Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

החלפת רכב או גפ"מ ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4492 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים,

ברשותי גולף 2001 עם מנוע 2 ליטר- השקעתי ברכב הזה המון.

בקרוב אני מתחיל ללמוד ואצטרך לנסוע מידי יום מפתח תקווה להרצליה (פשוט אין תחבורה ציבורית נורמלית).

הבעיה היא נטו כלכלית - מנוע 2 ליטר ששותה 1:9 ישחוט לי את הכיס אם אשתמש בו מידי יום.

לכן חשבתי למכור את הרכב (מחירון 22,000 ) להוסיף 5K ולהביא רכב חסכוני יותר עם מנוע קטן- משהו כמו 206

מבאס לי את הצורה שאחרי כל ההשקעה שלי אני לא אהנה באמת מהרכב ושמישהו אחר שיקנה אותו יהנה.

לכן חשבתי במקום למכור ולהוסיף 5K , להתאמץ קצת יותר ולקנות מערכת גפ"מ איכותית .

רגע לפני שאני מקבל החלטה, אני רוצה לשמוע את דעתכם ..

האם שווה לרכוש רכב אחר או להשאיר את הקיים עם מערכת גז?

סיאט מי - בציר 2014

----------------

הבלוג שלי

פורסם

ממליץ מאוד על הגז , יש ברשותי לנסר 2006 מאז שהיא יצאה מהחברה היא מוסבת ונוסעת על גז .

מותקנת מערכת איטלקית והרכב ממש חסכוני אני מתדלק 220 שקל ונוסע באזור ה700 ק״מ

מקווה שעזרתי .

C200k W204 & C180k W203 coupe

פורסם

1. אתה חי בסרט אם אתה חושב שתוכל למכור את הרכב במחיר מחירון או אפילו קרוב לזה.

2. בתקציב של 20000 ש"ח (ריאלית מה שיהי לך ביד אחרי שתוסיף 5K) תוכל לרכוש שגם תצטרך להשקיע המון, הרבה יותר ממה שתחסוך בצריכת הדלק.

3. מערכת גז גם היא תעלה לך בערך 6000 ש"ח, ובנסועה שלך יקח לך כמה שנים להחזיר את ההשקעה.

שורה תחתונה: אם אין לך סכום הגון להוסיף - תשאר עם מה שיש. יש לך רכב מושקע והתוספת שתשלם על צריכת הדלק תהיה (כנראה) קטנה יותר מכל שדרוג כזה או אחר שתעשה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
1. אתה חי בסרט אם אתה חושב שתוכל למכור את הרכב במחיר מחירון או אפילו קרוב לזה.

2. בתקציב של 20000 ש"ח (ריאלית מה שיהי לך ביד אחרי שתוסיף 5K) תוכל לרכוש שגם תצטרך להשקיע המון, הרבה יותר ממה שתחסוך בצריכת הדלק.

3. מערכת גז גם היא תעלה לך בערך 6000 ש"ח, ובנסועה שלך יקח לך כמה שנים להחזיר את ההשקעה.

שורה תחתונה: אם אין לך סכום הגון להוסיף - תשאר עם מה שיש. יש לך רכב מושקע והתוספת שתשלם על צריכת הדלק תהיה (כנראה) קטנה יותר מכל שדרוג כזה או אחר שתעשה.

תודה על התגובה :) שינית לי קצת את הפרספקטיבה

סיאט מי - בציר 2014

----------------

הבלוג שלי

פורסם

זו בדיוק היתה הכוונה:lol:

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

המרחק בין הרצליה לפ"ת הוא 11 ק"מ, נגיד 30 ק"מ ליום.

30 כפול חמישה ימים בשבוע כפול ארבעה שבועות בשנה כפול שנים עשר חודשים (לא הורדתי עדיין חופשות) יוצא 7200 ק"מ בשנה.

7200 לחלק ל9 שווה מספר הליטרים שתתדלק, 800.

800 כפול 7 שקל לליטר יוצא 5600 שקל בשנה.

אם תתדלק בגז באופטימלי אתה תחסוך 40 אחוז, שזה אומר 2240 שקל בשנה.

יקח לך יותר משלוש שנים להחזיר את ההשקעה על מערכת גז.

אבל הכל תלוי במזל שלך ושל כולנו כמה יעלה ליטר בנזין וכמה יעלה מקבילו בגז.

צריך לקחת בחשבון שמשרד התחבורה מעוניין להעביר את כל הרכבים לגז טבעי השאלה מתי זה יקרה.

וגם אם זה יקרה לא בטוח שהמערכת שלך תתאים כי היא מתאימה לגפ"מ ולא כל כך לגז טבעי שהוא שונה בהרכבו.

הונדה סויויק 2002 מבסוט עד הגג! כי התקנתי עליו גגון והוא מכועררר...:roll:

פורסם

אל תחליף,

אתה לא תקבל 22,000 גם אם הרכב שלך מלוקק, מספיק שתקנה סופר מיני משומשת ותצטרך לבצע יישור קו שיקזז לך את החיסכון בדלק שהשגת.

גם גפ"מ לא מומלץ עבור נסועה לא גבוהה כמו שלך, ומה גם שלא כל מכונאי מעוניין לטפל ברכב שהוסב לגפ"מ.

לדעתי תסגל לעצמך נסיעה חסכונית, תנסה לצאת בשעות עם כמה שפחות בפקקים ואולי תשקול להתקדם עם הרכב עד לנקודה שממנה ניתן לקחת תחבורה ציבורית יעילה. או לשלב נסיעה עם אופניים חשמליות.

פורסם

לדעתי תסגל לעצמך נסיעה חסכונית, תנסה לצאת בשעות עם כמה שפחות בפקקים ואולי תשקול להתקדם עם הרכב עד לנקודה שממנה ניתן לקחת תחבורה ציבורית יעילה. או לשלב נסיעה עם אופניים חשמליות.

זה כנראה מה שאעשה.

אשתמש ברכב פשוט מהבית לרכבת.

סיאט מי - בציר 2014

----------------

הבלוג שלי

פורסם

אני לא הייתי מוכר.

בעצם כן, עשיתי את זה לפני כשנתיים, הייתה לי בורה 2001 מנוע 2.0 אוטומט שמורה מאוד.

מכרתי אותה לא בגלל שצרכה 1:9.5, אלא שלא קיבלתי סיפוק מבחינת כוח ביחס לצריכה.

אם אתה מבסוט אל תמכור, השוק של ה-2.0 מת וגם לא תצליח לקבל מחיר כזה.

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם

אני דווקא הייתי קונה אופניים חשמליות, והייתי משתמש בהם בכל יום שזה מתאפשר. זה גם משפר הישגים לימודיים (המעט פעילות גופנית) וגם יחסוך זמן פקקים.

לגבי גפ"מ, אני לא מצליח לראות איך המגיבים כאן עשו את החשבון. כל אלו שכתבו שלא כדאי, דווקא חישבו שזה כן כדאי. אתה מתחיל ללמוד, אז אני מניח שחשבון פשוט אתה יודע. אז אם אתה מחזיר את ההשקעה אחרי כמה שנים, זה אומר החזר השקעה 25-35% בשנה. שזה מעולה. תלוי כמובן במחיר המערכת וההתקנה, ובכמות הק"מ בפועל שתהיה בשנה. שיכולה גם להיות יותר ממה שחשבת בהתחלה. ויכולה להיות פחות, אם יהיה אופניים חשמליות.

בהצלחה.

• תוכן חדש...