Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קורולה מטרייד-אין

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7889 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
טויוטה קורולה מטרייד אין משמע רכב עם צרות-עד כמה שקורולה יכול להיות עם צרות כן...

אף בעל טויוטה שפוי לא ימכור את הרכב שלו לסוחר או לטרייד אין אלה אם הרכב עבר משהו חריג ביותר,אין שום סיבה,טויוטה זה אחד הרכבים הכי מבוקשים,מוכרים אותם מעל המחירון ומאוד קשה למצא ...מניסיון.

כדאי לך להיזהר.

להזהר זה תמיד נכון.

אבל לפעמים לקונות רכב ממגרש\סוחר\ חברה אומר שיש עם מי לדבר לאחר הקנייה. נסה לחפש את בעל הרכב השפוי והפרטי ממנו רכשת רכב משומש, לאחר שזה קיבל את הכסף, והתגלתה בעייה. פתאום הוא כבר לא כל כך שפוי וגם לא כל כך נחמד (לרב)

למגרש ותיק ובעל שם יש הרבה יותר להפסיד מעסקה רעה, בסך הכל מזה הוא מתפרנס.

הורי רכשו רכב (ממש מציאה) ממגרש טרייד אין גדול במרכז בתוספת אחריות והתחייבות לרכוש את הרכב חזרה בעסקת טרייד אין לאחר 3 שנים.

מאז נרכשו באותו המגרש 2 רכבים נוספים למשפחה. ועד היום טפו טפו טפו...

בכל מקרה לא לוותר על בדיקה במכון עליו אתה סומך, לבדוק שיעבוד וכו' כפי שציין ירון לפני.

דרך אגב, יכול להיות שבעל הטויוטה הקודם פשוט לא רצה להתעסק עם מכירת הרכב, דבר שיכול לגזול זמן יקר ועצבים רבים.

חי

סאן רוף פתוח וכסאות מחוממים.

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

קנית מאוטו סנטר...הם נותנים או יותר נכון יוצאים במבצעים כגון קנייה לאחר 3 שנים כדיי שתחליף אצלהם שוב....תרגיל שיווקי.

טוב,אין לי כוח להתווכח יותר על הנושא הזה,אוסיף רק עוד פרט קטן.....מאוטו סנטר תתרחק כמו מאששש...

לילה טוב.

פורסם

טוב, אז בסופו של דבר חזרנו לנקודת האפס.

לאחר שאף אחד כאן לא נתן לי הערות מהותיות לגבי הבעיות הרשומות בטופס הבדיקה של הרכב, עשיתי כמה פעולות:

דיברתי עם עוד כמה אנשים ולמרות דעות חלוקות כמה העלו חששות דומים לנאמר כאן לגבי חברות טרייד-אין, וזה כבר יצר אצלי איזו מועקה קטנה בין הבטן לחזה.

כשבאתי בבוקר לחברה, הוצאתי מגנט ובדקתי שוב את האזורים ברכב שנאמר לי שהוחלפו או תוקנו (זה לא היה לגמרי ברור אתמול) וגיליתי שמדובר בתיקון (המגנט לא נדבק).

החברה, דרך אגב היא בני משה קרסו, וכשביקשתי לקחת את הרכב לבדיקה ב-מ.מ.מ. הם סירבו, ואמרו שאני יכול לקחת לכל מכון בדיקה פרט אליהם. שאלתי מדוע ואמרו שיש ביניהם איזו בעיה עסקית ולא הסכימו לפרט. לבסוף דווקא הסכימו שאקח ל-מ.מ.מ., בתנאי שהמחיר יקבע מראש, ולא אתמקח איתם על המחיר אחרי הבדיקה, ולזה כמובן לא הסכמתי.

בשלב זה התקשרתי ל"מומחה רכב" (אדם שעובד עם ידידה שלי) והצגתי לו כמה נקודות:

היה רשום שהוחלף מכסה מנוע - הוא טען שזו עשויה להיות בעיה כיוון שייתכן שהמכסה הוחלף בתחליפי תוצרת הארץ ולא במקורי, וזה עשוי להיות בעייתי בעתיד. כיוון שהיה לי קשה לברר זאת (לא היו קבלות על ההחלפה), זו היתה כבר נקודה בעייתית.

