Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שימור צמיגים במחסן

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4516 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים

אני יודע שמדובר על פורום מכוניות אך שאלתי לגבי צמיגים של עגלת תינוק (וכן הצמיגים מתנפחים)

העגלה הולכת לאחסון במחסן קריר ומוצל (לתקופה של שנתיים)

חשבתי שיהיה לא רע למרוח אותם בשמן זית על מנת להמנע מסדקים עקב אי תנועה

האם לדעתך זה רעיון טוב או לא?

תודה רבה

פורסם

תראה, בניגוד למכונית, בעגלה לא מדובר בחלק בטיחותי במיוחד.

עטוף את העגלה היטב (בעקר כדי לשמור על המרכב נקי) ושמור אותתה במקום קריר ומוצל, ואם תנהג בה בעדינות היא ת שרת אותך שני ילדים נוספים לפחות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הכללים הבאים נכונים לשימור של כל צמיג מתנפח.

רצוי להעמיד את הרכב/עגלה/מטוס וכו' כאשר הצמיג באוויר ולא מועמס. אם הצמיג נמצא בעומס, צריך לבצע סיבוב של הצמיג כל חודש ולוודא שלחץ האוויר תקין (לא לחץ מירבי).

יש לכסות את הצמיג שלא יהיה חשוף לשמש.

לא כדאי להשתמש בשמן מינרלי כלשהו. אפשר להשתמש בג'ל סיליקוני אשר מונע התייבשות של השכבה החיצונית של הצמיג.

פורסם

בתקופת שירותי על ספינת טילים,

היינו מורחים גריז (לא זוכר איזה סוג) על הגומי האוטם שנמצא בחלקו הפנימי של הא'ץ (הפתח העגול שמשמש מעבר מבטן הספינה לסיפונה).

תשמע התנאים שם הם חרא!!! בזה בלשון המעטה, לחות 300% (אני מגזים בכוונה) ומי מלח שזה הזבל הכי גדול שיש.

והגומיות היו נשמרות.

לדעתי קח גריז תמרח על הגלגלים תכסה עם ניילון וזה ישמר כמו חדש!

פורסם (נערך)
בתקופת שירותי על ספינת טילים,

היינו מורחים גריז (לא זוכר איזה סוג) על הגומי האוטם שנמצא בחלקו הפנימי של הא'ץ (הפתח העגול שמשמש מעבר מבטן הספינה לסיפונה).

תשמע התנאים שם הם חרא!!! בזה בלשון המעטה, לחות 300% (אני מגזים בכוונה) ומי מלח שזה הזבל הכי גדול שיש.

והגומיות היו נשמרות.

לדעתי קח גריז תמרח על הגלגלים תכסה עם ניילון וזה ישמר כמו חדש!

למיטב זכרוני טכנאי בקרה ומכ"מ השתמשו בגריז סיליקון Molykote בצבע ורוד. השימוש העיקרי שלו היה מניעת קורוזיה וחדירת מים על כל המחברים החשמליים.

לנשק השתמשנו בגריז צהוב שהיה נמרח על כל פיסת מתכת גלויה. למיסבים השתמשו בגריז אדום.

ואילו הנשק של הגנ"קניקים היה צ'יינו אדום.

בכל מקרה כשמדובר על מוצרי גומי, כדאי להשתמש בספריי סיליקוני , לא צריך גריז סיליקוני. אגב, שניהם לא יגרמו נזק לצמיג.

עריכה אחרונה על ידי COMMANDER
פורסם

על בסיס מה אתה נותן המלצות כאלו ועוד קובע כי שמן סיליקון לא ישפיע על הצמיג?!

האם אתה בכלל יודע מאיזה חומר עשוי הצמיג?

האם נסת לקישור המצורף לפני שתי הודעת?

לא צריך לתת המלצות לא מבוססת.

פורסם

Alonjp,

המסמך שציינת רק מחזק את דברי.

ראה בעמוד 9 התייחסות לרגישות של חומרים מסוג General pupose non oil resitant ל-Silicone Grease ו-

Silicone Oils

בעמודות הרלוונטיות מופיעה האות A שמשמעותה Recommended-Little or minor effect

יש ויכוח לגבי היכולת של מוצרי detailing המיועדים לצמיגים למנוע התפתחות של סדקים בצמיגים, אבל המוצרים על בסיס סיליקוני לא גורמים נזק לצמיג.

פורסם

ואתה חושב שספרי על בסיס סיליקון לא מכיל גם שמן מינראלי, או פרקציות שונות של נפטא, איזופרופיל, איזואוקטן...?

יש לי חדשות בשבילך, הם בדר"כ מכילים עוד מרכיבים מלבד סיליקון.

אבל למה להתווכח, אתה רוצה להעמיד זאת למבחן? קדימה!

אני אישית תורם זמן מעבדה, שעות טכנאי, ושעות ציוד בדיקה ומזמין אותך לבצע אצלי במעבדה בדיקות ESCR של חתיכת צמיג בתוך "ספרי סיליקון" לבחירתך.

מתאים?

אה וכמעט שכחתי, אולי תסביר למה זה תורם (אם נניח לרגע שיש סיכוי קלוש שזה לא מזיק)?

האם אתה מודע למנגנוני הפירוק של הצמיג?

הגורם העיקרי לפירוק הצמיג הוא חום, קרינה (אבל בשביל זה יש carbon black מה שעושה את הצמיג לעמיד בפני קרינה אך מעלה את השפעת החום) חמצן ואוזון.

האם גריז/שמן סיליקון מונעים מעבר חמצן/אוזון אל הצמיג - כמובן שלא.

אז במה הועילו חכמים?

אגב, כדי לקצר תהליכים רק אציין כי אני ביצעתי בדיקות ESCR בשמן סיליקון/שמן מינראלי/סבון ועוד כבר לפני 9 שנים והתוצאות היו מדהימות.

אבל אני עדיין מוכן לתרום שעות מעבדה..

אני חוזר ואומר לכל מי שמתעניין בשטויות האלו, פשוט לא!

זה לא תורם לכלום.

פורסם

אל תתרגש, לא מתווכחים איתך. מדובר כאן על צמיגים של עגלת תינוק, לא של מטוס נוסעים.

הצעתי לפות"ש לכסות את הצמיגים, לשמור אותם לא מועמסים, ולא להשתמש בשמן מינרלי כפי שביקש לעשות.

יש מוצרים להברקה ושימור של צמיגים המבוססים על סוגים שונים של סיליקון.

להבנתי, המוצרים המבוססים על PDS לא מכילים כל חומר המזיק לצמיג.

אם יש לך תוצאות של ניסויים המעידים על נזקים של ספריי סיליקון לצמיגי רכב, פרסם אותם בפורום דיטיילינג.

השוק מלא במוצרי נוי לניקוי והברקת צמיגים והרשת מלאה בדיונים על מידת התועלת והנזק שלהם.

• תוכן חדש...