Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פירוש האותיות DOHC ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7890 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם מישהו יכול בבקשה להגיד לי את המילים השלמות באנגלית של קיצור המילה DOHC?

אני יודע שהפירוש שלהם מכאנית זה "שניי גלי זיזים עיליים"

(אחד אחראי על שסתומי פליטה ואחד אחראי על שסתומי יניקה)

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם
שלום לכם מישהו יכול בבקשה להגיד לי את המילים השלמות באנגלית של קיצור המילה DOHC?

אני יודע שהפירוש שלהם מכאנית זה "שניי גלי זיזים עיליים"

(אחד אחראי על שסתומי פליטה ואחד אחראי על שסתומי יניקה)

Double Over Head Cam

פיאסטה MK1 שנת 79 בשלבי שיפוץ ->[thread=41214]כאן[/thread]

מנוע:1L, ממוזגת+ תוספות.

פורסם

רק כדי שיהיה יותר מובן הנה המונחים

DOHC - Double overhead camshaft משמעו גל זיזים עילי כפול.

SOHC - Single overhead camshaft משמעו גל זיזים עילי יחיד.

ברוב המכוניות החדישות ישנם שני גלי זיזים שמניעים 16 שסתומים אך עדיין יש מכוניות שנמכרות עם גל זיזים עילי יחיד שמניע 8 שסתומים למען האמת יש דיי הרבה כאלה , פאביה , פולו , איביזה , פונטו וכו...

ים long time no

פורסם

ברוב המכוניות החדישות ישנם שני גלי זיזים שמניעים 16 שסתומים אך עדיין יש מכוניות שנמכרות עם גל זיזים עילי יחיד שמניע 8 שסתומים למען האמת יש דיי הרבה כאלה , פאביה , פולו , איביזה , פונטו וכו...

וכמובן שיש מנועים עם גל זיזים עילי יחיד שמניע 16 שסתומים.

פורסם

ד"א , הפביה כבר לא נמכרת עם מנוע ה-1.4 8 שסת'..

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

נכון ויש עוד מיגוון וריאציות ולכן אין קשר בין מספר הגלי זיזים/צילינדרים/שסטומים..כל מנוע וההנדסה שלו

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

במרצדס ובמיצובישי יש מנועים עם 3 שסתומים , הם גם מונעים ע"י גל-זיזים יחיד ? אם כן איך בנויות הפיקות להנעת השסתום הרחוק יותר?

.I'm a blocked user

פורסם
במרצדס ובמיצובישי יש מנועים עם 3 שסתומים , הם גם מונעים ע"י גל-זיזים יחיד ? אם כן איך בנויות הפיקות להנעת השסתום הרחוק יותר?

בדרך כלל במיקרים אלו הקאמשפא נימצא מעל מרכז הצילינדר ופשוט השסטומים בזוית אליו..

אבל זה לא מחייב ויכול להיות שיהיה גם "מנוף" שמקושר לכל שסטום שאותו למעשה מניע הקאמשפט..

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
נכון ויש עוד מיגוון וריאציות ולכן אין קשר בין מספר הגלי זיזים/צילינדרים/שסטומים..כל מנוע וההנדסה שלו

התשובה שלי נענתה בכיוון מסויים ולא גלובלית הייתי צריך לציין את זה :-)

ים long time no

• תוכן חדש...