היה רשום שהמנוע מזייף - בשלב זה הוא אמר לי "על תתקרב לרכב". לדבריו פירושו של דבר הוא תקלה שסביר שלא יהיה ניתן לתקנה באופן מוחלט ולאורך זמן, ולכן לא כדאי לקחת סיכון.

לאחר שביררנו נקודה זו עד תומה, החלטתי לא להמשיך בשאלות, וביטלתי את העסקה במקום וללא בעיות.

טוב, נמשיך לחפש וכמובן תודה לכל מי שהגיב ועזר לי לחלץ את עצמי מהעניין בשלום :beerchug:

פורסם

הערה - ראשית עלי לציין כי יקשה עליך (לדעתי) למצוא רכב בצורה זו - איני מבקר אותך אבל לשם דוגמא מכסה מנוע שהוחלף ברכב בן 7 !!! שנים - רוב הסיכוי שלא יפגע בשום צורה שהיא במכירת הרכב על ידך (הוא כבר יהיה בן כ-10?).

צריך להיות חשדן - אולם במידה והרכב עבר בדיקה ויצא באופן יחסי תקין (לידיעתך גם ברכב חדש לגמרי ימצאו ליקויים שוליים על ידי מכון הבדיקה - ובוודאי שברכב בן 7 ימצאו כאלו), צריך לשקול את רכישתו, הלא כך?

בכל מקרה בהצלחה - אבל זכור את המשפט - החיים הם אוסף של פשרות.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם
הערה - ראשית עלי לציין כי יקשה עליך (לדעתי) למצוא רכב בצורה זו - איני מבקר אותך אבל לשם דוגמא מכסה מנוע שהוחלף ברכב בן 7 !!! שנים - רוב הסיכוי שלא יפגע בשום צורה שהיא במכירת הרכב על ידך (הוא כבר יהיה בן כ-10?).

צריך להיות חשדן - אולם במידה והרכב עבר בדיקה ויצא באופן יחסי תקין (לידיעתך גם ברכב חדש לגמרי ימצאו ליקויים שוליים על ידי מכון הבדיקה - ובוודאי שברכב בן 7 ימצאו כאלו), צריך לשקול את רכישתו, הלא כך?

בכל מקרה בהצלחה - אבל זכור את המשפט - החיים הם אוסף של פשרות.

שמע, גם דבריך דברי טעם, אלא שבמשך לא מעט שעות שהשאלות ישבו כאן בפורום לא קיבלתי שום תשובה עניינית לגבי הנקודות הספציפיות ששאלתי אליהן (וגם חזרתי עליהן שוב ושוב), אלא רק דיון ארוך בשאלה האם לרכוש מטרייד-אין או לא. כתוצאה נאלצתי להסתמך על האדם היחיד שכן היה מוכן לתת לי תשובות ספציפיות, ואלו התשובות שקיבלתי. זה נכון שזה גרם לכך שלא אקח את הרכב וזה עשוי להיות מקח טעות, אבל מצד שני זה סיכון הרבה פחות גבוה מאשר לקחת את הרכב בניגוד לכל העצות שקיבלתי; ואני מקווה שלפחות על-כך תסכים איתי.
פורסם

אומנם חשוב להתייעץ ולצבור מידע רב ככל האפשר בטרם רוכשים רכב - ואולם בסופו של דבר אתה הוא זה שרוכש את הרכב וההחלטה הסופית נמצאת בידך בלבד.

ישנם מספר נקודות עליהן לא הייתי מתפשר - על סוג ודגם הרכב ועל כך שיהיה תקין לחלוטין מבחינה בטיחותית ומכנית.

עכשיו ישנן נקודות עליהן ניתן להתפשר - על נסועה (קילומרטראז'), על מספר ידיים, על עברו (השכרה ליסינג), על שנתון - וגם על תאונות כאלו ואחרות שהרכב עבר.

אני באופן אישי הייתי ממליץ לך לרכוש רכב חדש ככל האפשר במסגרת התקציב שלך - וכחלק ההתפשרות שעליך לעשות היא לגבי טיבו של הרכב (הנקודות שמניתי לעיל) - לפיכך באיזשהוא שלב תאלץ לקחת החלטה היכן אתה מתפשר.

פורסם
אומנם חשוב להתייעץ ולצבור מידע רב ככל האפשר בטרם רוכשים רכב - ואולם בסופו של דבר אתה הוא זה שרוכש את הרכב וההחלטה הסופית נמצאת בידך בלבד.

