Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פגיעה במרכב הרכב??

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4500 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום. ברשותי סקודה פאביה ספורט 2011

הרכב עבר תאונה קלה בדלת אחורית שמאל. מתוצאת הפגיעה הוחלף כנף שמאל אחורית ביחד עם סף המדרכה, הוחלף סרן אחורי.

השאלה שלי היא כזו. במכון בדיקה אומרים לי שהרכב נפגע במרכב הרכב וישנה פגיעה בעמוד אחורי, האם זה נחשב לפגיעה בשילדה(שאסי)??

החלפת כנף + תיקון סף מדרכה והחלפת סרן אחורי משמע שילדה???

פורסם

זה ממש לא נשמע כמו פגיעה קלה.

החלפת "כנף אחורית" היא פגיעה בשלדת הרכב שכן היא מצריכה חיתוך וריתוך כנף חדשה, והכנף הזו, בניגוד לכנף קדמית, מהווה חלק משלדת הרכב.

לא ברור מה בדיוק החליפו בסרן האחורי, אבל קשה לי להאמין שהעסק יושב שם כמו ביום שהוא יצא מהמפעל.

אני מקווה שקיבלת ירידת ערך נאה מהביטוח, נשמע שיהיה קשה מאוד למכור את הרכב במחיר נורמלי.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
זה ממש לא נשמע כמו פגיעה קלה.

החלפת "כנף אחורית" היא פגיעה בשלדת הרכב שכן היא מצריכה חיתוך וריתוך כנף חדשה, והכנף הזו, בניגוד לכנף קדמית, מהווה חלק משלדת הרכב.

לא ברור מה בדיוק החליפו בסרן האחורי, אבל קשה לי להאמין שהעסק יושב שם כמו ביום שהוא יצא מהמפעל.

אני מקווה שקיבלת ירידת ערך נאה מהביטוח, נשמע שיהיה קשה מאוד למכור את הרכב במחיר נורמלי.

איתמר

במכון בדיקה הבוחן אמר שהרכב נפגע במרכב. מה זה מרכב? שאסי? הוא טוען שלא ואתה אומר שכן??

פורסם

העיברות של "שאסי" זה שלדה. שלדתו של רכב נוסעים מודרני אינה מורכבת מזוג קורות אורך וזוג קורות רוחב המייצרות את המסגרת עליה המרכב יושב (כמו משאיות או טנדרים) אלא ממבנה אחוד. למעשה כל המעטפת של הרכב הינה חלק מ"שלדת" הרכב, והיוצאים מין הכלל הם הפגושים, מכסה המנוע, הכנפיים הקדמיות ודלתות הרכב. כל חלק אחר מהווה למעשה חלק משלדת או מרכב הרכב ולכן כל פגיעה חמורה משמעותה פגיעה בשלדת הרכב אשר בעלת השלכה פוטנציאלית על בטיחות הרכב בשעת תאונה או יציבותו על הכביש.

כאשר חותכים ומרתכים כנף אחורית (למשל) ישנה פגיעה בחוזק השלדה באיזור הנחתך. למראית עין אולי הכל יהיה בסדר, אבל במקרה של תאונה האיזור המרותך מהווה נקודת כשל אפשרית לקרע המרכב, פשוטו כמשמעו.

צירפתי לינק לאתר שמראה הדמאה של שלדת רכב מודרני, אני מניח שזה יבהיר את התמונה.

http://www.carbodydesign.com/gallery/2012/11/honda-launches-n-one-minicar/21/

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תוכן חדש...