Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נזקי בלימת חירום

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4514 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
למרות זאת אני מנסה להיות עדין כשאפשר. כמובן שכשצריך אני אלבום חזק, אני מאמין שזה יבוא באופן טבעי.

מה הכוונה לבלום נכון? לשטח את הדוושה לרצפה ובמקביל לתמרן כדי להמנע מפגיעה, או שיש עוד משהו ששחכתי?

מה יבוא לך באופן "טבעי"?

מה שאין לך מושג מה עושים?

אני אתן לך אופניים, אומר לך לקפוץ מדרגה של מטר וחצי, גם זה אתה מאמין שיבוא לך באופן "טבעי"?

אולי אם אני אשים אותך עם מתאגרף בזירה, אתה, באופן טבעי, תצליח להתאגרף מולו?

שומדבר לא "בא טבעי" הכל נלמד.

או למדת, תרגלת ואתה מסוגל לבצע בזמן אמת - או שלא.

מה שייקרה לך, נהג הדיוט, זה שברגע חירום אתה תבלום חלש מדי, תסתכל על העצם ממנו אתה רוצה להמנע, ותגיע עד אליו.

אפילו אם ייכתבו לך מה צריך לעשות באינטרנט.

זה מה שעושים נהגים באופן "טבעי".

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

כן, כן ושוב פעם כן!

כשאתה נדרש לבלימת חירום כניראה שלא נישאר לך מרחק רב עד למכשול לכן נעילת גלגלים תמשוך אותך היישר למכשול.

***הערת הנהלה: מה שכתוב למעלה זוהי שוב שטות מוחלטת. אתה נדרש להפסיק להגיב בשרשור***

במידה ואתה מזהה את המכשול ממרחק, אכן יש לנעול גלגלים ולהוריד מהירות עד למינימום ולתמרן הצידה.

בכל מקרה, הדבר תלוי במצב שקורה בפועל ובמשתנים אחרים ולכן הסתייגתי ורשמתי שיש ללמוד זאת תוך תירגול מעשי

ולא על גבי האינטרנט.

פורסם

זה יפה שבהתחלה אתה כותב דבר אחד, וכשמעמידים אותך על חומרת דבריך אתה כותב שבעצם התכוונת למשהו אחר לגמרי ובעצם זה שהעיר לך הוא זה שטעה. אתה מיישם באופן מושלם את האסטרטגיה שטוענת שההגנה הטובה ביותר היא התקפה.

ההערה שהנהלת הפורום הכניסה בהודעתך הקודמת מסבירה את חומרת הדברים בצורה הטובה ביותר, אין לי מה להוסיף מעבר למה שכבר נכתב.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם (נערך)

אם תיתן לי אופניים ואני אראה שאני נוסע לתוך קיר אני אבלום באופן טבעי כדי לא להתנגש בו.

אם תשים אותי בזירה, אני ארים ידיים כדי לשמור על הראש באופן טבעי.

זה אינסטינקט להמנע מלפגוש עצמים קשים במהירות גבוהה.

במיוחד כשכל מה שאתה צריך לעשות זה ללחוץ עם הרגל על דוושה.

המטרה של השרשור היא ללמוד ולהבין מהניסיון שלכם. אני מודה שאין לי ניסיון וכנראה גם לא מיומנות, אבל זה נרכש עם הזמן, וזה לא אמור להיות מרכז הדיון.

עריכה אחרונה על ידי den4eek

הסובארו שבסמלון למכירה

פורסם

DEN4EEK,

אני אנסה להסביר לך את כוונתו של עופר אבל מכיוון אחר.

זה נכון שיש מיומנויות נהיגה בסיסיות שככל שעובר הזמן אתה צובר נסיון ויודע לבצע אותם טוב יותר, הרי גם נהג חדש מקבל את הרשיון ועולה על רכב חדש ששונה מזה שעליו למד נהיגה, פתאום ההגה מרגיש ומגיב אחרת, דוושת הגז והבלמים רגישים יותר או פחות- עם הזמן אתה לומד לתפעל אותם טוב יותר כי צברת נסיון והבנת איך הם מגיבים.

עד כאן הבסיס.

