Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4494 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

במקום העבודה שלי שינו את תנאי הליסינג, מי שמחזיר את האוטו מקבל תוספת שכר

הבנתי את הרמז, אני הולך לקנות מכונית :-)

מי אני ומה אני מחפש:

אני מחפש אוטו בטוח, אמין ושהעלות הכוללת שלו תהיה נמוכה. פחות חשוב לי שהוא יהיה מגניב / מהיר / עם היגוי מושלם. העיקר שלא יהיה מעפן.

גודל: אנחנו זוג עם תינוקת. אני מתכנן להחזיק את הרכב לפחות 3 שנים, אז צריך שיהיה מקום ל 2 ילדים

גיר: האישה רוצה אוטומט. היא נוסעת את רוב הקילומטראז' אז ניתן לה...

נסועה: בין 23,000 ל 27,000 בשנה. הרוב בין עירוני, עם קצת פקקים ביציאה מת"א

אני מעדיף רכב לא גדול, שיהיה קל למצוא חניה. בהחלט אפשר האצ'בק או סטיישן קטן

אפשר דיזל, למרות שקצת מדאיג אותי שמחיר הסולר הרבה יותר תנודתי ממחיר הבנזין.

יש לי מספיק כסף בצד כדי לקנות רכב חדש, מה שמעניין אותי זה העלות הכוללת של הרכב.

עלות כוללת = טסט + דלק + ביטוח + אחזקה, יש גם ירידת ערך, ויש גם את נושא המימון... מצד אחד הכסף ששוכב באוטו לא מרוויח תשואה, אז יד שניה לוקח. מצד שני אם יש מבצע מימון אצל היבואן בריבית מצחיקה אז הרכב החדש לוקח.

ולפני שאתם אומרים שהתשואה על הכסף היא כמעט 0%, קחו בחשבון שאני עושה 15% בשנה בממוצע, אז אני לוקח בחשבון 5% עד 10% תשואה אלטרנטיבית על הכסף ששוכב באוטו.

החבר'ה בעבודה מדברים על סקודה אוקטביה החדשה, כי היא גדולה וחסכונית, אבל נראה לי שאפשר למצוא משהו שיהיה יותר זול וקצת פחות עצום.

מה דעתכם?

פורסם

הנסועה שלכם גבוהה מהממוצע השנתי בישראל שעומד על כ-17,000 קילומטרים בשנה. נסועה גבוהה כזאת גוררת הוצאות דלק גדולות יותר וירידת ערך גדולה יותר בסיום התקופה. לכן, אם תקנה רכב חדש קח בחשבון שירידת הערך שלך תהיה גבוהה מהמקובל בשוק, שהוא גם ככה מאוד גבוה. צא מנקודת הנחה שבקניית רכב חדש אתה הולך לאבד כמעט 50% משווי הרכב בשלוש השנים הראשונות. רכב שנמכר לפני שלוש שנים ב-120 אלף ש"ח נמכר היום בכ-60 אלף ש"ח, אולי קצת יותר אם מדובר ברכב משפחתי מבוקש עם קילומטראז' נמוך (שלרכב שלך, כאמור, לא יהיה).

כך שמבחינה כלכלית, די ברור שאין הצדקה לרכישה של רכב חדש.

אבל לרכישה של רכב חדש יש הרבה הצדקות אחרות. קודם כל, הרבה יותר קל למצוא רכב חדש שמתאים לצרכים ולתקציב שלכם. ברכב משומש צריך לחפש בלוחות, להתרוצץ בין סוכנויות וגם לבזבז זמן על סוחרי מדרכה שמנסים למכור לך זבל.

