Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עזרה ברכישת ZX אוטומטית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7887 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

אני חדש בפורום ולא מבין הרבה במכוניות .

אני מחפש ZX אוטומטית בתקציב של בין 7-10 K .

לקחתי אתמול רכב לבדיקה

הרכב מודל 93 , יד 4 , 120,000 ק"מ , אוטומט .

המנוע חדש (לדברי המוכר משופץ מיבוא) , ו 4 גלגלים חדשים לגמרי .

מבחינה חיצונית ישנן דפיקות בפח אבל לא דברים קריטיים

בגג ובמכסה המנוע הצבע שרוף

במכסה הבג'ז יש קרע בחלק מפיברגלס שנמצא בחיבור שבין הדלת של תא המטען לצירים מעל למוט ההידראולי בצד שמאל .

בבדיקה במכון עולה ש :

בלמים : "רפידות הבלמים שחוקות ,הבלימה לקויה "

מנוע : " דליפות לחץ בינוניות בצילינדרים ,תושבות מנוע פגומות , דפיקות מערכת שסתומים וזימון , קורוזיה בלוק מנוע , קורוזיה וסימני נזילה בחיבורים

העברת כח: "חופש ונקישות בציריות,דיפרציאל רועש ,נזילות שמן במערכת הנעה ,שמן כהה ,בלאי דיסקיות הילוכים, החלפת הילוכים לקויה , נקישה בשילוב הילוכים , חופשים במנגנוני הילוכים "

המוכר דורש על הרכב 8 K ובעיקבות הליקויים הצעתי למוכר 7 K .

מה דעתכם ?

האם כדאי ללכת על הרכב ב 7-8 K ואחר כך לתקן את כל הליקויים ?

אשמח לשמוע את המלצותיכם .

תודה מראש

פורסם

תבקש לראות את כל האישורים על המנוע , לא נשמע בכלל כמו מנוע משופץ ( אגב תחליט או משופץ או מיבוא) .

יש לך פה בעיות כמעט בכל דבר חשוב

נראה שעם הרכב הזה גם ככה תוציא עוד 7-8 .

אנו הולכים בדרך, כדי להבין את הדרך שבה אנו הולכים.

פורסם

לא מצאתי במחירון ,

מה ההפרש בין המחיר למחיר המחירון?, נראה שיש לך הרבה עבודה כאן, המנוע נשמע במצב רע ,

נראה לי שאם אתה קונה רכב ב 7000 לא ממש יהיה לך כסף לתיקונים (בטח שלא גדולים)

לדעתי רכב ישן עדיף שלא יהיה אוטומטי כיוון שאם הולכים לך ההילוכים אתה בבעיה קשה

דבר שני כל בעיות הנזילות והקורוזיה יביאו לסיום חייו של המנוע תוך זמן די קצר + על תושבות יפילו אותך בטסט.

אני אישית קניתי רכב עם תוצאות דומות במנוע (פרט לרעשי שסתומים) והבעלים הוריד לי את המחיר של מנוע חדש.

נוסע על:

טויוטה פריוס 2019.

טויוטה קורולה 2008 רובוטית.

פורסם
לא מצאתי במחירון ,

מה ההפרש בין המחיר למחיר המחירון?, נראה שיש לך הרבה עבודה כאן, המנוע נשמע במצב רע ,

נראה לי שאם אתה קונה רכב ב 7000 לא ממש יהיה לך כסף לתיקונים (בטח שלא גדולים)

לדעתי רכב ישן עדיף שלא יהיה אוטומטי כיוון שאם הולכים לך ההילוכים אתה בבעיה קשה

דבר שני כל בעיות הנזילות והקורוזיה יביאו לסיום חייו של המנוע תוך זמן די קצר + על תושבות יפילו אותך בטסט.

אני אישית קניתי רכב עם תוצאות דומות במנוע (פרט לרעשי שסתומים) והבעלים הוריד לי את המחיר של מנוע חדש.

תודה על התגובה וגם למגיב מעליך .

חשבתי באמת על כל מה שציינתם בתגובות ונראה לי שעדיף לרדת מהאוטו ולחפש אקזמפלר במצב טוב יותר .

מה דעתכם באופן כללי על ZX אוטומטית ?

פורסם
המנוע חדש (לדברי המוכר משופץ מיבוא) סביר להניח שהמנוע מפירוק, ו 4 גלגלים חדשים לגמרי .

מבחינה חיצונית ישנן דפיקות בפח אבל לא דברים קריטיים

בגג ובמכסה המנוע הצבע שרוף

במכסה הבג'ז יש קרע בחלק מפיברגלס שנמצא בחיבור שבין הדלת של תא המטען לצירים מעל למוט ההידראולי בצד שמאל .

