Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פלאשינג + K44 מי קודם?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4532 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברים בפורום

(אני אומנם כותב חדש בפורום אבל קורא ישן ונעזר הרבה מעצותיהם של החברים)

לפני כחודשיים רכשתי טויוטה קורולה 2007

לאחר הקניה התברר לי שיש לו בוצה במנוע

לאחר בירורים הגעתי למוסך שעשה לי פלאשינג והחליף את השמן עם לחץ של השמן החדש

הוא גם שם לי שמן סינטטי מעולה ואמר לי לבצע שוב פעם פלאשינג בעוד חודש עם פתיחת קרטר והחלפת המסנן הפנימי

כמו"כ רציתי לבצע שטיפה פנימית של מערכת הדלק וקניתי K44

רציתי לשאול

1.האם יש עדיפות לשטוף קודם את מערכת הדלק ואחר כך לשטוף את המנוע או שאין הבדל?

2.האם פתיחת הקרטר היא דבר שיכול לגרום לסיבוכים עקב סגירה לא נאותה וגומי שהתייבש ולכן עדיף לא לפתוח אלא לנקות מבחוץ?

תודה רבה

פורסם

אין קשר בין פלאשינג לבין ניקוי מערכת הדלק על ידי תוסף. תוסף אתה יכול לשים בדלק זה לא יזיק אבל אם המנוע עובד כמו שצריך אתה לא תרגיש בשום הבדל. לגבי עניין הפלאשינג עצמו עדיף לבצע ניקוי יסודי על ידי פירוק אגן השמן וניקוי רשת השאיבה כמו שצריך כולל ניקוי האגן. פלאשינג זה חומר שלא הכי בריא למנוע ולרוב פוגע בגומיות השסתומים ופשוט אוכל אותם.

פורסם

זבולון שלום רב, וברוך בואך לפורום !

אתה עושה סלט שלם, וסמטוחה שלמה.

את התוסף דלק שמים בטנק, ואין צורך לשטוף את טנק הדלק תחילה, ואין לו קשר לבוצה באגן השמן.

את אגן השמן מומלץ לפתוח, ולנקות את הבוצה, שהצטברה, באגן השמן, וברשתית משאבת השמן.

בעבודה מקצועית, מחליפים גם אטם אגן שמן חדש, ואין כל סיבה לנזילות ולבעיות, אם העבודה מבוצעת, בצורה מקצועית.

אין חובה להשתמש בתוסף דלק, ערוך חיפוש בנושא.

גם בשימוש בפלשינג, הנזק עולה על התועלת, מאור 30 כבר פרט בנידון.

בהצלחה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

אל תגזימו ...

אני יודע איפה שמים את תוסף הדלק

רק שאלתי אם עדיף לעשות את זה לפני הפלאשינג וניקוי אגן השמן והחלפת הפילטר, או אחרי או שאין הבדל

לגבי השימוש בפלאשינג

אני יודע שהוא לא מומלץ בלי סיבה מיוחדת אבל לצערי יש לי סיבה כזו

אשמח לחוות דעתכם

פורסם

לדעתי קודם תוסף, ולאחר מכן פלאשינג.

התוסף ששמים בטנק הדלק יכול להמיס חלק מהלכלוך שהצטבר (אם הצטבר) בין טנק הדלק עד למנוע, ככה שחלק מהג'יפה מוצאת את עצמה - במנוע. לאחר ריקון תא טנק הדלק המתוסף יש לבצע החלפת פילטרים ושמן מנוע. לכן נראה לי שגם את הפלאשינג כדאי לבצע אחרי תוסף.

פורסם
לדעתי קודם תוסף, ולאחר מכן פלאשינג.

התוסף ששמים בטנק הדלק יכול להמיס חלק מהלכלוך שהצטבר (אם הצטבר) בין טנק הדלק עד למנוע, ככה שחלק מהג'יפה מוצאת את עצמה - במנוע. לאחר ריקון תא טנק הדלק המתוסף יש לבצע החלפת פילטרים ושמן מנוע. לכן נראה לי שגם את הפלאשינג כדאי לבצע אחרי תוסף.

כך גם אני חשבתי ולכן שאלתי

רק שאני לא בטוח שהליכלוך שנמצא בתוך מערכת הדלק מגיע למנוע

לגבי פתיחת הקרטר

האם אני יכול לעשות את זה לבד או שזה מסובך

הפתיחה כנראה פשוטה אבל אני חושש שהסגירה לא תבוצע כראוי מה שיוביל לנזילות

האם חיבים להחליף אטם של הקרטר ?

כמה הוא עולה?

ומה לגבי השימוש בסיליקון אדום?

תודה לכולם

פורסם

אין צורך לעשות פלאשינג תופעה יודעה בקורולות מ2003

כל 30 תוציא שמן מנוע נכנס בערך 4 ליטר ותשאיר ליטר וחצי שאליו תוסיף 3 מיכלי נוזל בלם של חצי ליטר הפעל את המנוע לזמן קצר

ושטוף את השמן הקרטר יהיה נקי כביום היוולדו לאחר הטיפול הנ"ל .

פורסם
אין צורך לעשות פלאשינג תופעה יודעה בקורולות מ2003

כל 30 תוציא שמן מנוע נכנס בערך 4 ליטר ותשאיר ליטר וחצי שאליו תוסיף 3 מיכלי נוזל בלם של חצי ליטר הפעל את המנוע לזמן קצר

ושטוף את השמן הקרטר יהיה נקי כביום היוולדו לאחר הטיפול הנ"ל .

אבויי לנו! שמעתי על שיטות עם נפט אבל שמן ברקס?!

פורסם

הבוצה במנוע הייתה נפוצה במנועים עד שנת 2005, מנועי 2006-2007 חפים מבעיות הבוצה. אם קיימת בוצה במנוע זה בגלל אחזקה רשלנית ואי ביצוע טיפולים בזמן או שימוש בשמנים עלומי שם ופילטרים מאיכות נמוכה.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

לגבי פתיחת הקרטר

כמה הוא עולה?

תודה לכולם

פורסם
לגבי פתיחת הקרטר

כמה הוא עולה?

תודה לכולם

ניתן בהחלט לביצוע לבד כל עוד יש לך את הידע והכלים הנכונים. אם פתחת אז בטח שתחליף אטם ותישתמש בסיליקון איכותי בהרכבה ולא סתם סיליקון של ה 10 ש"ח כי אז יתחילו נזילות. לא לשכוח שחוץ מניקוי אגן השמן לנקות את רשת השאיבה.

פורסם
ניתן בהחלט לביצוע לבד כל עוד יש לך את הידע והכלים הנכונים. אם פתחת אז בטח שתחליף אטם ותישתמש בסיליקון איכותי בהרכבה ולא סתם סיליקון של ה 10 ש"ח כי אז יתחילו נזילות. לא לשכוח שחוץ מניקוי אגן השמן לנקות את רשת השאיבה.

כמה עולה אטם חדש?

• תוכן חדש...