Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קורולה מטרייד-אין

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7889 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אין לי ניסיון אישי עם רכבים מהשכרה, את ההכרות שלי עם רכבים מהשכרה\ליסינג\מגרשים , רכשתי בתקופת עבודתי באוטו סנטר, כמו כן אני מכיר חברים\מכרים שרכשו רכבים כאלו .

אצלי יש חוק מ"ס 1,רק פרטי. אין קיצורי דרך,אין ארוחות חינם. לא ליסינג,לא השכרה,לא חברה ולא מגרשים, רק פרטי.

כל השאר בולשיט ועבודה בעניים מבחינתי.

אם אתה חושב אחרת,אז בבקשה לך על זה,אני לא משכנע ואין לי שום אינטרס.

ראשית, עדיין לא פירטת לגבי למה לא לקנות באוטוסנטר.

אין ספק שאם יש לך את התקציב ואת הזמן, רכב פרטי תמיד יהיה טוב יותר. אם באמת יש לך את התקציב אז גם רכב חדש תמיד יהיה טוב יותר.

גיא

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יש לי נסיון לא מועט עם רכבים (רק יפניים) מהשכרה (חברות גדולות כמו שציין גיא) - ואני אומר לך שאין להם בעיית בלאי ביחס לקילומטראז' יותר מרכבים מיד פרטית מקבילים.

היות ואני מדבר מנסיון ואתה מניחוש - אז כל מי שקורא יערוך עם עצמו את החשבון.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם
קנית מאוטו סנטר...הם נותנים או יותר נכון יוצאים במבצעים כגון קנייה לאחר 3 שנים כדיי שתחליף אצלהם שוב....תרגיל שיווקי.

טוב,אין לי כוח להתווכח יותר על הנושא הזה,אוסיף רק עוד פרט קטן.....מאוטו סנטר תתרחק כמו מאששש...

לילה טוב.

לא, קניתי מאוטו דיל אבל אני מניח שזה אותו הרעיון. הרכבים עברו בדיקה במכון שאני בחרתי ונמצאו תקינים ונרכשו. לי יש גם אחריות על הרכב וגם התחייבות לקנייה בעוד שלוש שנים. מה רע?

אין לי ניסיון אישי עם רכבים מהשכרה, את ההכרות שלי עם רכבים מהשכרה\ליסינג\מגרשים , רכשתי בתקופת עבודתי באוטו סנטר, כמו כן אני מכיר חברים\מכרים שרכשו רכבים כאלו .

אצלי יש חוק מ"ס 1,רק פרטי. אין קיצורי דרך,אין ארוחות חינם. לא ליסינג,לא השכרה,לא חברה ולא מגרשים, רק פרטי.

כל השאר בולשיט ועבודה בעניים מבחינתי.

אם אתה חושב אחרת,אז בבקשה לך על זה,אני לא משכנע ואין לי שום אינטרס.

אני מודיע לך חד משמעית, רכב שאני אמכור לאדם X לאחר בדיקה, ויתגלו בו בעיות אפילו שעה לאחר העברת בעלות, אני אפילו לא עונה לאדון X בטלפון.

בוא נראה את אוטו דיל מכבים את הסלולרי.

לגבי רכבים מהשכרה, בשנת 98 רכשנו שני רכבים מהרץ: אחותי פולו 1000 שנת 98 50,000 ק"מ ואני רובר 200 1.4 שנת 98.

אני סבלתי קשות מהרכב שהיה נורא ואיום והוחלפו לו 3 מנועים באחריות, שהוארכה ע"י היצרן. (כתבתי על זה בפורום בעבר) אחותי עם הפולו נסעה עליו עד לפני חצי שנה ונהנתה מכל רגע, הרכב ראה מוסך רק בטיפולים שגרתיים ותו לא. הפולו נמכרה אגב, ב-12 אחוז מתחת למחירון (בזמן הקנייה שילמה 7 אחוז מתחת)

מה זה עושה לסטטיסטיקה?