הדבר היחיד שהייתי מתקן זה הקרע בפיברגלס ומדובר ב-200-300 ש"ח לכל היותר

בבדיקה במכון עולה ש :

בלמים : "רפידות הבלמים שחוקות ,הבלימה לקויה " זה חלק מתחזוקה שוטפת וחייבים לחדש את הבלמים

מנוע : " דליפות לחץ בינוניות בצילינדרים ,תושבות מנוע פגומות , דפיקות מערכת שסתומים וזימון , קורוזיה בלוק מנוע , קורוזיה וסימני נזילה בחיבורים חוץ מתושבות המנוע שיש לבדוק אם זה לא כסת"ח ולהחליף אם צריך, הבלאי הוא בהחלט סביר לגיל - רק לבדוק שמתמשים במים ירוקים ולא במים רגילים. יש להחליף תושבות מנוע אם נדרש

העברת כח: "חופש ונקישות בציריות,דיפרציאל רועש ,נזילות שמן במערכת הנעה ,שמן כהה ,בלאי דיסקיות הילוכים, החלפת הילוכים לקויה , נקישה בשילוב הילוכים , חופשים במנגנוני הילוכים " ציריות יש להחליף זה בטיחותי ואין ברירה

המוכר דורש על הרכב 8 K ובעיקבות הליקויים הצעתי למוכר 7 K .

מה דעתכם ?

האם כדאי ללכת על הרכב ב 7-8 K ואחר כך לתקן את כל הליקויים ?

אשמח לשמוע את המלצותיכם .

תודה מראש

יסלחו המגיבים שמעלי, מצב הרכב הזה ממוצע לגילו ואינני רואה סיבה למה לא לרכוש אותו.

לדעתי ישור קו של הדברים הטעונים החלפה + ביצוע טיפול גדול יעלה בערך 3K, תעשה את החשבון שלך. כל אוטו בגיל הזה יצטרך ישור קו כדי שיוכל לשרתך ללא תקלות. חבל שתוציא שוב ושב 400 ש"ח כדי לגלות שכל הדוחות נראים אותו דבר.

אם יש לך 3K להשקיע ברכב - קח אותו

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

ל ZVIT :

תודה על התגובה המפורטת .

רציתי לשאול שאלה נוספת :

1. בחישוב שהצגת לגבי עלות כוללת של תיקונים האם אתה מכניס גם את הטיפול לצבע השרוף במכסה המנוע ובגג ?

2. האם אתה מכיר מוסך מומלץ לסיטרואן באיזור פ"ת או השרון ?

פורסם

1. לא כי זה לא קריטי לנסיעת הרכב, והשארת המצב כפי שהוא לא תגרום נזק לטווח ארוך.

2. תנסה במוסך לביא, פרטים כאן

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

ההתלבטות שלי היא האם לרכוש את הרכב ב 7.5 K ואז להשקיע עוד 3 K ביישורי קו או שפשוט לרכוש ZX 92 במצב מכני ומראה חיצוני טוב יותר .

כמה לדעתכם ראוי לשלם על רכב במצב הנ"ל ?

פורסם
ההתלבטות שלי היא האם לרכוש את הרכב ב 7.5 K ואז להשקיע עוד 3 K ביישורי קו או שפשוט לרכוש ZX 92 במצב מכני ומראה חיצוני טוב יותר .

כמה לדעתכם ראוי לשלם על רכב במצב הנ"ל ?

כל המוריד יותר הרי זה משובח, וכל המוריד פחות הרי זה מסובך...

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם
כל המוריד יותר הרי זה משובח, וכל המוריד פחות הרי זה מסובך...

ובכל זאת כחורך כבישים

כמה היית משלם על האוטו הנ"ל בהנחה שידרשו כ 3 K ליישור קו ?

פורסם
ובכל זאת כחורך כבישים

כמה היית משלם על האוטו הנ"ל בהנחה שידרשו כ 3 K ליישור קו ?

תראה, קניתי הרבה מכוניות בחיים שלי, ואת האוטו הזה לא ראיתי ולכן קשה לחוות דעה.

אם את מתכוון לנסוע באוטו מספר שנים הרי ממילא היית משקיע את הכסף בתיקונים אז במקום להשקיע עוד תקופה - תשקיע עכשיו.

ההחלטה שלי בד"כ מתבססת על התרשמותי מהמוכר והעובדה אם אני "מתחבר" לרכב או לא.

אם המחירון 8K הייתי משלם -5.5-6K (כי בערך -1.5K-1 זה תחזוקה שוטפת)

גם אם אין לרכב חלודה זה יתרון גדול.

בכל מקרה קבל הערכה ממוסך בטרם תחליט, כי יכול להיות שההערכה שלי לא נכונה שכן לא ראיתי את הרכב, ואינני מכונאי מוסמך.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

• תוכן חדש...