Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קורולה מטרייד-אין

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7889 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוקיי, אז ראיתי לפני כמה שעות קורולה 98 בחברת טרייד-אין רצינית (סוכנות רכב גדולה מאוד; לא טויוטה). רכב עם 119K, טיפול אחרון 117, צריך טסט עוד שבועיים, כללית נראה תקין לחלוטין, ומבדיקתי (לא במכון; שלי) כל הדברים בסדר, כמעט לא מצאתי שום הערה של ממש. מעבר לכך, הרכב עבר תאונה קלה, ותוקנו מספר דברים - לטענתם ללא כל נגיעה בשלדה.

הראו לי טופס בדיקה שהם עשו ויש בו כמה בעיות כמפורט להלן, אני מתכוון לקחת אותו מחר לבדיקה מטעמי, ואשמח לדעת לפני-כן מה אתם חושבים לגבי ההערות, מה משמעותי ומה לא, וכמה יעלה לתקן את מה שדורש תיקון.

1. מנוע - ברז מצנן דולף, מנוע מזייף.

2. בולמי זעזועים קדמיים חלשים.

3. מרכב - הערות בעלות משמעות נמוכה - הוחלף מכסה מנוע, נקודות איכול מסביב למרכב, תיקון או פגיעה בכנף קדמית שמאל (להבנתי - הוחלפה). יש עוד הערות כמו תיקוני צבע וכיו"ב שנראו לי שוליות.

4. בלמים - צלחות שחוקות (ללא פתיחה).

5. צמיגים קדמיים פגומים (לא ממש ראיתי על איזה פגמים מדובר, לי נראו די בסדר).

6. גומיות מגן לציריות פגומים מימין (שאלה: האם יש משמעות לעובדה שמדובר בצד אחד בלבד?)

יש ספר רכב מסודר, הראו לי צילום רישיון של הבעלים, וברמה הפורמאלית הדברים נראים בסדר גמור, זה גם כמובן רכב מחברה עם אחריות...

חוץ מזה לגבי מכון בדיקה בחיפה, מישהו המליץ לי על מ.מ.מ. מה דעתכם עליו, והאם זה לא קצת מסוכן שהם די קרובים לסוכנות (בערך 200 מטר אחד מהשני).

תודה מראש על כל הערה!

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

טוב אז בינתיים בדקתי קצת בחיפושים בפורום ואני מבין ש-מ.מ.מ הם המכון המומלץ באיזור חיפה. אם יש הערות אשמח לקרוא.

שאלה קצת שונה - הרכב צריך לעבור טסט בעוד כשבועיים. האם ניתן\כדאי לשלב את בדיקת הרכב לפני קניה בבדיקה לרישוי? אם כן, איך עושים זאת?

חוץ מזה כמובן שעדיין אשמח לקבל הערות לגבי הכתוב בהודעה המקורית... השקט כאן היום קצת מוזר...:roll:

פורסם

אם הכל כ"כ טוב אז למה טויוטה קורולה עומדת בטרייד אין? רכב עם סחירות ומוניטין...למה הוא נמצא בטרייד אין? משהו לא מסתדר ....

פורסם
אם הכל כ"כ טוב אז למה טויוטה קורולה עומדת בטרייד אין? רכב עם סחירות ומוניטין...למה הוא נמצא בטרייד אין? משהו לא מסתדר ....
האמת, לא ממש יודע, עד היום לא שמעתי שטרייד-אין זה נחשב בעייתי; דווקא שמעתי ההפך.

מתוך הנתונים הרשומים נראה שיש במה לחשוד או לא?

פורסם

יכול להיות שהרכב הגיע מכונס נכסים, אבל גם אז הייתי נזהר.

פורסם

אין שום רע ברכב מטרייד אין - פשוט בצע בדיקה לרכב עפ"י הזמנתך (בניגוד להזמנתם - וכמובן במכון אחר מאשר ביצע להם את הבדיקה).

כמו כן הורד להם מהמחיר בנוסף לליקויים שימצאו גם את מחיר אגרת הטסט החדשה.

בהצלחה.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם
יכול להיות שהרכב הגיע מכונס נכסים, אבל גם אז הייתי נזהר.
לא נראה לי שהרכב הגיע מכונס נכסים. ראשית, שני הבעלים הקודמים הם פרטיים (הרכב יש שניה ממקוריות פרטית). שנית, למה שרכב מכונס נכסים יגיע לטרייד-אין...

שוב, אשמח מאוד לקבל התייחסויות לגבי השאלות בשתי ההודעות הראשונות.

