Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיכום שנה וקצת עם הגולף.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4500 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

לרגל שנה ושבוע וחצי עם הגולף החלטתי לכתוב סיכום קצר.

מדובר בגולף TDI שנת 99', 110 כ"ס גיר רגיל.

הרכב נקנה ב31.1.13 עם כ-312KKM מיד ראשונה, 00 ברשיון, תמורת 14K ש"ח.

הרכב היה מטופל מיומו הראשון אצל פליקס בת"א (מורשה) כולל היסטורית טיפולים מלאה.

כיום מטופל על ידי לפי הספר של בנטלי ואלזה (ה"ספר" טיפולים של VW העולמית) שהורדתי לאחרונה.

מבחינת אחזקה :

לא יצא לי להחליף חלקים משמעותיים, ובכלל חוץ ממשאבת הזרקה לא הוחלפו יותר מדי חלקים למעט טיפולים שוטפים.

אני החלפתי במסגרת היישור קו טרמוסטט, בית טרמוסטט, צינוריות ואקום, צינורות עודפי סולר מהמזרקים, שסתום ואקום ל-EGR, מוביל מדיד שמן מנוע, זרוע הגה שמאל, תותבים למשולשים, כריות בולמים, ידית איתות.

בטיפולים שוטפים בשנה החולפת החלפתי את כל המסננים, שמנים, נוזל בלמים, נוזל קירור G12+, תושבת גיר, מאוורר גדול לרדיאטור ועוד כמה דברים קטנים.

עברתי איתו עד היום כ28KKM רובם בינעירוניים (ירושלים לצפון).

לא היו תקלות חמורות או בכלל, וכל התקלות שהיו נפתרו בכמה דקות עבודה.

בשבועות הקרובים אני מתכנן לצפות את הרכב בפלסטי דיפ שחור מט, להחליף פנסים לפנסים עם DRL מובנה ועוד שינוים קוסמטים.

הצריכת דלק הממוצעת שלו היא בסביבות ה1L-20KM, והכי טוב שהגעתי איתו זה 1L-21.63KM.

לסיכום:

האוטו התברר כרכישה מוצלחת. לא חסר כוח החל מ1300 סל"ד לכל אורך טווח הסלד ללא טורבו לג. המומנט די לינארי.

נוחות נסיעה טובה. אמינות טובה.

VW MK5 Golf 2.0TDI

פורסם

תודה על השיתוף,היה מעניין אם הייתה מוסיף מחירים של החלפים,כמו כן עלות טיפול.

אצלנו בבסיס היה חייל עם TDI מט שחורה,נראית על הגולף מאוד יפה.

מה צריכת הדלק הממוצעת?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

את היישור קו עשיתי חצי במוסך של אבא שלי לפני שהוא נסגר אז לא שילמתי.

רפידות קדמיות, תותבים למשולשים, זרוע הגה כריות בולמים ועוד כמה תיקונים קטנים עשיתי אצל רון בסביבות 2200.

כל שאר החלפים לטיפול שוטף : מסנן שמן-30, מסנן אוויר-50, מסנן מזגן-50, שמן מנוע שמתי קסטרול ב200 וליקווי מולי ב150, נוזל בלמים-30 לליטר, נוזל קירור לא מדולל לדילול 50-50- 30 תושבת מנוע -250.

כל החלקים תואם מקור. אותו חלק כמו מקורי רק בקופסאות של יצרן החלקים ולא vw.

את הטיפולים אני עושה לבד ולכן עולה לי רק החלקים.

בנוסף אני מחליף בקרוב 4 בולמים בסביבות 1300 ש״ח. קדמיים זקס ואחוריים בילשטיין כנראה.

עריכה אחרונה על ידי yossi1290

VW MK5 Golf 2.0TDI

פורסם

לא רק שזו אחלה קנייה ביחס למחיר, לדעתי ולטעמי אין לגולף tdi מתחרים עד איזור ה 30k.

הרים של מומנט.

צריכת דלק ללא מתחרים (אולי היברידים חדשים יותר יכולים להתהדר בצריכה כזו, בשקלול המחיר אין פה תחרות.)

רכב מוצלח מאד, מזל/חבל שיש סלידה בארץ מרכבי דיזל.

תהנה מהרכב!

SCANSPEAK

• תוכן חדש...