M&T אין חוקיות, כל מקרה לגופו. בדוק את האוטו בצורה הטובה ביותר שאתה יכול וקח את הסיכון.

אפרופו ניהול: ניהול בהגדרה אומר לקיחת סיכונים, מחושבים אמנם על בסיס כל המידע שנאסף. ניהול הוא בהחלט לא מצב שמישהו, מומחה ככל שיהיה, מקבל את ההחלטה בשבילך.

חי

סאן רוף פתוח וכסאות מחוממים.

פורסם

מה המחיר אותו הם דורשים?

יד?

המכסה מנוע לא נראה משמעותי, כל עוד הפגיעה היא לא קשה יותר

בולמי זעזועים - עניין של מחיר, מקוריים בקורולה עולים הון, תחליפיים יעלו הרבה פחות.

צמיגים פגומים - להחליף. תבדוק את התאריך שלהם גם (אם אינך יודע כיצד, אני אשמח להסביר)

גומיה לציריה - אין מה לחשוש מזה שזה צד אחד, אבל כן חובה לתקן זאת מיד לפני שנגרם נזק לציריה.

קח בחשבון במחיר גם את הטסט, תוריד לפחות חצי מהעלות שלו.

האם הם לא תיקנו אף אחד מהליקויים בבדיקה שלהם?

גיא תודה על התשובה, למרות שלעניין זה היא קצת מאוחרת (כפי שכתבתי, ביטלתי העסקה איתם, בעקבות עצותיו של האדם היחיד שנתן לי תשובות ספציפיות; לא מהפורום). בכל מקרה, לצרכי למידה לעתיד:

הרכב הוא יד שניה.

מכסה המנוע כשלעצמו לא ממש הטריד אותי, פרט לשני אספקטים - ראשית, חששתי שמראה על תאונה לא ממש קלה (לא ברור אילו חלקים אחרים נפגעו). שנית - הבנתי שיש אפשרות שהוחלף במכסה לא מקורי, שעלול ליצור קצת בעיות בעתיד.

בולמי זעזועים - האם התחליפיים שקולים באיכותם?

צמיגים פגומים - תודה על ההצעה להסבר לגבי תאריך הייצור שלהם, כיוון שלמרות שחשבתי שההסבר בדפים ברור, מעולם לא הצלחתי לאתר את אותן 3 ספרות המגדירות את התאריך. אם תוכל לחזור שוב על ההסבר בעניין ולומר גם כיצד מאתרים את המספר הזה - אודה לך!

לגבי שאר הדברים - תודה על ההסבר, ולא, הם כנראה לא תיקנו שום דבר ממה שנרשם בהערות; כנראה מחפשים את הפראייר שייקח את הרכב בלי בדיקה נוספת ובלי להוריד להם את המחיר האמיתי של התיקונים.

אפרופו ניהול: ניהול בהגדרה אומר לקיחת סיכונים, מחושבים אמנם על בסיס כל המידע שנאסף. ניהול הוא בהחלט לא מצב שמישהו, מומחה ככל שיהיה, מקבל את ההחלטה בשבילך.

חי

חי, אתה צודק ב-100%, ואם זה לא היה ברור אז לא ביקשתי מאף אחד שיקבל החלטות במקומי. אני תמיד מקבל את החלטותי בעצמי ובהתאם לשיקולי, ולוקח עליהן אחריות מלאה (גם כשהן שגויות; וכבר לקחתי אחריות אישית על שגיאות הרבה יותר גדולות מאשר רכישת הרכב הכי דפוק שאפשר).

העניין הוא אחר לחלוטין, כשאני מקבל החלטות ניהוליות, אני משתדל לעשות זאת על-סמך מקסימום המידע שאני יכול לקבל בתוך זמן סביר ו\או תמורת סכום סביר (מי שמעוניין בהסברים מפורטים בעניין מומלצת האוטוביוגרפיה של לי אייקוקה; כדאי לעיין בהסבר כיצד הוא קיבל החלטות האם להמשיך או להפסיק פרוייקטי פיתוח בעלויות של מיליארד דולר; קראתי זאת לפני כעשר שנים וזה עדיין חי אצלי). הבעיה שהצגתי למקרה של רכישת רכב משומש, היא שקשה מאוד להשיג בזמן אמיתי את המידע הנדרש, שהוא בעצם פרשנות מלומדת ואובייקטיבית לנתונים שעומדים בפני.

