Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4528 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני חולק על הדעה שצריך אלטרנטור ומצבר פריקה עמוקה כדי להחזיק vrx אחד, זה לא שהמגבר עומד למשוך באפון קבוע 70 אמפר. אצלי באופן אישי הייתה מותקנת ברנו קליאו מערכת שצרכה הספק גדול יותר (בצורה משמעותית) עם שדרוג שלושת הגדולים , מצבר פריקה עמוקה והרצה של 0 גייג' לבגאז' ונפילות מתח רציניות לא היו שם. יצא לי לראות עוד לא מעט רכבים עם מערכות בהספקים גבוהים משלך שעובדות כך, אוליי זה לא אידאלי אבל זה יכול לעבוד.

hu:eclipse 7200 MK II ,amp:image dynamics q450.4+boston gt28+mono rockford 1501bd,comp:duble hertz mlk165+midrange hl70, subwoofer:fi q15

:evil:

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

פותח השרשור לא התעצל ובדק את המדידים:

1. נפילות מתח שמגיעות ל 10.5V בפיקים ו 11V לעתים תכופות יותר.

2. צריכת זרם של כ 70-75 אמפר.

10.5-11V זה נתון חריג ביותר ואף מסוכן למגבר!

75A זו צריכה לא מבוטלת, אם כי גם לא גבוהה במיוחד, נתקלתי בצריכות גבוהות יותר על מערכת מקורית ללא נפילות מתח אסטרונומיות שכאלו.

הדבר הראשון שיש לעשות זה לבדוק את תקינות מערכת החשמל (מצבר ואלטרנטור), לדעתי אחד מהם קצת עייף ולא עובד כתמול שלשום.

לא נראה לי שיש צורך אמיתי להשתגע עם "להחליף הכל", אבל כן יש להשקיע מעט כדי לפתור את הבעיה.

כמה נקודות למחשבה:

1. המגבר הנוכחי שלך זה מגבר קלאס A/B, שעובד בגישור ב 2 אוהם- משמע הוא עובד במאמץ גבוה מאוד ובצריכת הזרם הגבוהה ביותר שניתן להוציא משני הערוצים שמגושרים לסאב. אי לכך- מעבר לנזק שאתה גורם למגבר באופן לא מודע, המגבר מנסה למשוך ממערכת החשמל זרם מאוד גבוה, שכנראה גם לא מסופק. הורדת העומס מהמגבר הזה והוספת מגבר מונובלוק קלאס D יעיל- יפחיתו את העומס ממע' החשמל שלך וגם מהמגבר.

עם זאת- ייתכן והכשל במע' החשמל שלך גדול, והחלפת מגבר ליעיל יותר לא תפצה על הקושי שבמע' החשמל, יכול להיות שנפילות המתח יהיו למתח גבוה יותר, שזה טוב, אך עדיין לא למתח גבוה מספיק- שזה לא טוב.

2. מניסיון עם מצבים דומים- במידה והאלטרנטור תקין וכלל החיווט מחובר כהלכה, יש מצב שתמצא את המצבר קצת גמור/חלש/לא עומד בעומס. מצבר פריקה עמוקה בגודל בינוני יעשה עבודה טובה מאוד ויאפשר לך לעבוד באופן שוטף בלי נפילות חזקות כ"כ.

לא הייתי ממהר להחליף כלום- רק לבדוק את מע' החשמל, לנסות ולאתר את הבעיה.

במידה ותרצה- אני מוכן להשאיל לך את אחד מהמצברים שלי (פריקה עמוקה, יש לי 3 כאלה :) ) לצורך בדיקת השפעת החלפת המצבר על מע' החשמל שלך.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

בדקתי את המתח היוצא מהאלטרנטור והוא תקין 14.3 בערך

אבל איך אני יכול להעמיס עליו תמידית ולבדוק כמה אמפר הוא מוציא

בדקתי גם את הזרם האלטרנטור מוציא רק 45 אמפר בעומס מלא

לפי מה שכתוב עליו הוא אמור להוציא כ 90A שזה אמור להספיק למערכת הזאת

כנראה שלא בדקתי כמו שצריך או שבאמת יש בעיה כל שהיא

אני חושב שיש איזה שהיא בעיה חשמלית כי בדקתי אצל אח שלי מתחים בלנטיס 323

שהמערכת שלו על פול היא צרכה משהו כמו 45 עד 50 אמפר והמתחים לא זזו בכלל עמדו יציב (מערכת שונה משלי)

srool אשמח לעזרה ממך רק שתידע המצבר חדש לגמרי אז בגלל זה אני שולל אותו

פורסם

נ.ב לפי החיווט הזה היה לי חיווט פחות איכותי עם פיוז 60A על הכבל אחרי הפיק הראשון הוא נשרף מה שאומר

שאני לא טועה בבדיקות והמערכת מגיע ליותר מ- 70 אמפר

פורסם

אני לא יודע כיצד ביצעת את הבדיקה, באילו תנאים ועד כמה היא מדויקת.