שנית, יש את אלמנט האחריות והשקט הנפשי. כשאתה קונה רכב חדש יש לך שנתיים-שלוש של שקט נפשי, אפס תקלות. בפעם בשנה טיפול (במקרה שלך קצת יותר) וזהו. גם אם יש תקלה, אתה זורק את הרכב במוסך מורשה ויוצא אחרי שעה עם רכב חלופי. לא בעיה שלך. ברכב משומש אתה צריך לקחת בחשבון אלמנט כלשהוא של חוסר וודאות במשוואה. אולי יהיו תקלות ואולי לא. מתישהו תצטרך להחליף מצבר, וצמיגים, ולעשות טסט, ולמצוא מוסך מקצועי אבל לא יקר... מניסיוני, למהנדסים מאוד קשה עם הסעיפים האחרונים.

בשורה התחתונה, אם אתה מסתכל על זה מבחינה כלכלית טהורה כנראה שעדיף לך לקנות איזו גרוטאה ב-3,000 ש"ח, לנסוע איתה עד שהיא תיתקע ואז לזרוק אותה לגריטה. אין הוצאות אחזקה, ביטוח זול במיוחד ורוב הכסף שלך נשאר באפיקי ההשקעה שלך כשהוא מרוויח 15% לשנה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אני יודע שהנסועה גבוהה מהממוצע, אבל לא לקחתי בחשבון שירידת הערך אצלי תהיה גבוהה יותר. תודה.

לגבי לקנות גרוטאה - היא תיתקע די מהר, וזה גם יעלה כסף, אבל הכסף הגדול יילך לעו"ד לענייני גירושין :shock:

פורסם (נערך)

0. שכחת לציין את הפרט החשוב ביותר: תקציב!!

1. מצד אחד ציינת שיש לך כסף למטרה זו, מצד שני ציינת מימון. מה עדיף לך?

2. אתה מתעניין במימון על ידי היבואן\סוכנות - ממליץ לך להתחיל בבדיקה בבנק בו מתנהל חשבונך. סביר מאוד שהמימון, אם תזקק לו, יהיה בתנאים יותר נוחים, אבל אי אפשר לדעת לפני בדיקה.

3. אין שום סיבה להחליף רכב שנרכש חדש חדש כעבור 3 שנים, גם אם הוא מגיע ל-75,000 ק"מ. בהחלט ניתן להחזיק את הרכב תקופה כפולה בלי בעיות מיוחדות (אלא אם נפלת על לימון), ואז ההפסד במכירה יהיה יותר קטן, כיון שאותו אחוז הפחתה בערך הרכב יתפרש על מחיר מחירון יותר נמוך. וכיוון שעיקר הנסועה תהיה בין עירונית השחיקה לא צפויה להיות גבוהה, כלומר אינך צפוי לטיפולים חריגים. אישית אני מעדיף לרכוש רכב חדש ולהחזיקו 6-8 שנים ולא להתעסק עם החלפת רכב מיד שניה כל 3 שנים, עם כל ההתרוצצות בחיפוש רכב והקושי במכירת הקודם. כנראה שגם מבחינה כלכלית ההפרש לא יהיה גדול, אבל קשה לחזות את התנהגות השוק בטווח מספר שנים כך שכל נסיון לניבוי יהיה מסוכן.

4. בשוק מסתובבות הרבה תוכניות "ליסינג פרטי" בכל מיני שמות שונים ומשונים לשיטת מימון שמבוססת על מקדמה, תשלום חודשי לא גבוה והחזרת הרכב כעבור כ-3 שנים. ממליץ לך לחפש בפרום שרשורים העוסקים בשיטה זו כדי ללמוד על הבעיתיות שבה. הפיתוי הוא בסכום ראשוני הנמוך יחסית, המלכודת מחכה בסיום החוזה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

היי

הייתי בלבטים דומים לשלך,

החלטתי על סיטרואן סי 4 דיזל רובוטית,

מאוחד חסכונית האצ׳בק מפנקת באבזור נוחה לנסיעה מושבים מצויינים.

בת שנתיים שירדה כבר חזק במחירון וגם מעבר.

חסרונות, נדירה , גיר רובוטי שדורש התרגלות.

פורסם

עם נסועה כזאת לדעתי הכיוון צריך להיות פלואנס דיזל, אם אתה לא רוצה חדש אז אפשר לחפש משומשת בטרייד אין של קרסו והיא גם תגיע עם אחריות מסויימת.

