Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קניית WhatsApp ע"י פייסבוק

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4414 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
5305bcba88e88.png

אמנם הנתונים פה חלקיים, אבל כבר עכשיו אפשר לראות לאן הרוח נושבת ומי תהיה הרכישה הבאה של פייסבוק.

יש אפליקציות כמו Telegram שהן קוד פתוח ולא אוספות מידע עלינו לצורך רווח (אם זה מעניין פה מישהו).

שאגב מתחילה להיות נפוצה פה בארץ ואפילו תורגמה לעברית :)

מה הטבלה המוזרה הזו? דגימה של פחות מ-2000 עונים במדינות שסך אוכלוסיית למעלה מ-2,000,000,000 בני אדם? לא שווה את הביטים על השרת.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
יש לי בעיה עם התזה שלך, אתה מוכן להסביר לי איך ווטסאפ מרוויחה 400 מיליון דולר כל שנה? (שזה הרווח הנקי הצפוי לחברה לפי מכפיל 10 - וגם זה בהנחה סופר לארג'ית שמניות פייסבוק שבהן בוצע התשלום שוות אפס).

השאלה שלך לא נכונה. פייסבוק לא קנו את ווטסאפ בשביל להרוויח 400 מיליון דולר לשנה - יש דרכים יותר טובות לעשות את זה - הם קנו אותה בשביל להשאר רלוונטיים. כמעט כל M&A בעולם הטכנולוגיה מבוסס על הערך המוסף האסטרטגי שהנקנה מוסיף לקונה, ולאו דווקא על ההשפעה של הנקנה על המאזן (מתי פעם אחרונה נמכר סטארטאפ רווחי?).

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

להישאר רלוונטיים בלי להרוויח? אני מעדיף לא להיות רלוונטי ולהשאיר 4 מיליארד דולר אצלי בכיס.

אגב, הסברים מהסוג הזה משכנעים אותי שזו לא בועה, אלא אחו-שילינג של בועה, כי כשכסף יוצא צריך לדעת איך הוא חוזר, ההסבר צריך פשוט שאפילו אימא שלי תצליח להבין אותו, את ההסבר הזה גם אני לא מבין.

פורסם
להישאר רלוונטיים בלי להרוויח? אני מעדיף לא להיות רלוונטי ולהשאיר 4 מיליארד דולר אצלי בכיס.אגב, הסברים מהסוג הזה משכנעים אותי שזו לא בועה, אלא אחו-שילינג של בועה, כי כשכסף יוצא צריך לדעת איך הוא חוזר, ההסבר צריך פשוט שאפילו אימא שלי תצליח להבין אותו, את ההסבר הזה גם אני לא מבין.
אני מבטיח לך שלא תמצא טיפש אחד בבורד של פייסבוק. פייסבוק שילמה 15% מהשווי שלה בשביל להוציא את המתחרה העיקרי שלה מהשוק. אם הם יראו מזומן מהעסקה עם ווטסאפ, אז זה רק בגדר בונוס. אגב, כמה גוגל הרוויחו מהרכישה של וויז? כמה אפל הרוויחו מהרכישה של פריימסנס? כמה פייסבוק הרוויחו מהרכישה של אונאבו? אף אחד מהסטארטאפים האלו לא היה רווחי (או לפחות רווחי יותר מסניף של רמי לוי). עולם הטכנולוגיה לא מתנהל - ואף פעם לא התנהל - לפי חשבון של חנות מכולת. הם קונים טכנולוגיה, או משתמשים, או מונופול. אתה פשוט לא יכול לכמת את זה לפי מכפילי רווח. אתה יכול להגיד שזו בועה, אבל מאחר וזה המצב מאז שחברות הטכנולוגיה קמו בסוף שנות ה60, זה מודל הרכישות וזה המודל של הון הסיכון, והמודל הזה עובד, אז לומר שזו בועה יהיה קצת מגוחך.

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

פורסם

בסופו של דבר כולם עובדים כדי להרוויח.

אם לחברה אין מודל הכנסות שיעביר אותה לרווח, אם לחברה אין הון חוזר - אז תסלח לי אני מעדיף במיקרים כאלה להשקיע בחברה שאני מבין את מודל ההכנסות שלה - רמי לוי למשל.