אלטרנטור מזרים בסרק בד"כ יותר מ 50% מהמוצהר עליו, אם כי זה משתנה מאחד לשני.

בדיקה הכי קרובה למציאות צריכה להיעשות בעת נסיעה.

לגבי המצבר- אומנם חדש, אך מה הנתונים שלו? איזה מצבר זה? האם הוא מסוגל לספק את הצרכים שלך?

לגבי הפיוז- הפיוז הראשי אמור להגן בד"כ על כבל המתח הראשי, במקרה של הכבל שלך, הייתי שם פיוז בעל ערך של 100A לפחות.

אני בכל אופן הייתי בודק יותר לעומק את האלטרנטור, ובהחלט חושב על בדיקה מעט מקיפה יותר אצל חשמלאי רכב.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

ביצעתי בהילוך סרק עם עומס של מזגן וחימום אחורי ובדקתי עם אמפרמטר צבת עם אתה מכיר

כרגע החלפתי את החוט שהולך מהאלטרנטור למצבר כדי שיעביר לו יותר מתח והנפילות פחתו

מקסימום נופל ל 11V נראה לי צריך לחווט חוטים עבים יותר ולהביא מונו שיעבוד על d class ככה

יהיה פחות עומס כרגע יש לי פיוז 80 אמפר שמחזיק יפה מאוד

פורסם

בשביל למדוד זרם שהולך למערכת אתה צריך לחבר את המולטימטר בין המצבר לכבל מתח הראשי (לנתק את הכבל מתח, לחבר אל קצה אחד שלו את המולטימטר ולקצה השני את המצבר).

אישית לא נשמע לי הגיוני שיש כאלה נפילות, יכול מאד להיות שההארקות המקוריות של הרכב בלויות, לכן כצעד ראשוני אני ממליץ לעשות את שלושת הגדולים.

אני מבין שאתה עם גולף, ומנסיון במידה והמצבר דלף בעבר החומצה טיפטפה על נק' ההארקה המקורית של המצבר (שנמצאת ממש מתחת למצבר) וגרמה שם לקורוזיה רצינית

בכל אופן ובכל תוספת שתעשה (מצבר/אלטרנטור/עוד מגבר) שלושת הגדולים יהיה חלק מהפתרון, לכן אני ממליץ להתחיל בזה, זה גם הכי זול.

בנוסף מונו קלאס d יעזור גם כן.

SCANSPEAK

פורסם

הבנתי פחות או יותר עכשיו השאלה שלי מה הכי כדי.

1.בלי שום קשר מונו בלוק אני יביא קראתי על זה ואיי די מאקס לא קל להגביר

2. איזה מונו אתם מציעים לי אני מעדיף אודיסון.

3.עם אחרי זה יהיה צורך לשפר משהו במערכת חשמל מה הכי כדי.

4.עם מישהו יכול לעזור לי יראה את המצב אני מאזור הצפון אשמח לקבל קצת עזרה.

5. תודה רבה רבה לכם על כל העזרה!

פורסם

מה אתם אומרים על

HERTZ HDP1

האם הוא יתאים או שיהיה לו קשה לעבוד ב 2 אום ועדיף מגבר שתומך גם ב 1 אום

אם יש המלצות למגבר מתאים אשמח לקבל כאלו

נזכרתי בעוד דבר חשוב אם אני שומע הרבה זמן על ווליום גבוה

אז המגבר מתחמם מאוד למרות שיש לו את הסט מאווררים היוקרתי

מה שאומר שרונן כנראה צודק לגבי שקשה למגבר לעבוד בגישור של 2 אום למרות שהוא תומך בכך

לקחתי מחבר סאב אינפינטי 300rms שתי סלילים של 2 אום סה"כ התנגדות 4 אום

המגבר לא מתאמץ אפילו להגביר

אני רק צריך לבדוק עם יש איתו נפילות אני יעשה את זה כנראה מחר ויעדכן אותכם

אם יש לכם עוד רעיונות לבדיקות כי אני עשיתי את כל הבדיקות האפשריות

תודה לכם :wink:

פורסם

טוב חברים אז בדקתי עם האינפינטי אין נפילות רציניות ואין עמעום אורות

תצרוכת של 65 אמפר בפיקים ומתח נופל עד ל 12.3 בפיקים

בדקתי האלטרנטור מסוגל לתת בסרק רק 50 אמפר בערך

כי את idmax הוא לא סוחב

מה שאומר שהאלטרנטור לא מספיק

האם תוכלו לעזור לי ולהגיד לי כמה יעלה לי החלפה ל 120 של בוש של דגם tdi

וכמה עלות של מצבר פריקה ומה כדי יותר

וכמובן שאת החיווט אני יחליף בבקשה אני חייב לדעת מה לעשות כי אני בבעיה שאני לא יודע לאיזה

כיוון ללכת

תודה לכם.

פורסם

איזה התנגדות הסלילים יש לסאב שלך?