פורסם

תשובות.

ראשית אני מצטער על התגובה המאוחרת, איכשהו פיספסתי את הדיון הזה.

מכסה מנוע אפשר להחליף גם מתאונה לא רצינית במיוחד שלא תגרום נזק מעבר לפגוש גריל ומכסה מנוע לצורך הדוגמא.

בולמי זעזועים תחליפיים בהחלט יספיקו. בזמנו בדקתי את המחיר של המקוריים שם והוא היה מטורף לגמרי. אינני זוכר את הסכום אבל הוא פשוט היה יקר בלי פרופרציה לכלום.

צמיגים - התאריך יצור הוא 4 ספרות שנמצאות במסגרת קטנה. 3401 אומר השבוע ה34 בשנת 01.

מוזר שהם לא תיקנו כלום מהליקויים, ובתחשב בזה שהם גם לא רצו לרדת כלל הגיוני שתוכל למצוא משהו טוב יותר.

אגב האמת מעניין אותך אקורד 96 יד 1 עם 120K ק"מ במצב מעולה? (תצפית) אם כן שלח לי ה"פ ואני אנסה להשיג את המספר.

קח בחשבון שכל קניה של רכב משומש היא מעט כאב ראש (או הרבה) לא להתייאש.

אם תוכל לפרט שוב מה התקציב שלך אני אוכל לנסות לבדוק קצת רכבים למכירה באזור אצלי (בכל מיני רחובות של מכוניות למכירה בסוף שבוע)

גיא

פורסם
צמיגים - התאריך יצור הוא 4 ספרות שנמצאות במסגרת קטנה. 3401 אומר השבוע ה34 בשנת 01.

מוזר שהם לא תיקנו כלום מהליקויים, ובתחשב בזה שהם גם לא רצו לרדת כלל הגיוני שתוכל למצוא משהו טוב יותר.

...אם תוכל לפרט שוב מה התקציב שלך אני אוכל לנסות לבדוק קצת רכבים למכירה באזור אצלי (בכל מיני רחובות של מכוניות למכירה בסוף שבוע)

גיא

ראשית, תודה על התשובות גיא, וכמובן שאין לי שום האשמות לאף אחד, זהו פורום התנדבותי ואף אחד לא חייב לי כלום. מאידך, אולי יש מקום לחשוב כפורום על הנקודות היותר "פילוסופיות" שהעלתי למעלה, לגבי הדרך הבעייתית בה אנשים מקבלים החלטות בתחום רכישת רכב.

לגבי הצמיגים, אני אנסה להסתכל על כמה מכוניות ברגע שאצא החוצה.

לגבי הליקויים, לא אמרתי שהם לא רצו לרדת במחיר. להפך, המוכרת הסכימה להוריד כמה אלפים במחיר (התחילה מ-4K) תמורת זה שאסכם איתה מראש את המחיר. לי זה פשוט לא נראה. אמרתי לה שאני עשוי להסכים לאחת משתי אפשרויות: או שלאחר הבדיקה ניגש למוסך טויוטה ונקבל הצעת מחיר לתיקון כל הבעיות, וזה הסכום שירד מהמחיר, או שאני אשלם מחירון (פחות או יותר) והם (קרסו) ידאגו לתקן במוסך שלהם או במקום אחר את כל התקלות. כללית היא הסכימה לדבר על שתי האפשרויות.

עזבתי העסקה מסיבה אחרת לגמרי - הבנתי מאותו יועץ-ידיד ש"מנוע מזייף" בטויוטה זה כנראה אומר משהו די גרוע ועדיף להתרחק מהרכב (או כדבריו "על תתקרב לאוטו").

