Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4533 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום יש לי שתי שאלות אז ככה הראשנה היא: ידוע שפאנלים האיכותיים יותר הם דווקא הדין אחד ולא הדאבל דין

למה באמת זה ככה הרי בדאבל דין יש בדיוק מקום כפול לרכיבים לא? על העיניין של המחירים אני לא מדבר בגלל הפונקציות שיש בו אבל למה לא תמצאו

כמעט דאבל דין שיודע לנגן למשל כמו הפיונר 80prs ? לי נראה שזה יותר קל לעשות כי כמו שאמרתי המקום איחסון כפול בגודל.

ועכשיו הדבר השני הבנתי שיש עיניין של הפאזות ברמקולים שיהיה תואם וגם בדקתי את זה למשל אצלי בחדר לקחתי זוג רמקולים וחיברתי אותם בצורה של פאזות שונות ובאמת הבאס ממש "נעלם" אחד מבטל את השני אז השאלה שלי היא אם זה ככה אז למה לא שומעים הבדל עם רמקול אחד בפאזות שונות הרי זה מוציא צליל שונה לא ?

פורסם

אתה מדבר על פאזות חשמליות להבדיל מהיפוך פאזות דרך רכיב DSP כלשהוא.

היפוך הפאזות שאתה מדבר עליו הוא פעולה חשמלית של היפוך קטבים.

במצב כזה, אתה הופך את כוון התזוזה של הרמקול - אם במקום שהוא יזוז קדימה בחצי גל הראשון - הוא זז אחורה.

אם אתה הופך את שני הרמקולים במקביל - לא קרה כמעט כלום למעט הסטה בזמן של תחילת ניגון הרמקול.

אבל אם אתה הופך את הקוטביות רק לאחד הרמקולים אז אתה גורם לכך שרמקול אחד ינגן בדיוק את הצד השני של גל הקול קודם כל ואתה מקבל תופעה שנקראת התאבכות הורסת - או במילים אחרות ביטול היות וגל אחד של רמקול שמאל מתנגש בצורה מושלמת עם גל הקול של רמקול ימין - התוצאה כלפי האוזן היא ביטול של גל הקול.

באותו העקרון עובדת היום שיטת ביטול הרעשים באזניות ובמכשירים שמשתיקים את גוף הרכב בצורה חשמלית בזמן הנסיעה - הם פשוט משדרים תדר בגל הופכי לזה שהמטרה היא לבטלו.

לגבי דאבל דין מול דין

יש גם דאבל דינים מאוד איכותיים אבל לרוב מטרתם היא מולטי מדיה והופוקוס שם לא מתמקד על עולם הסטריאו (ימין ושמאל) אלא על עולם הסראונד.

1 דין או דאבל דין היום זה ה-מ-ו-ן מקום לטכנולוגיה - תראה מה אפשר לעשות היום עם טאבלט בעובי של קרש חיתוך או אפילו פחות.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

קודם כל תודה רבה על התשובה המפורטת והמהירה.

אז לגבי הדאבל דין הבנתי שהגודל היום כבר לא משנה אבל עדיין לא מוזר שזה אמור להיות שווה דווקא במכשירים כאלה שיש את היתרון של הכיוונים במסך נגיעה?

לגבי השאלה על הרמקולים אני מכיר למה יש את הדבר שנקרא התאבכות תדרים שמחסירים אחד מהשני.

השאלה שלי הייתה למה שומעים אותו דבר ברמקול שהופכים לו את ה+ וה- הרי זה מנגן שונה לא ?

פורסם

שלום עומרי,

היפוך פאזה חשמלית גורם לאיחור במופע גל הקול .ככל שהתדר יותר נמוך השינוי בתזמון המופע יגרום לשינוי גדול יותר במיקום גל הקול.

כשאתה שומע ברמקול אחד אז מה שמשפיע על מה שאתה שומע זה המיקום של גל הקול ביחס אליך.

אם תהפוך פאזה חשמלית אז בתדרים נמוכים תבחין בשינוי ברור, הבאס ישנה את מיקומו וזאת מכיוון שתדר נמוך הוא איטי ובעל אורך גל ארוך.

לגבי תדרים בינוניים וגבוהים כמעט ולא תבחין בהבדל עקב כך שאורכי הגל קצרים מאד וכמעט שלא ניתן להבחין בהבדל הנשמע.

פורסם

איך אומרים?

דוז פואנט, פר אקסלנס!

תשובה רהוטה מדוייקת עד כדי כאב.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

הבנתי תודה רבה לכם.

אם כבר דיברנו על גלי קול יש לי בעיה מסוימת ברכב הסאב אצלי לא שומעים אותו כמו שצריך יש הרבה הוא לא מלא כזה

נגיד הרבה פעמיים בשיר שאני יודע שצריך להיות סאב הוא לא מנגן או ממש צליל מעוות כזה חסר

ושמתי לב שבקטעים האלה דווקא שאני פותח את הבאגז ועומד מאחורי הרכב דווקא שומעים את הצלילים שצריך אומנם חלש.

לנסיון התקנתי סאב מחבר עם רכב דומה ועדיין אותה תופעה

פורסם
שלום עומרי,

לגבי תדרים בינוניים וגבוהים כמעט ולא תבחין בהבדל עקב כך שאורכי הגל קצרים מאד וכמעט שלא ניתן להבחין בהבדל הנשמע.

"תדרים בינוניים" כהגדרתך ? של המידים?

• תוכן חדש...