ישנם מספר נקודות עליהן לא הייתי מתפשר - על סוג ודגם הרכב ועל כך שיהיה תקין לחלוטין מבחינה בטיחותית ומכנית.

עכשיו ישנן נקודות עליהן ניתן להתפשר - על נסועה (קילומרטראז'), על מספר ידיים, על עברו (השכרה ליסינג), על שנתון - וגם על תאונות כאלו ואחרות שהרכב עבר.

אני באופן אישי הייתי ממליץ לך לרכוש רכב חדש ככל האפשר במסגרת התקציב שלך - וכחלק ההתפשרות שעליך לעשות היא לגבי טיבו של הרכב (הנקודות שמניתי לעיל) - לפיכך באיזשהוא שלב תאלץ לקחת החלטה היכן אתה מתפשר.

טרייד אין - כן.

ליסינג - כן.

השכרה - לא.

שסי פגוע - לא.

אכא זילוך?

פורסם

קורולה מהשכרה במצב טוב היא דווקא קנייה מוצלחת (האמן לי מנסיון) - כמובן בכפוף לכך שהיא במצב טוב.

עכשיו לגבי "שאסי" כפי שהנך מציין - אז למכוניות היום אין בעצם שאסי במובנו האמיתי - אלה כל המרכב מהווה למעשה שאסי - עכשיו רכב שקורות האורך והרוחב שלו ניזוקו - אכן לא רצוי לרכוש - אולם רכב שבבדיקה נמצא כי יש לו "נגיעה בשאסי", משמע תאונה שגרמה להחלפת חלקי מרכב המחוברים לקורות וישנם סימנים המעידים על כך על הקורות, בכל מיקרה אינו סובל מבעיה בטיחותית כלשהיא - אלא רק עניין של ערך כספי - כלומר מחיר.

פורסם

ברמת העקרון - כל מילה בסלע!

ברמת התכל'ס - כשאני מקבל הערות כמו "מנוע מזייף"; "מכסה מנוע הוחלף"; "נקודות איכול מסביב למרכב"; "הלחמות בקצה שילדה"; "נקישה במעבר הילוכים"; "שמן גיר אוטומטי כהה"; "בלאי דיסקיות הילוכים"; "גומיות מגן לציריות פגומים מימין"; "בולמי זעזועים קדמיים חלשים" וכיו"ב (זה סתם מדגם מקרי מכמה רכבים), קשה לי מאוד לדעת מה המשמעות שלהן מבחינתי. בחרתי כאן בכוונה בעיקר הערות הנוגעות למערכות משמעותיות יותר, שיכולות מבחינתי להוות בסיס להחלטה לוותר על הרכב.

ברור שיש גם הערות אחרות ופגמים קלים, שאתם אפשר לחיות ללא בעיה (קרי, להשאיר כמו שהם או לתקן במחיר נמוך), וז קל. הבעיה היא עם אותם פגמים לגביהם הדבר לא ברור. אני מתקשה מאוד למצוא את אותו גורם מקצועי שיבוא ויגיד - "זה בסדר, קח את האוטו, הכל ניתן לתיקון או לא משמעותי" או "זה לא בסדר, זו וזו בעיות שלא ניתן לתקן (היטב) או יעלה המון כסף ולא כדאי לך לרכוש את הרכב" או אותו הדבר בתוספת "כדאי לרכוש רק בהורדה של כך-וכך מהמחיר".

הייתי מנהל לא מעט שנים ואין לי בעיה עקרונית לקבל החלטות, ברגע שיש לי נתונים ומידע סבירים. בהבדל מהחלטות ניהוליות רגילות כאן נוצר מצב אי-וודאות לא במובן של סיכון מחושב (שזה מצב רגיל בקבלת החלטות ניהוליות), אלא במובן של חוסר יכולת להפוך את הנתונים למידע (שזה מצב בו אני רגיל לפנות ליועץ מומחה). הבעיה היא שכאן אני לא מצליח למצוא את היועץ המומחה, שיעשה במקומי את עבודת הבחירה או שיענה לי ישירות על שאלות שאני שואל.

פורסם

אם כך - הרשה לי לייעץ לך לקחת את הרכב בנוסף לבדיקה במכון, למוסך (רצוי מורשה) - ורצוי שיש לך הכרה עם אחד מעובדיו - ושאל אותם למצב הרכב מבחינה מכנית. לאחר שתקבל תשובה טובה או רעה - עמת אותם עם תוצאות הבדיקה ושאל לגבי דעתם על הליקויים שנמצאו.

