא במרכז העיר (זול משמעותית), מה מחירי האוטבוסים / מוניות שאצטרך לספוג?

אגב ביקשתי את המלצותיכם בנוגע לאטרקציות, אני יודע לחפש בגוגל וכבר מצאתי כמה דברים מאוד מעניינים ;) אבל אני מעדיף לשמוע חוות דעת של אנשים שכבר היו, ניסו וראו :)

פורסם (נערך)

התח"צ בברלין זולה מאד - כרטיס יומי לאדם אחד לכל רשת התח"צ עולה בין 6.70-7.20 אירו (תלוי באיזה אזורים אתה מתכוון לבקר באותו יום). ראה כאן. אם אתם נוסעים כזוג או קבוצה קטנה יש כרטיסים קבוצתיים זולים, בדוק באתר. התחבורה מוחה מאד כך שגם מלון מרוחק נצא במרחק 30 דקות נסיעה ממרכז העיר, ומצד שני גם "מרכז העיר" נרחב מאוד כך שתזקק לתחבורה לקישור בין אתרים. למעשה כרטיס לאזורים AB (הזול ביותר) יספיק לך למרבית הנסיעות, מבחינתך איזור C כולל את פוטסדאם ואת שדה התעופה שנפלד (לא זוכר באיזה איזור תח"צ נמצא שדה טגל).

לגבי אמסטרדם ראה כאן.

למד היטב את שיטות הכרטוס והתיקוף של הכרטיסים - נסיעה ללא כרטיס תקף כרוכה בקנסות די כבדים (כמה עשרות אירו), ומבקרי הכרטיסים יכולים להיות קשוחים מאד ויש להם סמכויות די רחבות.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם

sperial

אני יודע על מה אתה מדבר,גרמניה זה פשוט גן עדן לקניות,בעיקר בתחום הלבוש אבל באמסטרדם יש כאלו מזכרות שבא לך למכור את גופך רק כדי לקנות את כולם

:lol:

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

תראה, הייתי בהולנד לאחרונה לפני 9 שנים, בגרמניה לפני 3-4, כך שאני יותר מעודכן לגבי גרמניה.

מעבר לכך - אל תשכח שאני זקן ממך בדור, כך שהדרישות ותחומי העניין שלי שונים משלך.

פורסם

אז אני מניח שדברים כאלה פחות מעניינים אותך

Dirty+Souveniers+of+Amsterdam.jpg

פורסם (נערך)

דווקא דברים כאלה כן, אם כי הדוגמא האחרונה מתאימה יותר לבריסל.

בעניין המזכרות היה לי קטע נחמד - אשתי נכנסה לאיזו חנות מזכרות ולא שמה לב שהילדים ה"גדולים" (באותו זמן בני 12 ו-10) נעצרו ליד תצוגת הגלויות המרשימה בכניסה לחנות. כמובן שהתצוגה התאימה בדיוק לאיזור שבו היא שכנה - רובע האורות האדומים.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם

בין אמסטרדם וברלין כדאי לקחת טיסה של איזיג'ט.

כיוון אחד (בהזמנה מספיק זמן מראש) תעלה 50-60 יורו (זול יותר מדלק בין הערים).

מחירי הדלק - 1.75 יורו (בנזין, הולנד) , 1.45 (דיזל, הולנד). מחיר הבנזין בגרמניה, כ-20 סנט זול יותר. הדיזל מעט יקר יותר.

מוניות, בשתי הערים, יקרות. עדיף להשתמש באוטובוסים, רכבות , חשמליות , אופניים.

עשה חיפוש לגבי מה לעשות באמסטרדם, היו לא מעט שרשורים והמלצות בשנה-תיים החולפות.

51 קג"מ :shock::lol:

• תוכן חדש...