הרכב שאני מחפש כרגע הוא טויוטה קורולה 98 (עד היום ראיתי רק קלאס אבל נראה לי שגם סאן זה בסדר). יש לי את הסכום הנדרש כדי לרכוש אותה במחיר מחירון (בערך 57K) וגם טיפה יותר.

פורסם

לעניין דגמים - למיטב ידיעתי בשנת 1998 קיימים שני דגמים לקורולה - טרה קלאס ו- GLI (בכל מקרה לא קיים דגם סאן).

להבדיל משנת 1999 שאז היה דגם בסיסי שנקרא סאן ודגם מפואר שנקרא GLI. לחלק מדגמי הסאן בשנת 1999 לא היה ABS.

לידיעתך.

פורסם
לעניין דגמים - למיטב ידיעתי בשנת 1998 קיימים שני דגמים לקורולה - טרה קלאס ו- GLI (בכל מקרה לא קיים דגם סאן).

להבדיל משנת 1999 שאז היה דגם בסיסי שנקרא סאן ודגם מפואר שנקרא GLI. לחלק מדגמי הסאן בשנת 1999 לא היה ABS.

אההה.... לא, אתה טועה, המצב בדיוק הפוך.

בשנת 98 היו קלאס וסאן ולא היה GLI (שנה יחידה מ-94 עד 05).

בשנת 99 שלושת הדגמים קיימים ולחלק מהסאן והקלאס אין ABS (ב-98 יש לכולם ABS).

אני לא ממש יודע מה היחס בין כל הרכבים האלו אבל קלאס תמיד יותר יקר מסאן. המחירון לא תמיד חד-משמעי ביחס ל-GLI.

פורסם

ייתכן ואני טועה - אבל אני מעולם לא נתקלתי בסאן מודל 1998 (ושוב ייתכן ואני טועה). כמו כן מעולם לא נתקלתי בטרה קלאס או קלאס משנת 1999.

לצערי היו לי הרבה מחירוני רכבים שזרקתי לא מכבר....

פורסם

היות ונשאלה פה שאלה אז אני אתייחס אליה: השאלה היא:

"ראשית, עדיין לא פירטת לגבי למה לא לקנות באוטוסנטר."

עכשיו התשובה:

1. הם עובדים עם מכון בדיקה בצמוד אליהם ,שלמעשה בייחד איתם בקומבינות ותיכף אני אסביר.

2. הם לא מראים לך את כל תוצאות הבדיקה אלה מעלימים לך את מה ש"אסור" לך לראות,לכל רכב שם יש הסטוריה שאתה אפילו לא חולם.....לכל רכב יש תיק,אני קראתי את רוב התיקים האלה ,אני ישבתי עם אנשים שבאו לקנות והראתי להם רק מה שכדאי להם לראות,כל השאר - מעלימים.

3. כל הרכבים שמגיעים עוברים טיפול ניקיון יסודי ווקס,שיראה כמו חדש...נראה טוב אבל מתחת - רקוב.

4. האחריות שלהם מאוד מצומצת ובהגיעך לתקן משהו - הם עושים בעיות ומתנערים מלתקן,רק מה שהם חייבים הם באמת מתקנים.

5. אנשים שמגיעים לעשות טרייד אין ,מכניסים להם את הרכב לבדיקת קנייה,במכון הם מודעים לעובדה שבאים למכור תרכב ולהכניסו לאוטו סנטר ולכן תמיד מוצאים תקלות קריטיות וגדולות ולכן מורידים ים בכסף בצורת הפחדה סמויה כגון מנוע הולך למות,תאונת שאסי שבכלל לא הייתה אלה לבעלים הקודמים וכו וכו ....יוצא שמי שבא למכור להם מפסיד עשרות אחוזים מהשווי האמיתי,ניראה אותך מנסה למכור להם רכב בתנאי שאת הבדיקה תעשה במכון אחר....בחיים לא.