בכל מקרה היות וכבר לקחת מספר רכבים לבדיקה - ואני מאמין שחלק מהליקויים שנתגלו היו בעצם זהים - אולי פשוט תתיחס אליהם כאל כסת"ח - וכך תוכל לעשות אבחנה בין ליקויים רציניים לבין ליקויים שיופיעו בעצם בכל רכב משומש מגיל מסויים.

בכל מקרה אני מתקשה להאמין שעזרה טובה מזו תוכל לקבל באמצעות עצות באינטרנט.

בכל מקרה שיהיה לך בהצלחה.

פורסם
טרייד אין - כן.

ליסינג - כן.

השכרה - לא.

שסי פגוע - לא.

למה לא מהשכרה? עם בדיקה נכונה אני לא הייתי חושש לקנות רכב מהשכרה מחברה גדולה. נכון, הגיוני שהוא עבד קשה, אבל הכל עניין של מחיר ,מה גם שיש אחריות. כמובן שאם יש לך את התקציב קנה פרטי, אבל אם במחיר של ההשכרה אתה עולה לרכב בטוח יותר לדוגמא, לא הייתי פוסל זאת מיד.

קנית מאוטו סנטר...הם נותנים או יותר נכון יוצאים במבצעים כגון קנייה לאחר 3 שנים כדיי שתחליף אצלהם שוב....תרגיל שיווקי.

טוב,אין לי כוח להתווכח יותר על הנושא הזה,אוסיף רק עוד פרט קטן.....מאוטו סנטר תתרחק כמו מאששש...

לילה טוב.

כדאי שתסביר את המשפט הזה, למה לא לקנות בחיים מרשת ענקית, אם היה לך מקרה רע במיוחד יהיה טוב לשמוע אותו ולא רק לכתוב להתרחק כמו מאששששששששש, זה לא נראה רציני במיוחד. אגב גם אוטוסנטר שייכים ליבואן גדול (מאיר, הונדה, וולוו, יגואר) ומוכרים רכבים מטריד אין של החברות הללו + רכבים שהיו בהשכרה בהרץ (ששיכת גם כן לאותה קבוצה).

אני הייתי חושש לקנות רכב מטרייד אין שהוא לא גדול, וגם מטרייד גדול הייתי בודק טוב טוב, ורוכש אם הכל תקין.

אוקיי, אז ראיתי לפני כמה שעות קורולה 98 בחברת טרייד-אין רצינית (סוכנות רכב גדולה מאוד; לא טויוטה). רכב עם 119K, טיפול אחרון 117, צריך טסט עוד שבועיים, כללית נראה תקין לחלוטין, ומבדיקתי (לא במכון; שלי) כל הדברים בסדר, כמעט לא מצאתי שום הערה של ממש. מעבר לכך, הרכב עבר תאונה קלה, ותוקנו מספר דברים - לטענתם ללא כל נגיעה בשלדה.

הראו לי טופס בדיקה שהם עשו ויש בו כמה בעיות כמפורט להלן, אני מתכוון לקחת אותו מחר לבדיקה מטעמי, ואשמח לדעת לפני-כן מה אתם חושבים לגבי ההערות, מה משמעותי ומה לא, וכמה יעלה לתקן את מה שדורש תיקון.

1. מנוע - ברז מצנן דולף, מנוע מזייף.

2. בולמי זעזועים קדמיים חלשים.

3. מרכב - הערות בעלות משמעות נמוכה - הוחלף מכסה מנוע, נקודות איכול מסביב למרכב, תיקון או פגיעה בכנף קדמית שמאל (להבנתי - הוחלפה). יש עוד הערות כמו תיקוני צבע וכיו"ב שנראו לי שוליות.

4. בלמים - צלחות שחוקות (ללא פתיחה).

5. צמיגים קדמיים פגומים (לא ממש ראיתי על איזה פגמים מדובר, לי נראו די בסדר).

6. גומיות מגן לציריות פגומים מימין (שאלה: האם יש משמעות לעובדה שמדובר בצד אחד בלבד?)