מישהו יכול להסביר לי מה גורם לכך שאף אחד לא מתייחס היום לנקודות המהותיות יותר?

פורסם

טויוטה קורולה מטרייד אין משמע רכב עם צרות-עד כמה שקורולה יכול להיות עם צרות כן...

אף בעל טויוטה שפוי לא ימכור את הרכב שלו לסוחר או לטרייד אין אלה אם הרכב עבר משהו חריג ביותר,אין שום סיבה,טויוטה זה אחד הרכבים הכי מבוקשים,מוכרים אותם מעל המחירון ומאוד קשה למצא ...מניסיון.

כדאי לך להיזהר.

פורסם
לא נראה לי שהרכב הגיע מכונס נכסים. ראשית, שני הבעלים הקודמים הם פרטיים (הרכב יש שניה ממקוריות פרטית). שנית, למה שרכב מכונס נכסים יגיע לטרייד-אין...

אין קשר. רכב פרטי יכול להגיע לכונס נכסים ע"י עיקול והוא נשאר פרטי (הכונס מעביר את הבעלות על הרכב מבלי שהוא עצמו ייחשב כ - "יד". דבר שני, זה שהסוכנות היא טרייד אין לא אומר שיש להם רק רכבים מטרייד אין, אלא מכל מקור שהם יכולים לקנות בזול (למשל כונס נכסים).

פורסם

אני קורה לזה:

שיכנוע עצמי,אתה רוצה להאמין שזה כך אבל...99% שזה לא.

אני בעצמי חיפשתי כבר חודשיים קורולה וכל מה שראיתי ובדקתי,רק פרטיות, היו על הפנים,פשוט לא להאמין,ואתה יודע מה,בסוף קניתי לפני שבועיים קארינה 93.

פורסם

אל תבהל מכל התגובות המפחידות המופיעות כאן - במידה ומדובר בטרייד אין מוכר וותיק - פשוט וודא איתם שהאחריות לביצוע העברת בעלות מוטלת עליהם (פשוט ערוך עימם הסכם למכירת הרכב והתחייב בהסכם זה כי שתמורה בגין הרכב תשולם מיידית לאחר העברת הבעלות) - בנוסף כמובן בדוק את הרכב (מבחינת מצבו הכללי).

הערה - חשוב לבדוק באם הרכב אינו ממושכן ברשם המשכונות בטרם ביצוע בדיקה לרכב.

בהצלחה.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם
אל תבהל מכל התגובות המפחידות המופיעות כאן - במידה ומדובר בטרייד אין מוכר וותיק.

תודה ירון, רק שתבינו - חברת ה"טרייד-אין" הזו היא אחת מיבואני הרכב הגדולים בארץ, ואני מבטיח לכם שאין כאן אף חבר הפורום שלא מכיר את שמה. קצת קשה לי להאמין שהם יסכנו את שמם הטוב (מאוד) בשקרים או רמאויות על איזה רכב מצ'וקמק שהם יקנו ממישהו כדי למכור ברווח של כמה אלפי ש"ח. ברור שצריך לבדוק את הרכב ולקבל אחריות והכל, ואני מתכוון לעשות זאת וגם בדקתי בעצמי טוב ככל שאני יודע (אחד לאחד בהתאם לדפי הבדיקה מהדביקים כאן בפורום + תוספות והתאמות לקורולה).

הערה - חשוב לבדוק באם הרכב אינו ממושכן ברשם המשכונות בטרם ביצוע בדיקה לרכב.

לגבי המשכון - מה שאתה אומר נכון עקרונית, אבל במקרה של רכישה מחברה זה כדאי אבל לא ממש חיוני. זאת משום שעל-פי החוק ברגע שרכשת מחברה במהלך העסקים הרגיל שלה, ובאמונה בתום לב (בהתאם להצהרותיהם) שהרכב חופשי מכל הבעיות המשפטיות, האחריות אינה עליך אלא אליהם.

ושוב אני מבקש, אם למישהו יש הערות ספציפיות לגבי המשמעות והעלויות של ההערות שנרשמו בבדיקה הקודמת ו\או לגבי האפשרות לשלב את בדיקת הרכישה והטסט, אשמח...

פורסם

למה אתה לא כותב את שמה של החברה המהוללת הזאת?

רוצה קורולה מטרייד אין - לך למוסך מרכזי של טויוטה ,איפה שיש גם אולם תצוגה של רכבי טויוטה חדשים-משם כן שווה לקנות מטרייד אין.

מכל מקום אחר - לא שווה לקנות,כי ירמו אותך .