התחמקות ממכשול, בלימת חירום, תיקון איבודי אחיזה וכדומה שייכים לסט פעולות "מתקדם"- את הסט פעולות האלה בלתי אפשרי ללמוד כתוצאה מצבירת מיומנות כי כשזה יקרה אתה תיהיה מופתע ותנסה לבצע פעולות טבעיות רק כדי לגלות שהרכב לא מגיב לאותן פעולות או לא מגיב להן באותה מידה שלה אתה מצפה.

זה עלול להסתיים במקרה הטוב בהרבה זיעה קרה והבנה שכדאי לקחת קורס נהיגה מסודר שילמד אותך איך להיות מוכן לפעם הבא שתתקל במצב "מתקדם" כזה (AKA מצב חירום...).

במקרה קצת פחות טוב הרכב יפגע בגלל שלא הצלחת לתפעל את אותו מצב חירום כראוי וחס וחלילה במקרה פחות טוב זה גם עלול להגיע לפגיעות גוף.

אף אחד לא מאחל את זה לך או לאף אחד אחר, נהפוכו, אלעד, עופר ואחרים כולל אנוכי אומרים לך דבר פשוט ידידי:

אל תחכה לרגע שבו המציאות "תתקיל" אותך עם מצב חירום שאין לך נסיון או ידע איך לתפעל אותו, במקום זה לך תעבור קורס נהיגה מסודר, תלמד שם איך לתפקד כראוי במצבי חירום שונים כך שתיהיה נהג טוב יותר בשגרה ובטוח יותר במצב חירום.

סה"כ הצעה לא רעה, לא ?

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם (נערך)

den4eek, אתה טועה. האינסטינקט שלנו כבני אדם הוא להישיר מבט אל עבר הדבר שגורם לנו לבהלה. ברגע שנעלת את המבט שלך על משהו, אתה יכול להיות סמוך ובטוח שאתה תגיע אליו, ואם מדובר בילד שקפץ לך לכביש לצורך העניין, דריסתו היא דבר מנוי וגמור.

הפניית המבט אל עבר נתיב מילוט היא דבר שאינו נלמד עם הזמן - הוא נלמד בקורס נהיגה מתקדמת. אל תשלה את עצמך שברגע האמת האינסטינקטים שלך הם אלה שיצילו אותך. די אם ניזכר במשפחת אטיאס ז"ל, שברגע שבו אבי המשפחה הבין שמכוניתו מאיצה, במקום להעביר להילוך סרק ולמצוא משהו להתחכך בו כדי להוריד מהירות הנסיעה, האינסטינקט שלו דחף אותו דווקא לחייג למשטרה, וכולנו יודעים כיצד זה נגמר...

עריכה אחרונה על ידי אלעד

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
במיוחד כשכל מה שאתה צריך לעשות זה ללחוץ עם הרגל על דוושה.

לא, זה לא (כל) מה שצריך, וגם את זה אתה לא תעשה, גם לא באופניים.

המטרה של השרשור היא ללמוד ולהבין מהניסיון שלכם. אני מודה שאין לי ניסיון וכנראה גם לא מיומנות, אבל זה נרכש עם הזמן, וזה לא אמור להיות מרכז הדיון.

מיומנות לא נרכשת עם הזמן, אלא עם למידה.

אתה יכול לשחות שני ק"מ כל יום במשך שנים, אם לא למדת לשחות נכון אתה תשחה גרוע, כי ניסיון ללא למידה הוא ניסיון שמבוסס על הטמעת טעויות.

אתה רוצה ללמוד מהניסיון, אז הניסיון של המנוסים אומר שבלי קורס נהיגה מתקדמת, לא יודעים לבצע תמרונים מתקדמים, כמו בלימת חירום.