לגבי שדרוג מערכת החשמל תתחיל בשלושת הגדולים עם המונו שתקנה , זאת ההשקעה הכי נמוכה ותהיה נחוצה בכל מקרה למערכת החשמל שלך. תיראה איך הכל עובד ובמידת הצורך לאחר מכן תתקדם למצבר ואם תהיה חייב לאלטרנטור שהעלות שלהם גבוהה הרבה יותר ומסתכמת באלפי שקלים. ממליץ לך מאוד לעבור גם על ההארקות של המגברים. (את ההארקה של המצבר אתה אמור להחליף לטובה יותר בשדרוג שלושת הגדולים).

hu:eclipse 7200 MK II ,amp:image dynamics q450.4+boston gt28+mono rockford 1501bd,comp:duble hertz mlk165+midrange hl70, subwoofer:fi q15

פורסם
איזה התנגדות הסלילים יש לסאב שלך?

לגבי שדרוג מערכת החשמל תתחיל בשלושת הגדולים עם המונו שתקנה , זאת ההשקעה הכי נמוכה ותהיה נחוצה בכל מקרה למערכת החשמל שלך. תיראה איך הכל עובד ובמידת הצורך לאחר מכן תתקדם למצבר ואם תהיה חייב לאלטרנטור שהעלות שלהם גבוהה הרבה יותר ומסתכמת באלפי שקלים. ממליץ לך מאוד לעבור גם על ההארקות של המגברים. (את ההארקה של המצבר אתה אמור להחליף לטובה יותר בשדרוג שלושת הגדולים).

הסאב עובד על שני סלילים של 4 אום התנגדות סופית של 2 אום

מה אתה מתכוון בדיוק שאתה אומר שלושת הגדולים?

או שעדיף להחליף לסאב 4 אום התנגדות סופית

אם אני מחליף חיווט איזה חיווט אני צריך לקנות בדיוק

ואיך אני מחבר אותו?

תודה

פורסם

אל תמהר להחליף שום דבר, איזה חיווט רץ למגבר עכשיו?

שלושת הגדולים זה לעבות את ה+ מהאלטרנטור למצבר , את ההארקה של המצבר לגוף הרכב ואת ההארקה של האלטרנטור לגוף הרכב כל זה מאפשר ניצול אופטימלי של מערכת החשמל הקיימת. תעבור גם על ההארקות של המגבר, אם חיברת את ההארקה לבורג תוודא ששיפשפת את הציפוי שלו לפני כן ושהוא מוליך טוב. תבצע את שדרוג שלושת הגדולים עם כבל רתכת, הוא כבל מוגן ועמיד בחום שזה חשוב בתא המנוע.

תבדוק את התוצאה לאחר השדרוג הנ"ל ולפי התוצאה תראה מה לעשות הלאה.

פורסם
אל תמהר להחליף שום דבר, איזה חיווט רץ למגבר עכשיו?

שלושת הגדולים זה לעבות את ה+ מהאלטרנטור למצבר , את ההארקה של המצבר לגוף הרכב ואת ההארקה של האלטרנטור לגוף הרכב כל זה מאפשר ניצול אופטימלי של מערכת החשמל הקיימת. תעבור גם על ההארקות של המגבר, אם חיברת את ההארקה לבורג תוודא ששיפשפת את הציפוי שלו לפני כן ושהוא מוליך טוב. תבצע את שדרוג שלושת הגדולים עם כבל רתכת, הוא כבל מוגן ועמיד בחום שזה חשוב בתא המנוע.

תבדוק את התוצאה לאחר השדרוג הנ"ל ולפי התוצאה תראה מה לעשות הלאה.

החיווט שרץ למגבר הוא של אודיסון 4 גייג (לא נראה לי שיש בעיה בו הוא מצויין)

לקחתי חוט של 4 גייג לאלטרנטור רק הארקות אני צריך לעשות אבל נראה לי שזה עדיין לא יספיק

או שהאלטרנטור חלש ועשה את שלו או שהוא לא מספיק חזק בלי שום קשר לעייפות מה נראה לך?

פורסם

אתה לא צריך לצטט כל פעם את ההודעה שמעליך.לא כ"כ הבנתי מה עשית מההודעה הקודמת שלך אבל בכל מקרה אל תחליט מראש מה יספיק ומה לא, שלושת הגדולים אתה צריך לעשות בכל מקרה, זה גם השדרוג הזול מכולם, תבצע אותו ואם עדיין יהיו בעיות תחליף מצבר.

לא כ"כ מבין אותך...אתה מעדיף שיגידו לך ישר תחליף אלטרנטור ,מצבר ושלושת הגדולים ותעשה שלוש הרצות אפס גייג' לבגאז' ותוציא על זה אלפי שקלים? יש הרבה אנשים שמפעילים מערכות בהספקים דומים על מערכת חשמל אורגינלית משודרגת בשלושת הגדולים ומצבר שנמצא במצב טוב. תתחיל מהכי קטן, יכול להחות שזה יספיק.

• תוכן חדש...