אוקיי, יותר אני לא אנסה לשכנע אותך,פשוט כואב לי , כי עבדתי בזמנו במקום כזה ופשוט מרמים שם את האנשים,כואב לראות אנשים מרוצים מהקנייה שבלב שלך אתה יודע שדפקו אותם....פשוט הרגשה חרא.

בכל אטופן תעשה מה שאתה חושב .

פורסם
למה אתה לא כותב את שמה של החברה המהוללת הזאת?

רוצה קורולה מטרייד אין - לך למוסך מרכזי של טויוטה ,איפה שיש גם אולם תצוגה של רכבי טויוטה חדשים-משם כן שווה לקנות מטרייד אין.

מכל מקום אחר - לא שווה לקנות,כי ירמו אותך .

אוקיי, יותר אני לא אנסה לשכנע אותך,פשוט כואב לי , כי עבדתי בזמנו במקום כזה ופשוט מרמים שם את האנשים,כואב לראות אנשים מרוצים מהקנייה שבלב שלך אתה יודע שדפקו אותם....פשוט הרגשה חרא.

בכל אופן תעשה מה שאתה חושב .

אני לא כותב את שם החברה מכמה סיבות, שהראשונה בהן היא שאני רוצה להפחית הסיכוי שאגיע לשם מחר בבוקר ואמצע שהרכב כבר נמכר, כפי שכבר קרה לי באופן דומה עם יותר מקורולה אחת.

לגבי אמירתך, שלא תחשוב לרגע שאני מזלזל בדבריך, אבל אני רוצה להבין יותר טוב: אתה בעצם אומר שהרכב נראה לפי הבדיקות האלו במצב טוב, ואין לך הערות ספציפיות, אבל כיוון שמדובר בחברת טרייד-אין, אתה פחות או יותר בטוח שהם מרמים, ויש משהו דפוק בצורה רצינית ברכב. נניח לרגע לצורך העניין שזה עשוי להיות נכון. מה לדעתך עלול שלא להתגלות בבדיקה במקרה כזה? מאילו בעיות אני צריך לחשוש? אם יש בעית שלדה או תיקון רציני אחר או בעיות משמעותיות אחרות, זה יתגלה בבדיקה, לא? מבחינה חוקית אני מכוסה; הרכב נראה במצב טוב; המוכר נותן לי אחריות לזמן מסוים (והחברה הזאת לא תעלם); איפה הבעיה כאן?

אתה מבין, לפי ההיגיון שלך אני כמעט לא יכול לקנות מאף אחד, כי גם פרטיים שמוכרים קורולה מוכרים אותה לרוב מכל מיני "סיבות". להזכירך (יש שרשור בנושא) הרכב האחרון שבדקתי היה מפרטי, והוא ניסה למכור לי אותו כנראה כיוון שהרכב עבר תאונה. נכון, תיאורטית אפשר לרכוש ממוסכי טויוטה, אבל מעשית אני מתקשר אליהם שוב ושוב ואין להם רכבים בשנתונים שאני מחפש. מה שיש לרוב נרכש תוך זמן קצר מאוד, ואני לא ממש פנוי כל-יום כדי להמשיך במרדף הזה עד אין-קץ.

אז מה עושים? עוברים לקרינה כמו שאמרת? קצת נראה לי מוזר שזה הפתרון היחיד...

פורסם

לגבי האחריות שנותנים לך זה על הגיר והמנוע,גיר לא יילך לך וגם מנוע לא,אם תקרא את האותיות הקטנות אתה תגלה שהאחריות הזאת לא שווה כלום!

לגבי הקארינה,חודשיים חיפשתי קורולה ולא מצאתי,במקרה ניתקלתי הקארינה (נדיר מאוד)93 ,אותו מחירון כמו הקורולה,אז למה לא? אוטו מעולה.

אני מציע לך להמשיך לחפש לאט לאט,קח יום,קח יומיים,תסתובב בלילה בעיר שלך,אחרי שאנשים נחים בביתים שלהם,קח עט ודף,תתפלא כמה טלפונים תוכל למצא,אגב בחיפושים שלי כבר קרא לי פעמיים שרשמתי מ"ס טלפון בלילה וקבעתי עם האיש על הבוקר,בבוקר הבן-אדם מתקשר ואומר שזה כבר לא אקטואלי,אין מה לעשות,קורולות טובות נחטפות.

אני במקומך הייתי ממשיך לחפש....לאט לאט...בסוף תמצא משהו טוב.

• תוכן חדש...