6. מגיעים להם רכבים מכל מיני חברות,בעיקר פונטואים וסקסואים מכל מיני חברות כגון יס,תבל,ערוצי זהב,רכבים שפתחו להם תצורה,הם עוברים טיפול והוצאת כל המדבקות,מי שבא לקנות החיים לא יידע מאיפה הרכבים הללו הגיעו ובנוסף הם נמכרים כרכב בבעלות פרטית יד ראשונה,ובחיים לא תדע מאיפה הוא הגיע אלה אם כן תסתכל בתיק של הרכב-הם בחיים לא יראו לך את הטפסים שבהם מצויין מאיין הגיע הרכב.

7. לאחר מכירה ,לאחר שהלקוח עוזב, החברה שם,אלה שמוכרים,כל הסחבקייה, מסתלבטים אין האידיוט קנה רכב מסוג X שעבר מסכת התעללויות מסוג Y , אבל אין מה לעשות,מתפרנסים מעמלות.

8. בכל חודש מתפרסמת רשימה סמוייה של רכבים שלהם עמלה גבוהה במיוחד, מדובר ברכבים באמת מסכנים שקשה לתאר מה עבר עליהם,אותם רכבים,אם אתה מצליח לדחוף לקונים...תקבל עמלה גבוהה.

9. ישנם רכבים שעומדים במגרש למעלה משנה שנה וחצי...פשוט מעבירים אותם ממיגרש למיגרש כי לא מוצאים את הפראייר המתאים...המכוניות הללו לא זזות בכלל...אני לא צריך לומר לך מה קורה לרכב שעומד שנה וחצי.

10. כל יום בבוקר בשעות מוקדמות מגיע צוות נקיונות שמניע את כל המכוניות עם מצבר חיצוני ושוטף את כולן כדיי שייראו טוב ויניעו מכה ראשונה ....עבודה בעיניים .

ויש עוד המון פשוט אין לי כוח לרשום...

איך אפשר לעבוד במקום שאתה מרמה קונים אזרחים תמימים....פשוט דופק אותם...ואתה יודע מה...אנשים ממשיכים לבוא ..ככה זה ישראלים,עצלנים,במקום לחפש רכב ,להשקיע קצת זמן...אין להם כוח,הם חושבים שאוטו סנטר יעשה את העבודה בשבילם...אוטו סנטר עושה דבר אחד בשבילם , עושה עליהם קופה ועוד איזו קופה.....

פראיירים לא מתים,הם רק מתחלפים.

אחרי שתעבוד שם ,אני מוכן להתערב איתך שאתה בחיים לא תתקרב יותר לשם,האחריות.

ויש עוד המון סיפורים...כל יום בעצם הייתי חוזר עם סיפורים חדשים,פשוט לא להאמין.

פורסם

כמה דברים.

1 אוטו סנטר החליפו בעלות לפני כמה זמן אולי דברים השתנו מאז.

מי שסומך על הבדיקה שמראה לו הטרייד אין הוא חמור.

לגבי הצגת רכב שהיה בחברה בתור פרטי - זה לא תקין, אין ספק.

אם אני קונה רכב מהשכרה אני לוקח בחשבון שהוא עבר חיים לא קלים ולכן גם בודק אותו ב7 עיניים.

ידוע שכל החברות האלו מבצעות החנה לרכבים ולכן לרוב הם ניראים טוב במבט ראשון, מבט בוחן יותר יגלה יותר.

כאמור אין ספק שלמי שיש את הזמן ואת התקציב המתאים עדיף פרטי. אבל לא הייתי פוסל לחלוטין רכב מהשכרה או מטרייד אין גדול. על הסוחרים הקטנים הייתי מוותר מראש.

גיא

פורסם

השינוי היחיד שעבר אוטו סנטר זה התחלת פרסומות מפגרות שבחיים שלי לא ראיתי פרסומות יותר מפגרות מאלו ושנית הם חדלו מלפתוח בימי שבת,מפני שהבעלים החדשים שומר שבת...יענו צדיק.

• תוכן חדש...