יש ספר רכב מסודר, הראו לי צילום רישיון של הבעלים, וברמה הפורמאלית הדברים נראים בסדר גמור, זה גם כמובן רכב מחברה עם אחריות...

חוץ מזה לגבי מכון בדיקה בחיפה, מישהו המליץ לי על מ.מ.מ. מה דעתכם עליו, והאם זה לא קצת מסוכן שהם די קרובים לסוכנות (בערך 200 מטר אחד מהשני).

תודה מראש על כל הערה!

מה המחיר אותו הם דורשים?

יד?

המכסה מנוע לא נראה משמעותי, כל עוד הפגיעה היא לא קשה יותר

בולמי זעזועים - עניין של מחיר, מקוריים בקורולה עולים הון, תחליפיים יעלו הרבה פחות.

צמיגים פגומים - להחליף. תבדוק את התאריך שלהם גם (אם אינך יודע כיצד, אני אשמח להסביר)

גומיה לציריה - אין מה לחשוש מזה שזה צד אחד, אבל כן חובה לתקן זאת מיד לפני שנגרם נזק לציריה.

קח בחשבון במחיר גם את הטסט, תוריד לפחות חצי מהעלות שלו.

האם הם לא תיקנו אף אחד מהליקויים בבדיקה שלהם?

גיא.

פורסם

עובד קשה....עובד קשה מהשכרה.....יותר נכון קורעים לו תצורה 24 שעות כל יום 10 נהגים מ___ים את האוטו מכל כיוון אפשרי....אוטו מהשכרה זה אוטו שמבחינת שחיקת מכללים שווה לאוטו 10 שנים מתחת....את כל הכסף אתה תוציא אח"כ בתיקונים וכשתירצה למכור....שכח מזה,אתה לא תמכור.

פורסם
עובד קשה....עובד קשה מהשכרה.....יותר נכון קורעים לו תצורה 24 שעות כל יום 10 נהגים מ___ים את האוטו מכל כיוון אפשרי....אוטו מהשכרה זה אוטו שמבחינת שחיקת מכללים שווה לאוטו 10 שנים מתחת....את כל הכסף אתה תוציא אח"כ בתיקונים וכשתירצה למכור....שכח מזה,אתה לא תמכור.

כמה רכבים מהשכרה היו לך?

היו פה לא מעט דיונים וכמה אנשים עם ניסיון עם יותר מרכב בודד מהשכרה דווקא היו בעד.

קח בחשבון שגם רכב ליסינג יכול להיות מאוד שחוק, וגם לרכב הפרטי שאתה הולך לראות ושייך לאדם נחמד בן 70, אולי יש לו נכד בן 18 שלקח את הקורולה העלה ל6000 סל"ד בניוטרל והכניס לDRIVE.

אין ספק שרכב מהשכרה עבד קשה יותר, אבל לא הייתי פוסל אותו לגמרי, ממש לא. בעיקר בגלל בטיחות גבוה יותר.

לי יש ניסיון עם יותר מרכב אחד מהשכרה, אשמח לשמוע את שלך.

גיא

פורסם

אין לי ניסיון אישי עם רכבים מהשכרה, את ההכרות שלי עם רכבים מהשכרה\ליסינג\מגרשים , רכשתי בתקופת עבודתי באוטו סנטר, כמו כן אני מכיר חברים\מכרים שרכשו רכבים כאלו .

אצלי יש חוק מ"ס 1,רק פרטי. אין קיצורי דרך,אין ארוחות חינם. לא ליסינג,לא השכרה,לא חברה ולא מגרשים, רק פרטי.

כל השאר בולשיט ועבודה בעניים מבחינתי.

אם אתה חושב אחרת,אז בבקשה לך על זה,אני לא משכנע ואין לי שום אינטרס.

פורסם

האוטו האמין מאוד וסחיר, באמת מוזר שהוא בטרייד אין.

מה שכן אם החליפו מכסה מנוע אז החליפו כבר את כל הקדימה, מה שגם מדליק נורה אדומה שהבולמי זעזועים קדמיים חלשים, וברז דולף.

לדעתי תאונה לא קטנה מקדימה.

תלך לבדיקה ותחתים אותם על התחייבות לשילדה.

הלוגו של רוב מכוניות העל הוא חיית בר. יגואר, למבורגיני, פרארי, רק פג'ו האגדית יש לה אריה, בגלל זה פג'ו בעייני היא מכונית על.

• תוכן חדש...