פורסם

לפי החשבונות שלי עולה לי אותו דבר לקנות רכב יד2 "רגיל" או רכב חסכוני חדש, אם אני מחזיק אותו 5 שנים ומעלה והוא באמת חסכוני.

התקציב לא ממש מוגבל, מחיר הרכב נכנס לחשבון שלי דרך ירידת הערך. אם הרכב יקר, ירידת הערך תעלה לי יותר. בתכלס זה יוצא שמעל 140,000 זה פחות אטרקטיבי.

כנראה שהכי זול זה לקנות רכב חסכוני בן שנה שנתיים מיד2, אבל אין הרבה כאלה בשוק ואני לא בונה על זה. יש מגבלת זמן לפני שחוזה הליסינג החדש ייכנס לתוקף...

עשיתי חריש עמוק בסופ"ש, ואלה המועמדים:

סיטרואן C3 Picasso או C4 - שניהם דיזל

רנו מגאן או מגאן אסטייט (סטיישן) - שניהם דיזל. (אפשר גם פלואנס, אבל אני מעדיף לא סדאן)

טויוטה אוריס סטיישן היברידי - נסעתי על אוריס של חבר, לא אהבתי בכלל. אני אראה את הסטיישן, אולי בו יש מקום לזוז

יש גם טויוטה ספייס ורסו וסיאט טולדו, למרות שהם קצת גבוליים בצריכת הדלק

לא נהגתי באף אחת מהמכוניות האלה חוץ מאוריס היברידי האצ'בק.

אין לי שום בעיה עם דיזל, את שנותיי הראשונות כנהג העברתי על ברלינגו ואסטרה דיזל ידני ומאוד נהניתי.

סימן השאלה הכי גדול מבחינתי זה אמינות. אין לי מושג מה האמינות של המכוניות האלה, ולא מצאתי נתונים נורמליים...

אשמח אם תוכלו לעזור לי לקצר קצת את הרשימה לפני שאני הולך לסיבוב באולמות התצוגה, תודה!

פורסם

סיטרואן c3 פיקאסו ו-c4 אין בתצורת דיזל-אוטומט. זאת אומרת, יש על הנייר, אבל זה גיר רובוטי וזה פחות מומלץ. הידני אחלה, אבל האישה לא מרשה.

אם הנסיעות שלך הן בעיקר בין עירוניות אז הדיזל מומלץ יותר מההיברידיות. היתרון הגדול של הטויוטות ההיברידיות הוא בנסיעות פרבריות, שם אפשר לנצל טוב יותר את המערכת ההיברידית.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

לאור התקציב הגמיש והלוז הקצר אני מציע לך לרכוש רכב חדש ולתכנן להחזיק אותו 6 שנים.

להחליף חדש כל 3 שנים משמעותית יקר מלהחליף חדש כל 6.

דיזל נשמע הגיוני ונכון.

סיטרואן נותנים לדעתי 5 שנות אחריות כף שזו נוסחה מנצחת.

ובתכלס אם יש לך כסף בצד ואתה עושה 15% תשואה בשנה בממוצע אז החיים שלך דבש גם ככה.

פורסם

אני אישית מאוד אוהב את המגאן דיזל, היא חסכונית חזקה ומאובזרת ולא "נראית" דיזלית. זהו גם הרכב האישי שלי מהעבודה.

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

לצד הדיזלים אולי כדאי לשקול גם מכוניות "משפחתיות מינוס"כמו קייה ריו חדשה או כמעט חדשה.

לחלופין משומשת צעירה מטרייד של אחד היבואנים במימון נוח ואחריות כלשהי. [קנה בזול ומכור בזול]

עם תשואה של חמישה עשר אחוז לשנה, אולי כדאי לרכוש חדשה במימון ולהפנות כספך להשקעה.

אני תוהה כיצד משיגים תשואה כזו תוך סיכון סביר שלא בסכומים קטנים לספקולציה.

• תוכן חדש...