קשה לי להאמין שבעלי המניות של פייסבוק יקבלו את הרכישה הזו בעין יפה, גם הם השקיעו במניית החברה כדי לקבל דיווידנדים וכדי למכור את המניה בשער גבוה משער הקניה. כדי שזה יקרה החברה צריכה תזרים מזומנים חיובי, פשוט וקל.

פורסם

בישראל אולי אנשים ימשיכו להשתמש כרגיל בוואטסאפ, אותי די מטרידה הרכישה וכמו מאות אלפי משתמשים באירופה שכבר עברו לTHREEMA השוויצרית:

http://techcrunch.com/2014/02/21/bye-bye-whatsapp-germans-switch-to-threema-for-privacy-reasons/

200,000 משתמשים חדשים (לדעתי המספר הזה כבר גדל בכמה עשרות אלפים לפחות) מאז ההכרזה על רכישת וואטסאפ.

אפליקציה מאובטחת מאוד, סכום חד פעמי סמלי של 2$ - שוב, בארץ זה לא יתפוס כי אנשים רוצים דברים בחינם.

THREEMA יכולה 'לשבור את המונופול' ולפתוח את ההרשמה לחינם לתקופה מוגבלת ולאחר מכן אחרי שנה+ (כמו בוואטסאפ) לשלם דמי מנוי אחרי שאתה וכל החברים שלך נכנסים לזה, למרות שלא בטוח שזה יקרה.

בכל אופן עוד אופציה לתחליף בחינם זה TELEGRAM שמבוסס על קוד פתוח.

בשורה תחתונה - צריך להתמקד על אפליקציה כלשהי ו'להעביר' את כל החברים\משפחה לשם.... או להישאר תחת חסותו של הג'ינג'י.

פורסם
בסופו של דבר כולם עובדים כדי להרוויח.

אם לחברה אין מודל הכנסות שיעביר אותה לרווח, אם לחברה אין הון חוזר - אז תסלח לי אני מעדיף במיקרים כאלה להשקיע בחברה שאני מבין את מודל ההכנסות שלה - רמי לוי למשל.

קשה לי להאמין שבעלי המניות של פייסבוק יקבלו את הרכישה הזו בעין יפה, גם הם השקיעו במניית החברה כדי לקבל דיווידנדים וכדי למכור את המניה בשער גבוה משער הקניה. כדי שזה יקרה החברה צריכה תזרים מזומנים חיובי, פשוט וקל.

העמדה שלך לגיטימית ומובנת לחלוטין. יש משקיעים שנמנעים משוק הטכנולוגיה בדיוק בגלל דברים כאלו - כמו באפט, למשל. אבל הוא באמת נמנע, ולא עושה שורטים רק כי המודל לא נראה לו.

הרי תנאי מקדים לכך שפייסבוק תמשיך לגדול ולהרוויח, היא שפייסבוק בכלל תשרוד. השאלה כאן היא אחת - האם ווטסאפ הייתה איום ממשי על פייסבוק, או שלא.

פורסם

אף אחד מאיתנו לא עושה שורטים עדיין, רק חושבים על זה.

ביקשת דוגמאות, והראשונה שקפצה לי לראש היא טוויטר שציינת שלטעמי נסחרת בשווי מוגזם לחלוטין. גם ווייבר נמכרה בשווי שקשה להצדיק אותו, ולא לחברה בסדר גודל של פייסבוק אלא לחברה שנמצאת בבולמוס רכישות, ואצלה הרבה פחות ברור המניע חוץ מאשר רכיבה על המומנטום של השוק.

