Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4502 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

ברשותי קיה פיקנטו שקניתי מליסינג והגיע הזמן לעשות לה טיפול 30,000 במוסך מורשה (הטיפול הקודם נעשה אצל חברת הליסינג).

הטיפול, שעלה 425 ש"ח הרגיל כולל:

- אטם לפקק ריקון שמן

- מסנן שמן

- שמן מנוע

- נוזל בלמים

התוספות, שעליהן דורשים ממני עוד 1135 ש"ח:

- רפידות בלם קדמי

- מסנן אוויר (גם למזגן)

- מסיר משקעי

- צלחות בלם קדמי

רציתי לשמוע את דעתכם לגבי התוספות- האם כולן נחוצות או שיש פה "ניפוח" של המוסך? ברור לי שזה משתנה מרכב לרכב ומנהג לנהג אבל האם זה הגיוני בסה"כ?

אוכל לצרף צילום של הצעת המחיר של המוסך אם צריך, סה"כ 1560 ש"ח

תודה לעוזרים!

פורסם

תשמע - לפעמים מגיע גם זמן החלפת רפידות הבלמים והדיסקיות. אני לא רואה את זה כתוספת (למרות שמבין את גישתך), אלא כצורך הכרחי (במידה וצריך באמת, אבל כאן נכנסת הנקודה של כמה אתה נותן אמון במוסך שלך שלא יבצע "סתם" עבודות). קח בחשבון גם בלאי יותר גדול לבלמים קדימה מאשר אחורה.

לגבי החלפת מסנן אויר - למנוע - תחליף. גם למזגן (תרגיש יותר יעילות של מפוח המזגן. חוץ מזה - גם בבית מנקים את הפילטר של המזגן מעת לעת. ברכב - מחליפים).

לגבי מסיר משקעים - לא יודע ...:|

alfa 156 2.5.

פורסם

על מסיר משקעים הייתי מוותר, לגבי צלחות- נשמע לי מעט מוגזם ל-30k ק"מ. נסה להתייעץ לגבי זה עם עוד מישהו.

כל השאר לדעתי נחוץ.

• ספונסר פורום
פורסם

בלמים זאת לא תוספת, זה אביזר בטיחותי. בהחלט יכול להיות שהבלמים נשחקו לאחר 30 אלף קילומטרים, במיוחד ברכב אוטומטי שנוסע בעיקר בעיר.

על מסיר שומנים כנראה שהיה אפשר לוותר, אבל אני מניח שהוא לא עלה יותר מכמה עשרות שקלים לכן זה די זניח.

מסנן מזגן יש להחליף על פי הוראות היצרן. בפעם הבאה תוכל לעשות זאת לבד, במחיר נמוך יותר. ההחלפה פשוטה מאוד.

פורסם

עם הטיפול של מוסכי הליסינג לא הייתי מוותר על פלאש טוב למנוע צעיר כדי שיעבוד כמו שצריך בהמשך. בדוק אם ביצעו טיפול במוסך מורשה קיה, אם לא תעשה פלאש.

התענוג שמוביל אותך

פורסם

שאלה נוספת, מה לגבי המחיר? 1135 ש"ח? סביר?

המוסך הוא אכן מורשה, רק רציתי לדעת שהגיוני להחליף רפידות בלמים ודיסקיות אחרי 30K,

כי אין לי באמת דרך לדעת אם היה צורך או שסתם "הכניסו" לי אותם על הדרך.

תודה אנשים עזרתם לי המון!

פורסם

החלפה של רפידות ב 30K היא הגיונית. כך גם לגבי הדיסקים, תלוי מה היה מצבם.

לפעמים אפשר לבצע חריטה של הדיסקים (זה תלוי בעובי הדיסק) ולחסוך בעלות.

המחיר ששילמת הוא הגיוני למוסך יבואן.

אפשר לחסוך אם מוותרים על תוסף ומחליפים לבד את הפילטר של המזגן אותו קונים לבד בעלות נמוכה יותר.

• תוכן חדש...