אני יכול לכתוב לך את התיאוריה, זה לא יעזור לך בשיט.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

לא שוחק כלום , כל חלקי המתלה חוטפים מכות הרבה יותר חזקות ממהמורות בכביש, השחיקה לדיסקים\רפידות חסרת חשיבות אלא אם מתרגלים המון בלימות ברצף ברכב עם דיסקים\רפידות סיניים ומתרגלים ברצף בלימות חירום כמה דקות, את הצמיגים תחליף כבר מהסדקים ומהיובש הרבה לפני שיגמרו החריצים אם לא מדובר ברכב שננהג על גבולות האחיזה לעיתים קרובות, מה גם שלא כל ABS מביא למצב שהצמיגים בהחלקה משמעותית, חלק ממש נמנעים מהחלקה ולא שומעים בכלל צמיגים בבלימת חירום.

שווה לנסות במקום בטוח כמה פעמים כדי לקבל בטחון מה לעשות במקרה הצורך ולא לפחד שיצא דרקון מהמנוע ולפשל כשצריך בלימת חירום, לא צריך שום קורס בשביל זה ספציפית אבל מומלץ בכללי.

פורסם

עצם העובדה שעכשיו אני יודע את המורכבות של זה, ויש לי פתרון אפשרי ( לעבור קורס ) היא למידה, וזה מה שביקשתי, וזו היתה המטרה.

לא ביקשתי ממכם להעביר לי קורס נהיגה בטוחה מזורז ותיאורטי בפורום.

הסובארו שבסמלון למכירה

פורסם (נערך)
עצם העובדה שעכשיו אני יודע את המורכבות של זה, ויש לי פתרון אפשרי ( לעבור קורס ) היא למידה, וזה מה שביקשתי, וזו היתה המטרה.

לא ביקשתי ממכם להעביר לי קורס נהיגה בטוחה מזורז ותיאורטי בפורום.

מה לעשות שהפורום לא נשמע לכללי פותח השרשור אלא לפעמים ממשיך הדיון אל מעבר למה שאתה צריך.

תיהנה בקורס (גם אני עשיתי את הראשון בגיל 17 - כל מה שצריך זה רישיון ורכב מבוטח).

עריכה אחרונה על ידי Eowyn
פורסם

התכוונתי לכך שהמטרה של השרשור היא לא לקבל ממכם טיפים ולהסתכם בהם, כי אני מבין שזה לא באמת מה שיעזור לי במצב חירום. למרות זאת, מה שסיפרתם לי חידש לי, אז תודה.

הרגשתי שחלק מהמגיבים הבינו שאני מנסה לקבל מיומנויות חדשות ע"י קריאה בפורום, אז רציתי לחדד את כוונתי.

הסובארו שבסמלון למכירה

פורסם

איזה מורכבות ? :shock:

אתה לוחץ על הדוושה בכל הכוח עד העצירה וזהו עם ABS.

לא לומדים נהיגה דרך האינטרנט לבדו, אבל גם לא דרך הכביש בלבד ... גם אם יש לך מסלול פרטי וצמיגים+דלק חופשי, אתה יכול לקרוא דברים בכמה דקות שיקח לך פי אלף זמן ללמוד מהנסיון בלי להבין את התאוריה קודם.

שוב פעם ברכב עם ABS זה לא מיומנות וזה לא דורש קורס, אתה לוחץ על הדוושה בכל הכוח וכאן מתחיל ונגמר הסיפור. קורס מומלץ בלי קשר.

פורסם
איזה מורכבות ? :shock:

אתה לוחץ על הדוושה בכל הכוח עד העצירה וזהו עם ABS.

לא לומדים נהיגה דרך האינטרנט לבדו, אבל גם לא דרך הכביש בלבד ... גם אם יש לך מסלול פרטי וצמיגים+דלק חופשי, אתה יכול לקרוא דברים בכמה דקות שיקח לך פי אלף זמן ללמוד מהנסיון בלי להבין את התאוריה קודם.

שוב פעם ברכב עם ABS זה לא מיומנות וזה לא דורש קורס, אתה לוחץ על הדוושה בכל הכוח וכאן מתחיל ונגמר הסיפור. קורס מומלץ בלי קשר.

תתפלא (או לא תתפלא) כמה אנשים בטוחים שהם בולמים בלימת חירום הכי טוב שאפשר ולא מבינים כמה הם לא, בין אם זה כי הם לא יושבים נכון, או סתם כי הם פועלים לפי מה שהם רגילים מהבלימות של היום יום.

• תוכן חדש...