מה עם גרופון? עם כל העליות והירידות, השווי שלה מונפץ לחלוטין. אלו רק כמה חברות שבפסגה, זה משפיע על כולם, כי רצים מספרים הזויים לחברות הגדולות זה זולג לחברות הקטנות יותר. זו דעתי, לא קביעה.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
אף אחד מאיתנו לא עושה שורטים עדיין, רק חושבים על זה.ביקשת דוגמאות, והראשונה שקפצה לי לראש היא טוויטר שציינת שלטעמי נסחרת בשווי מוגזם לחלוטין. גם ווייבר נמכרה בשווי שקשה להצדיק אותו, ולא לחברה בסדר גודל של פייסבוק אלא לחברה שנמצאת בבולמוס רכישות, ואצלה הרבה פחות ברור המניע חוץ מאשר רכיבה על המומנטום של השוק.מה עם גרופון? עם כל העליות והירידות, השווי שלה מונפץ לחלוטין. אלו רק כמה חברות שבפסגה, זה משפיע על כולם, כי רצים מספרים הזויים לחברות הגדולות זה זולג לחברות הקטנות יותר. זו דעתי, לא קביעה.
טוויטר נסחרת בשווי מוגזם מול מה - ההכנסות שלה? או פוטנציאל המונטיזציה שלה? או המקום שלה בתרבות האמריקאית (היא חלק אינטגרלי בדיוק כמו הטלוויזיה). לדברים האלו יש מחיר. חברה שמרוויחה 0 עם חצי מיליארד משתמשים בהכרח שווה יותר מחברה שמרוויחה 0 עם מאה אלף משתמשים. אני לא יודע להעריך אם החברות האלו נסחרות בחסר או ביתר, אני רק יודע להסביר את הרציונל שהביא אותן לאיפה שהביא. אמאזון, למשל, זו דוגמה מעניינת. אמאזון היא חברה הפסדית, או בעלת רווח זעום לעומת המחזור. נסחרת במחיר שיא. אמאזון נמנעת מלהרוויח, ובאופן יזום שופכת כל דולר של רווח לגדילה. עושים את זה מאז ומעולם, ותראה את השווי שלהם. היית נמנע מלהשקיע באמאזון? גרופאון אכן הייתה בועה, שהתגלגלה מחודש לחודש (הוצאה של מרבית ההכנסות על שיווק ורכישת לקוחות).

פורסם

לגבי אמאזון וגוגל, אני מסכים, הן משקיעות המון בגדילה על חשבון רווחים כרגע, וזה לגיטימי לחלוטין, כי כיוון המוניטזציה ברור.

אלו החברות החזקות, ובהן אכן הייתי משקיע לטווח ארוך, במיוחד כי אני מעריך שהן תהיינה בחזית הAI ותרווחנה המון כסף מכך.

לגבי טוויטר, אני אכן מדבר על פוטנציאל המוניטזציה שלה. מקומה בתרבות האמריקאית מוכר, אבל בסופו של דבר צריך להכניס כסף, ואני לא רואה אותם עושים את זה בצורה שתצדיק את המחיר. יתכן וסביר שאני קטן אמונה.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
לגבי אמאזון וגוגל, אני מסכים, הן משקיעות המון בגדילה על חשבון רווחים כרגע, וזה לגיטימי לחלוטין, כי כיוון המוניטזציה ברור.אלו החברות החזקות, ובהן אכן הייתי משקיע לטווח ארוך, במיוחד כי אני מעריך שהן תהיינה בחזית הAI ותרווחנה המון כסף מכך.לגבי טוויטר, אני אכן מדבר על פוטנציאל המוניטזציה שלה. מקומה בתרבות האמריקאית מוכר, אבל בסופו של דבר צריך להכניס כסף, ואני לא רואה אותם עושים את זה בצורה שתצדיק את המחיר. יתכן וסביר שאני קטן אמונה.
אני גם לא רואה איך טוויטר מכניסה כסף שיצדיק את השווי שלה כרגע. ברור לי שהיא שומרת על כוחה מאותה סיבה שעיתונים הפסדיים התגלגלו שנים - בפלטפורמות כאלו צבור כוח עצום, ויש הרבה גופים שירצו להחזיק בו. אני מאמין שהיא תירכש בסופו של דבר, או על ידי גוגל\אפל או על ידי אחת מחברות המדיה הישנות (אם אלו לא יצאו חבוטות מAOL-TimeWarner וMSNBC ועוד כהנה וכהנה מוטציות של בועת הדוטקום). אני לא יודע אם זה יהיה לפי שווי של 30 מיליארד דולר.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

אז בוצעה הרכישה, מדוע באפליקציית הפייסבוק אין אפשרות לשתף למשל תמונה בוואצאפ בעוד שכן ניתן לעשות זאת עם טויטר/פליקר/ועוד מלא אפשרויות וקשקושים

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה

• תוכן חדש...